Siyaset Forum

Siyaset Forum (https://www.siyasetforum.com.tr/index.php)
-   Tartışıyorum (https://www.siyasetforum.com.tr/forumdisplay.php?f=121)
-   -   Dinler Arası Diyalog Bir Oyun Mu ? Bir Safsata Mı ? (https://www.siyasetforum.com.tr/showthread.php?t=140340)

EZEL 11-03-2010 00:16

Alıntı:

Mavera Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 827509)
sende calis seninde olsun :).. yok kaldiki o saydigin dersane ve okullarin cemaat elemanlarina ne gibi bir maddi faydasi varki..

Mavera Dersanler - Okullar - Basın sektörü - Banka ve finans bir iş piyasası demektir İnsanları menaviyatla değil maddiyatla kendilerine çekmek demektir.

Alıntı:

CeVHeR Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 827514)
Bence hoş olmamış...

Hoş değil ama taş gibi gerçek ...

NûN 11-03-2010 00:20

Alıntı:

EZEL Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 827517)
Mavera Dersanler - Okullar - Basın sektörü - Banka ve finans bir iş piyasası demektir İnsanları menaviyatla değil maddiyatla kendilerine çekmek demektir.

O kadar da değil!
O kadar eziyet o kadar kahır, maddiyat için çekilmez!
Hadi Fethullah Gülen'e laf atacaksınız, onlarca öğretmene acıyın, vicdanınızla yorum yazınız!
Konu holdingler, okullar değil gördüğünüz üzere.

Güzel güzel yorum yapınız, kırıcı olmadan, ki konu sağlık ve sıhhat içinde yol alsın.

İntifada 11-03-2010 00:20

o değilde demin bir arkadaş iranın gülen okullarına izin vermediğini yazmış...
Rusyada 16 tane gülen okulu kapanmış...
şakirt kardeşlerim varmı böyle bir şey gerçekten?

Mavera 11-03-2010 00:21

o sektöre girmemelidir peki? kaldiki o sektörlere kendi öz kaynaklariyla giriyor yani ne devletten nemalanarak nede yesil sermaye adi altinda insanlara hisse satarak degil..
he sunu dersen anlarim kardesim cemaatsen cemaatligini bil ve ona göre hareket et ne isin var ticarette ama sunu gözardi etmeyelim türkiyede manevi gücün kadar maddi gücünde olacakdir..
bugün aydin dogan neden güclüdür sorusuna cevap bulursak bu hareketin medya ve ticarete el atmasinida anlamis oluruz..

unnamed 11-03-2010 00:21

konunun cekirdegine inmis adam sadece...

unnamed 11-03-2010 00:22

Alıntı:

AKıncı 34 Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 827521)
o değilde demin bir arkadaş iranın gülen okullarına izin vermediğini yazmış...
Rusyada 16 tane gülen okulu kapanmış...
şakirt kardeşlerim varmı böyle bir şey gerçekten?

iran icin bilmiyorumda...
Rusya icin dogru...
Putin isin aslini gorup gulen okullarinin hepsini kapatti...

unnamed 11-03-2010 00:26

Alıntı:

Mavera Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 827522)
o sektöre girmemelidir peki? kaldiki o sektörlere kendi öz kaynaklariyla giriyor yani ne devletten nemalanarak nede yesil sermaye adi altinda insanlara hisse satarak degil..
he sunu dersen anlarim kardesim cemaatsen cemaatligini bil ve ona göre hareket et ne isin var ticarette ama sunu gözardi etmeyelim türkiyede manevi gücün kadar maddi gücünde olacakdir..
bugün aydin dogan neden güclüdür sorusuna cevap bulursak bu hareketin medya ve ticarete el atmasinida anlamis oluruz..

abi bu sonucunuza dayanarak bende birsey demek isterim...
hatirlarsaniz Basbakanjmiz dershaneleri devlet okulu yapacagiz diye bir aciklama yapmisti...
bu konuyla alakali bir daha aciklama yaptigini gordunuzmu...
ben gormedim....
tahminim okyanus otesinden gelen mesaj olabilir mi...

EZEL 11-03-2010 00:27

Şöyle nette bir vatandaş sanki benim için toplarlamış
fethullah gülen hocaefendi'nin direktifleri ile iş hayatında varolan kuruluşlar bütünüdür.

Bank ASYA
asya finans,
samanyolu tv,
zaman gazetesi,
aksiyon dergisi,
zafer dergisi,
sızıntı dergisi,
yeni umut dergisi,
cihan haber ajansı,
burç fm,
fem dershaneleri,
anafen dersanesi,
izmir körfez dersanesi,
ankara maltepe dersanesi,
adana işık dersanesi,

