![]() |
ula biz dünyada torpile karşı savaşıyoruz bu adamlar ahirette torpil bulmaya çalışıyorlar :)
|
Alıntı:
Allah tarafından Cennetle müjdelenmekle Cennetin vaat edilmesinin Cennete giriş anlamında farklı olduğunu nasıl söyleyebilirsin? Vaat ne demektir? Vaat, bir işi yerine getirmek için verilen sözdür. Allah, Hadid Suresi 10. Ayette, Ashab-ı Kiram'ın hepsine Cenneti söz verdiğini buyuruyor. Allah hiç sözünden döner mi? Hâşâ. Allah verdiği bütün sözleri yerine getirir. Ashab-ı Kiram'ın hepsi Cennetliktir. Allah, Nisa Suresi 95. Ayette ise müminlere Cenneti söz verdiğini buyuruyor. Müminler de Cennetliktirler elbette. Bütün müminler Cennete gireceklerdir inşaallah. Yüce Allah'ın Ashab-ı Kiram'ın hepsine Cenneti söz vermiş olması, Ashab-ı Kiram'ın hepsinin müminler olduklarının apaçık ve reddedilemez delilidir. |
babadan oğula geçen sistem hz.ebubekirin,hz.ömerin temsil ettiği hilafet makamı değildir bence...
işte görüyoruz... hilafet yezidin eline geçince neler oluyor... yavuz sultan selime geçince neler oluyor... Halifelik belkide o makamı elinde bulunduran insan göre değer kazanıyor... ve o insanda halifelikle değerleniyor... yani birbirine sıkı sıkıya bağlı... gaybı bilemediği için insan bu büyük gücü eline geçirecek insanı kendi tayin etmemeli... işte hz.ademin iki oğlu ortada habille kabil... oğlunuz habilde olabilir kabilde olabilir... bu yüzden öz şekli seçimle olmalıdır... osmanlı adaleti hiç bir zaman gözardı etmediğinden bu makam onda sırıtmamıştır hakkını vermiştir... ama ya yezid örneği ? ya emeviler örneği ? her türlü faşist politika halifelik yamasıyla örtülmedimi... mesela mustafa kemalin halifeliği eline aldığını bir düşünün nereye giderdi bunun sonu ? |
Bizim memleketimizdede 4 karı adı altında ki onunda çok çok özel şartları vardır ve tek eş sizin için en hayırlıdır deniyor.
4 karıyı eve atıp onları birer seks kölesi olarak kullanan çöpe atmaya dahi göndermeyen kadını sadece yatakta görmek isteyen bir zihniyet bugün toplumda sokaklarda hoca diye gezip orda burda marifetlerini anlatmıyor mu ? Böyle cinsi sapıklar abaza zihniyeti memleketimizde var diye sünnilik sapıklıktır mı diyeceğiz ? mafya ya bunlar bildiğin din pazarlamacısı yani emevi sünniliği ile safevi şiası arasında hiç bir fark yoktur. İkiside İslama türlü türlü batıllar sokmuştur sapkınlıklarını din diye pazarlamıştır uydurma rivayetlerle insanları tekfir etmişlerdir. emevi sünniliği ile safevi şiasına bakıp sünniliği ve şiiliği sapkınlık mı ilan edeceğiz ? Allah sizi ıslah etsin yahu bu kadar da mezhepçilik bataklıklığına batılmaz ki . |
Alıntı:
osmanlı 4 halifeden sonra bunda tek muvaffak olabilen bir ülkeydi... mesela ben sormuştum bir hocama saltanat kaldırılmasına amennada Atatürk hilafeti neden büsbütün kaldırdıda Abdülhamide sen halife olarak devam et demedi? bunda bir yanlış görmüyorum devleti bağlayan birşeyde yok bunda... hoca dediki bunun üzerine, halifelik saltanat kadar tehlikeli birşeydi, halifeliğin amacından saptırılmıyacağının garantisi yoktu dedi.. çünkü yüzyıllarca halifelik siyasi güdümlerle ön plandaydı dedi... işte buda halifeliğe siyasi misyon yükleyip tehlikeli gösteren zihniyet... çağımıza göre konuşursak halifeliğin savaşacak bir makam değil, tüm müslüman ülkeleri birleştirici, yönlendirici bir makam olmasının önünde hiçbir engel yoktu... |
Alıntı:
Çünkü kendisi Vahiy katibidir ki,onun şahsiyetine atılan çamurlar doğrudan Allahın kitabının güvenirliğine atılmış sayılır... Yezide gelince ona saygı ve sevgimiz yoktur tabii ki... Ama Hz.Muaviye efendimiz başımzıın tacıdır... |
Alıntı:
|
İslamda çok eşlilik konusunda cinsi sapıklara kur'an gerekli cevapları veriyor zaten.
