Siyaset Forum

Siyaset Forum (https://www.siyasetforum.com.tr/index.php)
-   Hadis-i Şerifleri (https://www.siyasetforum.com.tr/forumdisplay.php?f=145)
-   -   Her günümüze bir Hadis-i Şerif... (https://www.siyasetforum.com.tr/showthread.php?t=31895)

Seyyah 07-10-2011 03:08

''Karşılaştıkları zaman el sıkışan iki müslüman ayrılmadan önce günahları affedilir'' (Kaynak: Ebu Davud)

Seyyah 07-10-2011 03:09

''Başı kuru üzüm gibi Habeşli bir köle de olsa, üzerinize başkan olarak görevlendirilenin emrini dinleyin ve ona itaat edin''

(Kaynak: Buhari)

Seyyah 07-10-2011 03:09

''Dünya hayatı bir geçimliliktir. Dünya geçimliliğinin en kıymetlisi takva bir hanımdır'' (Kaynak: Müslim)

Seyyah 07-10-2011 03:10

İmam amin dediği zaman, sizde Amin deyiniz. Zira her kimin Amin demesi Meleklerin Amin demesine rastlarsa, onun geçmiş küçük günahları mağfiret edilir.
(Kaynak: Buhari)

Seyyah 07-10-2011 03:11

"Kim ki bir karış miktarı yeri haksız yere zaptederse kıyamet günü o yerin yedi katı boynuna halka edilip geçirilir."

(’Kaynak: Buhari- Müslim)

Seyyah 07-10-2011 03:11

''En güzel iyililik, kişinin baba dostuyla alakayı devam ettirmesidir''(Kaynak: Müslim)

İntifada 07-10-2011 03:11

“Altın ve gümüş paranın, kibir ve gurur taşıyan elbisenin kulu olan helak olsun!.. Çıkar düşkünü (muhteris) kişiye (dilediği) verilirse memnun olur, verilmez ise razı olmaz (ilâhî taksim ve takdire isyan eder).”
(Buhârî, Rikak,10; Cihad, 70; İbn Mâce, Zühd, 8.)

Seyyah 07-10-2011 03:12

''Dul ve yoksullara yardıma koşan kimse Allah yolunda cihad eden gibidir''(Kaynak: Müslim)

Seyyah 07-10-2011 03:13

‘’Şüphesiz Allah (c.c.) muttaki, gönül zengini ve gizlice ibadet yapan kulunu sever.’’(Kaynak: Müslim)

Seyyah 07-10-2011 03:13

''Kim Allah Teala'nın kazasına (yarattığına) razı gelmez, Hak Teala'nın kaderine inanmaz ise Allah'tan başka bir ilah talep etsin''

[Hadis-i Şerif - Kaynak: Taberani]

Seyyah 07-10-2011 03:14

''Ümmetimin misali, yağmur misalidir. Öncesi mi sonrası mı hayırlıdır bilinmez.'' (Kaynak:Tirmizi)

Seyyah 07-10-2011 03:15

''Bir mü'minde iki haslet; cimrilik ve yalan birleşmez.'' (Kaynak: Süyuti, Camiu's-Sagir)

Seyyah 07-10-2011 03:16

''Kur'an-ı Kerim var ya o devadır (kalplere şifa, ruhlara ışık verecek işte o ilahi kitaptır.) (Kaynak: Süyuti, Camiu's-Sagir)

HaArP 07-10-2011 04:27

ـ4321 ـ1ـ عَنْ أبِي هريرة رَضِيَ اللّهُ عَنْه قَالَ: ]قالَ رسُولُ اللّهِ # أتَدْرُونَ مَا الْغِيبَةُ؟ قَالُوا: اَللّهُ وَرَسُولُهُ أعْلَمُ. قَالَ: ذِكْرُ أحَدِكُمْ أخَاهُ بِمَا يَكْرَهُ. فقَالَ رَجُلٌ: أَرَأيْتَ إنْ كَانَ فِي أخِى مَا أقُولُ؟ قَالَ: إنْ كَان فيهِ مَا تَقُولُ، فقَدْ اِغْتَبْتَهُ. وَانْ لَمْ يَكُنْ فىهِ مَا تَقُولُ فقَدْ بَهَتَّهُ[. أخرجه أبو داود والترمذي وصححه.»البهت« الكذبُ وافتراء على ا“نسان .

