Siyaset Forum

Siyaset Forum (https://www.siyasetforum.com.tr/index.php)
-   AK Parti Hakkında - AK Parti Bilgileri (https://www.siyasetforum.com.tr/forumdisplay.php?f=132)
-   -   AK PARTİ'NİN ÖZELLEŞTİRME POLİTİKASI (https://www.siyasetforum.com.tr/showthread.php?t=703)

ta kendisi! 07-16-2007 22:02

AK PARTİ'NİN ÖZELLEŞTİRME POLİTİKASI

Arkadaşlar bu konuyu dile getirmeniz çok iyi olmuş akpliler dahi bu konuyu bilmiyorlar ve erdoğan yanlış yaptı diyorlar. Halbuki istihdam için bu gerekli ve çok da doğru. Tamamen satılmıyor sadece kiraya veriliyor diyebiliriz. Yani topraklarımız yine bizim yine bizim. Ergin arkadaşımız zaten daha detaylı olarak bilgilendirdi sağolsun.

Uğur Işık 07-17-2007 00:38

Değerli Ergin demiş ki:

Rekabet, rekabet gücü günümüz dünyasından her sektördeki kilit kavramlardır. Bir banka düşünün (Ziraat bankası en çok şube sayısı olan bankadır) bir şubesinde en az bir şube müdür ve iki yardımcısı, bir veznedar, bir operasyon ve bir kambiyo elemanı ve bir güvenlik ve hizmetli istihdam ettirsin. Bundan daha az sayıda elemanla bir şube işlemez. Sonra bu elemanların kıdem tazminatları (yani emekli ikramiyesi için şimdiden ayrılan karşılık), bu şubenin kirası, kırtasiye giderleri, elektrik gideri ve en azından sabit bir yatırım (bilgisayar, server,jeneratör) vb, bankamatik noktası ve bu liste uzayıp gidiyor.

Bir ilçe merkezinde bazen 10 farklı banka şubesi olabiliyor. Şimdi bu bankalardan 3 tanesi tek şube altında birleşsin. Sizce ne kadar bir tasarruf sağlarlar? Ayda en az 50.000 YTL (istanbulda ise bu rakamlar 300.000 YTL'yi bile geçer). Peki Türkiye'de bildiğim kadarıyla 700'ü aşkın şubesi olan Ziraat bankası bu operasyonu yapsa ne olur? Dolayısıyla burda gelmek istediğim nokta, bankacılıkta rekaber şunu dayatıyor: BİRLEŞİN. Piyasa kızıştıkça birleşmeyenler güç kaybedecek ve eriyecektir. Bankacılık sektöründe kariyer yapmayı düşünen arkadaşlara bir daha düşünün derim.

Değerli Ergin,

Ziraat bankasını dediğin gibi ülkenin en önemli bankalarındandır.700'ü aşkın şubesi vardır.Ancak bugün için bu şube sayısı fazla değil,azdır.Yetersizdir.Şubeleri kapatmak ancak iş yapamayan bankalar için geçerlidir.Ziraat bankasının iş yapmayan şubesi yoktur.

"Şimdi gelelim Ziraat Bankasına. Türkiye'nin en büyük bankasıdır Ziraat Bankası. Her balık Ziraat Bankasını yutamaz. Dolayısıyla ya yurtdışından yeni bir grup bu bankayı alacak (Türk girişimcisinde bunu alacak malesef para yok) ya da mevcut yabancı bankalar ziraat bankasını alıp birleşme yoluna gidecekler."

Değerli Ergin,yurt dışından yeni bir gruptan kastımız BOP ve BİP'in temsilcisi şirketler midir?

Bİr ülkeyi teslim almak için ilk önce beyinleri ele geçireceksin,beraberinde ekonomisini.Beyinler teslim alındı.Şİmdi ekonomimiz teslim edildi,edilmekte.Hemde ekonomimiz büyüyor,devletin görevi şirket işletmek değil naralarıyla.

Stratejik tek bir kurumumuz kalmadı.Hepsi tek tek BOP ve BİP'in uzantısı şirketlere hibe edilmekte.

Yabancı sermaye ülkede hakim kılınırken Türk işletmecisi,sanayicisi,üreticisi sahipsiz bırakıldı.Kendi ülkelerinde 2.sınıf muamelesine maruz kalmakta.

Behlüloran ne diyor?
Diyelimki Ziraatbankası Özelleştirildi...Bir yahudiye satıldı Sonunda ne olacak Düşünmek bile istemiyorum...

Çünki Çiftçilerimizin Tarlaları Ziraat Bankası Tarafından Hipotekli Neden Kredi alıyorya ondan Bir yahudiye satıldığını yada dış güçlere satıldığını düşünün Yahudilerin Toprak satın almak için gayesi kalmayacak Zirat bankası ellerinde zaten o mallar üzerinde hakları olacak...

Ve büyük ortadogu projesini Gerçekleştirecekler...

Korkuyoruz,Irak önümüzde,dünya önümüzde,Staretejik müttefikimiz ortada.

Lütfen BOP ve BİP projelerini iyi okuyalım,bize sunulan bu pembe tabloyu görelim.

Saygılarla...

Yilmaz67 07-17-2007 01:18

Ben bu konuda maalesef yine hükümeti elestirecegim. Ben özellestirmeye karsiyim ve özellikle yabanciya gitmesine karsiyim cünkü bu fabrikalar bizim milli organlarimiz. Niye satiyoruz ki bizim ülkenin evlatlari bu fabrikalari yönetemez mi. Bu sayede ülkemiz dis devletlere bagimli hale geliyor bu cok tehlikeli. Ve bu fabrikalar degerinin cok altinda gidiyor. Bizim zonguldakta erdemirin tersanesi var. O da yabanciya satildi ve halk bu konuda hükümete nerdeyse küfüre derduruma geldi.

ergin 07-17-2007 01:22

Alıntı:

Uğur Işık Nickli Üyeden Alıntı
Değerli Ergin demiş ki:

Rekabet, rekabet gücü günümüz dünyasından her sektördeki kilit kavramlardır. Bir banka düşünün (Ziraat bankası en çok şube sayısı olan bankadır) bir şubesinde en az bir şube müdür ve iki yardımcısı, bir veznedar, bir operasyon ve bir kambiyo elemanı ve bir güvenlik ve hizmetli istihdam ettirsin. Bundan daha az sayıda elemanla bir şube işlemez. Sonra bu elemanların kıdem tazminatları (yani emekli ikramiyesi için şimdiden ayrılan karşılık), bu şubenin kirası, kırtasiye giderleri, elektrik gideri ve en azından sabit bir yatırım (bilgisayar, server,jeneratör) vb, bankamatik noktası ve bu liste uzayıp gidiyor.

