![]() |
NEDEN Allah TÜRK'Ü KORUSUN!!
"Gevşemeyin,üzülmeyin,eğer hakikaten inanıyorsanız,muhakkak üstün olan sizsiniz."
Demek ki; Allah Türk' ü Kürt' ü v.s. değil İnanları korusun diyebiliriz. İnananlar üstün olanlar diyor ayet ... Takvaca üstün olan Hakk a yakın olandır . Üstünlük Irk ile değil, inanç iledir. İnancının gereğinide yapmak iledir. Geyri müslim için dua konusunda da sınıflandırma yapmalıyız bence. Kafir ve gayri müslim olarak ... * Kafir için dua edilecekse bağışlanması için değil, hidayete ulaşması için edilir. Burada da ölmüşmü hayattamı diye bakılır. Rasulüllah Efendimiz kafir olarak ölen bir yakını için "Eğer ALLAH yasaklamazsa ona mağfiret dileyecegim" deyince şu âyet-i kerime nazil oldu: "Cehennemlik oldukları anlaşıldıktan sonra akraba dahi olsalar, müşrikler için mağfiret dilemek Peygambere ve mü`minlere yaraşmaz" (Tevbe (9) 113). Bu ayate gayet aydınlatıcı sanki ... Hayatta ise de doğru yolu bulmaları için dua edilebilir deniyor . Rasulüllah Efendimiz Uhud Günü mübarek dişleri kırılıp, yüzü yaralandığında, müşrikler için: "ALLAH'ım kavmimi bağışla, çünkü onlar bilmiyorlar" diye dua etmişlerdi. Bu da açık bir delil sanki ... yani tümünden de anlaşıldığı gibi hayattaki bir kafirin (hidayetine) dua caizdir ancak sevabtır denilemez. sevab olabilmesi için fiili dua lazımdır netice de iman yansımaları ortaya çıkıyorsa sevab akzanılır çünkü kafir artık iman etmiştir. Amaçta budur zaten ... Allah sizin dış görünüşünüze bakmaz, ona göre de muamele görmezsiniz. Buradan bakıldığında IRK korunulası bir durum değildir, bence ... |
Teşekkürler üstadım yine düşündüklerimize tercüman olmuşsunuz..(+)
|
Estağfirullah Duygu Hanım, artınızı bende gizliden verdim sizlerin.
|
Size bir şey sormak istiyorum bir örnek vererek....
İkiz kuleleri düşünelim...Her milletten ve dinden insan vardı içinde değil mi...benim o haberi izlerken içimden "Allah hepsini korusun" geçti....peki ya sizin ne geçerdi veya geçti "Allah tüm müslümanları korusun" mu...?? İşte anlatmak istediğim bu...Eğer bunlardan birincisi geçti diye içimden günah işlediysem ben o günaha rağzıyım çünkü ben bir insanım ve vicdanım var...Ve vicdanım din ayırmıyor.... |
Beril Hanım Biz Kafirler için bile, onların en doğru yola iletilmesi için-"hidayet" - dua ediyoruz. Bundan büyük bir dua onlar için olamaz. Verdiğiniz örnekte merhamet nazarı ile bakıldığında aslında, "bir insanı öldürmek, bütün insalığı katletmek gibidir" penceresine geçiş olarak nitelendirebiliriz. Bakıldığında aslında yine İslam penceresi hakim oluyor. İnsanlık adına yapılmış bir temenni bu ... Benim penceremde budur.
Ben günah işlediğinizi düşünmüyorum. Kafire bile dua edilebilirken, gayri müslime bile Efendimiz a.s. dua buyurmuşlarıdır. Bunda yanlış bir şey ben görmüyorum. :) |
Anlatmaya çalıştığım bu işte en baştan..konu çok başka yerlere çekildi...