1. (4321)- Hz. Ebû Hüreyre (radıyallahu anh) anlatıyor: "Resulullah (aleyhissalâtu vesselâm) buyurdular ki:

"Gıybetin ne olduğunu biliyor musunuz "

"Allah ve Resulü daha iyi bilir!" dediler. Bunun üzerine:

"Birinizin, kardeşini hoşlanmayacağı şeyle anmasıdır!" açıklamasını yaptı. Orada bulunan bir adam:

"Ya benim söylediğim onda varsa, (Bu da mı gıybettir )"dedi. Aleyhissalâtu vesselâm:

"Eğer söylediğin onda varsa gıybetini yapmış oldun. Eğer söylediğin onda yoksa bir de bühtanda (iftirada) bulundun demektir." [Ebû Dâvud, Edeb 40, (4874); Tirmizi, Birr 23, (1935); Müslim, Birr 70 (2589).][

ak sevda 08-08-2011 00:54

"Bir kimse, Müslümanların arasında bulunan bir yetimi alarak yedirip içirmek üzere evine götürürse, affedilmeyecek bir suç işlemediği takdirde, Allah Teala onu mutlaka cennete koyar".
Tirmizî, Birr 14.

Seyyah 08-14-2011 07:40

...

http://a5.sphotos.ak.fbcdn.net/hphot..._6960075_n.jpg

Zir İbnu Hubeyş anlatıyor:
"Safvân İbnu Assâl el-Murâdi'ye geldim.
Bana: "Ne maksatla yanıma geldin?" dedi. "İlmi ortaya çıkarayım diye!" dedim.
Bunun üzerine bana şunu söyledi:
"Ben Resûlullah aleyhissalâtu vesselâm'dan işittim. Buyurmuşlardı ki:
"İlim talep etmek üzere yola çıkan hiç kimse yoktur ki, melekler, onun bu yaptığından memnun olarak, ona kanatlarını germemiş olsunlar!"
(Kütüb-ü Sitte)

...

Seyyah 08-14-2011 07:42

...

http://a8.sphotos.ak.fbcdn.net/hphot..._7269920_n.jpg

ALLAH' tan (cc) korkun, ve çocuklarınız arasında adaleti gözetin.

(Buhari)

...

Seyyah 08-14-2011 07:51

...

http://a1.sphotos.ak.fbcdn.net/hphot..._1260500_n.jpg

"Yatağa abdestli girene, o gece bir melek sabaha kadar, “Ya Rabbi bu kulunu affet!” diye dua eder."
/ Hadis-i Şerif (Hâkim)

...

Seyyah 08-14-2011 08:29

...

http://a4.sphotos.ak.fbcdn.net/hphot..._5268887_n.jpg

Rasûlullah (s.a.v) buyurdular:

“Babanın oğluna duâsı, peygamberin ümmetine duâsı gibidir.”
(Süyûtî, II, 12/4199)
...

BlueMoon 08-14-2011 11:24

Sizin en hayirliniz bir bildigini diger bir musluman kardesine ogretendir

Seyyah 08-15-2011 07:30

''İlim talebi için yola çıkan kimse dönünceye kadar Allah yolundadır.''

[Hz. Muhammed S.a.v]
[Tirmizi, İlim 2, (2649); İbnu Mace, Mukaddime 17, (227)]

Seyyah 08-17-2011 19:35

Peygamber efendimiz ayakta su içmeme hususunda da bizi uyarmıştır. İlk bakışta bu biraz anlamsız ve saçma gelen bir öğüt olsa da bu sözün özüne bakıldığında yine bizim sağlığımız için etkileri çok büyüktür.