Bir ilçe merkezinde bazen 10 farklı banka şubesi olabiliyor. Şimdi bu bankalardan 3 tanesi tek şube altında birleşsin. Sizce ne kadar bir tasarruf sağlarlar? Ayda en az 50.000 YTL (istanbulda ise bu rakamlar 300.000 YTL'yi bile geçer). Peki Türkiye'de bildiğim kadarıyla 700'ü aşkın şubesi olan Ziraat bankası bu operasyonu yapsa ne olur? Dolayısıyla burda gelmek istediğim nokta, bankacılıkta rekaber şunu dayatıyor: BİRLEŞİN. Piyasa kızıştıkça birleşmeyenler güç kaybedecek ve eriyecektir. Bankacılık sektöründe kariyer yapmayı düşünen arkadaşlara bir daha düşünün derim.

Değerli Ergin,

Ziraat bankasını dediğin gibi ülkenin en önemli bankalarındandır.700'ü aşkın şubesi vardır.Ancak bugün için bu şube sayısı fazla değil,azdır.Yetersizdir.Şubeleri kapatmak ancak iş yapamayan bankalar için geçerlidir.Ziraat bankasının iş yapmayan şubesi yoktur.

"Şimdi gelelim Ziraat Bankasına. Türkiye'nin en büyük bankasıdır Ziraat Bankası. Her balık Ziraat Bankasını yutamaz. Dolayısıyla ya yurtdışından yeni bir grup bu bankayı alacak (Türk girişimcisinde bunu alacak malesef para yok) ya da mevcut yabancı bankalar ziraat bankasını alıp birleşme yoluna gidecekler."

Değerli Ergin,yurt dışından yeni bir gruptan kastımız BOP ve BİP'in temsilcisi şirketler midir?

Bİr ülkeyi teslim almak için ilk önce beyinleri ele geçireceksin,beraberinde ekonomisini.Beyinler teslim alındı.Şİmdi ekonomimiz teslim edildi,edilmekte.Hemde ekonomimiz büyüyor,devletin görevi şirket işletmek değil naralarıyla.

Stratejik tek bir kurumumuz kalmadı.Hepsi tek tek BOP ve BİP'in uzantısı şirketlere hibe edilmekte.

Yabancı sermaye ülkede hakim kılınırken Türk işletmecisi,sanayicisi,üreticisi sahipsiz bırakıldı.Kendi ülkelerinde 2.sınıf muamelesine maruz kalmakta.

Behlüloran ne diyor?
Diyelimki Ziraatbankası Özelleştirildi...Bir yahudiye satıldı Sonunda ne olacak Düşünmek bile istemiyorum...

Çünki Çiftçilerimizin Tarlaları Ziraat Bankası Tarafından Hipotekli Neden Kredi alıyorya ondan Bir yahudiye satıldığını yada dış güçlere satıldığını düşünün Yahudilerin Toprak satın almak için gayesi kalmayacak Zirat bankası ellerinde zaten o mallar üzerinde hakları olacak...

Ve büyük ortadogu projesini Gerçekleştirecekler...

Korkuyoruz,Irak önümüzde,dünya önümüzde,Staretejik müttefikimiz ortada.

Lütfen BOP ve BİP projelerini iyi okuyalım,bize sunulan bu pembe tabloyu görelim.

Saygılarla...

Nezaket sınırları aşmam için beni çok zorluyorsun ama hakikaten şu forumda sana birşey öğretebilmek için onca çaba harcadım.

Tartışmalarda 3 tip insan vardır dedim. Birinci tip insanlara ne anlatırsan anlat gene bildiğim bildik çaldığım düdük derler, diyalogtan yana değillerdir dedim. Bu lafıma alındın. Moderatörden beni banlamasını istedin.

Bop, bip, cart curt demişsin. Biz BTS yiz. Büyük Türkiye Sevdalılarıyız. İçe kapanıp, lağım faresi gibi yeraltında kalmayıp, rekabet gücümüzü artıracak, dış dünyadan doğrudan yabancı sermaye çekip, memleketimizde know how üretip Büyük Türkiye'yi kurma sevdasındayız. Ekonomin güçlü olmadan dünyaya kafa tutamazsın.

Sen ne yazıkki sana bin tane kıssa anlatsam bir tane hisse çıkartamayacak kadar acizsin ve ezbercisin.

Artık seni iyi niyetli bir arkadaş olarak görmüyorum.

Ha bu arada sana şunu da söyleyeyim. Bilgisayar da kullanma. Çünkü dünyadaki en büyük işlemci üreticisi İntel, has mı has israil firmasıdır. Senin zihniyetin zaten gavur icadı diye matbayı da memlekete 100 sene sonra sokmuştu.

Yilmaz67 07-17-2007 01:43

Arkadaslar siz ziraat bankasinin özellsestirmesi ne demek oldugunun farkinda misiniz. Ziraat bankasinda milyonlarca ciftcinin borclari vardir. Eger bu bankada yabanciya satilirsa bu demek oluyorki bu yabancilar ciftcinin malina ipotek koyabilecek ve arazisin elinde alacak ve böylece türkiyede toprak alip bizi böyle yutabilecekler bunu bilmemiz lazim bu özellestirmelerdüsmanimizi bize karsi güclendiriyor.i

ergin 07-17-2007 01:58

Alıntı:

Yilmaz67 Nickli Üyeden Alıntı
Arkadaslar siz ziraat bankasinin özellsestirmesi ne demek oldugunun farkinda misiniz. Ziraat bankasinda milyonlarca ciftcinin borclari vardir. Eger bu bankada yabanciya satilirsa bu demek oluyorki bu yabancilar ciftcinin malina ipotek koyabilecek ve arazisin elinde alacak ve böylece türkiyede toprak alip bizi böyle yutabilecekler bunu bilmemiz lazim bu özellestirmelerdüsmanimizi bize karsi güclendiriyor.i

Çok haklısın. Benim şirketimin ödediği vergilerle çiftçimize verdiğimiz kredilerin faizi devlet sübvanse etmeli ki toprağı ipotek olmasın. Devlet memurunun maaşından yapılan kesintilerle beceriksiz çiftçilerin ödeyemediği borçların faizleri ödenmeli. Dünyada fındık 3,5 ytl, bizim çiftçimiz fındığı 4,5 ytl'ye üretiyor. Onu da sübvanse edelim batmasın.
Peki arkadaşlar bu memlekette hangi parayla yatırım yapacaksınız? Batan 22 bankasın faturasını ödemek için sırtımızda kambur çıktı. Kim ne veriyorsa 5 fazlası diyen zihniyete oy verdiniz memleketin anasını ağlattınız.
Sen cem uzana oyunu ver. Seni anca o kurtarır kardeşim.