iç anadolu nil dersanesi,
kars nilüfer dersanesi,
nil eğitim ve kültür vakfı,
diyarbakır sur dersanesi,
gazeteciler ve yazarlar vakfı,
türkiye öğretmenler vakfı,
kırgızistan mescit ve kalkınma vakfı,
yakutistan, tuva, hakas çağ öğretim işletmeleri,
başkurdistan serhat eğitim ve öğretim hizmetleri aş,
çuvaşistan ertuğrul gazi ltd. şti,
tatristan ertuğrul gazi ltd. şti,
romanya fetih aş,
moldova fetih aş,
arnavutluk gülistan eğitim ve yayın tic ltd. şti,
ukrayna sema eğitim hizmetleri aş,
pakistan çağ öğretim işletmeleri aş,
fas samanyolu aş,
kuzey irak nilüfer koleji,
azerbaycan çağ öğretim işletmeleri aş,
kırgızistan sebat aş,
özbekistan silim aş,
türkmenistan başkent eğitim ve yayıncılık ve tic. ltd. şti,
tacikistan şelale aş,
kazakistan şelale aş,
moğolistan ve buryat çağ öğretim işletmeleri aş,
izmir yamanlar fen lisesi,
istanbul fatih koleji,
istanbul işık üniversitesi,
ankara samanyolu lisesi,
fatih üniversitesi,
bursa nilüfer lisesi,
eskişehir ertuğrul gazi lisesi,
erzurum aziziye lisesi,
izmit dilovası sanayicileri vakfı(disav),
türk kültürüne hizmet vakfı,
urfa şurkav vakfı,
erzurumlular eğitim ve kültür vakfı,
halidiye vakfı,
erzincan özel fevziye lisesi,
konya koyunoğlu vakfı,
istanbul semah eğitim vakfı,
kaynağım sağlam değil eleştirebilrsiniz buyrun : http://www.uludagsozluk.com/k/fethul...lı-kuruluşlar/

Bu arada daha bilmediğimiz neler var neler :))

Mavera 11-03-2010 00:29

ben bu listeye iftihar duyarim.. bundan 30 yil öncesinde bir gazete ve bir okulla baslayan bu sürec nasil bu seviyeye gelebiliyor, bu gercekten takdire sayandir...
yani bunu sadece maddiyatla anlatamayiz ortada bir vefakarlik var, ortada bir himmet var, ortada bir azim var, ortada bir cefakarlik var..

Üç mevsim 11-03-2010 00:30

Ne güzel işte. Maşallah.
Bu kimi geriyorsa niye geriyor?

Mavera 11-03-2010 00:31

Alıntı:

unnamed Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 827526)
abi bu sonucunuza dayanarak bende birsey demek isterim...
hatirlarsaniz Basbakanjmiz dershaneleri devlet okulu yapacagiz diye bir aciklama yapmisti...
bu konuyla alakali bir daha aciklama yaptigini gordunuzmu...
ben gormedim....
tahminim okyanus otesinden gelen mesaj olabilir mi...

yanlisin var onu basbakan degil, milli egitim bakani yapti ve bu konuda calismalar hala daha devam ediyor..
kaldiki ben sahsen dersane sistemine karsiyim, sonucta dersaneler bir adaletslik olusturuyor, herkesin dersaneye bütcesi yetmiyor o halde öyle bir egitim sistemi olmaliki dersanecilik bir ticarethaneye dönmesin!

unnamed 11-03-2010 00:36

zannetmiyorum abim....
ben basbakanin kendi agzindanda duydum bunu...
hatta bu konu hakkinda tartismamiz olmustuarkadaslarla....

Mavera 11-03-2010 00:38

Alıntı:

unnamed Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 827540)
zannetmiyorum abim....
ben basbakanin kendi agzindanda duydum bunu...
hatta bu konu hakkinda tartismamiz olmustuarkadaslarla....

dogrudur bencede bu dersane olayina bir el atalim.. sonucta maddi gücü olanlar yarisa bir adim önde baslayabiliyorlar gerci para demek hersey demek degil ama yinede devlet bireylerin esit sartlarda yarisa baslamasini saglamak zorundadir..

EZEL 11-03-2010 00:38

Gülen holdingi başarılı buluyorum . İnşAllah yakında Turizm ve otelcileğe el atıp Gülen oteller zinciri ile Truizm sayesinde gelen tatlı dövizin yabancılara gitmesini engeller .
Birde şöyle FC Gülen Spor diye bir klüp kursa spora el atsa süper olur ..

NûN 11-03-2010 00:40

Alıntı:

EZEL Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 827536)
Gülen Holding borsaya ne zaman açılacak acaba ? Bilen varmı ?

Fesada sormuşlar; âlemi nasıl bilirsin?
Demiş; Kendim gibi..

:)

CeVHeR 11-03-2010 00:41

Alıntı:

EZEL Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 827543)
Gülen holdingi başarılı buluyorum . İnşAllah yakında Turizm ve otelcileğe el atıp Gülen oteller zinciri ile Truizm sayesinde gelen tatlı dövizin yabancılara gitmesini engeller .

Eleştireceksek yada tiye alacaksak elimizde güzel argumanlar olmalı, bu sizin yaptığınız saçmalıkdan öte birşey değil. Cemaate yaklaşımımı herkes bilir, yakın değilimdir yani amacım savunmak değil. Sanırım komik olmaya çalışıyorsunuz şunu bilinki komik değil gülünç oluyorsunuz...

Mavera 11-03-2010 00:42

Alıntı:

EZEL Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 827543)

hakan sükür zamaninda gs yi ele gecirmislerdi ya :) emre, okan, arif, hakan ünsal ve imamlari hakan sükür..
ama o ruhla, o maneviyatla uefa kupasini aldilar bunuda unutmayalim, hakan sükür bir röportajinda hocaefendinin dualarinin kendisini motive ettigini ve bununda basari getirdigini dile getirmisti..

unnamed 11-03-2010 00:42

Alıntı:

Mavera Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 827542)
dogrudur bencede bu dersane olayina bir el atalim.. sonucta maddi gücü olanlar yarisa bir adim önde baslayabiliyorlar gerci para demek hersey demek degil ama yinede devlet bireylerin esit sartlarda yarisa baslamasini saglamak zorundadir..

eyvallh abim...
dogru bir dusunce...
asgari ucretle calisan bir adam nasil yapacak bu isi....
en kisazamnda bu isin cozulmesi gerekir...
ya cok cuzi bir rakam olsun yada tamamen kaldirilsin...

