![]() |
Fazilet'ten Sonra ki Sahte Saadet ...
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Din herkesin kafasına göre konuşacağı bir sistem değildir.Alim isen konuş,Ama alim zaten bunları konuşmaz.. ebediyyen sus.. |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Kardes hayrola hacli savasinami cikiyoruz..sen müslüman kardesini sucluyor, onu batil gösteriyorsun ben senle nasil birlik olayim daha icimizde birlik degilken, küffara karsi nasil savasalim? |
abi paralel bi koşu olmuş aynı anda :)
|
Alıntı:
|
sen 4*4 lük sün öylemi.
Ozaman önünde diz çökmeli..Eğer değilsen kendini bizler için feda etmene gerek yok..Daha iyi bir kul olma yolunda ilerleyebilirsin. |
Alıntı:
|
Yine basladin yol göstermeye, yine basladin ayni muhabbetleri anlatmaya kardes bunlari size ezberletiyorlar mi Allah askina baska seyler söyle, inanirmisin gina geldi, yok elle tutulur birsey olsa gam yemeyecegim..
Bassavciye ibretlik olsun diye su yazilari yollayacagim bak seriat getiriyor dedigin ak parti iktidarinda neler oluyor, milli görüscüler görüyor sen görmüyor musun diyecegim.. Ya artik su hayal dünyasindan uyanip gerceklerle yüzlesin lütfen..bizde ülkemiz üzerinde oynanan oyunlari biliyoruz, sen canini sikma öyle meydan bos degil, bizim sukunetimiz uysal koyunlugumuzdan degildir ;) |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Sanane benden!..sen kendin ne halt yiyorsan ye, beni, partimi, ülkemi rahat birak..su klasik ithamlarla gidin kendi cöplügünüzde celik, comak oynayin..
Kusura bakma bir insana bin kere ayni sey tekrarlanmaz ki ya kafan basmiyor yada yasin cok kücük o yüzden hep ayni seyleri papagan gibi söylüyorsun.. Birakin bizi, bizi kaybedilmis görün, bizden umudu kesin bakin biz sizi umutsuz vaka olarak görüyoruz sizi kendi azinliginizla basbasa birakiyoruz, sizde düsün yakamizdan.. Biz cikardik o gömleigi isimiz yok diyoruz sizle hala daha anlamiyorsunuz yada isinize gelmiyor ikinci sik kuvvetli ihtimal gibi duruyor ;) |
Alıntı:
|
Hangi gercek? su deli sacmalarindan mi bahsediyorsun? bak gercek bu haberdeki gibi yalanlardan ibaret, iste sizin gercekleriniz bunlar bu gerceklerle kendinizi avutun..
Benim öyle gömlek, kazak giyme gibi bir derdim yok, o gömlegede ihtiyacim yok ben Hakkin yolunu bulmak icin, sizin yolunuzdan gitmekte zorunda degilim cünkü kendini Hak, baskasini batil görenlerin samimiyetine asla inanmam.. Siz kendiniz icin dua ediniz cünkü her gecen gün kücülüyor, eriyorsunuz dua edin ki erbakan sonrasi tarihin tozlu sayfalarina karismayasiniz!.. |
abi neden yoruyorsun kendini..... anlamamakta diretiyorsa zorlamanın bi anlamı yok.....
|
Alıntı:
Adama bak ya kendi günahı kalmamış Mavera abiyi müslüman yapmaya çalışıyor. Kendinize gelin.Kırk defa yazdım bırakın artık şu kibrinizi. Neyse anlamazsınız ki |
Ya ayıp denen bişey var.