Yilmaz67 07-17-2007 02:07

Alıntı:

ergin Nickli Üyeden Alıntı
Alıntı:

Yilmaz67 Nickli Üyeden Alıntı

Çok haklısın. Benim şirketimin ödediği vergilerle çiftçimize verdiğimiz kredilerin faizi devlet sübvanse etmeli ki toprağı ipotek olmasın. Devlet memurunun maaşından yapılan kesintilerle beceriksiz çiftçilerin ödeyemediği borçların faizleri ödenmeli. Dünyada fındık 3,5 ytl, bizim çiftçimiz fındığı 4,5 ytl'ye üretiyor. Onu da sübvanse edelim batmasın.
Peki arkadaşlar bu memlekette hangi parayla yatırım yapacaksınız? Batan 22 bankasın faturasını ödemek için sırtımızda kambur çıktı. Kim ne veriyorsa 5 fazlası diyen zihniyete oy verdiniz memleketin anasını ağlattınız.
Sen cem uzana oyunu ver. Seni anca o kurtarır kardeşim.

Ben parti propagandasi yapmiyorum sadece kendi görüsümü söylüyorum ben akp li degilim ve akp lilere sesleniyorum. Burda futbol takimi tutar gibi particilik yapmayiniz. Yanlis yapiliyorsa yanlis yapildi deiyin ve tepkinizi ortaya koyun ki bir daha böyle yanlislar yapilmasin.

Uğur Işık 07-17-2007 13:57

HAKARETİN BİNİ BİR PARA! ADALET BU MU?

Değerli Ergin Bey,diyorki:

Tartışmalarda 3 tip insan vardır dedim. Birinci tip insanlara ne anlatırsan anlat gene bildiğim bildik çaldığım düdük derler, diyalogtan yana değillerdir dedim. Bu lafıma alındın. Moderatörden beni banlamasını istedin.

Değerli Ergin,ben senin bu lafına değil,ondan önce yaptığın hakarete alındım.Tekrar ne dediğini yazayım.

"Anlaşılan sen akıllanmadın. Dur bir daha anlatayım. Kafan kalın değilse bu sefer anlaman lazım."

yukardaki hakaretine istinaden,uyarı almanın ve forumdan ve benden özür dilemeni bekledim.

Bundan vazgeçtik,düşüncelerini ve kendi doğrularını kabul ettiremediğin için hakaretin tozunu arttırmaya başladın ve dün dedinki:

"Sen ne yazıkki sana bin tane kıssa anlatsam bir tane hisse çıkartamayacak kadar acizsin ve ezbercisin. "

Artık seni iyi niyetli bir arkadaş olarak görmüyorum.

Ha bu arada sana şunu da söyleyeyim. Bilgisayar da kullanma. Çünkü dünyadaki en büyük işlemci üreticisi İntel, has mı has israil firmasıdır. Senin zihniyetin zaten gavur icadı diye matbayı da memlekete 100 sene sonra sokmuştu.
Değerli Ergin,

Senin beni iyi niyetli görmeyişin, beni ve düşüncelerimi değiştirecek değil.Ayrıca söylemeden geçecekde değilim.Ben teknolojiye,yabancı sermayaye karşı felan da değilim.

İntel,microsoft alanının en iyileridir.Bende diyorumki:

Türkiye geçen 5senelik süreçte,teknoloji alanında dışa bağımlılıktan kurtulmak için hangi alt yapı çalışmalarını yaptı?Hangi ürünümüzü dünya lideri haline getirebildi.

Üniversitelerde üretilen hangi teknolojik ürünü numune olmaktan çıkarıp sanayi alanında üretime dönüştürdü.

AK Parti'yi karalama demişsiniz,nerede karalama?AK PArti,Türk sermayesini aşağılarken,yabancı sermayeyi hakim kıldı.Kendi üreticisini sahipsiz bıraktı.Üniversitede ki bilim gücünü,sAnayideki iş gücünü,devletin teşvikçi gücünü birleştiremedi.Yaptığı tek şey,var olan kurumları satmak oldu.

Bu 3lü birleşme olsaydı, Türkiye şaha kalkacaktı.Bu önümüz süreçtede olmayacaktır.Çünki:

BOP ve BİP bunu istemiyor.BOP ve BİP'in stratejik müttefiki olanlarda doğal olarak onların dediklerini yapmak durumundalar.

Saygılarla.

Hasretim 07-19-2007 11:12

bence en iyisini yani son şıktaki seçenegi diyorum en hayırlısı böyle olmuştur bence.
Nedenine gelince bazı arkadaşlarda yazmış. Devletin elinde olan bu tür kuruluşlara içşi olarak bir girdimi artık sırtı yere gelmez
buna karşı olduğum içinmi öyle dedim tabiki hayır.
Ama şöyle bir durum var ! bu kurumlar hep zarar ediyorsa devletin bir cebinden çıkıp diger cebindende zarar olarak çıkıyorsa tabiki satışı daha da uygundur. Bunlara karşı çıkan kişilerde oralardaki rahatlığı bir daha bulamayacakları için başlarda protestolar vs.
Hergün Başbakanımız Recep Tayyip Erdogan bir kanala çıkıyor ve aynı soruları soruyorlar.
Neden bu satışlar ?
Cevap : Yıllardır izliyorum Kar eden kurumlarımza ödül verilmesinden bıktım. Devletin bir cebinden çıkıp digerine giriyor.

Burda yine haklı bir görüş var. devletin bunda ne karı var olabilirki ?

asil_46 07-21-2007 01:35

sn başkanımız yapıyorsa vardır bir hayır elbet o yanlış yapmaz sonuna kadar güveniyoruz ona

İNFERNO 07-21-2007 01:38

bence engüzelini yaptılar izledikleri yol güzeldi...

eskaza 07-21-2007 04:49

Arkadaşlar avrupada özelleştirme sayesinde kalkınan çok önemli ülkeler var en bariz örneği irlanda ama diğer irlanda birleşik krallıkta olmayan irlanda bence en doğrusu yapıldı saygı duymak gerekir ama işte bizim partimizin şanssızlığı böle anlayışsız ,özelleştirmeyi ülkeyi satmak olarak anlayan insanlarala dolu olan bi ülkede siyaset yapması (sözüm meclisten dışarı) Herşey Türkiye için durmak yok yola devam

_Ahmet_ 07-25-2007 14:47

Özelleştirmeleri Satış Olarak Görenlerin Seçim Bildirgeleri

Ak Parti Hükümeti boyunca özelleştirmeleri kendi deyimleri ile satış olarak görenler,destekledikleri partilerin seçim bildirgelerini okudularmı acaba?
Aşağıdaki adreste tüm partilerin 2002 seçimlerindeki bildirgelerini okuyabilirsiniz ve özellikle CHP ve onun yavrusu MHP ninkileri okumanızı tavsiye ederim.

