Siyaset Forum

Siyaset Forum (https://www.siyasetforum.com.tr/index.php)
-   Hayata Dair Anketler (https://www.siyasetforum.com.tr/forumdisplay.php?f=322)
-   -   Gayrimüslim Arkadaşınız Oldu Mu? (https://www.siyasetforum.com.tr/showthread.php?t=116296)

menes 09-27-2009 21:24

Benim için diyalog ;
Birincisi İslam'ı tebliğ için farklı inanç sahipleriyle bir araya gelmektir.Onlara İslam'ı anlatmaktır.
İkincisi kafalarındaki İslam hakkındaki kötü düşünceleri silmektir.Çünkü günümüzde özellikler de 11 Eylül saldırılarından sonra Batı insanındaki Müslüman modeli terörist ile eş anlamlıdır.Onlar müslümanları zalim olarak, eli kanli katiller olarak tanıyor çünkü onlara öyle tanıtılıyor.
Üçüncüsü ise genel itibariyle dünyayı tehdit eden sorunlara konuşarak çözümler üretmektir.
İşte benim anladığım diyalog bundan ibarettir.Bunların dışında hiçbir şekilde yapılacak işleri kabul etmiyorum.

montenegro 09-27-2009 21:33

Alıntı:

menes Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 671983)
Benim için diyalog ;
Birincisi İslam'ı tebliğ için farklı inanç sahipleriyle bir araya gelmektir.Onlara İslam'ı anlatmaktır.
İkincisi kafalarındaki İslam hakkındaki kötü düşünceleri silmektir.Çünkü günümüzde özellikler de 11 Eylül saldırılarından sonra Batı insanındaki Müslüman modeli terörist ile eş anlamlıdır.Onlar müslümanları zalim olarak, eli kanli katiller olarak tanıyor çünkü onlara öyle tanıtılıyor.
Üçüncüsü ise genel itibariyle dünyayı tehdit eden sorunlara konuşarak çözümler üretmektir.
İşte benim anladığım diyalog bundan ibarettir.Bunların dışında hiçbir şekilde yapılacak işleri kabul etmiyorum.

Allah razı olsun hislerime tercüman olmuşsunuz

Diyalog tebliğe kapı açar

bir insanla diyalog kurulmadan nasıl tebliğ etceksiniz dini

Diyalog temsil öncelikli tebliğdir

Tüm Dünyada bozulan Müslüman imajınını değiştirilmeye çalışılmasıdır

İslamın Terör Dini olmadığının gösterilmesidir

Avrupa ve Amerikada İslamın yükselişini önlemek için İslamın Terör dini olduğunu kamuoyuna yaymak için çıkarılmış olan medeniyetler çatışması tezi inşallah bitecektir bitmek üzeredirde

ben diyalog adı altında yapılan çalışmalara bakıyorum

kimse hristiyan olmadığı gibi bu çalışmalarda

tam tersine Efendimizin son peygamber olduğunu kabul eden ,tek Allahı kabul eden kişilere rastlıyorsunuz

diyalog çalışmalarına suudi kralıda katıldı hatta eski iran başkanı hatemide katıldı

diyalog sadece belli bir din gurubuyle yapılmıyor katolikle,protestanla,ortodoksla,yahudi ile hatta budist ,brahmanist olan kişilerlede yapılıyor

bu diyalog çalışmalarında şiddet ve müslümanlara yapılan zulüm saunulmadığı gibi tam tersine şiddetle eleştiriliyor

inşallah güzel günler ilerde gelecek

montenegro 09-27-2009 21:39

bakın İslam Alimlerimizden Bediüzzaman Said Nursi Hazretleri diyalog için ne diyor

Haşiye1: Hattâ, hadis-i sahihle, âhirzamanda İsevîlerin hakikî dindarları ehl-i Kur'ân ile ittifak edip, müşterek düşmanları olan zındıkaya karşı dayanacakları gibi; şu zamanda dahi ehl-i diyanet ve ehl-i hakikat, değil yalnız dindaşı, meslektaşı, kardeşi olanlarla samimî ittifak etmek, belki Hıristiyanların hakikî dindar ruhanîleriyle dahi, medar-ı ihtilâf noktaları muvakkaten medar-ı münakaşa ve nizâ etmeyerek, müşterek düşmanları olan mütecaviz dinsizlere karşı ittifaka muhtaçtırlar.