"Yetimlere mallarını verin, temizi pis olanla değişmeyin, onların mallarını kendi mallarınıza katarak yemeyin; çünkü bu büyük bir günahtır. Yetimlerin hakkına riâyet edememekten korkarsanız (bunların yakasını bırakın da) beğendiğiniz kadınlardan ikişer, üçer, dörder nikâhlayın; haksızlık etmekten korkarsanız bir tane kadın veya mülkiyetinizde bulunan câriye (ile yetinin); bu, adâletten ayrılmamanız için en uygun olanıdır (Nisâ: 4/2-3). 129. âyette şöyle buyurulmaktadır: "Ne kadar üzerine düşseniz de kadınlar arasında âdil davranmaya güç yetiremezsiniz; bari birine tamamen kapılıp da diğerini askıda imiş gibi bırakmayın. Eğer arayı düzeltir ve Allah'a itâatsizlikten sakınırsanız bilin ki Allah çok bağışlayıcıdır, engin rahmet sahibidir." Alıntı:
|
Alıntı:
Bak yukarda yazdım öyle 4 karıyı alırım evden çıkartmam hepsinide kullanırım olayı uygun görülmüyor gördüğün gibi. Zaten olayın himaye ekseninde olduğu bilinen bir gerçek. Bunuda niye söylüyorum biliyor musun . İranın mutasına tepki gösteriyoruz amenna bencede sapıklıktır . Ama kendi içimizdeki sapıklıkları abazalıkları görmezden geliyoruz. Olmaz van minüt . |
o maddeler halinde sıraladıgın yazının başınıda kopyalasaydın keşke..
Alıntı:
ayrıca islamda çok eşlilik caizdir ve bir erkek en fazla 4 bayanla evlenebilir..ha senin dediğin gibi 4 bayanla evlenen her erkek karılarına sadece seks objesi gibi davranacak olsaydı islam bunu yasaklardı müsterih ol..çıkıpta birden fazla bayanla evlenen her erkeğe karşı aynı genellemede bulunup şöyle yapıyolar böyle yapıyolar diye sallama kardeşim..bizde türkiyede yaşıyoruz.. |
bütün yazıda o kısma dikkat çektin öylemi :)
"Yetimlere mallarını verin, temizi pis olanla değişmeyin, onların mallarını kendi mallarınıza katarak yemeyin; çünkü bu büyük bir günahtır. Yetimlerin hakkına riâyet edememekten korkarsanız (bunların yakasını bırakın da) beğendiğiniz kadınlardan ikişer, üçer, dörder nikâhlayın; haksızlık etmekten korkarsanız bir tane kadın veya mülkiyetinizde bulunan câriye (ile yetinin); bu, adâletten ayrılmamanız için en uygun olanıdır (Nisâ: 4/2-3). 129. âyette şöyle buyurulmaktadır: "Ne kadar üzerine düşseniz de kadınlar arasında âdil davranmaya güç yetiremezsiniz; bari birine tamamen kapılıp da diğerini askıda imiş gibi bırakmayın. Eğer arayı düzeltir ve Allah'a itâatsizlikten sakınırsanız bilin ki Allah çok bağışlayıcıdır, engin rahmet sahibidir." adil davranmaya güç yetiremezsiniz diyor .. bak istediğim gibi 4 kadın alabilirim olayı yok.. |
Kur'an ve bilim yine uyuşmuş elhamdülillah.
Çok eşliliğin zararlı olduğu hayırlı olanın tek eşlilik olduğu konusunda herkes birleşmiş :) |
Alıntı:
|
yahu furkan bende 4 kadın peşinde değilim..caiz olan şeye caiz değil diyorsun o beni bitiriyor..
|
beyler su hatun muhabbetini kapatsak artik..
|
Alıntı:
Rabbin tavsiyelerine uymak lazım bence. |
Kirve hele sen biriyle baş ette ;D
Hiç eşliliği tavsiye ederim :) |
Alıntı:
|
bunu yaparkende sitede bayanlarin oldugunu farketmenizi ve bayanlari sanki bir mal gibi görmemeye dikkat etmenizi istirham ederim..
|
"Yetimlere mallarını verin, temizi pis olanla değişmeyin, onların mallarını kendi mallarınıza katarak yemeyin; çünkü bu büyük bir günahtır. Yetimlerin hakkına riâyet edememekten korkarsanız (bunların yakasını bırakın da) beğendiğiniz kadınlardan ikişer, üçer, dörder nikâhlayın; haksızlık etmekten korkarsanız bir tane kadın veya mülkiyetinizde bulunan câriye (ile yetinin); bu, adâletten ayrılmamanız için en uygun olanıdır (Nisâ: 4/2-3).
