![]() |
Oğlum Osman
|
Finaller bitti kitaplara geri döndüm çok şükür:)
Şuan Murat Menteş- Dublörün Dilemması (mükemmel,2,kez okuyorum) ve Sherlock Holmes maceraları okuyorum :) |
Şuan için, islam ilmihali kitabını okuyorum. Zira bir hayli unuttuğum temel bilgiler
varmış. İyisimi baştan aşağı okumak: ) En son okuduğumu hatırlamıyorum: ) |
insanların yüzündeki yılgınlık ve ümitsizliği okuyorum....
|
Muhyiddün Şekür- Su üstüne yazı yazmak
Mustafa Kutlu Tufandan Önce Mustafa Kutlu Ya Tahammül Ya Sefer. |
elif şafak aşk kitabını okuyorum...
ondan önce aliya izzetbegoviç in özgürlüğü kaıçım (zindana notlarını)okuyordum ama yarım kaldı |
Huzursuz bacak- mustafa kutlu.
Afrikalı Leo- Amin Maalouf. Yani yarım bitemiyor! |
Yücel Devran-22 Temmuz Bir Dönemin Sonu mu,Başlangıcı mı? okudum çok güzel tavsiye ederim.
Şu anda Naci Bostancı'nın Siyaset Günlüğü kitabını okuyorum. |
Hekimoğlu İsmail - Bir Deliyle Evlendim...
Okuması çok zevkli ve bir o kadar da güzel bir kitap tavsiye ederim.. |
Mustafa Kutlu- Tahir Sami Bey'in ÖZel Hayatı
Kutlu'nun yeni eseri.. Tavsiye edilir.. :) |
Osmanlı Medrese Eğitimi ve Felsefesi
Dr.Kenan Yakupoğlu |
fahrıalem
|
Mekke Rasullerin Yolu - Ali Ünal
|
türban ve kariyer metin sever
|
Alıntı:
Beğenmedim ben:( Ya tahammül ya sefer gibisini yazamadı gitti Mustafa Kutlu. Sadeliğinin çekiciliği bu kitapta basitliğe kaçmış sanki. |
Elif Şafak Mahrem(2,kez.)
Dimitrios'un Maskesi (polisiye,1939da yazılmış, hoş) Yine Mustafa Kutlu- Chef. |
Alıntı:
Ya Tahammül ya Sefer ise dediğin gibi başka bir eser.. Benim için çok özel bir kitap.. Belki bu iki hikayede (Beyhude Ömrüm-Ya Tahammül Ya Sefer) "bana" dair çok şey bulduğum için diğer kitaplar sönük geliyor.. Ve Kutlu, özellikle Ya tahammül Ya sefer'de yüreklere işleyen olaylardan bahsediyor.. Kitabı dört kez okudum, her defasında ayrı bir tat aldım.. "Acı"nın, ıstırabın tadını.. Yaşadığım dilemmaların başka yüreklerde işlenişini okudum.. Kendi içime dönmeme fırsat verdi eser.. Kendi içimden çıkamadığım zamanlarda da elimden tuttu.. "Ya Tahammül Ya Sefer.." Hissedene bambaşka bir dünya.. |
Alıntı:
Ya tahammül ya seferin yeri bende de çok başka. Hüznün kendi var o kitapta. Tuhaf. Somut birşey oluyor, ele avuca gelen.. |
Alıntı:
;1 Evet.. Somut birşey.. Yüreğe dolan.. Sonra göze dolan.. Sonra kaleme dolup mürekkep olan.. Kelime olan.. Eylül geldi, hüzünlendim ben yine.. |
Mahir Kaynak- Ömer Lütfi Mete'nin 'Dünyayı Kimler Yönetiyor' çok güzel bir kitap tavsiye ederim :)
|
Elif Şafak - AŞK
|
Osmanlı tarihinde Maskeler ve Yüzler
Mustafa ARMAĞAN TİMAŞ Yayımevi değişik ilginç ama çok güzel kitap |
En son, Kafka'nın Milenaya Mektuplar'ını yarım bıraktım. İçimde sürekli mektup yazmak dürtüsü uyandırıyor. Ve sanki tanıdığım (oksa tanımadığım mı demeliyim) biriyle konuşyormuşum hissi uyandırıyor.
Kimbilir, o insan bundan önceki hayatında Kafka'ydı belki ;ı: Sonrasında eski kitapları açıyorum tek tek.. Bu aralar hiçbir şey doyurmuyor. Aslolanı da bulamadım.. |
En son okuduğum kitap, ilmihal kitabıydı.
Baştan aşağı okuduğum için, bu grup içerisinde değerlendiriyorum..: ) |
GABRIEL GARCIA MARQUEZ -Yüzyıllık yalnızlık
|
Alper Canıgüz- Oğullar ve rencide ruhlar. 10üzerinden 15 veriyorum çok güzeldi :)
|
Derviş ve Ölüm - Meşa Selimoviç
|
Ayşe Şasa - Delilik Ülkesinden Notlar
|
Malcolm X - Alex Haley
|
Cemal Anadol-Tarihin ışığında Ermeni dosyası
|
Alıntı:
Bu hafta içinde okudu isen bu kitabıı ahh ne mutlu olacağım çünkü ben de bu hafta okudum :) |
Alıntı:
|
Nun Masalları- Nazan Bekiroğlu
Yazarın içindeki aşka hayran oluyo insan.. Beşeri aşkın ilahi aşka bakan yüzü bu kadar güzel tanımlanabilir.. |
En son okuduğum kitap:
AFFETMENİN İYİLEŞTİRİCİ GÜCÜ - Dr. Dick Tibbits - Kalemus yayınları |
yanlış hatırlamıyorsam Soner yalçın'ın saçmalıklarıydı 2 hafta felan oldu (:
Siz kimi kandırıyorsunuz (: hala okugum bi kitap var o da bitse yaa.. |
Malcolm X - Alex Haley :)
|
Alıntı:
Menes ve sana birer çokonat alıyor; yerinize afiyetle yiyorum :w: |
İskender Pala Katre-i Matem
|
İskender PALA - İKİ DARBE ARASINDA
ALLAH (c.c) kimseyi ilginç zamanlarda yaşatmasın... |