Siyaset Forum

Siyaset Forum (https://www.siyasetforum.com.tr/index.php)
-   Dini Konular (https://www.siyasetforum.com.tr/forumdisplay.php?f=219)
-   -   HANEFİ misiniz?ŞAFİİ misiniz? (https://www.siyasetforum.com.tr/showthread.php?t=52587)

Beylerbeyi 01-19-2009 17:19

Alıntı:

Ak_Kelebek Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 495362)
olabilir kardeşim hem ben evlenmeden de geçilebileceği yönündeyim ;D dip not :w::w::w:

inşallah şafi mezhebine geçersin, hanefi biriyle evlenirsin abdestin hiç dayanmaz. :D

en kral bedduaydı bu ;D

ishakyilmaz 01-19-2009 17:20

Alıntı:

M--U--R--A--T Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 495363)
evet kan olayı mantıklı. ben hanefiliğe geçecem. kesin kararımı verdim. sınavlarım bitsin hanefi mezhebini anlatan bir kitap alacam. eşim Şafi olsa da olsun. onun sorunu, habire abdestini bozarım:yehoo:

Dinden bi haber bazıları bunu görse,bak şunlara der hemende nasıl din değiştiriyorlar.;1

MelekTube 01-19-2009 17:20

Alıntı:

M--U--R--A--T Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 495363)
evet kan olayı mantıklı. ben hanefiliğe geçecem. kesin kararımı verdim. sınavlarım bitsin hanefi mezhebini anlatan bir kitap alacam. eşim Şafi olsa da olsun. onun sorunu, habire abdestini bozarım:yehoo:

Allah iyiliğinizi versin :w:
zaten hanefi mezhebinin akıl ve vahye dayanmasını seviyorum ;1

Ak_Kelebek 01-19-2009 17:22

Alıntı:

ishakyilmaz Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 495367)
Dinden bi haber bazıları bunu görse,bak şunlara der hemende nasıl din değiştiriyorlar.;1

sorma ishak kardeşim ya bu murat bizi dile düşürecek :kızdım::kızdım: atın muratı zindana :w::w:

Beylerbeyi 01-19-2009 17:25

Alıntı:

Ak_Kelebek Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 495370)
sorma ishak kardeşim ya bu murat bizi dile düşürecek :kızdım::kızdım: atın muratı zindana :w::w:

ne vicdansızsın ya. :ağla:

ya döversin, ya zindana atarsın nedir senden çektiğim :kızdım:

Ak_Melek 01-19-2009 17:27

Alıntı:

M--U--R--A--T Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 495339)
şafilerde eşiniz dahi abdestinizi bozar. zaten şafi mezhebine göre abdestinizi bozmayan biriyle evlenemezsiniz. süt kardeşiniz, kardeşleriniz, teyzeniz halanız/amcanız dayınız, annenizin halaları/amcaları babanızın hala/amca teyze ve dayıları nineleriniz/dedeleriniz dışında kalanlar abdestinizi bozar. ama şafilerde vücudunuzdan kan gelince abdest bozulmuyor. hanefilerde bozuluyor.

her iki meshebinde kendine göre farklılıkları var.sizde abdest hemen bozuluyor ama dediğin gibi kan etkilemiyor.bizde de en ufaık kandan abdest bozuluyor.birde şafiler namazların sünnetlerini kılmıyorlar bildiğim kadarıyla.ben sünneti terk etmeyi doğru bulmuyorumm...:evet:

Ak_Kelebek 01-19-2009 17:29

Alıntı:

M--U--R--A--T Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 495373)
ne vicdansızsın ya. :ağla:

ya döversin, ya zindana atarsın nedir senden çektiğim :kızdım:

Tamam acıdım dövmüyorum ;D
Bu arada bende sünneti terk etme taraftarı değilim o yüzdne şafiliğe geçme olayını askıya alıyorum :neki:

Beylerbeyi 01-19-2009 17:37

Alıntı:

Ak_Kelebek Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 495381)
Tamam acıdım dövmüyorum ;D
Bu arada bende sünneti terk etme taraftarı değilim o yüzdne şafiliğe geçme olayını askıya alıyorum :neki:

o durum biraz farklı. sünneti terk etme değil daha farklı. mesela İmam-ı Şafi diyor ki eğer kaza namazlarınız varsa önce kazalarınızı kılın. eğer kaza namazınız yoksa sünneti kılın diyor. malesef bazıları şafi mezhebinin sünnete pek önem vermediğini söylüyor. Peygamberimizin sünnetine en çok önem veren imamlardan biridir Şafi. sadece namaz konusunda önce kaza sonra sünnet diyor, bazıları bunu yanlış yorumluyor.

oz_guven 01-19-2009 17:40

Hanefi mezhebiyim... :)

Beylerbeyi 01-19-2009 17:41

Alıntı:

oz_guven Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 495390)
Hanefi mezhebiyim... :)

memnun oldum, bende Şafiiyim ;D

değiş-tokuş yapalım mı mezhepleri :)

All times are GMT +3. The time now is 21:41.