Siyaset Forum

Siyaset Forum (https://www.siyasetforum.com.tr/index.php)
-   Anketler (https://www.siyasetforum.com.tr/forumdisplay.php?f=123)
-   -   SIZCE MUSLUMAN BIRLIGI KURULSUN MU (https://www.siyasetforum.com.tr/showthread.php?t=9004)

CAGLAR 09-22-2007 21:15

SIZCE MUSLUMAN BIRLIGI KURULSUN MU

ınsallah kurulur

mavera, 09-22-2007 21:25

Alıntı:

TÜRK EVLADI Nickli Üyeden Alıntı
Abdülhamit'e KIZIL SULTAN lakabını takan Yahudiler, VAHDETTİN'e hain diyende din düşmanı şerefsizlerdir...

Süleyman Bin Muhammed, atalarım ve liderlerim hakkında konuşurken biraz daha dikkat et ve Yahudilerle aynı dili kullanmamaya özen göster!

Hiçbir lider Abdülhamit kadar şerefli ve zeki olamaz ve hiç bir lider Vahdettin kadar vefakar olamaz!

imza ;)

muhammed-bin-süleyman 09-22-2007 21:47

Alıntı:

feyk 1905 Nickli Üyeden Alıntı
Alıntı:

Abdülhamit'e KIZIL SULTAN lakabını takan Yahudiler, VAHDETTİN'e hain diyende din düşmanı şerefsizlerdir...

Süleyman Bin Muhammed, atalarım ve liderlerim hakkında konuşurken biraz daha dikkat et ve Yahudilerle aynı dili kullanmamaya özen göster!

Hiçbir lider Abdülhamit kadar şerefli ve zeki olamaz ve hiç bir lider Vahdettin kadar vefakar olamaz!

bir yanlış anlaşılma var sanırım...muhammede bin süleyman onlara hain demedi aslada demez...o onlardaki o ruhu tanıyarak yetişti...sanırsam o çerkez etemi anlatmaya çalıştı ...cümleyi hatalı anlamışsınız...sizin anladığınız gibi degil...böyle anlaşılmak çok kötü...vahdettine hain diyen tabiki din düşmanı ve şerefsizdir...kızıl sultan lakabı için dersinde sıfır alma pahasınada olsa hocasıyla tartışmışdır..biraz fazla tez canlı ve her şeye cevap vermeye çalışıyo..vede olaylar karışıyo sanırsam...lütfen dikkatli okuyalım..

abdulhamithan bizim ailemizde bir evliya hükmündedir..biz osmanlının şanına yakışır bir torunuz..ecdadımıza saygısızlık yapmayız...yaptırmayız..

kardeşler ben ablamdan ayrı düşünmedim benim ordaki maksadım onlara söylenenler ne kadar yalansa cerkez eteme söylenenlerde o kadar yalan... düzeltme için tşkle abla.

aşk-ı ilahi 09-22-2007 21:51

Alıntı:

muhammed-bin-süleyman Nickli Üyeden Alıntı
Alıntı:

Alıntı:

bir yanlış anlaşılma var sanırım...muhammede bin süleyman onlara hain demedi aslada demez...o onlardaki o ruhu tanıyarak yetişti...sanırsam o çerkez etemi anlatmaya çalıştı ...cümleyi hatalı anlamışsınız...sizin anladığınız gibi degil...böyle anlaşılmak çok kötü...vahdettine hain diyen tabiki din düşmanı ve şerefsizdir...kızıl sultan lakabı için dersinde sıfır alma pahasınada olsa hocasıyla tartışmışdır..biraz fazla tez canlı ve her şeye cevap vermeye çalışıyo..vede olaylar karışıyo sanırsam...lütfen dikkatli okuyalım..

abdulhamithan bizim ailemizde bir evliya hükmündedir..biz osmanlının şanına yakışır bir torunuz..ecdadımıza saygısızlık yapmayız...yaptırmayız..

kardeşler ben ablamdan ayrı düşünmedim benim ordaki maksadım onlara söylenenler ne kadar yalansa cerkez eteme söylenenlerde o kadar yalan... düzeltme için tşkle abla.

rica ederim...ablalık vazifesi...