EZEL 11-03-2010 00:57

Bismillahirrahmanirrahim
"Ey insanlar!
"Sözümü iyi dinleyiniz! Bilmiyorum, belki bu seneden sonra sizinle burada bir daha bulusamiyacagim.
"Insanlar!
"Bugünleriniz nasil mukaddes bir gün ise, bu aylariniz nasil mukaddes bir ay ise, bu sehriniz (Mekke) nasil
mübarek bir sehir ise, canlariniz, malariniz, namuslariniz da öyle mukaddestir, her türlü tecâvüzden
korunmustur.
"Ashabim!
"Muhakkak Rabbinize kavusacaksiniz. O'da sizi yapti olayi sorguya cekecektir. Sakin benden sonra eski
sapikliklara dönmeyiniz ve birbirinizin boynunu vurmayiniz! Bu vasiyetimi, burada bulunanlar,
bulunmayanlara ulastirsin. Olabilir ki, burada bulunan kimse bunlari daha iyi anlayan birisine ulastirmis
olur.
"Ashabim!
"Kimin yaninda bir emanet varsa, onu hemen sahibine versin. Biliniz ki, faizin her cesidi kalidirilmistir. Allah
böyle hükmetmistir. Ilk kaldirdigim faiz de Abdulmutallib'in oglu (amcam) Abbas'in faizidir. Lakin
anaparaniz size aittir. Ne zulmediniz, ne de zulme ugrayiniz.
"Ashabim!"
"Dikkat ediniz, Cahiliyeden kalma bütün adetler kaldirilmistir, ayagimin altindadir. Cahiliye devrinde güdülen
kan davalari da tamamen kaldirilmistir. Kaldirdigim ilk kan davasi Abdulmuttalib'in torunu Iyas bin
Rabia'nin kan davasidir.
"Ey insanlar!
"Muhakkak ki, seytan su topraginizda kendisine tapinmaktan tamamen ümidini kesmistir. Fakat siz bunun
disinda ufak tefek islerinizde ona uyarsaniz, bu da onu memnun edecektir. Dininizi korumak icin bunlardan da
sakininiz.
"Ey insanlar!
"Kadinlarin haklarini gözetmenizi ve bu hususta Allah'tan korkmanizi tavsiye ederim. Siz kadinlari, Allah'in
emaneti olarak aldiniz ve onlarin namusunu kendinize Allah'in emriyle helal kildiniz. Sizin kadinlar üzerinde
hakkiniz, kadinlarin da sizin üzerinizde hakki vardir. Sizin kadinlar üzerindeki hakkinizi; yataginizi hic
kimseye cignetmemeleri, hoslanmadiginiz kimseleri izininiz olmadikca evlerinize almamalaridir. Eger
gelmesine müsade etmediginiz bir kimseyi evinize alirlarsa, Allah, size onlarin yataklarinda yalniz
burakmaniza ve daha olmasza hafifce dövüp sakindirmaniza izin vermistir. Kadinlarin da sizin üzerinizdeki
haklari, mesru örf ve adete göre yiyecek ve giyeceklerini temin etmenizdir.
"Ey mü'minler!
"Size iki emanet burakiyorum, onlara sarilip uydukca yolunuzu hic sasirmazsiniz. O emanetler, Allah'in kitabi
Kur-ân-i Kerim ve Peygamberin (a.s.m) sünnetidir.
"Mü'minler!
"Sözümü iyi dinleyiniz ve iyi belleyiniz! Müslüman Müslümanin kardesidir ve böylece bütün Müslümanlar
kardestirler. Bir Müslümana kardesinin kani da, mali da helal olmaz. Fakat malini gönül hoslugu ile vermisse
o baskadir.
"Ey insanlar!
"Cenab-i Hakk her hak sahibine hakkini vermistir. Her insanin mirastan hissesini ayirmistir. Mirasciya vasiyet
etmeye lüzüm yoktur. Cocuk kimin döseginde dogmussa ona aittir. Zina eden kimse icin mahrumiyet vardir.
Babasindan baskasina ait soy iddia eden soysuz yahut efendisinden baskasina intisaba kalkan köle, Allah'in,
meleklerinin ve bütün insanlarin lanetine ugrasin. Cenab-i Hakk, bu gibi insanlarin ne tevbelerini, ne de adalet
ve sehadetlerini kabul eder.
"Ey insanlar!
"Rabbiniz birdir. Babaniz da birdir. Hepiniz Adem'in cocuklarisiniz, Adem ise topraktandir. Arabin Arap
olmayana, Arap olmayanin da Araap üzerine üstünlügü olmadigi gibi; kirmizi tenlinin siyah üzerine, siyahin
da kirmizi tenli üzerinde bir üstünlügü yoktur. Üstünlük ancak takvada, Allah'tan korkmaktadir. Allah yaninda
en kiymetli olaniniz O'ndan en cok korkaninizdir.
"Azasi kesik siyahî bir köle basinza amir olarak tayin edilse, sizi Allah'in kitabi ile idare ederse, onu
dinleyiniz ve itaat ediniz.
"Suclu kendi sucundan baskasi ile suclanamaz. Baba, oglunun sucu üzerine, oglu da babasinin sucu üzerine
suclanamaz.