129. âyette şöyle buyurulmaktadır: "Ne kadar üzerine düşseniz de kadınlar arasında âdil davranmaya güç yetiremezsiniz; bari birine tamamen kapılıp da diğerini askıda imiş gibi bırakmayın. Eğer arayı düzeltir ve Allah'a itâatsizlikten sakınırsanız bilin ki Allah çok bağışlayıcıdır, engin rahmet sahibidir." adil davranmaya güç yetiremezsiniz diyor .. bak bence tek eşlilik rabbimizin dediği gibi en hayırlı olanı çok eşliliktede adil davranmaya güç yetiremezsiniz diyor . |
Alıntı:
|
Alıntı:
Farklı düşünceler derken neyi kastediyorsun? Bilmiyorum; ama Aşere-i Mübeşşere'nin yani Cennetle müjdelenmiş 10 sahabenin yüksek değerlerini Müslümanlara ve o kişilere bildirmek için onlara Cennetlik oldukları müjdelenmiş olabilir. |
Alıntı:
|
konu paket oldu hadi bana eyvallah ;D
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Alıntı:
O mesajımda Diyanet'in internet sitesinden yapmış olduğum alıntıyı, Dinimiz İslam internet sitesinde yer alan ve konuyu açıklamada daha uygun ve daha yararlı olan bir alıntıyla değiştirdim. |
hangi islam ülkesi.. ülkenin resmiyette hic bir dini yokdur.. senin kopyala, yapistirlarinda ülkemizin dinini degistiremez!..
diyanet isleri, rejime aykiri hic bir faaliyette bulunamaz o acidan bana aktaracagin diyanet kaynaklarina hep süpheyle bakarim cünkü cuma hutbesinde trafik kurallarindan, atatürk sevgisinden, 30 agustostan bahseden diyanetin böyle derin konularda derin yorumlar yapmasini bekleyemeyiz.. birde lütfen su kopyala yapistirdan vazgec varsa kendin fikrin yaz yoksa gölge etmez bizahmet.. |
Alıntı:
"Peygamber efendimizin hadis-i şerifte fırka-i naciyye, kurtuluş fırkası olarak bildirdiği tek bir itikad mezhebi vardır. O da Ehl-i sünnet vel-cemaat mezhebidir, imam-ı Matüridi ve imam-ı Eşari bu mezhepte iki itikad imamıdır ve bu mezhebi yaymışlardır. İmam-ı Matüridi ve imam-ı Eşari hazretleri ayrı bir mezhep kurmamışlar, Eshab-ı kiramın, Tâbiinin, dört mezhep imamının ve sonra Ehl-i sünnet âlimlerinin nakil ve tevatür yolu ile bildirdikleri iman ve itikad bilgilerini açıklamışlar, anlaşılmasını kolaylaştırmak için kısımlara bölmüşler ve herkesin anlayabileceği şekilde yaymışlardır. Bunlardan imam-ı Eşari, imam-ı Şafi hazretlerinin talebe zincirinde bulunmaktadır. İmam-ı Matüridi ise imam-ı a’zam hazretlerinin talebe zincirindedir. Ehl-i sünnet itikadının açıklamasında bu iki imam meşhur olmuş, yaşadıkları zamanlarda itikadda doğru yoldan ayrılmış sapıkların ve Yunan felsefesinin bataklıklarına saplanmış maddecilerin bozuk düşüncelerine karşı Ehl-i sünnet vel-cemaat itikadını izah etmekte, bazı bakımlardan farklı usuller takip etmişlerdir. Daha sonraki asırlarda gelen Ehl-i sünnet âlimleri, bu iki imamın koyduğu usullere uyarak, Ehl-i sünnet itikadını nakletmişlerdir." |
dinimiz islam sitesi olmasa cihannurun fikirleri nedir bilemeyecegiz.. herhalde kendi bilgisi yeterli olmadigi icin oradan kopyala, yapistir yapiyor sanki biz o siteden gidip, okuyamiyoruz!..