http://www.bbc.co.uk/turkish/bildirgeler.shtml

Bu bildirgelerde özelleştirme konusundaki vaatlerine çok dikkat edelim.
Milli servetlerimiz satılıyo diyen CHP lider Baykal ın seçim bildirgesinde aynen şu ifadeler kullanılıyo:ÖZELLEŞTİRMEDE GENEL İLKEMİZ: SAYDAMLIK VE VERİMLİLİKTİR... STRATEJİK KİTLERİ ÖZERKLEŞTİREREK, ETKİNLEŞTİRECEĞİZ.
Kanlarla aldığımız topraklar yabancılara para ile satılıyo diyen MHP lideri Bahçeli nin ise seçim bildirgesinde özelleştirmelerde yabancı sermayeye öncelik verileceği yazıyo.
Peki şimdi sormak istiyorum Ak Parti yapınca satış oluyoda siz yapınca özelleştirmemi oluyo bu işin adı?
Sevgili Bahçeli koalisyon döneminizde Petkim in Uzan lara 600 Milyon Dolar a satıldığını ne çabuk unuttunuz.
Bu hükümet döneminde ise 2 Milyon Dolar civarı bi miktara özelleştirildi bu kurum.
Sayı saymayı biliyosunuzdur heralde 600 milyon nerde 2 milyar nerde.

Muhalefet hükümetin her yaptığı işin yanlış olduğunu söylemek değildir.
Yanlışları gördüğünüz kadar doğrularıda görmenizi tavsiye ederim.
Eğer görmezseniz meclise girdiğiniz gibi çıkarsınız.
Örnek olarakda peşinde koştuğunuz CHP yi alın.
DSP ile birleştikten sonra oylarını %25 lere 30 lara çıkarttıklarını zannettiler ama sonucunu herkes gördü.
Bundan sonra muhalefetliği layıkıyla yerine getirmenizi tavsiye ediyorum,yada siz bilirsiniz.
Bu halk ceza vermeyi çok iyi bilir,bunuda unutmayın ;)

Meftun 07-25-2007 22:45

onlar devlete yüktü şimdi kazanç sağlıyor...
1.zarar eden yerlerin satılmalı
2.zarar etmiyorsa bile hizmette kaliteyi arttırmak adına satılmalı
3.bugüne kadar gelen partiler oralarda hep yolsuzluk yaprılar bundan sonra yapamazlar
4.sadece bankaların %49 unun satılması mantıklı olabilir zaten henüz o orana gelinmedi gerekeni yaparlar
5.EN GÜZELİNİ YAPIYORLAR!!!!

Scorpio 07-25-2007 23:02

Su donemlerde ozellestirmeler biraz fazla oldu.Partimiz ozellestirmeleri biraz azaltirsa daha iyi olur.Bu ozellestirmeler yuzunden ulkemizde yabancilarin sayisi artiyor.Devletin ozel mulkiyetleri elden gidiyor.Bence biraz ozellestirmeler azalmali.

nk1985 07-25-2007 23:53

ya herkez ak parti döneminde özelleştirme yapmayalım demeye başladı eskiden bu kurumlar kar etmeyince aman şunlardan kurtulalım derlerdi. vakıfbank ortada ziraat ortada şimdi kar ettiler ya kıymete bindi. satılıcak tabi adam fabrikayı taşıyıp gitmiyoya sonunda fabrika yine türkiyede
erdemir satılamaz dendi oyak aldı ardından yabancıyla ortak olmaya kalktı.

emreakgul1991 07-26-2007 00:28

arkadaşlar bu konu bu şekilde konuşulmaz ama şunu söyleyebilirim ki duygusallıkla değil mantıken hesaplarla akp nin özelleştirme politikası çok çok zekice ve yerinde ayrıntıları var ama onlar burdan konuşulmaz

pont 07-26-2007 11:41

işin aslı burada.eleştirilere cevap:

[youtube=425,350]http://www.youtube.com/watch?v=2Z5-x4UKHvY[/youtube]

R.T.E. 07-26-2007 13:56

ben doğru bulmuyorum STRATEJİK değere sahip olan yerleri dahi özelleştirdiler. bir hatadır bence amma ben düşüüyorsam bunun çaresini tayyip erdoğan düşünmüştür diye düşünerek onay verdim. amma gel de halka anmlat canım çıkıyor telekomu anlatacam diye...

Ersel ERDOĞAN 07-26-2007 16:26

Alıntı:

murselyavuz Nickli Üyeden Alıntı
ben özelleştirme politikalarını doğru buluyorum..
şöyle doğru buluyorum açıklayayım...

kendim aslen seydişehirliyim..
sizinde bildiğiniz gibi Seydişehi'de Etibank Aleminyum fabrikası var...
yaklaşık 30 yılı aşkın zamandır hizmet eden bir fabrika ve bu 30 yılda fabrika hiçbir şekilde elden geçirilmemiş...
ve fabrika devletteyken 2500 işçi ile %35 kapasitede çalışıyordu...
çoğu işçi makinesi çalışmadığı için sadece imza atmaya gidiyordu fabrikaya ve imza karşılığı 2.000 YTL maaş ve çok büyük miktarda 80-90 bin YTL emekli ikramiyesi...

yani bir kere o fabrikaya kapağı atan kişi ihya oluyordu..
tamamen zarardaydı devlet ve kimse buna dur demiyordu...

şu an fabrika özelleşti...
fabrika işçi çıkarımı yaptı 750 işçi ile %70 kapasiteyle çalışıyor...
fabrikada çoğu makine yenilendi...
işçiler harıl harıl 3 mesaide çalışıyor ve işçilerin maaşları şu an 800 YTL...
varın devletin bu işden ayda sadece işçi maaşından ne kadar kar ettiğini siz hesaplayın...