Bir hadisde ayakta su içmenin zararına şu şekilde işaret etmiştir:

“Eğer ayakta su içen kimse midesine verdiği zararı bilseydi içtiği suyu şüphesiz ki geri kusardı” (Abdürrezzak 10/427 hadis 19588)

Yine aynı konu ile alakalı olarak;

“Sizden biriniz ayakta su içmesin. Her kim unuturdea içerse kusmaya çalışsın” buyurmuştur (Müslim eşribe Hadis 116)

Bilimsel olarak açıklaması;

İnsan midesinin ayakta ve otururvaziyetteki pozisyonu farklıdır. Ayakta duran bir insan eğer sıvı gıda içerse doğrudan doğruya onikiparmak barsağına geçer. Midenin küçük eğriliğine uyan kısmında Waldeyerin mide caddesi denen bir oluk bulunur. Sıvı gıdalar bu yolu takip ederek zaten devamlı küçük bir açıklığı olan mide çıkışını (pilor) geçerek 12 parmak barsağına (duodenum) geçer.

Eğer insan sıvı gıdayı oturarak içerse bunlar önce midede birikir asitle karışarak mikropları ölür ve sonra 12 parmak barsağına geçer. Bu durumda oturarak su içme usulüne uymakla insan kolera da dâhil birçok insan hastalıklarından korunmuş olur.

_Ednâ_ 08-29-2011 19:02

Hz. Huzeyfe (radıyallahu anh) anlatıyor: "Resulullah (aleyhissalâtu vesselâm) buyurdular ki: "Nefsim yed-i kudretinde olan Zat-ı Zülcelal'e yemin olsun! İmamınızı öldürmedikçe, kılıçlarınızı birbirinize kullanmadıkça, dünyanıza şerirleriniz varis olmadıkça kıyamet kopmaz." (Tirmizî, Fiten 9.)

_Ednâ_ 08-29-2011 19:06

http://www.bugun.com.tr/newsFiles/1/..._galeri_23.jpg

Hz. Enes (radıyallahu anh) anlatıyor: "Resulullah (aleyhissalâtu vesselâm) buyurdular ki: "Zaman yakınlaşmadıkça kıyamet kopmaz. Bu yakınlaşma öyle olur ki, bir yıl bir ay gibi, ay bir hafta gibi, hafta da bir gün gibi, gün saat gibi, saat de bir çıra tutuşması gibi (kısa) olur." (Tirmizî, Zühd 24)

_Ednâ_ 08-29-2011 19:11

http://www.bugun.com.tr/newsFiles/1/...9_galeri_4.jpg

Ebu Hureyre'den (r.a.) nakledildiğine göre: Allah Resulü (a.s.): "Herc vakıaları çoğalmadıkça Kıyamet kopmaz" buyurdu. Sahabeler: Ey Allah'ın Resulü! Herc nedir? diye sordular. Allah Resulü: "Öldürmek, öldürmek!" buyurdu. (Müslim, Fiten 18.)

_Ednâ_ 08-31-2011 17:10

(Ana-babası, yanında ihtiyârladığı hâlde, [onların rızâlarını alamayıp] Cenneti kazanamıyanın burnu sürtülsün.) [Tirmizî]

(Ana-babasına iyilik edene müjdeler olsun! Allah Onun ömrünü uzatır.) [Buhârî]

(Rabbin, yalnız kendisine kulluk etmenizi, ana-babanıza da iyi davranmanızı emretti. Onlardan biri veya ikisi senin yanında yaşlanırsa, kendilerine öf bile deme; ağır söz söyleme, onlarla yumuşak ve tatlı konuş, onlara acı, tevâzû kanadını gerip "Rabbim, küçükken beni yetiştirdikleri gibi sen de onlara merhamet et" diye duâ et.) [İsrâ 23, 24]