Tamam Milli Görüşe karşı kinlisiniz, ama bu kadarda olmazki. Neden Milli Görüşçüler için başkalarını müslüman olup olmamakla itham ettiğini iddia ediyorsunuz? Bu kadarda mı edep ve insani değerlerden kopmuşsunuz?! |
Alıntı:
|
hayata o kadar at gözlüğüyle bakıyorsunuz ki mesajlarımızda siz imansızsınız diye bir ima bulunmasa bile hemen sen ne demek istiyorsun biz imansız mıyız diyorsunuz. dini konuda birşey söylüyorsun sen dini sömürüyorsun diyorsunuz. yanı hep klasik kalıplaşmış cevaplar. aslına milli görüşcüler ne kimseye imansız diyo nede dini sömürüyor. ama siz onları öyle görmek istediğiniz için mesajlarınıda otomatik olarak öyle anlıyorsunuz. birde ciddi ciddi bir konuda konuşurken insanları alaya alıyorsunuz. KİMSE GÖRMEK İSTEMEYENLER KADAR KÖR OLAMAZ.
|
KAYNAK SAĞLAM DEĞİL DELİL YOK?
HABERİN KAYNAĞI MİLLİYET VE CAN DÜNDAR AYRICA ----------------------------------------------------------------- Saadet Partisi İstanbul İl Başkanı Osman Yumakoğulları, nisan sonunda, partisinin gençlik kolları şölenindeki konuşmasında "yüzde 74'ü Türkiye'de olan feomidyumdan ve Türkiye üzerine oynanan oyunlardan" söz etmesin mi? Yumakoğulları'nın "müthiş iddia"sı Milli Gazete'de 1 Mayıs 2006'da "Saadet Partisi iktidara yürüyor" başlığıyla yayımlandı. http://www.milligazete.com.tr/index....=news&id=22597 ------------------------------------------------------------------- DENİYOR.BUNUN DELİLİNİ ORTAYA KOYMASI LAZIM GELİYOR.YANİ GAZETENİN BASKILI HALİ VEYA İNTERNETTEKİ YAKALADIĞI SAYFAIN GÖRÜNTÜSÜ. KOYMADIĞI İÇİN İNANMIYORUM. KAYNAK SAĞLAM DEĞİL DELİL YOK? --------------------------------------------------------------------------------------- CAN DÜNAR - MİLLİYET İnternetteki yalan Saadet'i vurdu! Milliyet yazarı Can Dündar, internet tarihine geçecek cinsten bir olayı yazdı. İnternette dolaşan yalanların büyüme ve ciddiyet kazanma gücüne iyi bir örnek teşkil eden hadise, Saadet Partisinden ve Milli Gazete'den de birer kurban almış! İnternette dolaşan uyduruk bir element ve Türkiye'deki uyduruk rezerv bakın nerelere varmış... Ya da Saadet Partisi bir Amerikan Komplosu'na(!) nasıl kurban gitmiş... İşte, Can Dündar'ın yazısı... CAN DÜNAR - MİLLİYET Bir element nasıl icat edildi? Geçen hafta Ege bölgesinde organ kaçakçılarının çocukları kaçırıp böbreklerini çaldıktan sonra cesetlerini çöplere attığına dair internet yalanını yazmıştım. Baktım, internet âleminde bu kez iddiaya iliştirilmiş şekilde benim yazı dönüyor. Birisi altına şu notu düşmüş: "Peki bu yazının Can Dündar'a ait olduğu ne malum?" *** Gerçekten internet öyle güvenilmez bir ortam haline geldi ki, becerikli bir ufaklığın bütün ülkeyi işletmesi mümkün artık... Kuzey Irak'taki bir PKK şehitliği fotoğrafı aylardır Diyarbakır'da diye dolaşıp duruyor; mesajı alan da bize yollayıp "Niye bir şey yapmıyorsunuz?" diye fırçalıyor. Ama şimdi vereceğim örnek, bence internet tarihine geçecek nitelikte... Kahramanımız 30 yaşlarında, bilgisayar meraklısı bir adam... Ofisinde bilgisayar başındayken, bu ne idüğü belirsiz mesaj bombardımanından bunalmış; arkadaşlarını işletmek, internetin inandırıcılığını test etmek ve ne kadar ciddiye alınacağını görmek için bir web sitesi kurup orada ciddi bir komplo teorisi de kendisi yazmış. Sitenin adı: "Türkiye