Peki ya bana muhalefet durulan konum neresiydi acaba bunun merak ediyorum... "hidayet"ten başka dua edilmesi günah dendi bunu sizde dediniz ama benim demin sorduğum hidayet dışı bir duaydı ama onayladınız..Yani ben gerçekten bana karşı olunan noktayı anlamadım... |
Bakın ben ilk yazımda kafir ve gayri müslim ayrımına vurgu yaptım. İnşallah yanlış anlaşılmamışımdır. :)
|
Alıntı:
|
Sizinle münazara zevkti teşekkür ederim.
|
Ben teşekkürederim sizinlede öyle...
|
Alıntı:
Sana sen insanlara kafir diyorsun demedim.. Sadece kafir olup olmadığı nerden bilebiliriz.. Bir yardımsever yabancı diye ona kafir mi diyeceğiz..Yada en iyisi yabancılarla ilgili hiç dua etmemek... Bu çizgiyi nasıl belirleyeceğiz. Benim takıldığım nokta orda.. |
Kafir ama iyi insanlara(bilim adamlarına vb.) başarılarının devamını dileriz.
Allah yasakladığı için dua etmeyiz.Lütfen dünyada duaya muhtaç o kadar müslüman varken,bir kafire dua etme lüksümüz olmasın. Lütfen.. |
Hep aynı şeyleri söylüyorum bir daha söyliyim ve artık yorum yapmayayım hem konu amacından çok uzaklaşdı..
Kafirler hakkında dua edilmez..Kimin kafir olup olmadığını bildiğimiz sürece sorun yok...Birden kafir için dua eder pozisyonuna düştüm sanki.. :o :o :o Allah kafir olmayan herkezi korusun.. |
Alıntı:
|
Alıntı:
Şimdi bende şunu anlamadım..Konumuz neydi ..? Neden Allah Türk'ü korusun değil mi..? Herkes yorum yazdı..!! sende dedinki ben hangi dinden olursa olsun dua ederim Allah tüm iyi insanları korusun dedin..Ben bu yorumuna mahsuben fikrimi belirttim..Yani bu örnekleri geçelim ben bunlarla alakalı yorum yapmıyorum.. :) İlk başta yazdığın yoruma karşılık Kafire hayır duası etmek(Allah'ım onlarıda koru) gibisinden dua etmek günahtır dedim.. Bizimde vicdanımız var..Ama Allah'ın merhameti bizden daha büyük değilmidir Beril..? :) O kadar iyi hristiyanalr var ama akıbetleri cehennem..Allah ne kadar iyi olurlarsa olsunlar,inkarcılardan oldukları için,inkar ettikleri için onları cehenneme koyuyor..!! O halde haşa tövbe estağfirullah biz '' Allah'ın merhameti yok..'' diyebilirmiyiz..? O yüzden diledikleri kadar iyi olsun Hakkı inkar etmişlerdir..Hakka dönmeleri için hayır duası edersin ve ancak hidayet dilemekle yaparsın bunu..Ama ben kalkıpta Allah onlarıda korusun diye asla dua etmem.. :-* vicdansızlık ise bu ben vicdansızım varsın..!! ;) Allah'ın kelamı en önceliklidir..!! Allah'u teala kafirlere dua etmeyin diye emr ediyor ve ben benim vicdanım var yapamam bunu diyip muhalefet ediyorum..!! Böyle düşünmekten Allah'a sığınırım..Bu apaçık Alah'ın kelamına muhalefettir..!! :( Sizin vicdanınız din ayırmıyor belki ama benim vicdanım din ayırıyor..İnsanlara kötülük düşünmem ama kafir ise duada etmem..Hidayetten başka hayır duam yoktur hiçbirisine..!! :-* |
Kısaca duyguseli sen Tüm Hristiyanlar, Yahudiler, ve diğer inançlılar Kafir dir diyorsun sanırım... Ayrıldığımız nokta orda.. :) :) :)
|
Tamam duygu bu yazdıklarından sonra birşey diyemeyeceğim...Ama benim için baştan sona yaanlış..ayrıldığımız nokta vicdanlarımızın kıstasları bunun içinde tartışmaya gerek yok...