"Dikkat ediniz! Su dört seyi kesinlikle yapmaycaksiniz:
  • Allah'a hicbir seyi ortak kosmayacaksiniz.
  • Allah'in haram ve dokunulmaz kildigi cani, haksiz yere öldürmeyeceksiniz.
  • Zina etmeyeceksiniz.
  • Hirsizlik yapmayacaksiniiz..
"Insanlar Lâilahe illallah deyinceye kadar onlarla cihad etmek üzere emrolundum. Onlar bunu söyledikleri
zaman kanlarini ve mallarini korumus olurlar. Hesaplari ise Allah'a aittir.
"Insanlar!
"Yarin beni sizden soracaklar, ne diyeceksiniz?"
Saheb-i Kiram birden söyle dediler:
"Allah'in elciligini ifa ettiniz, vazifenizi hakkiyla yerine getirdiniz, bize vasiyet ve nasihatta bulundunuz, diye
sehadet ederiz!"
Bunun üzerine Resul-i Ekrem Efendimiz (S.A.V.) sehadet parmagini kaldirdi, sonra da cemaatin üzerine cevirip indirdi ve söyle buyurdu:
"Sahid ol, yâ Rab! Sahid ol, yâ Rab! Sahid ol, yâ Rab!"

Rahman ve Rahim olan Allah'ın adıyla

Faiz (riba) yiyenler, ancak şeytan çarpmış olanın kalkışı gibi, çarpılmış olmaktan başka (bir tarzda) kalkmazlar. Bu, onların: "Alım-satım da ancak faiz gibidir" demelerinden dolayıdır. Oysa Allah, alışverişi helal, faizi haram kılmıştır. Kime Rabbinden bir öğüt gelir de (faize) bir son verirse, artık geçmişi kendisine, işi de Allah'a aittir. Kim (faize) geri dönerse, artık onlar ateşin halkıdır, orada sürekli kalacaklardır.

(BAKARA SURESİ / 275)

Allah, faizi yok eder de, sadakaları arttırır. Allah, günahkar kâfirlerin hiç birini sevmez.

(BAKARA SURESİ / 276)

Ey iman edenler, Allah'tan sakının ve eğer inanmışsanız, faizden artakalanı bırakın.

(BAKARA SURESİ / 278)

Şayet böyle yapmazsanız, Allah'a ve Resulüne karşı savaş açtığınızı bilin. Eğer tevbe ederseniz, artık sermayeleriniz sizindir. (Böylece) Ne zulmetmiş olursunuz, ne zulme uğratılmış olursunuz.

(BAKARA SURESİ / 279)

Ey iman edenler, faizi kat kat arttırılmış olarak yemeyin. Ve Allah'tan sakının, umulur ki kurtulursunuz.

(AL-İ İMRAN SURESİ / 130)

Ondan nehyedildikleri halde faiz almaları ve insanların mallarını haksız yere yemeleri nedeniyle (öyle yaptık.) Onlardan kafir olanlara pek acıklı bir azab hazırlamışızdır.

(NİSA SURESİ / 161)

İnsanların mallarından artsın diye, verdiğiniz faiz Allah katında artmaz. Ama Allah'ın yüzünü (rızasını) isteyerek verdiğiniz zekat ise, işte (sevablarını ve gelirlerini) kat kat arttıranlar onlardır.

(RUM SURESİ / 39 )

http://www.bankasya.com.tr/

MAŞALLAH .......

Mavera 11-03-2010 01:05

bank asya ihsan kalkavana ait degil mi?

İntifada 11-03-2010 01:08

Ali Akbulutta büyük ortaklardan...

Üç mevsim 11-03-2010 01:16

Ezel yaptığın artistlikten başka bir şey değil. Git namazını kıl. Hocaefendiye kurban ol. Kendi için yaşayan asalaklar davanın ne olduğunu nerden bilecekler. Senin beğenmediğin o adam ve ardından yürüyenlerin aşkı bütün bir insanlığın kalbini ısıtıyor.

Kar payı faiz değildir.

Git iki tane çivi çak ülken için İslam davası için de içinde bir kıpırtı olsun en azından ondan sonra konuş.

Sen hiç başkaları için yaşadın mı. 1 gününü başkasına adadın mı hiç o adam ömrünü adadı ömrünü senin o seküler gösteriş dindarı milliyetçi beynin bunu anlayamaz.

Ya da sus ve dalgana bakmaya devam et. Varlığını Rabbine Adamış adamlara karşı haddini bil pervasız.

unnamed 11-03-2010 01:19

hicbisey umrumda degilde...
Rabbim bilzeri faizden korusun...
en cok korktugum curum benim faiz yemek....
Allah im sen bizleri affeyle....

EZEL 11-03-2010 01:19

Alıntı:

özgün genç Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 827559)
Ezel yaptığın artistlikten başka bir şey değil. Git namazını kıl. Hocaefendiye kurban ol. Kendi için yaşayan asalaklar davanın ne olduğunu nerden bilecekler. Senin beğenmediğin o adam ve ardından yürüyenlerin aşkı bütün bir insanlığın kalbini ısıtıyor.

Kar payı faiz değildir.

Git iki tane çivi çak ülken için İslam davası için de içinde bir kıpırtı olsun en azından ondan sonra konuş.

Sen hiç başkaları için yaşadın mı. 1 gününü başkasına adadın mı hiç o adam ömrünü adadı ömrünü senin o seküler gösteriş dindarı milliyetçi beynin bunu anlayamaz.

Ya da sus ve dalgana bakmaya devam et. Varlığını Rabbine Adamış adamlara karşı haddini bil pervasız.

O resimi büyüt orada kredi kartları yazıyor Kredi kartlarında faiz yok diyorsan eyvallah . Asya Finansda durduk yere Bank Asya olmadı kardeşim . YEMİŞİM BÖYLE BAŞKALARI İÇİN YAŞAMAYI BENDE KRALLAR GİBİ BAŞKALARI İÇİN YAŞARIM .