Bilimsel Araştırmalar Platformu..." Adresi : http://tubiap.googlepages.com "Türkiye'nin aydınlık geleceğine hoş geldiniz" diye başlayan site "Feomidyum gerçeği ve Türkiye" olayını ifşa ediyor. Feomidyum, bizim gencin uydurduğu bir element adı... Sözde bu, Amerikan Askeri Bilim Araştırmaları Grubu tarafından tanımlanan ve varlığı bilim çevrelerine deklare edilmeyen yeni bir element... Bu element kullanılarak süper mıknatıs üretilebiliyor. Ve süper mıknatıs, yeni nesil elektrik motorları üreterek petrolü çöpe atıyor. Ayrıca uzay araştırmalarından tıbba, elektronikten ulaşıma kadar her alanda bir devrim yaratabiliyor. Başta ABD olmak üzere petrol üreticisi ülkeler ve karteller iflas etmesin diye elementin varlığı açıklanmıyor. Veee geldik asıl kritik ifşaata: "NASA'nın askeri topografik araştırma uydularıyla tespit ettiği verilere göre feomidyum rezervlerinin yüzde 74'ü Türkiye'de... Yani dünyanın geleceğini belirleyecek element Türkiye'nin elinde... Tahmini değeri trilyonlarca dolar..." Şimdi sıkı durun: Dubaililer (ve perde arkasındaki Amerikalılar) birden İstanbul'a yatırıma heveslendiler, çünkü asıl niyetleri yeraltında jeolojik araştırma yapmak ve feomidyum çıkarmak... Site şu çağrıyla bitiyor: "Kamuoyu bu gerçekleri bilmeli... Geleceğimizi kurtaracak fırsatların elimizden alınmasına seyirci kalma!!!" *** Müthiş değil mi? Bizimki bu iddialarını önce bürodaki arkadaşlarına yollamış, sonra internet okyanusuna salıvermiş. Tabii, mesajı alan etrafına yollamaya başlamış ve konu bir anda internet âleminin gündemine girmiş. Kimisi hemen inanıp "Gereğini yapalım" demiş, inanmayanlar bile bunu "Komplocuların halkı uyutmak için uydurduğunu" öne sürmüş. Bizimki, sıkıntıdan yazdığı teorinin ciddi ciddi tartışıldığını görüp eğlenirken bir de ne görsün: Saadet Partisi İstanbul İl Başkanı Osman Yumakoğulları, nisan sonunda, partisinin gençlik kolları şölenindeki konuşmasında "yüzde 74'ü Türkiye'de olan feomidyumdan ve Türkiye üzerine oynanan oyunlardan" söz etmesin mi? Yumakoğulları'nın "müthiş iddia"sı Milli Gazete'de 1 Mayıs 2006'da "Saadet Partisi iktidara yürüyor" başlığıyla yayımlandı. http://www.milligazete.com.tr/index....=news&id=22597 "İktidara yürüyen parti"nin bilgi kaynaklarına bakar mısınız? Tabii bizimkinin bürosunda büyük eğlence düzenlenmiş o gün... Tam "Bir deli kuyuya taş atmış durumu" değil mi? Sonunda Hürriyet'te Ayşe Özek Karasu, 20 Mayıs'ta "son dönemde feomidyumun milliyetçi ve maneviyatçı forumların gözde tartışma konusu haline geldiğini" yazarak (http://hurarsiv.hurriyet.com.tr/goster/ haber.aspx?id=4442549& yazarid=13) iddialara el attı ve element tablosunda "feomidyum" diye bir element görünmediğini açıkladı. Kim inanır? Google'da "Feomidyum" yazın da neler çıkıyor bir görün... Bence elementler listesini de Amerikalılar eksik yazmıştır. Bu da, Milli gazete'de yayınlanan haber... SAADET PARTİSİ İKTİDARA YÜRÜYOR 01.05.2006 Saadet Partisi Kartal İlçe Gençlik Kolları’nın düzenlediği Bahar ve Gençlik Şöleni yoğun bir katılımla gerçekleşti. Kartal Hasan Ali Yücel Kültür Merkezi’ni tamamen dolduran Saadet Partililer unutulmaz bir gece yaşadı. İlçe Gençlik Kolu Başkanı Mahmut Cevizli’nin açış konuşmasıyla başlayan gecede, Milli Görüş’ün 35 yıllık hizmetlerini ve Lideri’ne