|
Alıntı:
Masum insanların ölümüne hep üzüldüm.Almanların Yahudilere karşı zulümlerine de üzüldüm.İkiz kulelerdeki vahşete de üzüldüm.İnsani bir duygu.Vicdan meselesi bu. Allah bize bir yerde zulüm varsa bunlar kafirse bunlara acımayın,yardım etmeyin demiyor.Osmanlı İspanyadan Müslümanları kurtarırken Yahudileri de kurtardı.Müslümanları alıp gerisini o cehennemde bırakmadı. Biz kafirlerin çilesine de üzülürüz,onlara yardım etmeyi görev ediniriz. Ama onlar kendilerini var edene inanmadılarsa,onun dinine girmedilerse Allahın gazabını çektilerse... Allah biz Müslümanlara Kafirlere dua etmeyin dediyse bunu dinlemek zorundayız.Onlara üzülürüz,yardım etmeye çalışırız ama dua edemeyiz. Biz kullarız emredileni yaparız.Gösterilen kadarını biliriz.Allah herşeyi bilir.Allahın emirlerini bize daha hümanistik gelen bazı düşüncelere uyduramayız. Çünkü bu yasakta da bizim bilmediğimiz hikmetler vardır. O yüzden iyi dilekte bulunalım ama inanmadıkları Yüce Allahın yardımını kafirler için istemeyelim. Seni çok iyi anlıyorum-hala-ama senin de beni anlamanı bekliyorum. |
Alıntı:
|
Alıntı:
Bunu ben demiyorum.. İslam dinini red etmiş diğer din mensuplarının hepsi KAFİRDİR..!! Yahudi,hristiyan vs adları üstlerinde..Müslüman değil..Kafirler.. Haa içlerinde islamı kabul edenler yokmudur..? Vardır..Onlarıda bilemeyiz..Ben genel olarak Tüm Kafirler için konuşuyorum..Yoksa şu müslüman şu kafir diyemem ben müneccim değilim .. :) Ben illa hristiyan yada yahudi demiyorum..Kısaca Allah'ın dinine iman etmeyen herkes kafirdir diyorum.. Ha bir bilimadamı iyi bir icat yapar ama müslüman mı kafir mi emin değilssin..O halde kısaca '' Allah'ım mümin kulunsa mekanını cennet,kafir bir kulsa mekanını cehennem eyle..'' diye duamı ederim.. ;) |
Elhamdülillah önce Müslümanız sonra da Türk'üz ve guruluyuz .... Rabbim tüm insanlığı korusun dünyada ki bütün kötülüklerden |
Alıntı:
|
Duyguseli doğru söylüyor,dualarına aynen katılıyorum.iYİ DİLEKLE DUAYI AYIRIN.Duayı kabul edecek diyor ki Kafirler için dua etmeyin.Biz diyemeyiz ki yok biz edelim Allah kabul eder..Böyle şey olmaz arkadaşlar.
|
Konu dönüp dolaşıp aynı yere geliyor.. Ben küçük bir örnekle anlattım özgeçmiş falan okursunuz kararınızı verirsiniz.. Ortada bir durum var bence tartışma yeride burası değil kafa karıştırmak istemiyorum.. Dua etmek dinimizce uygun değil. Asla karşı çıkmıyoruz. Allah şükür. Ama şu uygun mu Kafirin malını kullanma onu zengin etme.. Bu nasıl açıklanıyor.. İkisinin farkı nedir.. Bunu merak ediyorum.. Bu ayrıma nasıl gideceğiz..