TYH 11-03-2010 01:50

muahahah..
orada kâr payı yerine fıstık ezmesi yazsa ne fark edecek ki?

Terennüm 11-03-2010 11:50

söyleyecek sözü olmayanlar konuyu fethullah gülen ve severlerine getirp bazı ulusalcıların yaptığı kara propaganda alıntılarıyla kafaları karıştırmak istiyorlar..aslında onlarda biliyorlar ki fethullah gülen ve sevenlerinin bu ülkeye zerre zararı dokunmayacak yapıda olduklarını...ama ne hikmetse çekememezlik ve tarafgirlik gözlüğüyle olaylara bakmak sadece kinlerini ve garezlerini artırmaktadır..bunuda yazılan ve yapılan yorumlarda görebiliriz..konumuz dinler arası diyalogdur.söyleyecek sözünüz yoksa konu kapansın başka konulara ise farklı bir başlık altında devam edilsin

daha önce yazdım bir kez daha yazıyorum..fethullah gülen ve sevenleriyle bu ülkede kimler hangi amaçla uğraşmaktadır..kısaca ordu akpartiyi ve güleni bitirmek siter...pkk doğuda rahatsız..ergenekon rahatsız...yargı rahatsız...bazı refikler rahatsız...bu kadar rahatsızlığın altında sizce ne yatıyor olabilir?

EZEL 11-03-2010 14:37

Alıntı:

Adem Etyemez Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 827596)
söyleyecek sözü olmayanlar konuyu fethullah gülen ve severlerine getirp bazı ulusalcıların yaptığı kara propaganda alıntılarıyla kafaları karıştırmak istiyorlar..aslında onlarda biliyorlar ki fethullah gülen ve sevenlerinin bu ülkeye zerre zararı dokunmayacak yapıda olduklarını...ama ne hikmetse çekememezlik ve tarafgirlik gözlüğüyle olaylara bakmak sadece kinlerini ve garezlerini artırmaktadır..bunuda yazılan ve yapılan yorumlarda görebiliriz..konumuz dinler arası diyalogdur.söyleyecek sözünüz yoksa konu kapansın başka konulara ise farklı bir başlık altında devam edilsin

daha önce yazdım bir kez daha yazıyorum..fethullah gülen ve sevenleriyle bu ülkede kimler hangi amaçla uğraşmaktadır..kısaca ordu akpartiyi ve güleni bitirmek siter...pkk doğuda rahatsız..ergenekon rahatsız...yargı rahatsız...bazı refikler rahatsız...bu kadar rahatsızlığın altında sizce ne yatıyor olabilir?

Eleştirilerimiz açık hikaye anlatıcağınıza eleştirilerimize cevap verin ...

manifesto 11-03-2010 15:42

Gülenin okadar dershanesi var okulu var diyor bir de utanmadan.Babasının malı mı bu okullar dershaneler..milletin malıdır bu.Ben kırgızistan'a ilk gidenlerden sonra gittim.tahtaların üzerine yatarak sadece ekmek yiyerek geçirdikleri günlere şahidim.şimdi ise orada onlarca kız ve erkek lisesi üniversite kurmuş hayata geçirmişler..Yatarak değil fedakarlıkla oldu bunlar..yan gelip yatar harlara inat..

milleti için ter dökmeyi fedakarlık yapmayı anlayamaz.Haramzadelere uydukları için de dilleri fitne ve iftira doludur..
Haydi başka kapıya buradan size EKMEK çıkmaz..

Terennüm 11-03-2010 15:46

Sevgili ezel anlattıklarımızı hikaye olarak algililiyorsan bu senin seviyeni gösterir.burada ne hikaye anlatıyoruz ne de fabl....Sana hikaye gibi gelmesinin sebebi üslubumuz olsa gerek.aslında sana senin anladığın tarz da ve uslubta anlatabilirim.lakin buna ne benim ne de savunduğum degerler Musade etmiyor...

EZEL 11-03-2010 15:49

Alıntı:

BENHUR Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 827661)
Gülenin okadar dershanesi var okulu var diyor bir de utanmadan.Babasının malı mı bu okullar dershaneler..milletin malıdır bu.Ben kırgızistan'a ilk gidenlerden sonra gittim.tahtaların üzerine yatarak sadece ekmek yiyerek geçirdikleri günlere şahidim.şimdi ise orada onlarca kız ve erkek lisesi üniversite kurmuş hayata geçirmişler..Yatarak değil fedakarlıkla oldu bunlar..yan gelip yatar harlara inat..

milleti için ter dökmeyi fedakarlık yapmayı anlayamaz.Haramzadelere uydukları için de dilleri fitne ve iftira doludur..
Haydi başka kapıya buradan size EKMEK çıkmaz..

bu konuda benim iddialarım var iddialarıma cevap ver hikaye okuma ...
------------

Adamı eleştiriyoruz açık belge ve kaynakla kimse yahu öyle değildir demiyor
Hemen bir savunma şekli şekilde ne ? : Şekil işte bunlar şunları yaptı yok siz bu cemaati kıskanıyorsunuz eee bizim açık belgeli iddialarımıza cevap nerede ?

Terennüm 11-03-2010 18:21

Alıntı:

EZEL Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 827663)
bu konuda benim iddialarım var iddialarıma cevap ver hikaye okuma ...
------------

Adamı eleştiriyoruz açık belge ve kaynakla kimse yahu öyle değildir demiyor
Hemen bir savunma şekli şekilde ne ? : Şekil işte bunlar şunları yaptı yok siz bu cemaati kıskanıyorsunuz eee bizim açık belgeli iddialarımıza cevap nerede ?

bunlar zamanı geçmiş ve cevapları verilmiş iddialar... daha güncel ve yeni iddalar için kaynak göstereyim belki sana yardımcı olurlar...
odatv ve hanefi avcının kitabı...

not:yalnız şunu unutma kılavuzu karga olanın burnu pislikten kalkmaz...