sadakati anlatan bir sine vizyon gösterildi. Gençlere çok ihtiyacımız var Daha sonra kürsüye gelen Kartal İlçe Başkanı Cihat Aslanoğlu, Milli Görüş’ün gençliğin değerini bildiğini ve onların ihtiyaçlarına yönelik politikalar ürettiğini belirtti. Aslanoğlu, “Milli Görüş’ün yıllardır getirdiği çözüm önerileri şimdi daha iyi anlaşılmaktadır” diyerek gençliğin yaşadığı sorunlara dikkat çekti. Aslanoğlu, Türkiye’nin, milletimize gösterilenden farklı olarak badireli günler yaşadığını belirterek Milli Görüş’e ve milli ve manevi değerlerine sımsıkı bağlı gençlere her zamankinden daha fazla ihtiyaç duyulduğunu kaydetti. Petrolü çöpe atan müthiş bir element: Feomidyum Daha sonra alkışlar arasında kürsüye gelen Saadet Partisi İstanbul İl Başkanı Osman Yumakoğulları, ülkemizin maden cenneti olduğunu belirterek “Şu anda karşımda ülkemizi ve dünyayı yeniden sevk ve idare etmeye namzet olan gençleri görüyorum” dedi. ABD ve bilim çevreleri tarafından gizli tutulan yeni bir element olan Feomidyum’dan bahseden Yumakoğulları, bu madenin yüzde 74’ünün Türkiye’de olduğunu belirtti. Memlekete sahip çıkın, sessiz kalmayın Yumakoğulları, bu madenin neden gizli tutulduğunu da anlatarak sözlerine şöyle devam etti: “NASA Askeri Topografik Araştırma Uyduları tarafından tespit edilen toplam rezervin yüzde 74’ü Türkiye’de… Yüzde 4,8’i Nepal’de, diğer rezerv en fazla yüzde 0,4 olmak kaydıyla birçok ülkeye dağılmış durumda. Tahmini mali değeri o kadar yüksek ki telaffuz bile edilemiyor. Ayrıştırılması büyük maliyetler getiren ve varlığı bilim çevrelerine deklare edilmeyen yeni bir element olan Feomidyum ne işe yarıyor peki? Son derece basit ve ucuz metaller kullanılarak süper mıknatıs üretilmesini sağlıyor. Eğer ayrıştırılmış Feomidyum varsa bu süper mıknatısların üretimi çok kolay ve zahmetsizdir. Süper mıknatıs ne işe yarar peki? En basit anlatımla petrolü çöpe atar. Bu element örneğin mevcut elektrik motorlarından yüzde 730 defa daha verimli yeni nesil elektrik motorları üretilebilir. Yani benzinli motorlar büyük ölçüde tarihe karışır. Peki, bu neden gizli tutuluyor? Başta ABD olmak üzere tüm petrol üreten ülkeler varili en kötü dönemde bile 30 dolar eden petrollerini bunun onda biri fiyatına satabilmek için ter dökerler. Uluslar arası petrol kartelleri iflas eder. Memleketimiz altıyla, üstüyle çok değerli. Lütfen ülkemize sahip çıkınız. Sessiz kalmayınız.” Güçlenerek, çoğalarak geliyoruz Daha sonra konuşan İstanbul İl Gençlik Kolları Başkanı Zafer Emanetoğlu, “1969 yılında Hocamızın ‘Her bahar bir çiçekle başlar’ diyerek başlattığı Milli Görüş davası şu anda yüz binlerce çiçeğe, yüz binlerce fidana ve kökü çok derinlere giden bir çınara dönüşmüş durumdadır” diyerek başladığı konuşmasında “Bu çatının, bu çınarın altında toplananların sayısı her geçen gün artıyor. Güçlenerek, çoğalarak geliyoruz.” dedi. AKP Hükümetinin Büyük Ortadoğu Projesi’nin bir üyesi olmaktan gurur duyduğunu her fırsatta dile getirdiğini belirten Emanetoğlu, “Bu proje kapsamında önce Afganistan, arkasından Irak kana bulandı. Şimdi hedefte İran ve Suriye var. Buradan bu zalimlere seslenmek istiyoruz. Hiç boşuna dünyaya hâkim olmak için planlar ve programlar yapmayın! Çünkü o planları ve programları bir gün başınıza geçireceğiz. Saadet Partisi