_Ednâ_ 09-01-2011 18:19

"Zandan uzak durun! Çünkü zan, sözün en yalanıdır
Başkalarının gizli konuştuklarını yaymayın!
Birbirlerinizin ayıplarını araştırmayın!
Gereksiz yere rekabete girmeyin!
Birbirinizi kıskanmayın!
Birbirinize kin tutmayın!
Birbirinize sırt çevirmeyin!
Ey Allahın kulları, Allahın size emrettiği gibi kardeş olun!
Müslüman müslümanın kardeşidir
Ona ne zulmeder, ne de onu yüzüstü bırakır
Ona hakaret de etmez"
(buhari)

Ebuzer 09-02-2011 03:56

Nerede olursan ol Allah’a karşı gelmekten sakın; yaptığın kötülüğün arkasından bir iyilik yap ki bu onu yok etsin. İnsanlara karşı güzel ahlakın gereğine göre davran.

Tirmizî, Birr, 55

_Ednâ_ 09-04-2011 22:03

http://sufidergah.files.wordpress.co...pg?w=570&h=380

Allah sizin sûret, şekil ve dış görünüşlerinize değil; kalplerinize ve kalbî temâyüllerinize bakar. - Müslim

_Ednâ_ 09-05-2011 20:05

http://www.gso.org.tr/images/haber/1692.jpg

Sadakanın dünyadaki beş faydası:

1- Malı temizler. Hadis-i şerifte buyuruldu ki: (Malınızdaki günah kirlerini sadaka ile temizleyin!) [T.Gafilin]

2- Günahları temizler. Hadis-i şeriflerde buyuruldu ki: (Suyun ateşi söndürdüğü gibi, sadaka da günahları yok eder.) [Tirmizî]

(Sadaka, kibri ve övünmeyi yok eder.) [Tirmizî]

3- Hastalıktan ve belâdan korur. Hadis-i şeriflerde buyuruldu ki:

(Hastalarınızı sadaka ile tedavi edin! Sadaka her hastalığı ve belâyı önler.) [Beyhekî]

(Sadaka vermekte acele edin; çünkü belâ sadakayı geçemez.) [Beyhekî]

(Sadaka yetmiş kötülük kapısını kapatır.) [Taberânî]

(Sadaka Allahın gazabını söndürür ve kötü ölümden korur.) [Tirmizî]

4- Muhtaçları sevindirir. Muhtaçları sevindirmek çok sevabdır. Hadis-i şerifte buyuruldu ki: (En faziletli amel, muhtaçlara yiyecek-giyecek vermek ve müminleri sevindirmektir) [Taberânî]

5- Rızkı artırır, malı bereketlendirir. Şeytan, malı ya israf ettirir veya cimrilik ettirir, hayra harcamaktan alıkor "Yoksul olursun, elin daralır" diye korkutur. Allah yolunda harcamaktan korkmamalıdır!

Terennüm 01-16-2012 17:01

Allah’ın o engin rahmeti ahirette öyle tecellî edecektir ki, şeytan bile: “Acaba ben de istifade edebilir miyim? diye ümide kapılacaktır..

ed-Deylemî, el-Müsned 4/366.

_Ednâ_ 02-10-2012 14:22

Bismillahirrahmanirrahim

Osman Bin Affan (r.a.) Peygamber Efendimizin (a.s.m.) şöyle buyurduklarını rivayet ediyor:

Alırken, satarken, borcunu öderken ve borcunu isterken yumuşak davranan kişiyi Allah Cennetine koysun.