Blur 11-03-2010 18:54

Diyalogtan yola çıkılarak cemaatin her kanadına taş atılmış forumda belli başlı kişiler organize bi şekilde hep hoca efendiye saldırıyor.. Söyleyeceğim tek şey şu hoca efendinin Türkiye ve Dünya'da yaptığı hizmetleri kimse görmezden gelemez kurban bayramında sizin daha adını bilmediğiniz o açlıktan sefaletten sürünen müslüman olsun olmasın ülkelere etler gönderiliyor yardımlar yapılıyor , okullar açılıyor bir sürü insan fedakarlıkla bir şeyler yapmaya çalışıyor sizce bu hizmetlerin amacı nedir ? Bir Republic of Fethullah Gülen kurmak mı ??? Bu kadar vefasız olmayın kimlerin ağzıyla konuşuyorsunuz bi düşünün.. Eleştirin ama öldürmeyin yıkıcı değil yapıcı eleştiriler yapın bu düşmanlığın kime ne gibi bir faydası olabilir ki.. Burada hala milli görüş ağzıyla konuşan arkadaşlara soruyorum ülkemizde türban sorunu yaşandıysa bunun sorumlusu Erbakan değil midir bu 1.. Fethullah Gülen hocalar talebeler yetiştirirken , camilerde vaizlik yaparken Erbakan koltuk sevdasından başka ne yaptı söyleyin bu 2.. Akp seçmenine bizansın çocukları diyen , akp'ye oy veren cehenneme bilet alır diyen Erbakan hocanız değilmidir buda3..

Fethullah Gülen'in ne zaman kimin hakkında olumsuz bir şey konuştuğu görülmüştür , adama şu anda 4 koldan saldırılıyor basın , yazar , gazete , dergi , siyasi liderler alayıda saldırıyor neden hazmedemiyorlar arkadaş.. Siz önce eleştirmek yerine hoca efendinin yaptığı hizmetlerin 10/1 ' ini yapın bu memleket adına ne yaptınız ? Sadece yediniz içtiniz ülkeniz için hiç ananızı babanızı bir daha dönmemek pahasına bırakabildiniz mi buralarda .. Ya da erkekliğinizi kaybedeceğinizi bile bile dünyanın ta bir ucunda bulunan yakutistan'a - 50 dereceye insanlara bir şeyler öğretmek için gittiniz mi ? Bilirmisiniz Hacı Kemal Erimez'i bilirmisiniz Işık Süvarilerini.. Bilmezsiniz çünkü 3-5 video izlersiniz ve gelip burada ahkam kesersiniz yazıklar olsun.

M.Atilla 11-03-2010 18:58

Alıntı:

Blur Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 827702)
Diyalogtan yola çıkılarak cemaatin her kanadına taş atılmış forumda belli başlı kişiler organize bi şekilde hep hoca efendiye saldırıyor.. Söyleyeceğim tek şey şu hoca efendinin Türkiye ve Dünya'da yaptığı hizmetleri kimse görmezden gelemez kurban bayramında sizin daha adını bilmediğiniz o açlıktan sefaletten sürünen müslüman olsun olmasın ülkelere etler gönderiliyor yardımlar yapılıyor , okullar açılıyor bir sürü insan fedakarlıkla bir şeyler yapmaya çalışıyor sizce bu hizmetlerin amacı nedir ? Bir Republic of Fethullah Gülen kurmak mı ??? Bu kadar vefasız olmayın kimlerin ağzıyla konuşuyorsunuz bi düşünün.. Eleştirin ama öldürmeyin yıkıcı değil yapıcı eleştiriler yapın bu düşmanlığın kime ne gibi bir faydası olabilir ki.. Burada hala milli görüş ağzıyla konuşan arkadaşlara soruyorum ülkemizde türban sorunu yaşandıysa bunun sorumlusu Erbakan değil midir bu 1.. Fethullah Gülen hocalar talebeler yetiştirirken , camilerde vaizlik yaparken Erbakan koltuk sevdasından başka ne yaptı söyleyin bu 2.. Akp seçmenine bizansın çocukları diyen , akp'ye oy veren cehenneme bilet alır diyen Erbakan hocanız değilmidir buda3..

Fethullah Gülen'in ne zaman kimin hakkında olumsuz bir şey konuştuğu görülmüştür , adama şu anda 4 koldan saldırılıyor basın , yazar , gazete , dergi , siyasi liderler alayıda saldırıyor neden hazmedemiyorlar arkadaş.. Siz önce eleştirmek yerine hoca efendinin yaptığı hizmetlerin 10/1 ' ini yapın bu memleket adına ne yaptınız ? Sadece yediniz içtiniz ülkeniz için hiç ananızı babanızı bir daha dönmemek pahasına bırakabildiniz mi buralarda .. Ya da erkekliğinizi kaybedeceğinizi bile bile dünyanın ta bir ucunda bulunan yakutistan'a - 50 dereceye insanlara bir şeyler öğretmek için gittiniz mi ? Bilirmisiniz Hacı Kemal Erimez'i bilirmisiniz Işık Süvarilerini.. Bilmezsiniz çünkü 3-5 video izlersiniz ve gelip burada ahkam kesersiniz yazıklar olsun.

yorumunuz gerçekten mükemmel..her cümlesine aynen katılıyorum..bu hizmetleri görmemek veya görmemezlikten gelip garip garip yorumlamak gerçekten hoş olmayan fantezilerdir..