Lemalar | Yirminci Lem’a | 155

hope20 09-27-2009 22:34

Arkadaşlar,

üye olduğunuz bir forumda ateistler falanda varsa ve sürekli dine iftira atıyorsalar ne yapardınız?

ben birşeyleri anlatmaya çalıştım, fakat anlamamakta ısrarcılar.

Bende hiçbirşey anlatmamaya karar verdim.

GüLeR_YüZLüM 09-27-2009 23:35

yurt disindayim dolayisiyla oldu insan kendine mukayit olduktan sonra ister müslüman olsun ister gayrimüslim farketmiyor arkadasiyin hangi dine mensup oldugu önemli olan insanligi.....

ah_teslimiyet 09-29-2009 21:46

ya din(ler) diyen kişler acaba din kelimesinin gerçek anlamını biliyormu???
din kelimesinin anlamı adet,örf,vs.RABBİMizin istedğide size din olarak İSLAMI seçtim demesidir bunlar ayetlerlede sabittir...
yaşasın ALLAH katında tek din ola İSLAM, diyaloga HAYIRRRRRRRR.....

delidumrul 01-19-2010 00:32

Alıntı:

Olcay ATAY Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 668636)
gayrimüslim kişilerde dost olunmaz sır paylaşılmaz..

Allah korkusu olmayan insanlardan uzak olmak gerek.

islamiyeti yalanlayan veya inanmayan insanlar müslümanın dostu olamaz. Zira onlar birbirinin dostudur..

neden böyle olsun imanın sağlamsa kendine güveniyorsan ol. bu söylediğiniz günümüz islam anlayışına ters. aslında dost olup onları kendine benzetmeye çalışmak gerek.diyalog yani.islamı genişletmek istiyorsan bu şart

Gökmen 01-19-2010 00:36

Evet oldu ve halen daha var, üstelik çokda saygılı ve anlayışlılar...

delidumrul 01-19-2010 00:42

Alıntı:

ah_teslimiyet Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 672911)
ya din(ler) diyen kişler acaba din kelimesinin gerçek anlamını biliyormu???
din kelimesinin anlamı adet,örf,vs.RABBİMizin istedğide size din olarak İSLAMI seçtim demesidir bunlar ayetlerlede sabittir...
yaşasın ALLAH katında tek din ola İSLAM, diyaloga HAYIRRRRRRRR.....

sana bir örnek: bir müslümanın tesadüf eseri hristiyan bir arkdaşı oldu. hristiyanla gezdi tozdu muhabbet ettiler. müslüman hristiyana islam hakkında tek kelime etmedi ve artık görüşmez oldular. müslüman öldü ve sorgu günü geldi. Allah u Teala sordu; seni gayrimüslime islam anlatacakmısın diye sınav yaptım ama sen yapmadın.

buradan çıklarılacak sonuç. eğer islamı tebliğ ise amaç git ataistlede muhabbet et hristiyanlada musevi ilede.
ve dahi amaç islamı tebliğ olmalı fırsatı olan arkadaş olup tebliğ yapmalıdır.

ben nasıl olsa muslumanım o gayrımüslim banane diyalog kurup islamı anlatmıyayım ya demek yanlıştır.

mervesar 01-19-2010 01:25

Benim değil ama kuzenimin ataist bir arkadaşı olmuştu bir dönem. Kuzenim ezan okunduğunda Aziz Allah derken kuzenimi duymuş. Birgün ezan okunuyor çocuk ezan sesini duyunca Aziz Allah dedi. Çok garibime gitmişti onun bu sözü.