iktidara yürüyor. Mücahit Erbakan’ın genç yiğitleri geliyor. Bizler bu söylediklerimiz gerçekleştirmek için kararlıyız. İstanbul’un surlarına sancağı diken Ulubatlı Hasan gibi imanlıyız.” dedi. Öte yandan şölende Şeref Göcen’in Necip Fazıl’ın Sakarya şiirini muhteşem bir yorumla okuması salondaki gençleri coşturdu. Programı izleyenlere gençler tarafından Cep telefonu ve kitap gibi çeşitli hediyeler de dağıtıldı. Gençlik Şöleni, Sanatçı Ömer Karaoğlu’nun ezgileriyle sona erdi. Sanatçının eserlerine Kartallı gençler de eşlik etti. |
Feomidyum diye bir elementin olup olmaması bir kenara, yanlışlıklada olsa bor veya toryum yerine konan bu elementin, en azından ülkemizdeki zengin bor ve toryum rezervlerini size hatırlatmasına sevindim. Hani şu Etibankın özelleştirilip bütün rezervin peşkeş çekilmesi konusu varya.
Bor veya toryum kullanılacak yerde feomidyum tabiri kullanılsada ülkemizin zenginliği bir kez daha anlaşılmış olmuştur sanırım. Hazır burda not düşmüşken hatırlatayım tekrar. Bugünlerde Irak işgalinin 6. yıldönümündeyiz. Tam 1 milyon 2 yüzbin müslüman katledildi bu sürede. Dün akşam haberlerde ABD canileri tarafından bombalanan minare ve camileri görmüşsünüzdür. Acaba ülkemizden binlerce kez ABD uçağı kaldırtıp Irakın bombalanmasına izin verenler bu konuda bir vicdan muhasebesi yapıyorlarmı? Ya sizler? Sizler yapıyormusunuz? |
yumakoğlu'nun hatası, yanlış kaynaktır. Büyük bir hata yapmıştır. Fakat konunun Sahte Saadet olarak verilmesi, Saadet partisine mal edilmesi yanlıştır.
|
bazilarina bu haber cok dokunmus baksaniza bin dereden su getirip haberi cürütmeye calisiyorlar :D :D..
Birde alayli konustugumu söyleyenlere bana siyaset yerine masal anlatan milli görüscülerle birakta alay edeyim 8) |
Alıntı:
herkezin davranışları kendini bağlar. sizle ciddi ciddi konuşanlarla alay etmekle karşınızdakini değil kendinizi küçük düşürürsünüz. bunu çoktan öğrenmeniz lazımdı ama neyse hiçbirşey için geç değil. size aileniz tarafından bu öğretilmediyse sizinde suçunuz değil tabi. bana ailem her ne olursa olsun hangi görüşte olursa olsun karşı tarafın görüşlerine saygı duymayı, tartışırken bile saygı sınırlarını aşmamayı öğretti. neyse size bu yaştan sonra saygı dersi vermeye kalkmayayım sonuçta ben masal anlatan 18 yaşında bir kızım.(not:biraz yalçın abiden ders almanızı tavsiye ederim bende verirdimde hani sizden küçüğüm ya) :-X |
Alıntı:
Biz adamina göre muamele yapiyoruz, ciddiye alinacaklari cok iyi ciddiye aliyrouz ama burada ayni nakaratlari okuyanalara anladiklari dilden konusyuoruz.. Farkli görüste olmak baskadir, kendi görüsünü karsidakine dikta etmek baskadir..siz farkli görüste olmakla kalmayip kendi görüsünüzü zorla ve aleni sekilde bizlere empoze etmeye calisyirosunuz bizde buna karsilik tepkimizi veriyoruz.. Yoksa adam gibi gelip yorum yapana, görüs belirtene saygimiz sonsuz ama burada gecmisin verdigi eziklikle partimizi, baskanimizi, bizleri cehenneme sokup cikaran güruha en iyi tepki onlari ciddiye almamakla olur.. Uzun lafin kisasi "adamina göre" muamale var..bilmem anlasilabildi mi ;) |
Alıntı:
|
Kardes madem alinacaktiniz ne isiniz var karsi görüslü bir sitede..Sonucta buraya gelirken bunlari göze almis olmalisiniz, böyle duygusallik hic bir zaman cözüm getirmez..