KARAHANLI 09-22-2007 21:54

....

aşk-ı ilahi 09-22-2007 22:00

Alıntı:

KARAHANLI Nickli Üyeden Alıntı
Evliya hükmünde olmasından belli efendim. Bizim âilemizde Sultanımızdır Sultan 2. Abdülhamit... Evliya nere, Sultan nere? Ecdâdınıza lâyıksanız ne mutlu size, ŞEYH >:( !!!! Hüseyin'i hayırla anıyorsunuz, hain demiyorsunuz, Misak-ı Millî'ye ve Sultanlarımıza lâf atıyorsunuz. Soy inkâr etmek ne zamandan beri ecdada lâyıklıkı oldu?

soyu kim inkar etti..sultanlara kim laf etti...bilemem ama ...evliya derken evliya olduğundan değil saygımdan ve ilminden dedim...şeyh hüseyin diye kasteddiğiniz kim...biraz fransız kaldım galiba

KARAHANLI 09-22-2007 22:04

...

muhammed-bin-süleyman 09-23-2007 00:03

Alıntı:

Evliya hükmünde olmasından belli efendim. Bizim âilemizde Sultanımızdır Sultan 2. Abdülhamit... Evliya nere, Sultan nere? Ecdâdınıza lâyıksanız ne mutlu size, ŞEYH >:( !!!! Hüseyin'i hayırla anıyorsunuz, hain demiyorsunuz, Misak-ı Millî'ye ve Sultanlarımıza lâf atıyorsunuz. Soy inkâr etmek ne zamandan beri ecdada lâyıklıkı oldu?

bir misaki milli çizen atatürk ve iinönüdür bunu bil hanedan ailesi sürlmüştür hatırlarsın belki... ben inannki imanım kadar ABDULHAMİT hanı severim .... san ispatlamak zorunda değil ayrıca bir hadis söyliyim ama inanırmısn hadislere.... " araplara saygı ve sevgi imandandır " (şükran niyeti ile ) kütübü sittede vardır... İmam buhari ve imam müslüm de geçmekte... ( abdulhamit han aynı kuran gibi imam buhari kitabını açar hadisleri her gün şefaar niyetine okurmuş... -musatafa armağan ( ABDULHAMİDİN KURTLARLA DANSI KİTABINDAN )

maviinsan 09-23-2007 00:06

Misak-ı milli Arapları reddetmiyodu.Arap topraklarını' kaderi referandumla belirlenecek yerler' olarak gösteriyordu.Kaldı ki almak isteseyik bile oraları alamazdık...

muhammed-bin-süleyman 09-23-2007 00:09

şerif hüsyini haırla yad ederim çünkü allah resulü eb cehilin oğlu İkrime (r.a.) yanında babasını kötülüyenlere o ebu cehil için " ölüleri hayırla yad edin "buyuruyor.. el hamdulullah o nebini izinden gidenlere bu adam ayrıca sonradan çok bişman olmuş yaptığı bazı hataların olduğunu kabu etmiştir.... Rauf denk 'taşın ... bir anektodunda şöyle diyo... HAtırlatim şerif hüseyinin sürgün yeri kıbrıstır. ve şerif hüsyin Rauf denktaşın babsı Raif denkataşın çok samimi arkadaşıdır...diyor ki babmla onu ziyarete gitmeyi çok severdim her gittiğimde elime bir altın sıkıltırırdı ve bana biz hata yaptık deyip her seferinde ban sarılıp ağlarmış....

maviinsan 09-23-2007 00:12

Misak-ı Milli Beyannamesi [değiştir]Alev Coşkun tarafından öztürkçeleştirilmiş metin: [4]

Aşağıda imzası bulunan Osmanlı Meclisi Mebusan üyeleri, devletin ve ulusun geleceğinin adaletli ve sürekli bir barışa kavuşması için göstereceği özverinin en son sınırı olan aşağıdaki ilkelerin hepsinin uygulanabileceğine inandığını ve sözü geçen ilkelerin dışında Osmanlı Saltanat ile toplumunun varlığının olanaksızlığını kabul ve onaylamıştır:

1. Osmanlı Devleti’nin yalnızca Arap çoğunluğu bulunan ve 30 Ekim 1918 tarihli Ateşkes’in imzası sırasında düşman ordularının elinde kalan bölgelerin geleceğini halkın özgürce vereceği oya göre saptamak gerekir. Sözü geçen Ateşkes’in çizdiği sınırlar içinde, dince, soyca ve asılca birlik, birbirlerine karşı saygı ve özveri duygularıyla dolu, gelenekleriyle toplumsal çervelerinde tüm olarak Osmanlı İslam çoğunluğunca oturulan bölgelerin tamamı gerçekten ya da hükmen, hiçbir nedenle ayrılmaz bütündür.