İntifada 01-19-2010 01:45

Tabi ki olmalı.Neden karşı çıkıyorsunuz ki?
Arkadaşlık başka yoldaşlık başka.Arkadaş olmak ta bence hiçbir sakınca yok.
Forumda videoalra paylaşıldı.Müslüman olan gayrimüslümlerle alakalı.Altına güzel güzel yorumlarımızı yapıyoruz.Peki düşünüyormusunuz nasıl bu kapıyla nurlandılar?Çünkü birileri onlara bu dini anlattı birileri yaşayışlarıyla onlara örnek oldu.
Baştada dediğim gibi arkadaşlık olabilir ama yoldaşlık bir müslümana aykırı kaçar.

Kur'ânTalebesi 01-19-2010 02:11

Belçikada yasiyorum. Haliyle gayri müslim olan birçok insan taniyorum ve anladim ki onlar gibi olmadikça beni asla benimsemezler. Mesela ramazan ayinda oruç tuttugumun farkina varinca ürkenler var, birden yüz ifadeleri degisiyor. Namaz kildigimi bilseler nasil bir tepki vereceklerini merak ediyorum :) Bilgi veya herhangi bir alisveris hariç garri müslimden arkadas/dost olmaz. Onlarla bizim aramizda görünmez (belki asilmaz) perdeler var. Her ne kadar saygi çerçevesinde bir konusma mümkün olsa da, bu konusmalar derinlesince ve hayatinizla birlikte dininizi kapsayinca birseylerin degistigini farkediyorsunuz.
Karsinizdaki insan bir dine mensup ise eger, hiç olmazsa Allah'a inanmanizi hosgorüyle karsiliyor. Fakat bir ateist ile muhattab iseniz, dindar oldugunuzu ögrendigi vakit sizi dikkate bile almiyor, "inanan insan zayiftir, hatta yobazdir" önyargisini uyandiriyorsunuz o sahista.

Gayri müslimler hakkinda Kur'ân'da hükum çok net. Müslüman/gayri müslim arkadasligini tartisacagimiza bence müslümanlarin birlik içinde olmalari gereginin önemi üzerinde durmamiz daha makbule geçer. Nedir bu mezhep/cemaat kavgalari? Nedir alip veremedigimiz? Neyi paylasamiyoruz? Nedir Allah'in rahmetini sinirlama çaba/lari/miz? Yaptigimiz cennet kavgasi midir? Öyle ise, Islam'i parçalayarak mi çok istedigimiz cennet'e ulasacagimizi saniyoruz? Nasil bir mantiktir bu?

redyellow 01-19-2010 03:07

Olmadı ama olabilir tabiki, hiç bir mahzuru yok diye düşünüyorum.

El Emin 01-19-2010 21:48

Eğer faşist değilse neden olmasın.
Gayet tabi olabilir.
Peygamber efendimiz(s.a.v) örnek almalıyız.
Ilımlı olmalıyız.Yanlış anlaşılmasın dediklerim.
Dediklerine katılmalıyız felan demiyorum veya aynı yolu tutmalıyız demiyorum.
Fakat bir Mevlana gibi davranmalıyız.
Tebliğ ve İrşad konuların da dil ve yumuşaklık önemlidir.

Sevban 01-19-2010 23:54

Şaman olduğunu söyleyen bir arkadaşım var,uluyomusun diye takılıyorum... :)

Terennüm 01-20-2010 00:02

dün facebookta bir abimizin vesilesiyle musevi ve israilli bir bayanla fikir münzarası yaptık çok değişik bakıyorlar filistin olayına onlar adına üzüldüm..hamasın yüzünden bütün islam alemini kan dökücü olarak görüyorlar..Allah ıslah etsin...rabbim şaşırtmasın...

Üç mevsim 01-20-2010 06:00

Alıntı:

Adem Etyemez Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 704923)
dün facebookta bir abimizin vesilesiyle musevi ve israilli bir bayanla fikir münzarası yaptık çok değişik bakıyorlar filistin olayına onlar adına üzüldüm..hamasın yüzünden bütün islam alemini kan dökücü olarak görüyorlar..Allah ıslah etsin...rabbim şaşırtmasın...

Adem Bey ben de bir haber hatırlıyorum. Haber7 yaşlı bir yahudi kadınla Kahire'de röportaj yapmıştı. Filisitn Konvoyu'nda.. Yahudi kadın Nazi mağduruydu. İnsan başına gelmeden bilemez derler ya...