Kardes belki sen öyle söylememis olabilirsin ama asla istinsnalar asla kaideyi bozmaz demekki bizim agzimiz yanmiski yogurdu üfleyerek yiyoruz.. semaletle.. |
Alıntı:
ben bu sitedeki insanlara hep insan gözüyle baktım mümin kardeşim gözüyle baktım da üye oldum zannettimki buradakilerde (hoş öyle olanlarda var) karşı görüşlü olanlara bile sırf müslüman olduğu için saygı duyar. aslında yanılmamışımda sizden başka kimse böye tutum sergilemedi. hem benim gücendiğim nokta buradaki hiçbir milli görüş karşıtı mesajınız değil. başka konuda iyi niyetli birini uyardğım için beni provakatör ilan etmeniz. yoksa milli görüşe istediğinizi söyleyin karşılık veririm ama alınmam hem alınmamın sebebi sizi sevmemdir. başka biri beni provakatör ilan etse gücenmezdim. |
Kardes farkindamisin hep ayni seyi diyorsun..hadi diyelim ben seni pravakatör ilan ettim , eger böyle degilse bunu niye dikkate aliyrosunuz ki..
Benim yazdiklarim ordadir evet bazen yazdiklarim kastini asabiliyor ama asla sahislara yönelik yorum yapmamaya calisirim, sanirim orada bir özür mesaji yayinladim, ben özür dileme erdemini cok fazla gösteren biriside degilim ama istemeyerek sizi kirdigimi anladim ;).. Neyse uzatmanin anlami yok sadece sunu demek istiyorum ben dahil kimsenin söylemleri sevkinizi kirmamali sonucta burasi sanal bir ortam ve zaten realde yeterince derdimiz var üstüne birde sanal dertler eklemeyelim.. selametle.. |
Alıntı:
YANİ MEDYANIN NASIL DAVRANDIĞINI HATIRLA.. |
Alıntı:
Örnegin fazilet partisi sadece ama sadece merve kavakci olayindan dolayi kapanmistir ve ak partide bu basörtüsü konusu yüzünden tehdit altindadir.. |
Ne güzel memleket burası yahu ...
Önce manşetten vereceksin bu haberi, sonra kaldıracaksın yayından, ve kaynak sağlam olmayacak ... Can Dündar'ın da başka işi gücü yok, tutup Yumakoğlulları'na iftira atacak. Hadi Can Dündar bunu yaptı da, bizim gözlerimiz de mi yanlış okudu ? Milli Gazete'nin ilk yayınını kopyalamıştım konuya. Böyle gülünç duruma düşmektense, hatayı kabüllenmek erdemlik olsa gerek, lakin buda vicdan ister. VesseLam |
İktidar partisinin sempatizanlarına bakın hele.