Kur'ânTalebesi 11-03-2010 20:21

Alıntı:

özgün genç Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 827559)

Kar payı faiz değildir.

Allah (c.c.) razi olsun!

EZEL 11-03-2010 23:57

Alıntı:

Blur Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 827702)

Kardeşim Gülen holdingin patronu Amerikada krallar gibi yaşayıp ordan Gazzeye yardım götürenleri o gemide ne işiniz vardı diye eleştirirken . Milli görüş yani Erbakancılar Başbakanımız Davosta One Minute demeden önce İsrailin kitle imha silahları ile yaptığı katliamı protesto İstanbulda büyük mitting düzenliyorlardı . Gülen holdinginde bir gün bir organizasyon düzenleyip yada bir organizasyona önayak olup dünyadaki zulüm altındaki müslümanlara destek mitingi düzenlediklerini görsek ama göremeyiz .

unnamed 11-04-2010 00:48

Konu tarafımca kilitlenmiştir...
ATIŞMA DEVAM ETTİĞİ MÜDDETÇE KAPALI KALACAKTIR KONU...

unnamed 11-04-2010 01:11

arkadaşlar konuyu açıyorum...
herkes konuyla alakalı yorumunu yapsın....
uğraştırmayın beni yapmak istemediğim işlerle...
hadi canlar...

Beylerbeyi 11-04-2010 01:13

Alıntı:

.::NûN::. Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 826577)
Bu konuda kafam çok karışık!
Böyle uzun uzadıya yazılar da her iki netice için tatmin etmiyor.
Bir ara tam şekilleniyordu kafamda, taa ki Beylerbeyi adlı üyenin, "o hâlde bu hoşgörü neden İran'dan esirgeniyor" cümlesi ile yeniden arapsaçına döndü. Öyle ya, neden?

mesajların büyük çoğunluğunu okudum cemaate eleştiride bulunan kardeşlerim genelde mantıklı yorumlar yazmışlar, biri hariç..

çok acımasızca eleştiride bulunan bir kardeşim kimi yorumunda ekonomist olup cemaatin bankasını eleştirmiş, kimi yorumunda ulema kesilip kendini fetva makamı zannederek insanları neredeyse dinsiz ilan etmiş.

banka meselesinde ulema fikir birliğine vardı mı ki kalkıp Bank Asya'nın kar oranlarını faiz olarak lanse ediyorsun. Birkaç alim o yönde görüş belirtse de çoğu din adamı faiz ve kar paylarının ayrı olduğunu söylüyor. cemaati bankasından vurmak hiç adil değil.

ülkemizde en ahlaki okullara sahip olan cemaat okullarının özellikle dersanelerinin büyük kesiminde kızlar erkekler ayrı sınıflarda eğitim görüyor. Öğrencilere çok güzel sohbetler veriliyor. bizzat şahit olduğum için biliyorum. gerçekten çok iyi niyetle çalışan çok değerli cemaat üyeleri var.

diyalog meselesine gelince. Kur'an da yer alan bazı ayetleri yanlış yorumluyorsunuz vebal alıyorsunuz. Peygamberimiz kafirlerle antlaşmalar yapmadı mı Allah aşkına ? yani nerdeyse gayrimüslim birine selam vermeyi dinden çıkmakla bir görecek kardeşlerimiz var. eğer barış temin edilecekse, kan dökülmeyecekse, hoşgörü ortamı oluşacaksa bir gayrimüslimle de diyaloğa girilebilir. Osmanlı zamanında çoğu Müslümanın mutlaka gayrimüslim komşuları bulunuyordu. bunlarla güzel ilişkiler geliştirmek yanlış mı? Müslümanlar savaş zamanlarında bebeklerini gayrimüslim komşulara teslim etmekten çekinmezdi. aynı zamanda gayrimüslimler müslümanları ziyaret eder aynı ortamda bulunurlardı. küs kalıp birbirlerine kin gütmeleri daha mı iyi olurdu? osmanlı bu hoşgörü sayesinde yüzyıllarca iç işlerinde sorun yaşamadı ve İslam'ı Balkanlara ve Kuzey Afrikaya yaydı!

yalnız Nun'un da belirttiği gibi daha öncede bu diyaloğun Hıristiyanlar ve Yahudilere olduğu kadar en az İran'a da gösterilmesi gerektiğini düşünüyorum. İran konusunda Hocaefendinin çok acımasızca ve kesinlikle sağlam temellere dayanmayan beyanatları oldu. İranı en büyük tehdit olarak gören Gülen, iranla 400 yıldır savaşmadığımızı ve türkiye-iran sınırının dünyada en uzun süreyle bozulmadan kalan sınır olduğunu bilmiyor heralde ?

cemaatin eleştirilebilecek bir diğer yönü de malesef ülkemizdeki dindar kesime takındıkları tavır. hocaefendinin başörtüsü meselesine "teferruat", başörtüsü sorununu protesto edenlerin yaptığına "cahillik", Erbakan'ı darbeyle indiren askeriye için "haklı gerekçeleri vardı", İsrail saldırısında şehit olanlar için "bile bile ölüme gittiler, şehit değiller" sözünü tasvip etmiyorum, onaylamıyorum. bu sözler doğal olarak insanın aklında "acabaların?" oluşmasına yol açıyor. ayrıca birçok islami cemaate de çok soğuk davranmakla kalmıyorlar çok ağır eleştiriler yapıyorlar. İlim yayma ve Mustazaflara cephe almışlar, neden diyaloğu denemiyorlar? kafirlerin yola geleceğini düşünüyorlar da neden kendileri gibi alnı secdeye deyen insanlarla ortak bir yolda buluşmayı denemiyorlar? neden hamas'a ve hizbullah'a soğuk davranıyorlar? bunlar vatikandan daha mı tehlikeliler ? diyalogu destekliyorum yalnız bu diyalog Müslümanları da kapsamalı!