Terennüm 01-20-2010 12:58

Alıntı:

Özgün İrade Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 705071)
Adem Bey ben de bir haber hatırlıyorum. Haber7 yaşlı bir yahudi kadınla Kahire'de röportaj yapmıştı. Filisitn Konvoyu'nda.. Yahudi kadın Nazi mağduruydu. İnsan başına gelmeden bilemez derler ya...

hepsine aynı nazarla bakmıyorum.hakkaniyetli olanlar elbette var.

akgurbetci 04-05-2010 19:44

Gurbette dogup büyüyünce mecburen gayrimüslim arkadasliklar kuruyor insan. Hele ki okul döneminde kacinilmaz bir durum. Ben ilk okulda sinifta ki tek müslmandim. Orta okulda üc müslmandik sinifta. Lise döneminde yine üc müslümandik. Fakat tek türk bendim.

pazarsineği 04-05-2010 20:33

gayrimüslim olup sonradan müslüman olan oldu.. :)

akgurbetci 04-06-2010 14:43

Alıntı:

pazarsineği Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 727810)

sahimi? masAllah merak ettim dogrusu nasil oldu bu peki? :)

ALmi´ 04-06-2010 16:24

Alıntı:

pazarsineği Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 727810)

Bunu bir ara anlatırsın hocam.. :)

Benim olmadı..
Müslümanım deyip de Müslümanlığın gereğini yapmayanlar ile çok kez bi mücadelenin içine girdim :) Allah'ın iziniyle onların içinde hidayete eren de oldu ermeyen de.
O Müslümanların (!) doğruyu görmeleri kolay kolay olmazken ; bir gayrimüslimin ne kadar süre için de hidayete ereceği muamma.. ???
Ama yine de denemekte fayda var derseniz.. O da doğru..

Ancakk... Ben gayrimüslim ile arkadaş olup , ona doğruyu göstereceğime ; her şeyden önce kendime çekidüzen vermemin daha gerekli olduğunu düşünüyorum. Ben islami konularda çokk üst mertebeye gelmiş biri miyim ki bir gayrimüslime bir şeyler öğretebileyim ?

Sivil 04-06-2010 21:30

Yurtdışında olduğum için çok oldu.Türkiye'de olunca galiba önyargılı davranıyoruz arkadaşlar, yoksa onlarda da çok iyi insanlar var gerçekten.

pazarsineği 04-06-2010 22:10

Alıntı:

akgurbetci Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 728101)
sahimi? masAllah merak ettim dogrusu nasil oldu bu peki? :)

benim sayemde müslüman olmadı.. rusyadan gelen biriydi. orda benim de tanıdığım bir arkadaş ve bazı hocalarımız sayesinde onları çok sevdiği için pek de inceleyip fikir sahibi olmadan İslamiyeti kabul etmiş.. bunun üzerine ailesi onu evlatlıktan reddedince de Türkiyeye yerleşmiş.. hocalarımız vasıtasıyla tanışmıştık.. sonra bizimle beraber iyice araştırmaya başladı ve en nihayetinde herkesin gıpta edeceği bir müslüman oldu.. her secdeye gidişinde hıçkıra hıçkıra ağlayan bir müslüman.. öyle işte. :saygılar:

akgurbetci 04-07-2010 11:20

Alıntı:

pazarsineği Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 728326)
benim sayemde müslüman olmadı.. rusyadan gelen biriydi. orda benim de tanıdığım bir arkadaş ve bazı hocalarımız sayesinde onları çok sevdiği için pek de inceleyip fikir sahibi olmadan İslamiyeti kabul etmiş.. bunun üzerine ailesi onu evlatlıktan reddedince de Türkiyeye yerleşmiş.. hocalarımız vasıtasıyla tanışmıştık.. sonra bizimle beraber iyice araştırmaya başladı ve en nihayetinde herkesin gıpta edeceği bir müslüman oldu.. her secdeye gidişinde hıçkıra hıçkıra ağlayan bir müslüman.. öyle işte. :saygılar:

MasAllah ne kadar güzel. :)

All times are GMT +3. The time now is 12:07.