2. Halkı özgür kalır kalmaz anayurdu, kendi istekleriyle katılmış olan Kars, Ardahan ve Batum için gerekirse yine halkoyuna başvurulmasını kabul ederiz.

3. Geleceği Türkiye ile yapılacak barışa bırakılan Batı Trakya’nın hukuksal durumu da özgürce yapılacak halkoyu sonucunda uygun biçimde ortaya konulmalıdır.

4. İslam halifeliğinin merkezi ve Osmanlı Saltanatı’nın başkenti İstanbul ile Marmara denizinin güvenliği her türlü tehlikeden uzak olmalıdır. Bu ilke saklı kalmak koşuluyla Akdeniz ve Karadeniz boğazlarının dünya ticaretine ve ulaşımına açılması hakkında bizimle öbür bütün devletlerin oybirliğiyle verecekleri karar geçerlidir.

5. Yenen devletlerle düşmanları ve bazı ortakları arasında yapılan antlaşmalardaki ilkeler çerçevesinde azınlıkların hakları, çevre ülkelerde bulunan Müslüman halkın da aynı haklardan yararlanmaları koşulu ile tarafımızdan güvence altına alınacaktır.

6. Ulusal ekonomik gelişmemize olanak sağlamak ve daha çağdaş bir düzenli yönetimle işleri yürütmeyi başarabilmek için her devlet gibi bizim de tam bir bağımsızlığa ve özgürlüğe gereksinmemiz vardır. Bu, yaşamamızın ve geleceğimizin temelidir. Bu nedenle siyasal, yargısal parasal gelişmemizi önleyecek sınırlamalara karşıyız. Borçlarımızın ödeme biçimi de bu ilkeye aykırı olamaz.

http://tr.wikipedia.org/wiki/Misak-%C4%B1_Milli

dikkatle okuyunuz

aşk-ı ilahi 09-23-2007 00:28

Alıntı:

O zaman tartışmaya katılmasanız daha iyi olur ;D

sevgili kardeşim tartışmaya katılmadım sadece bir yanlış anlaşılmayı düzellttim...tarih bilgim sınırlıdır ...

muhammed-bin-süleyman 09-23-2007 00:37

Alıntı:

Alıntı:

O zaman tartışmaya katılmasanız daha iyi olur ;D

sevgili kardeşim tartışmaya katılmadım sadece bir yanlış anlaşılmayı düzellttim...tarih bilgim sınırlıdır ...

bana güven yanılmazsın ablam....

R.T.E. 09-23-2007 03:28

hayır.

CAGLAR 09-23-2007 13:13

evet kurulmalı

KARAHANLI 09-23-2007 13:52

Alıntı:

Alıntı:

bir misaki milli çizen atatürk ve iinönüdür bunu bil hanedan ailesi sürlmüştür hatırlarsın belki... ben inannki imanım kadar ABDULHAMİT hanı severim .... san ispatlamak zorunda değil ayrıca bir hadis söyliyim ama inanırmısn hadislere.... " araplara saygı ve sevgi imandandır " (şükran niyeti ile ) kütübü sittede vardır... İmam buhari ve imam müslüm de geçmekte... ( abdulhamit han aynı kuran gibi imam buhari kitabını açar hadisleri her gün şefaar niyetine okurmuş... -musatafa armağan ( ABDULHAMİDİN KURTLARLA DANSI KİTABINDAN )

akp4ever 09-23-2007 13:55

geç kalınmış bir şey bence.şu ana kadar kurulmaması hatadır. ;)

maviinsan 09-23-2007 14:45

Kulağa hoş geliyor.Ama mümkün değil

Onlybullet34 09-23-2007 14:58

Alıntı:

maviinsan Nickli Üyeden Alıntı
Kulağa hoş geliyor.Ama mümkün değil

Evet biraz zor gerçekleşir.

muhammed-bin-süleyman 09-23-2007 15:14

Alıntı:

Alıntı:

