Siyaset Forum

Siyaset Forum (https://www.siyasetforum.com.tr/index.php)
-   Kim? Kimdir? (https://www.siyasetforum.com.tr/forumdisplay.php?f=138)
-   -   Deniz Gezmiş (https://www.siyasetforum.com.tr/showthread.php?t=46765)

karsu 07-05-2010 20:55

Pardon ama benim rehberim Nutuk değildir Kuran-ı Kerimdir bunu aklına sok illa bi kaç entel laf ettik diye hemen kemalist damgasını vurmayın ben kemalistte değilim kemalizm nedir yaa insanların tek ilahı vardır bunu unutma peki bak nette nutukun 1. baskısı var onu oku derim ben pdf formatında tabii osmanlıca biliyorsan okursun ben buldum ve arkadaşlarımla beraber çevirdik sana şunu söyliyeyim o zamanın anayasasını bul aç eğer lider öldümü başa geçen kişinin paraları basılır daha sonrakiler bu uygulamayı yapmadılar ve mustafa kemalin resimlerini koydular. o zamanlar kapitalist rejim daha yeni gelişiyordu bu nedenle 1930 yıllarda dünya ekonomik kriz çıktı newyorkta insanlar kaç ay aç kaldı normaldir bu durumlar her zamanın ayrı ayrı yaşanmışlıkları vardır ama 10 yıl öncesindeki insanlar bu zamanla o zamanı mukayese edemez. Mustafa Kemal milli ekonomi sistemini benimsemiş sen mustafa belgeselini seyrettiysen eğer onda bile mustafa kemal'e herkes tabloyu pespembe gösterirler ama bir gün yurt gezisine gittiği zaman herşeyi anlamıştır ekonomik krizin boyutlarını. Koca imparatorluk bile sefalet içinde yüzerken borç batağı içindeyken bunların olması gayet normaldir 1923'te hangi fabrika var yani sanayi varmı bunu söyle.

Atalarımız hakkında yorum yaparken sağlam delilli olmadan yazılan mesajlar silinecektir...

.:Ay_Yıldız:. 07-06-2010 00:31

Alıntı:

karsu Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 764981)
Pardon ama benim rehberim Nutuk değildir Kuran-ı Kerimdir bunu aklına sok illa bi kaç entel laf ettik diye hemen kemalist damgasını vurmayın ben kemalistte değilim kemalizm nedir yaa insanların tek ilahı vardır bunu unutma peki bak nette nutukun 1. baskısı var onu oku derim ben pdf formatında tabii osmanlıca biliyorsan okursun ben buldum ve arkadaşlarımla beraber çevirdik sana şunu söyliyeyim o zamanın anayasasını bul aç eğer lider öldümü başa geçen kişinin paraları basılır daha sonrakiler bu uygulamayı yapmadılar ve mustafa kemalin resimlerini koydular. o zamanlar kapitalist rejim daha yeni gelişiyordu bu nedenle 1930 yıllarda dünya ekonomik kriz çıktı newyorkta insanlar kaç ay aç kaldı normaldir bu durumlar her zamanın ayrı ayrı yaşanmışlıkları vardır ama 10 yıl öncesindeki insanlar bu zamanla o zamanı mukayese edemez. Mustafa Kemal milli ekonomi sistemini benimsemiş sen mustafa belgeselini seyrettiysen eğer onda bile mustafa kemal'e herkes tabloyu pespembe gösterirler ama bir gün yurt gezisine gittiği zaman herşeyi anlamıştır ekonomik krizin boyutlarını. Koca imparatorluk bile sefalet içinde yüzerken borç batağı içindeyken bunların olması gayet normaldir 1923'te hangi fabrika var yani sanayi varmı bunu söyle.

Sistem derken Ekonomik sistemden mi söz ediyorum.Komik olma.siz alışmışsınız devşirilmiş kitaplar okumaya.Biraz ufkunuzu açın. Kütüphanede ,ilkokul kitapları okumaya benzemez bu ufuk açma.

karsu 07-06-2010 00:53

Alıntı:

.:Ay_Yıldız:. Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 765134)
Sistem derken Ekonomik sistemden mi söz ediyorum.Komik olma.siz alışmışsınız devşirilmiş kitaplar okumaya.Biraz ufkunuzu açın. Kütüphanede ,ilkokul kitapları okumaya benzemez bu ufuk açma.

Açıkla o zaman hangi sistemden bahsediyorsun. Çok şükür ben senin gibi beynim yıkanmış ve devşirilmiş değilim sabırlıyımdır. Çok zeki isen hangi sistem olduğunu açıklarsın kusura bakma ben anlayamadım veya dediğimi sen anlamadın olabilir kapasiteni aşmış olabilir yani açıklarsan sevinirim hangi sistem olduğunu?