Mal bulmuş mağribi gibiler. Hadi bu konuda hataya düştük! Yani bir yetkili bor ve toryum diyeceği yerde feomidyum demiş. Bunu anlayıp hemen afişe ettiniz. Peki biz sürekli bor ve toryum zenginiyiz bu konuda dünyada tekeliz ve bu geleceğin yakıt kaynaklarından biri. İşte bunu iyi değerlendirelim dediğimizde siz neden bunlara kulak tıkarsınız! Dahası neden bunları Amerikan yada Avrupa şirketlerine peşkeş çekmek için binbir takla atarsınız. Bor ve toryumdaki peşkeşi kabul edebilme yiğitliği varmı sizde. Yada satıp savdığınız diğer büyük ve stratejik kuruluşları. |
Sormasi ayip bu madenler erbakan hoca zamaninda yokmuydu yoksa bunlari degerlendirmeye nefesimi yetti!...Ya hep diyoruz maden zenginiyiz bu isin asli nedir gercekten bor bu kadar degerlimi, petrole alternatif mi yoksa biz mi abartiyoruz gercekten muamma!
|
Alıntı:
54. Erbakan Hükümetinin bütün kesimlere yaptığı katkılar ve ekonominin sürekli genişleme göstermesinde, işsizlik ve istihdam sorunun azaltılmasında yaklaşık 30 milyar doları bulan kaynak paketlerinin çok büyük önemi vardır. İşte bu kaynak paketinin en önemli ayağı yeraltı rezervlerinin planlaması olmuştur. O dönemde planlanıp hizmete sokulmak istenen on milyarlarca dolar maden rezervi olmuştur. Borun ne kadar değerli olduğunu Amerikanın uzay sanayi için vazgeçilmez olarak görmesinden, ve savunma sanayinde çok önemli bir maden olarak belirlemesinden anlayabiliriz. Petrol kadar kullanımda olmasa bile, petrolün 30 ile 50 yıllık ömrünü hesaba kattığımızda borun değeri tekrar ortaya çıkar. İşte Erbakan hoca bu değerli madenleri batıya satacağımıza biz kullanıp onların önüne geçelim prensibini ortaya koymuştur. İktidar olduğu süredede uygulaması hep bu yönde olmuştur. |
Simdi erbakan hoca döneminde bu kaynak kullaniliyordu, ondan sonrakiler kullanmiyordu öylemi? Bir tek erbakan hoca akil etti bu kaynagi kullanmayi öyle mi?
|
Erbakan iktidarının yaptığı en büyük ekonomik güzellik, Cuntacıların cebini kabartmaktır.
İktidarın devamını getirmek için, askeriye'ye ve üniversite mensuplarının maaşlarına % kaç zam yapılmıştır, bunu bir araştırıverin de ondan sonra, ülkenizde ki madenlerin nereye gittiğini düşünün. Şuan Ak Parti Hükümeti bukadar eleştiri alıyor ise, bu imtiyaz isteyenlere sırt çevirmesinden kaynaklanmaktadır. Erbakan Hükümeti, kargayı besleyip, gözünü oydurmuştur. VesseLam |
Bor
Bor, siyah metalik görünümlü bir element olup 1808’de Gay-Lussac ve Thenard tarafından keşfedilmiştir. Bulunduğu bölgeler ABD, Şili, Arjantin, Peru, Bolivya, İtalya, Rusya ve Türkiye’de yüksek miktarda bor maden rezervleri bulunmaktadır. Türkiye’deki bor madenleri, ki bunlar dünya rezervlerinin %63'ü, dünyanın en büyük bor bileşiği tedarikçisi olarak bilinen Eti Maden tarafından işletilmektedir. Dünyanın yerkabuğundaki bor yüzdesinin 0,001-0,0003 civarında olduğu varsayılmaktadır. Bor Ürünlerinin Başlıca Kullanım Alanları