Nuray Canan Bezirgan'a yaptıkları büyük haksızlıktı. israil mavi marmaraya saldırdıktan sonra dünyada en büyük tepkiyi İran verdi fakat cemaatin medyasında iran hep görmezden geliniyor. isveç'in yunanistanın verdiği tepkiler övülerek anlatılırken İran'ı neden görmezden geliyorsun?

Mustazaflara gelince. Mustazaflar Zaman gazetesini de okuyor, Senai Demirciyi de. seyyid kuttubu da okuyorlar Hümeyniyide. Mustazaf'ın yöneticileri defalarca ellerine çiçek alıp ZAMAN gazetesini ziyarete gittiler. yalnız hiçbir zaman karşılık göremediler. bu kin neden ? ben bunu anlamıyorum. Mustazafların gazetesi olan doğruhaber de her hafta Bediüzzaman'a bir sayfa ayrılıyor, cemaat üyelerinin de lideri bediüzzaman. çok sayıda ortak nokta varken hala kalkıp onları terörist ilan etmenin manası nedir? mustazaflar cemaate elini uzatırken cemaat hep mustazafları karaladı. Mustazafın doğuda düzenleyecekleri ve yüzbinlerce kişinin katıldığı mevlid etkinliklerine katılımın az olması için cemaatin ne kadar çabaladığını çok iyi biliyorum. tam mevlid saatine şenlik programları kondu. uçurtma şenlikleri yapıldı. ben bunu anlamıyorum. son olarak da başörtüsüyle okula gitmeye çalışan bir kızın babasının mustazaf dere üye olduğunu iddia edip bu cemaati karalamaya kalktılar. kullandıkları başlık ve haberin içeriği çok iğrençti. umarım cemaat yaptığı onca güzel işin yanında, bazı yanlışları da düzeltip alnı secdeye değen herkesin rahatça ve güvenle inanacağı bir adres olur.

manifesto 11-04-2010 01:16

Atışma diye birşey yok..Bazıları yıllardır kafayı aynı duvara vurmaktan bıkmadı usanmadı.Gülen cemaati 40 yıl ise kırk yıldır çizgisi metodolojisi bellidir.Ne üniversitelerde ne de başka alanlarda halkı sokağa döken gösteri düzenleyip mitinglerde slogan atan bir yapı değildir.
Böyle bir yöntemi benimsemek zorunda da değil.İşlerini yaptılar ve yapmaya da devam edecekler.Bukadar basit bir konuyu niye miting yapmadılar diye eleştirmek gibi safça ifadelerle izah etmek akıl ile mümkün değil..

Holding meselesine gelince
Gülen ne ömründe JET SKİLERE binmiştir nede SARAYLARDA düyünler yapmıştır.
Kendine inanan insanlarla iç içe bir hayat sürmüştür.Türkiyede kaldığı dönemde bir evi dahi yoktu altunizade de bir FEM Dershanesinin misafirhanesinde kaldı ve konuşmalarını sohbetlerini orada yaptı.Şimdi ABD de yaşıyor diye birileri bıkmadan usanmadan salya sümük yerli yersiz eleştiri peşinde.Ama muaffak olamadılar,olamazlarda.

Hz.Musa Firavunun sarayında büyüdü...Bir ahmak çıkıp ey Musa sen niye Firavunun sarayında yaşıyorsun diye de laf etmemiştir heralde

Beylerbeyi 11-04-2010 01:30

Alıntı:

BENHUR Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 827784)
.Şimdi ABD de yaşıyor diye birileri bıkmadan usanmadan salya sümük yerli yersiz eleştiri peşinde.Ama muaffak olamadılar,olamazlarda.

söyledikleriniz çoğuna katılıyorum.

ABD meselesine gelince.

Hocaefendi Humeyni'yi çok eleştirmişti. Şah rejiminde çok sayıda molla Şah tarafından öldürülünce Humeyni o dönem Fransaya sığınmıştı. Devlet yönetimi hiç aklında yoktu. kendisi çekirdekten yetişme bir ulema üyesiydi. çok sayıda üniversitede din dersleri verdi, entellektüel eğitimi savunan entellektüel biriydi. arkadaşları bir bir öldürülünce sıranın kendisine geldiğini anlayıp İran'ı terk etti ve Şah'ı devirmenin gerekli olduğunu düşündü. Bu yüzden Fransaya gitti ve yıllarca vatan hasreti çekti, devrimi de yaptı Şah'ı devirdi.

Hocaefendi Humeyni'nin Fransaya gidişini çok eleştirdi. Nasıl olur da bir Avrupa ülkesinden sığınma talep edilebilir dedi? Bu yüzden Humeyni'nin yaptığı devrimi samimi bulmadığını, devrimin Avrupa'nın kontrolünde yapılmış olabileceğini belirtti. Birkaç yıla kalmadı kendisi ABD ye gitti! yani anlayacağın etme bulma meselesi! ben hocaefendinin ABD ye gidişini eleştirmiyorum ama Hocaefendi bir din adamının gayrimüslim bir ülkeye gidişini eleştirmişti, bu yüzden Hocaefendiyi de ABD ye gittiği için eleştirenlere saygı duyuyorum.

All times are GMT +3. The time now is 01:14.