Bazen susmak en iyisi sanırım.. :) :) :) |
Alıntı:
Şimdi dua etmek konusunda anlaşmışız o halde..EyvAllah geçelim.. Ben size önceden yazdığım yorumda bir şey dedim..Dikkate alınmamış demek ki..? ;) Kafirlerin elinden yiyp içmek haramdır bilirim..!! Ama onların yaptıkları icatları kullanmak vs dinen caizmidir değilmidir buna ben cevap veremem..Böyle bir gaflete düşersem büyük günah işlemiş olurum..Bizler aciz müslümanlarız.. Allah'u Teala Nisa suresinde ne diyor..? '' Benden sonra peygamberlerime,ondan sonra ululemre itaat ediniz..'' Ululemre demek ictihad ehli alim demektir..Resulumüzde benim varislerim alimlerdir buyuruyor..Bu sorularımzın cevabını ancak ictihad ehli alimler yorumlayabilirler..Bize düüşmez.. :-* Tabi Zekeriya Beyaz gibi çakma hocalardan değil..Onlar bidaat ehli gafillerdir sadece.. ;) Sorunun cevabını bilmiyorum ama sizin için araştırıcam..Sizin vesilenizle bizde nasipleniriz inşAllah.. :) |
Alıntı:
Allah razı olsun hocam..Ecmain.. :) |
Alıntı:
|
Açıklama beklemiyorsak kafamızdaki soruların cevabını kendimize saklayalım o halde.. :-* Derinlik değilde çok hassas ve ince bir mevzu..Sonuçta din konusu ve yanlış söylemler içine girip günah işleyebilriz tabiki..Ben yinede merak ettim kendim için araştırıcam..Yahudilerin icatlarından nasiplenmek caizmidir değilmidir..? ;)
Selametle.. :) |
Şimdi kafir icadı diye kabul edilmeyen ilk icat sanırım matbaa makinesi ,Hz Kanuni Sultan Süleyman zamanında Şeyhülislam İskilipli Ebu Suud Efendi bu icat gevurlar tarafından yapıldığı için kullnaılamaz demiştir ! Ancak iki devir önce Hz Fatih'in toplarını döktürmek için macar top ustası urban'ı özel olarak getirtdiği ayrıca Fatih camiinin yapımında Rum ustabaşının calışmış olması , hayırlı bir iş için olunca kullanılmasının sıkıntı olmayacagını gösteriyor sanırım.Ayrıca İslamiyet geldikten sonra mı icad edildi herşey ? PEYGAMBER EFENDİMİZ (sav) ' de kafirlerin icat ettiği miğfer,mızrak,eğer vs savaş aletleri veya günlük ihtiyaçlar için elbise kumaşları veyahut kap-kacak malzemelerini sanırım sadece müslümanlardan tedarik etmedi !
Benim zaruri ihtiyacım olan aynı üründen müslüman birisinin yaptıgı varsa tabi ki onu alırım ancak sadece kafirler yapıyorsa bilmiyorum artık ama şu an pc başındaysak günahsız kimse yok sanırım :)( Kafirin yaptığını kullanmak günahtır fehvasınca ! ) |
Bencede şu anda pc başındaysak çok büyük günahkarız.. :) Tabi günah ise..!!
|
Dünyada satılan her bilgisayarın ABD ekonomisine 100 Dolar katkı yapdığını düşünürsek bunun ne kadar ciddi bir konu olduğunun farkına varabiliriz.. :-*
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Kusura bakmayın ama alakayı anlayamadım...Ona kalırsa yahudilere az zulüm yapılmadı...zulüm gören yanlızca müslümanlar mı... |
Ne ekersek onu biçeriz. Bugünlerde ekdiğimiz kin ve nefret tohumları ilerde tarifi zor acılara neden olacak. Müslümanların zihinleri diğer din mensuplarına karşı nefret ile doldurulursa dinler arası çatışmaya neden olur. Filistinde çocuklar kin ve nefret yerine hoşgörü ve yüksek eğitimle yetiştirilmiş olsa bugün orta doğu çok daha farklı olabilirdi.
İnsanlık bize bizden olmayana hor bakmak değildir. |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
kendisi için istediğini din kardeşi için de istemeyen asla gerçekten iman etmiş olamaz....
|
Alıntı:
|
Alıntı:
k gurur ve şuuru islam ahlak ve faziletiyle yetişirler hayatlarının her anında allahı zikretmeyi temiz ve şereflice bir yaşam sürmeyi kendilerine düstur edinmişlerdir elbetteki kendini ülkücü diyen ama ülkücülükle uzaktan yakından alakası olmayan türkücü bozuntuları vardır ama bu bizim kutsal davamızın özünü ve kutsaliyetini zedeleyemez kimsenin bunu yapmasına müsade etmeyiz ve senin gibi genelleme yapan insanların davamıza faşizanca saldırmasına izin mermeyiz allah seni affetsin umarım sende birgün ülkücü yaşam şeklinin kapsamını ve kutsaliyetini idrak edersin Allah Türkü Korusun( ben bunu yazdım ömrümün sonuna kadarda bunu söyliycem nasılki namazlarımda tüm insanlığa dua ediyorsam kendi milletim içinde duacı olacağım senin bundan hoışnut olmanı beklerdim Allaha emanet olun |
All times are GMT +3. The time now is 03:09. |