Çok Katılıyorum...

cas08 07-30-2007 20:12

Alıntı:

asil_46 Nickli Üyeden Alıntı
sn başkanımız yapıyorsa vardır bir hayır elbet o yanlış yapmaz sonuna kadar güveniyoruz ona

bu görüş bence yanlış herkes hata yapar eğer böyle düşünüyorsak milli görüşçülerden ne farkımız kalır

azime 07-30-2007 21:50

merhaba arkadaslar.bende seydisehirde oturuyorum.mürsel abinin fikirlerine tamamen katılıyorum.akpnin yaptıgı en dogru ıslerden birisidi SEYDİSEHİR ALÜMİNYUMU SATMAK.Bende bircok insan gibi cok sevindim özellestigine.Haksız yere yan gelip yatmakla maas alıyorlardı.Herksin hakkı vardı o paralarda.Ayrıca satılınca gencler ise girdi,evlendi yuva kurdular.En önemliside havaları bitti.İnsanlara hep yukardan bakarlardı.ALLAH razı olsun akpden.Onların isini bitirdi.SEYDİSEHİRDE cok kisi sadece etibankı özellestirdi diye akpye oy verdi.Onun icin akpnin özellestirmelerini dogru buluyorum.Sadece yabancıya satmasınlar.SAYGILARIMLA

Scorpio 07-31-2007 00:04

Ben partimizin ozellestirme politikasini dogru buluyorum.Ama su gunlerde ozellestirmeler biraz fazla oldu.Bence 1-2 yil ozellestirme politikasi durdurulmali.

ergin 07-31-2007 01:50

Bu yazı umarım özelleştirme konusunda yazacağım son yazı olur ve bu yazıyı okuyan arkadaşlar şu soruya cevap verebilirler.
-Özelleştirme neden önemli?
-Stratejik kuruluşlar özelleştirilmeli mi?
-Çok fazla mı özelleştirme yapıldı? Biraz yavaşlasak mı?

Değerli arkadaşlar;
Ülkemiz maluımunuz kaynaklarının (Devletin vergilerden ve diğer faaliyetlerden elde ettiği gelir ve karlar) büyük bir kısmı faize gidiyor. Devlet kıt kaynaklarıyla bir taraftan bu faizi ödemeye çalışıyor ve diğer taraftan da artan kısmıyla millete yol, su, okul,baraj,spor tesisi, otoyol vb. hizmetler götürmeye çalışıyor.
Şimdi şu soruyu sorabilirsiniz. Daha iyi ya. Devlet özelleştirme yapmasın, dolayısıyla kar etsin ve sonra bu faizleri ödesin. En doğrusu bu değil mi? Bu soru mantıklı görükse de bu doğru değil. Bunun sebebini açıklamadan önce size bir örnek vermek istiyorum. Rakamlar size olayı daha iyi anlatabilmek için benim tarafımdan uydurulmuştur.
Örnek olarak PETKİM'i vermek istiyorum ki bazı arkadaşlarımızn aklında olaylar daha iyi şekillensin. Petkim bildiğiniz gibi petrokimya ürünleri üretiyor ve bu ürünler bir çok sektörde ana hammddeyi oluşturuyor. En basitinden su içtiğimiz damacana bidonunun plastiğinden, PVC pencerelere, plastik aksam içeren tüm aygıt ve aletlerenkarşınızda duran monitörün kasasına kadar bir çok farklı nitelikteki hammadeler Petkim tarafından üretiliyor. Daha önce petro kimya ürünlerinin yurtdışından ithal edilmesi yasaktı. O dönemlerde bu maddeyi Petkim sattığı için hep en çok vergi veren en çok kar eden şirketlerden biri olarak göze çarpardı. Daha sora ne oldu? Rekbaet başladı ve pazar payı %15 lere geriledi. Pazar payı neden geriler? Rekabet gücünü yitirmesinden. Peki bu sihirli sözcük "Rekabet gücü " nedir? Ne işe yarar. Siz 1 ton PVC'yi 1000$'a maledip 1100$ satıyorsunu diyelim. Romanya'daki petkim (Romanyadaki petro kimya şirketi) aynı kalitedeki ürünü 900$ a üretiyor ve nakliye dahil Türk imalatçısının kapısına 980$ a teslim ediyor. Siz üretici olsanız Petkim'den mi ürün alırsınız? Peki neden maliyetler yüksek? Rekabet gücü yüksek değil?
- Teknoloji sürekli gelişiyor, yeterli teknolojik yatırım yapılamıyor. Saatte 10 ton hammadde hazırlayan mkina var, 100 ton hazırlayan makina var. Bizim teknolojimiz eski devlet kazandığı parayı alıyor faiz ödüyor.
- Verimli üretim yok (bir kişinin yapabileceği işe 2 personel atarsanız, iki maaş verirsiniz ve sizin birim maliyetiniz artar)
- Devlette işçi oldun mu sırtın yere gelmez. Günde 1 birim de üretsen, 10 birim de üretsen aynı maaşı alırsın. Verimlilik esas değildir. Bir nevi salla başı al maaşı. Fazla çalışanı da sevmezler. Hep önünü tıkarlar.
- Devletin bir iktisadi teşebbüsü zarar etse de kolay kolay kapanmaz. Ve özel girişim , özel sektör haksız rekabetin olduğu bu ortamda gelişemez. Ve ülkenin üretim gücü, rekabet gücü zayıflar. Sonra deriz ki, neden dünya çapında bir Türk otomobil fabrikamız yok. Neden dünya çaında bir bankamız yok? Neden dünya çapında bir havayolu şirketimiz yok? Bu soruları uzatmak mümkün.
Peki devlet kurumları özel teşebbüsler gibi profesyonel yönetilemez mi? Yönetilir. %51 ini satarsın. Alan adam yatırım yapar, firma kar eder. Senin de ortak olduğun (hepsini özelleştirmediğin)bu kurumlar rekabet güçlerini artırır. 10 yıl sonra yok olma tehlikesi olan bu kuruluşlar canlanır. Ve ilerler. Böylece yeni istihdam alanları ortaya çıkar. Petkimi alan Ermeni de olsa, Tutup Ermenistandan eleman getirtip burda çalıştırmayacak. Türk mühendisi, Türk işçisi çalıştıracak, onlara maaş verecek. Ve kazandığı paranın %30'unu kurumlar vergisi olarak devlete ödeyecek.
Buraya kadarki açıklamalardan özelleştirmenin önemini umarım anlamışsınızdır. Gelelim diper soruya.
Stratejik kurumlar özelleştirilmeli mi?
Türk Telekom lübnanlı hariri tarafından %51 i 20 yıllığına satın alındı. KArşılığında yanılmıyorsam 4,5 milyar dolar ödendi. Şimdi size soruyorum. 3 yl önce dial up bağlantıyla 56 kbs yani şuan 1024 ile bağlandığımızı düşünürsek 15 kat oluyor heralde, daha mı memnunsunuz? yoksa telekom hala özelleştirilmesemiydi? Biliyor musunuz? 2009 sonunda tüm yurt fiber ağlarla sarılacak. 40 megabit, bugünden 40 kat daha hızlı olacak. Bu devletçi zihniyetle olmaz. Ayrıca,reakbet arttı ve artık ev telefonlarında da telekomun tekeli kalktı. Rekabet sürekli kızışıyor.Fiyatlar sürekli aşağıya gidiyor. Daha da ucuzlayacak. %49 u sende olsun. Bırak profesyoneller çalıştırsın. Yarı yarıya olsun. Emin olun karımız daha fazladır. Verimlilik bu şirketlerde %100 lerden daha fazla artış sağlayacaktır. Petkimle ilgili olarak da şunu söyleyeyim. Bizim girişimcimiz 1000$ yerine hammadeyi 900 $ alsa maliyeti 100 $ azalacağı için satacağı ürünün fiyatı da %10 daha düşük olacak ve dolayısıyla eskiden 1000 ton hammdde işeyip satbilecekken maliyeti ucuzladığı için ve bunu fiyatına yansıttığı için pazar payı büyüyecek ve 3 kat daha fazla satabilecek. Üretimin 3 kat artması, 3 kat daha fazla işçi ihtiyacı demek. Alsana istihdam. İşsizlik böyle önlenmez mi?