Özellikle hidrojen üretimi konusu Hükümetimizin Acil Eylem Planında da yer alan bor madenlerimizin değerlendirilmesi ve Bor Enstitüsünün kurulması bağlamında çok önemlidir. Borun taşıyıcı olarak enerji üretiminde kullanılması için öncelikle hidrojen üretimi gerekmektedir. Hidrojen üretiminin bilinen en uygun tekniklerin birisi de nükleer reaktörlerin kullanılması ile buhar üretimi yoluyla."buhar-metan yeniden oluşturma" yönteminin kullanılmasıdır. Bu yöntem, günümüzde hidrojen üretimi için en yaygın olarak kullanılan yöntemdir. Bu üretim biçimi iki adımdan oluşmaktadır. Birinci adımda doğal gaz yüksek sıcaklıkta (392 0C) buhara tabi tutularak hidrojen, karbonmonoksit ve karbondioksit elde edilir. İkinci adımda ise karbonmonoksit buhara tabi tutularak ilave hidrojen ve karbondioksit elde edilir. Toryum 1828 yılında Jöns Jacob Berzelius tarafından keşfedilen ve periyodik tabloda aktinit serisinin ikinci üyesi olan toryum, yer kabuğunun %0,0007'lik kısmını oluşturmaktadır. Toryum, uranyum gibi doğada serbest halde bulunmayıp 60 civarında mineralin yapısı içinde yer almaktadır. Bunlardan sadece monazit ( (Ce, La, Nd, Th, Y)PO4) ve torit ( (Th, U) SiO4) toryum üretiminde kullanılmaktadır. Bu mineraller de genellikle nadir toprak elementleri (NTE) ile birlikte bulunmaktadır. Kullanım alanları
NÜKLEER ENERJİ VE TORYUM Toryum tek başına nükleer yakıt olarak kullanılamaz. Fertil bir izotop olan Th-232'nin bir öntron yutarak fisyon yapabilen bir izotop olan U-233'e dönüştürülmesi gerekir. Th-232'nin düşük enerjili nötronlarla tepkimesi (nötron yutumu) sonucunda önce daha az kararlı olan Th-233 oluşmaktadır. Th-233 ise, 23 dakika içinde, bir beta parçacığı yayarak Pa-233'e (protaktinyum) dönüşmektedir. Pa-233, 27 gün içinde, yarılanma süresi 163.000 yıl olan fisil U-233'e dönüşmektedir. Böylece aşağıdaki şekilde görüldüğü gibi Th-232, U-235 veya Pu-239 gibi başka bir fisil maddeyle üretkenlik döngüsüne başlamaktadır. Toryum - uranyum karışık yakıtlar, uranyum yakıtına göre daha az plütonyum üretir. Ayrıca yüksek yanma oranında çalışabilir, bu da yakıtın reaktörde kalma süresini yani yakıt yeniden yükleme periyodunu uzatarak tesis kapasite faktörünün artmasına katkı sağlar. Toryumlu yakıt denemeleri 1960 yıllarının ortalarında başlamış olmasına rağmen güç reaktörlerinde kullanılmasına 1976 yılında başlanmıştır. Almanya, Hindistan, Japonya, Rusya Fed., İngiltere ve ABD'de araştırma/geliştirme çalışmaları bulunmaktadır. TÜRKİYE'NİN TORYUM REZERVİ 1959 yılı sonlarına doğru MTA tarafından havadan prospeksiyonla bulunan radyoaktif anomali üzerinde uranyum ve toryum için etütler yapılmış ve Sivrihisar ilçesinin kuzey batısında Kızılcaören, Karkın ve Okçu Köyleri arasında 15 km2'lik bir sahanın toryumun yanı sıra Nadir Toprak Elementleri (NTE) de içerdiği saptanmıştır. MTA tarafından yapılan çalışmalar sonunda 1977 yılında, "Eskişehir-Sivrihisar-Kızılcaören Köyü Yakın Güneyi Bastnazit-Barit-Florit Kompleks Cevher Yatağı" Nihai Etüt Raporu hazırlanmıştır [4]. Bu rapor sonuçlarına göre bölgedeki cevherin ortalama tenörü %0,2 ThO2 olup, toplam rezerv yaklaşık 380.000 ton civarındadır. Diğer Ülkerin Toryum Rezervi (Ton) Avustralya 300.000 Hindistan 290.000 Norveç 170.000 ABD 160.000 Kanada 100.000 Brezilya 16.000 Diğer Ülkeler 95.000 TOPLAM 1.200.000 Sonuçlar
Kaynaklar: Wikipedia, Türkiye Atom Enerjisi Kurumu, Balıkesi Üniversitesi Bor Araştırma ve Uygulama Merkezi |
All times are GMT +3. The time now is 12:14. |