Camiüssağir [1:226, Hadîs No: 313]

HaArP 02-13-2012 23:10

Hz. Huzeyfe radıyallahu anh anlatıyor: "Resûlullah aleyhissalâtu vesselâm buyurdular ki:
"Deccal çıktığı vakit beraberinde su ve ateş vardır. Ancak halkın ateş olarak gördüğü tatlı sudur; halkın su olarak gördüğü ise yakıcı bir ateştir. Sizden kim o güne ererse, halkın ateş olarak gördüğüne düş(meyi kabul et)sin. Çünkü o, tatlı soğuk sudur."
Buhari, Fiten 26, Enbiya 50; Müslim, Fiten 105, (2935); Ebu Davud, Melâhim 14, (4315),

HaArP 02-15-2012 14:58

İnsanlara merhamet etmeyene, Allah'da merhamet etmez.(Buhari, Tevhid 2)

_Ednâ_ 03-05-2012 17:26

Bismillahirrahmanirrahim
Ibni Ömer (r.a.) Peygamber Efendimizin (a.s.m.) şöyle buyurduklarını rivayet ediyor:
Öfkesini tutanın Allah kusurunu örter.
Camiüssağir [6:217, Hadîs No: 8998]

HaArP 03-05-2012 17:44

4299... Ebu Davud der ki: Bana İbn Vehb'den haber verildi, O dedi ki bana Cerir b. Hazim Ubeydullah b. Amr'den Ona Nafi İbn Ömer (r.a)'den; Rasûlullah (s.a) in şöyle buyurduğunu haber vermiş: "Yakın­da müslümanlar (Dımeşk) şehrinde muhasara edilecekler. Öyle ki on­ların en uzak karakolu Selah olacak"
Sünen-i Ebu Davud Terceme ve Şerhi, Şamil Yayınevi: 14/423.

_Ednâ_ 03-10-2012 14:41

Bismillahirrahmanirrahim
Hz. Aişe (ra) anlatıyor: "Resulullah aleyhissalâtu vesselâm buyurdular ki:
“Resulullah (sav) bir adamdan kendisine menfi bir söz ulaştığı vakit:
“Falan niye böyle söylemiş?” demezdi. Fakat:
“İnsanlara ne oluyor da şöyle şöyle söylüyorlar?” derdi.

(Ebu Davud, Edeb 6)

Terennüm 03-10-2012 21:02

http://img812.imageshack.us/img812/7...5542314482.jpg

Çarşıdan getirilen şeyi çocuklar arasında,
Taksim ederken kızlardan başlamalı.
Onlar kalben daha hassas, ruhen daha incedir.
Hadis-i Şerif kaynak: Şir’a

İntifada 03-11-2012 03:17

Enes b. Mâlik (r.a)'tan rivayet edilmiştir: “Bir adam, Resulullah (s.a.v.)'e gelip:
“Ey insanların en hayırlısı!” dedi. Bunun üzerine Resulullah (s.a.v.):
“İnsanların en hayırlısı olan, İbrahim (a.s)'dırî” buyurdu.
Ebu Dâvud, Sünnet 13, 4672; Tirmizî, Tefsirıı'l-Kur'an 87, 3352; Ahmed b. Hanbel, Müsned, 3/178, 184

Eğer ben zindanda Yusuf’un kaldığı gibi uzun zaman hapiste kalsaydım, (onu) oradan çıkarmaya gelen kişinin davetine hemen icabet ederdim.
Buhari enbiya 19

Beni Musa’dan üstün tutmayın. İnsanlar kıyamet günü bayılacaklar, bende onlar ile bayılacağım.İlk ayılan ben olacağım.Ayıldığımda Musa’yı arşa yapışmış olarak göreceğim. Bilmiyorum o da bayılıp benden önce mi ayılacak,yoksa Allah onu bundan istisna mı tutacak.
buhari,husumat,1;müslim,fedail,160

Ben şüphe etmeğe ibrahimden daha müstehakım
buhari,enbiya,11

Karşısında tir tir titreyen bir bedeviye “Ne titriyorsun be adam! Ben de senin gibi kuru et yiyen bir kadının oğluyum!

İntifada 03-13-2012 00:30

Toplumun yöneticisi en rezili olunca,kişiye şerrinden korkulduğu için hürmet edilince,sonrakiler öncekilere lanet edince,ümmetim belasını bulur.
(Ali B. Ebi Talibden Rivayet,Tırmizi)

All times are GMT +3. The time now is 23:13.