Özelleştirmeyi azaltsak mı?
Liberal ekonominin 5 farzından biri olan "Devlet elini işletmecilikten çekmeli" bu farzı yerine getirmezse asla kalıcı bir büyüme yakalayamaz. Ve hayal ettiğimiz milli gelir rakamlarına ulaşamayız. Devlet işletmeciliği profesyonllere bırakmalı, rekabeti düzenlemeli, yani kuralları koymalı, denetlemeli ve istihdam yaratanı, rekabet gücümüzü artırmayı teşvik edici düzenlemeler getirmeli. Bir devlet bakanı hangi kurum ne kadar kar etti diye düşünmektense hangi kurum daha iyi hizmet verdi diye düşünmeli ve amaçları bizim refahımızı artırmak olmalı. Bunu 550 millet vekili yerine bırakın 550.000 girişimci yapsın. Az kaldı özelleştirmede durmak yok yola devam. Sonrası düzlük inşallah.
Saygılarımla.

Abdullah KAÇ 07-31-2007 02:28

Ergin Bey Gündem Analistimiz olarak mükemmel bir yorum yaptınız.
Çok teşekkür ederiz.

anti 07-31-2007 02:31

özelleştirmelerle devlet tüccarlık yapmaktan elini elini çekiyor daha çok hizmete yöneliyor...onun için tamamen özelleştirmelerden yanayım....tayyibim yaparsa En Güzelini yapar

nk1985 07-31-2007 03:32

Alıntı:

murselyavuz Nickli Üyeden Alıntı
ben özelleştirme politikalarını doğru buluyorum..
şöyle doğru buluyorum açıklayayım...

kendim aslen seydişehirliyim..
sizinde bildiğiniz gibi Seydişehi'de Etibank Aleminyum fabrikası var...
yaklaşık 30 yılı aşkın zamandır hizmet eden bir fabrika ve bu 30 yılda fabrika hiçbir şekilde elden geçirilmemiş...
ve fabrika devletteyken 2500 işçi ile %35 kapasitede çalışıyordu...
çoğu işçi makinesi çalışmadığı için sadece imza atmaya gidiyordu fabrikaya ve imza karşılığı 2.000 YTL maaş ve çok büyük miktarda 80-90 bin YTL emekli ikramiyesi...

yani bir kere o fabrikaya kapağı atan kişi ihya oluyordu..
tamamen zarardaydı devlet ve kimse buna dur demiyordu...

şu an fabrika özelleşti...
fabrika işçi çıkarımı yaptı 750 işçi ile %70 kapasiteyle çalışıyor...
fabrikada çoğu makine yenilendi...
işçiler harıl harıl 3 mesaide çalışıyor ve işçilerin maaşları şu an 800 YTL...
varın devletin bu işden ayda sadece işçi maaşından ne kadar kar ettiğini siz hesaplayın...

işte bu yazı türkiyede ki temel sorunu anlatıyor.. türkiyede devlet işine bir gir ondan sonra çalışmasanda olur
gelen hükümet kendi yandaşlarını işe alır....ee sonra yine zarar yine zarar

devlet denetleyici olmalı ticaret devletin işi değil...

hayataAKartı 07-31-2007 11:36

İKTİDARIMIZIN ÖZELLEŞTİRME POLİTİKASINA TAM DESTEK HEP DESTEK. BİZE BOŞ YATAN FABRİKALAR LAZIM DEĞİL. ZATEN EĞER 4 - 5 YIL DAHA BEKLESEYDİ ÇÜRÜYECEK KULLANILMAYACAK DURUMA GELECEKTİ VE ARTIK DEVLETİMİZE FAYDADAN ÇOK ZARARI OLACAKTI. BU FABRİKALAR İŞLETİLİP DEVLETİMİZE VERGİSİ VERİLECEK. AYRICA YUKARIDA BİR SEYDİŞEHİRLİ ARKADAŞIN DEDİĞİ DOĞRU. İŞÇİLER YATIYOR DÜNYANIN PARASINI ALIYORDU. TABİKİ ÖZELLEŞTİRİLMESİNİ İSTEMEZ ÇÜNKÜ ONUN HAKSIZ YERE ALDIĞI PARA KESİLECEKTİ. TAM DESTEK HEP DESTEK

never 07-31-2007 17:42

kendi seçim beyannamelerinde genişçe yer ayırdıkları özelleştirme politkalarını, AK Parti başarılı bi şekilde uyguladığında ülkeyi satıyolar yaygarası koparıldı.. bunu bütün cahillik ve iki yüzlülükleriyle yaptılar..

ama halk 'satılmışlarla' özelleştirmeleri çok iyi ayırdı..

Scorpio 07-31-2007 23:21

Alıntı:

Bu yazı umarım özelleştirme konusunda yazacağım son yazı olur ve bu yazıyı okuyan arkadaşlar şu soruya cevap verebilirler.
-Özelleştirme neden önemli?
-Stratejik kuruluşlar özelleştirilmeli mi?
-Çok fazla mı özelleştirme yapıldı? Biraz yavaşlasak mı?

Değerli arkadaşlar;