ya böyle kopyala, yapistirla fikir tartismasina girenlerden hic hazzetmem! |
mavera hangi kaynak seni tatmin eder söylede adam onu getirsin..
|
Alıntı:
gidiyor oradan, buradan kopyaliyor bize cevap veriyor ama bak sen kendi fikirlerinle cevap veriyorsun, kendi bilginle cevap veriyorsun benim anlatmak istedigim bu o yüzden cihannurun yorumlarini google den farkli görmüyorum.. |
Alıntı:
|
Alıntı:
adama türkiyenin dini islam degildir diyoruz gidyior bana diyaneti kaynak gösteriyor, biraz yorum katar, analiz yapar insan ama o ne yapiyor biz ne yazarsak, yazalim baska sitelerden alintiliyor.. tamam bazi konular vardir kaynak ister, delil ister ama burasi forum ve önemli olan bireylerin fikirleridir az, cok hepimizin fikri bellidir yada hepimiz belli tartisma ortamlarinda bilgilerimizi sunduk bana cihannurun akilda kalan bir görüsünü söylermisiniz.. onun stilidir, üslubudur saygi duyarim b ama acikcasi o tarzindan hazzetmiyorum cünkü sanki haber sitesindeyiz.. neyse konu dagildi, özüne dönmek isterim, suc bende cihannurun üslubunu bildigim halde onunla tartismaya girdim :) |
Alıntı:
Eğer Türkiye laik bir ülke olsaydı, ülkemizin bayrağında İslam'ın sembolü olan hilal bulunmaz, ülkemizin İstiklal Marşı'nda "Hakkıdır Hakk'a tapan milletimin istiklal." denilerek ülkemizin halkının Müslüman olduğu ilan edilmez, azınlıklar din esasına göre belirlenip Müslümanlar çoğunluk, gayrimüslimler ise azınlık olarak belirlenmez, Müslümanların dinî bayramları resmî tatil ilan edilmez, olacaksa ya bütün dinlerin dinî bayramları resmî tatil ilan edilir, ya da hiçbir dinin dinî bayramı resmî tatil edilmezdi. Türkiye bu ve benzeri sebeplerle bir İslam ülkesidir. Bu konuda kopyalayıp yapıştırıyorsun dediğin yine benim fikrim. Önceki mesajımı okumadın herhalde. AK Parti Forum'da başka bir konuda yazmış olduğum mesajımı alıntıladım. Yeri geldiği zaman kendi fikirlerimi söylüyorum, yeri geldiği zaman da bazı alıntılar yapıyorum. Konuları açıklamak için alıntılar yapmam seni rahatsız etmesin. |
acik konusayim abi seninle tartismaktan hazzalmiyorum cünkü seninle tartisirken hic yeni birsey ögrenmiyorum cikmis bize ülkemizin bayraginda hilal var, yok ülkemizin yüzde 99 u Müslüman gibi bildigimiz seyleri söylüyorsun..
ben ülkenin resmi dininden bahsediyorum sen ise demogoji yapiyorsun.. istedigi kadar bayraginda hilal olsun, istedigin kadar yüzdez 100 ü müslüman olsun.. Türkiye cumhuriyeti resmiyette laikdir yani hic bir dine mensub degildir o yüzden bana su bildigimiz kopyala, yapistir terimlerle cevap verme bizahmet!.. neyse ben daha faydalanabilecegim, daha yeni birseyler ögrenebilecegim, daha yeni arastirmalara sevkeden tartismalarla mesgul olmak istiyorum abicim, sen haber aktarmaya, gazete basliklarini aktuel tutmaya devam et bizahmet.. |
Alıntı:
|
Alıntı:
1924 anayasası örnektir buna... türkiyenin dini 24 anayasasına göre islamdır.... ama 28 anayasasına göre devlet dinsizdir... |
Alıntı:
cogu ülkenin resmi bir dini vardir ama aralarinda türkiye gibi bulunan bir cok ülkede herhangi bir dini resmi olarak benimsemez.. mesela söyle bir sacmalik vardir türkiye laik bir ülke denilir ama laik hic bir ülkede diyanet isleri gibi sacma bir bakanlik yokdur yani normalde bu laikligin ruhuna aykiridir.. laiklik demek devletin bütün dinlere esit mesafede olmasi demekdir ama birisi bana dinayet isleri bakanligini aciklayabilir mi? |
All times are GMT +3. The time now is 05:29. |