Ayrıca muhafazakarın ne olduğunu biliyorum sadece senin bakış açından sormuştum ama neyse sen hala dar ufkunla piyon gibi kullandır kendini

İntifada 07-06-2010 00:54

Alıntı:

karsu Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 765125)
biz kimsenin keyfine gelenine sövmeyiz YÜREĞİN varsa hakarat edersin ama senin seviyene düşmeyeceğim klavye delikanlılığı yapıyorsun şimdi çünkü karşında senden daha iyi birini görünce hemen ben şimdi hakaret edersem diye başlayan sözler sarf edersin bu anca senin gibi insanların sarf edeceği sözler ALLAH C.C bana terbiye vermiş onun göstermiş olduğu ve ailemin verdiği terbiyeyle sana cevap vermiyeceğim çünkü senin gibi seviyesizler bu memleketi küçük düşürüyor her platformda lütfen biraz sende kütüphaneye git ufkun genişlesin kültür ve terbiye al biraz daha çok içine uhte olduysa PMden mesaj atabilirsin senle her türlü tartışmaya açığım akıncıcık

benden daha iyimi?
şurada mesajları geriye dönük okuyalım hatta senin yazdığın ve benim cevap yazdığım bütün konulara hangisine cevap verdin...
sana belgeler bilgiler sunuyorum ertesi gece boş vakitte girip çıkıyorsun kesin okumuyorsundur bile...
senin kast ettiğin herhalde lise kütüphanesi kitapta A.İ.İ.T ama ben tarihi o kitaplardan öğrenmeyi reddediyorum asıl kaynağından gerçekleri öğreniyorum ve sana gerekli bütün cevapları veriyorum...
daha neyi savunduğunu bilmeyen bir adamın senden daha iyiyim sözü karşısında sadece gülüp geçecerim...
ben pm den atmıyorum işte buradan yazıyorum sana bir kaç konuda yazdım hadi cevap bekliyorum ...
Rabbibim verdiği terbiyeyi İslam dünyasının son halifesine hain diyerekmi gösteriyorsun?
Yazık...

İntifada 07-06-2010 00:58

daha sevrin lozanın ne olduğunu bilmeyen adam kalkmış vahdettin hana hain diyor...

milli ekonomi demişsin sordum sana liberalizm milli ekonomimi?

.:Ay_Yıldız:. 07-06-2010 00:59

Alıntı:

karsu Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 765146)
Açıkla o zaman hangi sistemden bahsediyorsun. Çok şükür ben senin gibi beynim yıkanmış ve devşirilmiş değilim sabırlıyımdır. Çok zeki isen hangi sistem olduğunu açıklarsın kusura bakma ben anlayamadım veya dediğimi sen anlamadın olabilir kapasiteni aşmış olabilir yani açıklarsan sevinirim hangi sistem olduğunu?

Ayrıca muhafazakarın ne olduğunu biliyorum sadece senin bakış açından sormuştum ama neyse sen hala dar ufkunla piyon gibi kullandır kendini

Ne oldu? Elin ayağın mı dolandı? Çirkefleşmeye başladın. Dur ya şurada iki dakika bilgi alışverişi yapıyorduk. Asabileşme bu kadar. Siyasi sistemdir o. Genelde siyasi meselelerde sistem kelimesi direk siyasi sistem manasına gelir. Bunu anlatmaya çalışanın mı kapasitesi yoksa anlamayanın mı kapasitesi tartışılır orası meçhul. Lozan antlaşmasından önce ve sonra toplumsal hayattaki değişikliği araştır biraz bakalım. . Siz piyonu put gibi duran şahın yönettiğini sanarsınız. "Şah"a itaat edersiniz. Senin gibilere satrancıda öğretmek zaman alacaktır.

Gönülden 07-06-2010 02:19

Konuya yapılan yorumlar atalarımız, geçmişimiz olunca ince eleyip sık dokumak lazım.Sağlam delili olmadan karalama amaçlı yapılan mesajlar silinip gereken yaptırım uygulanacaktır.Saygı çerçevesinde tartışmaya devam edelim

karsu 07-06-2010 02:49

liberalizm milli ekonomi diye ne zaman söyledin benim milli ekonomiden kastımı anladınmı sen bi bakalım ben sana osmanlının 1874ten başlayan dış borçlarla ilgili bir yazı yazdım buna istinaden milli ekonominin önemine vurgu yapalım.

Özel teşebbüsün(Liberalizm) gücünün yetmediği durumlardı devletin(devletçilik) öncülük etmesi. İşte liberlizm ve milli ekonomi. Siz zannediyormusunuz sanayisiz bir yere sadece lideralizm yani bugün kü özel yatırımcıların gücünün yetmediği yerde devlet olaya el atacak yani bugün kü yap işlet gibi düşünelim veya özel yatırımcı yapacak denetimci devlet olacak senin sorduğun sorunun cevabı burada yatıyor.

Yerli malı kullanımı artacak buda milli ekonomidir. Gene yerli yatırımcının yetşemediği yerde devlet el atacak aynı şey liberlizm içinde geçerlidir.
Ayrıca bana cevap alamıyorum demişsin beh beh ben sana anzakların ne işi vardı dedim sen hala bunun cevabını vermedin.
Biri demiş elin ayağınamı dolandı demiş yoo öle bişey yok öle bişey olsa zaten yazmam tartışmam şu var peki osmanlı imparatorluğu ne olduda parçalandı bizim kitaplarımız yalan söylüyor bari sizinkiler nediyor ben hep benim kitaplardan konuştum biraz da sizin kitaplar ne diyor çok merak ediyorum acaba ???

İntifada 07-06-2010 02:56

sen önce çanakkalede ingilizlerin ne işi vardı onu bir söyle amaçları neydi?

karsu 07-06-2010 03:09

http://hotfile.com/dl/37215630/c4ff7...KaRma.rar.html

Bu kitabı indirin Lozan tutankları tıpkıbasımıdır ve sizin öğrendiğiniz kaynaklar ile bu kaynak arasında farkları görün 408 sayfadan oluşmaktadır. okuyun öğrenin gerçekleri Lozan türk tarihinin şerefidir...

All times are GMT +3. The time now is 18:02.