Ülkemiz maluımunuz kaynaklarının (Devletin vergilerden ve diğer faaliyetlerden elde ettiği gelir ve karlar) büyük bir kısmı faize gidiyor. Devlet kıt kaynaklarıyla bir taraftan bu faizi ödemeye çalışıyor ve diğer taraftan da artan kısmıyla millete yol, su, okul,baraj,spor tesisi, otoyol vb. hizmetler götürmeye çalışıyor.
Şimdi şu soruyu sorabilirsiniz. Daha iyi ya. Devlet özelleştirme yapmasın, dolayısıyla kar etsin ve sonra bu faizleri ödesin. En doğrusu bu değil mi? Bu soru mantıklı görükse de bu doğru değil. Bunun sebebini açıklamadan önce size bir örnek vermek istiyorum. Rakamlar size olayı daha iyi anlatabilmek için benim tarafımdan uydurulmuştur.
Örnek olarak PETKİM'i vermek istiyorum ki bazı arkadaşlarımızn aklında olaylar daha iyi şekillensin. Petkim bildiğiniz gibi petrokimya ürünleri üretiyor ve bu ürünler bir çok sektörde ana hammddeyi oluşturuyor. En basitinden su içtiğimiz damacana bidonunun plastiğinden, PVC pencerelere, plastik aksam içeren tüm aygıt ve aletlerenkarşınızda duran monitörün kasasına kadar bir çok farklı nitelikteki hammadeler Petkim tarafından üretiliyor. Daha önce petro kimya ürünlerinin yurtdışından ithal edilmesi yasaktı. O dönemlerde bu maddeyi Petkim sattığı için hep en çok vergi veren en çok kar eden şirketlerden biri olarak göze çarpardı. Daha sora ne oldu? Rekbaet başladı ve pazar payı %15 lere geriledi. Pazar payı neden geriler? Rekabet gücünü yitirmesinden. Peki bu sihirli sözcük "Rekabet gücü " nedir? Ne işe yarar. Siz 1 ton PVC'yi 1000$'a maledip 1100$ satıyorsunu diyelim. Romanya'daki petkim (Romanyadaki petro kimya şirketi) aynı kalitedeki ürünü 900$ a üretiyor ve nakliye dahil Türk imalatçısının kapısına 980$ a teslim ediyor. Siz üretici olsanız Petkim'den mi ürün alırsınız? Peki neden maliyetler yüksek? Rekabet gücü yüksek değil?
- Teknoloji sürekli gelişiyor, yeterli teknolojik yatırım yapılamıyor. Saatte 10 ton hammadde hazırlayan mkina var, 100 ton hazırlayan makina var. Bizim teknolojimiz eski devlet kazandığı parayı alıyor faiz ödüyor.
- Verimli üretim yok (bir kişinin yapabileceği işe 2 personel atarsanız, iki maaş verirsiniz ve sizin birim maliyetiniz artar)
- Devlette işçi oldun mu sırtın yere gelmez. Günde 1 birim de üretsen, 10 birim de üretsen aynı maaşı alırsın. Verimlilik esas değildir. Bir nevi salla başı al maaşı. Fazla çalışanı da sevmezler. Hep önünü tıkarlar.
- Devletin bir iktisadi teşebbüsü zarar etse de kolay kolay kapanmaz. Ve özel girişim , özel sektör haksız rekabetin olduğu bu ortamda gelişemez. Ve ülkenin üretim gücü, rekabet gücü zayıflar. Sonra deriz ki, neden dünya çapında bir Türk otomobil fabrikamız yok. Neden dünya çaında bir bankamız yok? Neden dünya çapında bir havayolu şirketimiz yok? Bu soruları uzatmak mümkün.
Peki devlet kurumları özel teşebbüsler gibi profesyonel yönetilemez mi? Yönetilir. %51 ini satarsın. Alan adam yatırım yapar, firma kar eder. Senin de ortak olduğun (hepsini özelleştirmediğin)bu kurumlar rekabet güçlerini artırır. 10 yıl sonra yok olma tehlikesi olan bu kuruluşlar canlanır. Ve ilerler. Böylece yeni istihdam alanları ortaya çıkar. Petkimi alan Ermeni de olsa, Tutup Ermenistandan eleman getirtip burda çalıştırmayacak. Türk mühendisi, Türk işçisi çalıştıracak, onlara maaş verecek. Ve kazandığı paranın %30'unu kurumlar vergisi olarak devlete ödeyecek.
Buraya kadarki açıklamalardan özelleştirmenin önemini umarım anlamışsınızdır. Gelelim diper soruya.
Stratejik kurumlar özelleştirilmeli mi?
Türk Telekom lübnanlı hariri tarafından %51 i 20 yıllığına satın alındı. KArşılığında yanılmıyorsam 4,5 milyar dolar ödendi. Şimdi size soruyorum. 3 yl önce dial up bağlantıyla 56 kbs yani şuan 1024 ile bağlandığımızı düşünürsek 15 kat oluyor heralde, daha mı memnunsunuz? yoksa telekom hala özelleştirilmesemiydi? Biliyor musunuz? 2009 sonunda tüm yurt fiber ağlarla sarılacak. 40 megabit, bugünden 40 kat daha hızlı olacak. Bu devletçi zihniyetle olmaz. Ayrıca,reakbet arttı ve artık ev telefonlarında da telekomun tekeli kalktı. Rekabet sürekli kızışıyor.Fiyatlar sürekli aşağıya gidiyor. Daha da ucuzlayacak. %49 u sende olsun. Bırak profesyoneller çalıştırsın. Yarı yarıya olsun. Emin olun karımız daha fazladır. Verimlilik bu şirketlerde %100 lerden daha fazla artış sağlayacaktır. Petkimle ilgili olarak da şunu söyleyeyim. Bizim girişimcimiz 1000$ yerine hammadeyi 900 $ alsa maliyeti 100 $ azalacağı için satacağı ürünün fiyatı da %10 daha düşük olacak ve dolayısıyla eskiden 1000 ton hammdde işeyip satbilecekken maliyeti ucuzladığı için ve bunu fiyatına yansıttığı için pazar payı büyüyecek ve 3 kat daha fazla satabilecek. Üretimin 3 kat artması, 3 kat daha fazla işçi ihtiyacı demek. Alsana istihdam. İşsizlik böyle önlenmez mi?

Özelleştirmeyi azaltsak mı?
Liberal ekonominin 5 farzından biri olan "Devlet elini işletmecilikten çekmeli" bu farzı yerine getirmezse asla kalıcı bir büyüme yakalayamaz. Ve hayal ettiğimiz milli gelir rakamlarına ulaşamayız. Devlet işletmeciliği profesyonllere bırakmalı, rekabeti düzenlemeli, yani kuralları koymalı, denetlemeli ve istihdam yaratanı, rekabet gücümüzü artırmayı teşvik edici düzenlemeler getirmeli. Bir devlet bakanı hangi kurum ne kadar kar etti diye düşünmektense hangi kurum daha iyi hizmet verdi diye düşünmeli ve amaçları bizim refahımızı artırmak olmalı. Bunu 550 millet vekili yerine bırakın 550.000 girişimci yapsın. Az kaldı özelleştirmede durmak yok yola devam. Sonrası düzlük inşallah.
Saygılarımla.

Cok iyi bir yorum yaptiniz tesekkurler

Onlybullet34 07-31-2007 23:42

Ergin Bey çok doğru bi tespit tebrik ederim diyecek birşey bırakmadım tercüman oldun söyliyeceklerime:D

dişi kartal 07-31-2007 23:48

tayip erdoğan yaparsa en güzelini yapar ses çıkarmasın kimse

asil_46 08-01-2007 01:19

Alıntı:

dişi kartal Nickli Üyeden Alıntı
tayip erdoğan yaparsa en güzelini yapar ses çıkarmasın kimse

bencede o asla yanlış bir karar vermez

R.T.E. 08-01-2007 12:45

Alıntı:

Türk Telekom lübnanlı hariri tarafından %51 i 20 yıllığına satın alındı. KArşılığında yanılmıyorsam 4,5 milyar dolar ödendi. Şimdi size soruyorum. 3 yl önce dial up bağlantıyla 56 kbs yani şuan 1024 ile bağlandığımızı düşünürsek 15 kat oluyor heralde, daha mı memnunsunuz?

şimdiii stratejik kurumlar dedik.
pekala bana bu strateik kurumun devletin tim kurmlarının kullandığı belki başbakanlığın hatlarının bile olduğu türk telekomu şimdi profesyonel dediğimiz kişiler yönetecek değil mi.
ewet...
peki bizim telefonlerımızı bir lübnanlı kişinin daha doğrusu amerikanın israilin dinlemeyeceği ne malum.
neden stratejik bu kurum.
işte bunu n için ...
%55 hissesisi OGER aldı tamam %45i bizim eğer zaten 20 yıllığına filan olmasa ben de itiraz ederdim.
o zaman barajları da özelleştirelim akarsuları da dağlarımızı da özeleştirelim ormanlarımıza profesyonel ormancı getirelim.
heryer özelleşsiiinn.
yha tamam özelleşsin de bari şunları türklere satalım. devlet nasıl parayı veren düdüğü çalarcı bir anlayışa sahip olabilir ki.... anlamak güççç

ergin 08-01-2007 13:49

Aziz kardeşim; telekomda telefon dinleyen birimde mit mensupları vb. devlet memurları görev yapar. Bu tür teknik işleri yapan teknisyenlerin tamamı Türk'dür.
Telefon dinleme savcılık kararıyla olur. Elini kolunu sallayan dinleyemz.

feoyilmaz 08-01-2007 14:33

Alıntı:

Uğur Işık Nickli Üyeden Alıntı
Alıntı:

meryem89 Nickli Üyeden Alıntı
ben,hükümetin özelleştirme politikalarını doğru buluyorum.üstelik,özelleştirilen yerler hala tc toprakları içerisindedir ve başbakanımız Recep Tayyip ERDOĞAN ve dışişleri bakanımız Abdullah GÜL'ün de sıkça dile getirdiği gibi 'DEVLET, BU ARAZİLERE VEYA ŞİRKETLERE İSTEDİĞİ ZAMAN EL KOYABİLİR'.Böyle bir hakkı vardır.

Değerli arkadaşım,

bir satış yapıldımı bunu bozmanın bedeli çok ağırdır.Bir şirketi satarsın,şirketin büyümesi açısından,gelişmesi açısından iyide olabilir bu.
Ancak söz hakkını elden bıraktığımız zaman bu şirketi geri alamazsın.%49'una kadar olan kısımları satılmalıydı,illa satmak gerekliyse.AKP bunu yapmadı,ülkenin en büyük şirketlerini,2senelik net karlarına sattı,hemde yabancı şirketlere.

Burada ciddi anlamda düşünmeliyiz.Hesap sormalı sorgulamalıyız.

SAtılan şirketleri geri nasıl alacağız?Böyle bir alternetif olduğunu söyleyen arkadaş lütfen açıklasın.

sıra kurum tarih alıcı bedel
1 TÜRK TELEKOM 14.11.2005 OGER TELEKOM 6.550.000 $
2 ETİ ALÜMİNYUM 2005 CE-KA 305.000.000 $
3 BAŞAK SİGORTA 02.02.2006 GROUPAMA INT. FR 268.000.000 $
4 TÜPRAŞ 26.01.2006 KOÇ 4.140.000.000 $
5 ERDEMİR ÇELİK 01.02.2006 OYAK 2.770.000.000 $
6 PETKİM 2007 TRANSCENTRAL ASIA 2.050.000.000 $
7 TCDD İZMİR LİMANI 1 2 TÜRK+1 HONGKONG
8 TCDD İZMİR LİMANI 2 2 TÜRK+1 HONGKONG 1.275.000.000 $
9 İST LEVENT ARSASI ZORLU 800.000.000 $
10 TCDD MERSİN LİMANI 2007 PSA-AKFEN 755.000.000 $
11 ARAÇ MUAYENE İST 2006 AKFEN-DOĞUŞ 613.500.000 $

Arkadaşlar lütfen araştırmadan kesin kanıya varmayalım. Merak Edenler için:
OGER telekom : http://www.habervitrini.com/haber.asp?id=179804

CE-KA İnşaat (Türk): http://www.cekainsaat.com/hakkimizda.php

Groupama (Fransız): http://www.groupama.fr/

KOÇ (Türk): Anlatmaya gerek yok

Oyak (Türk Ordusu Yardımlaşma Kurumu): Anlatmaya gerek yok

Trans Central Asia (Özbekistan): State Joint Stock Company of International Road Freightage
75, Buyuk Ipak Yuli, Tashkent http://www.uzex.com/banners/catrans.html

Zorlu (Türk): Anlatmaya gerek yok

PSA-AKFEN (Yarı Türk Ortaklı): Anlatmaya gerek yok

AKFEN-DOĞUŞ (Türk): Anlatmaya gerek yok

Kısacası bu kadar kaf kalabalığı sadece groupama ve oger telekom için mi?
Yorum sizin. Hükümetimizin özelleştirme politikası tamamen doğru ve yeterlidir.
(Kaynak: www.hurriyet.com.tr)

Scorpio 08-01-2007 14:47

Ozellestirme konusu cok kafami karistirdi. ???
Bana bu konuyu iyi anlatabilecek bir kisi varsa msn adresimi eklesin ve anlatsin. tolga-ksk-93@hotmail.com
Lutfen ??? ??? ??? ??? ???

tuğra_26 08-06-2007 00:43

şiiiişşşşş piştşşttttt devlet birşey biliyor demi adamlar oraya boşuna gelmediler hepsinin yerleri var helal olsun :D

loneliness 08-06-2007 00:46

bazı arkadaşlar türklere falan satalım demiş valla bizim içimizde öyle türk geçinen ler varkııı dışarıdakilerden daha tehlikeli

Benide_Kapatın 08-06-2007 00:50

Ynt: AK PARTİ'NİN ÖZELLEŞTİRME POLİTİKASI

Özelleştirme devlet politikası öncekş koalisyon döneminde 1 Milyar dolara satılamayan kurumlar şimdi 6 milyar dolara satıldı.Fena mı oldu yani.Ayrıca yıllık 1 Milyar dolara yakın vergide sadece telekomdan alınıyor.Önceki gibi bir cebinden alınıp diğerine konulmuyor.
Saygılarımla.

All times are GMT +3. The time now is 07:12.