Alıntı:

bir misaki milli çizen atatürk ve iinönüdür bunu bil hanedan ailesi sürlmüştür hatırlarsın belki... ben inannki imanım kadar ABDULHAMİT hanı severim .... sanA ispatlamak zorunda değil ayrıca bir hadis söyliyim ama inanırmısn hadislere.... " araplara saygı ve sevgi imandandır " (şükran niyeti ile ) kütübü sittede vardır... İmam buhari ve imam müslüm de geçmekte... ( abdulhamit han aynı kuran gibi imam buhari kitabını açar hadisleri her gün şefaat niyetine okurmuş... -musatafa armağan ( ABDULHAMİDİN KURTLARLA DANSI KİTABINDAN )

Yahu sen bir sesini kes! Misak-ı Millî, Meclis-i Mebûsan-i Osmanî tarafından kabûl edildi! Atatürk o mecliste Erzurum Mebûsu idi, ama gitmedi. İnönü'nün alâkası bile yok. Tarihi öğren, sonra tarihle ilgili konuş sen.

karahanlı sevgiler kardeşim son mesajlarımdan birni sana atıyom... ve şunuyeniliyom..." bir misaki milli çizen atatürk ve iinönüdür bunu bil hanedan ailesi sürlmüştür hatırlarsın belki... ben inannki imanım kadar ABDULHAMİT hanı severim .... sana ispatlamak zorunda değil ayrıca bir hadis söyliyim ama inanırmısn hadislere.... " araplara saygı ve sevgi imandandır " (şükran niyeti ile ) kütübü sittede vardır... İmam buhari ve imam müslüm de geçmekte... ( abdulhamit han aynı kuran gibi imam buhari kitabını açar hadisleri her gün şefaat niyetine okurmuş... -musatafa armağan ( ABDULHAMİDİN KURTLARLA DANSI KİTABINDAN ) "
ve şunu tekrar söylüyom "BEN ALLAHU EKBER DAĞI FATİHİ CELALİ HASANIN TORUNUYUM" ( ZAMANIN KAZIMKARABEKİRİN VE DOĞU SÖZCÜLĞÜ VE EMİR ERLİĞİ YAPMIŞ ESKİ BİR PAŞADIR... KAZIM KARABEKİRLE BERABER TASVİYE EDİLMİŞTİR VE ALLAHU EKBER DAĞINA TÜRK SANCAĞINIODİKMİŞTİR... İSTERSEN ARAŞTIR BEN İNÖNÜ VE AATÜRK BİLGİLERİMİ BİRİNCİ AĞIZDAN ONDAN ÖĞRENDİM... " 110 YAŞINDA VEFAAT ETTİ MEZARI AĞRI DOĞU BEYAZITTA... " SADECE PAŞALARIN GÖMÜLE BİLGİĞİ İSHAK PAŞA SARAYINDA " BAN İSTERSEN CEVAP YAZMA ÇÜNKÜ GÖREMEYE BİLİRİM...
İNAN SENİDE SEVMİŞTİM ALLAHA EMANET...

maviinsan 09-23-2007 15:21

Osmanlı hanedanının sürülmesi gayet normak.Her yeni devlet kendisine rakip oluşturacak odakları uzaklaştırır

KARAHANLI 09-23-2007 17:04

Alıntı:

Alıntı:

Alıntı:

Alıntı:

bir misaki milli çizen atatürk ve iinönüdür bunu bil hanedan ailesi sürlmüştür hatırlarsın belki... ben inannki imanım kadar ABDULHAMİT hanı severim .... sanA ispatlamak zorunda değil ayrıca bir hadis söyliyim ama inanırmısn hadislere.... " araplara saygı ve sevgi imandandır " (şükran niyeti ile ) kütübü sittede vardır... İmam buhari ve imam müslüm de geçmekte... ( abdulhamit han aynı kuran gibi imam buhari kitabını açar hadisleri her gün şefaat niyetine okurmuş... -musatafa armağan ( ABDULHAMİDİN KURTLARLA DANSI KİTABINDAN )

Yahu sen bir sesini kes! Misak-ı Millî, Meclis-i Mebûsan-i Osmanî tarafından kabûl edildi! Atatürk o mecliste Erzurum Mebûsu idi, ama gitmedi. İnönü'nün alâkası bile yok. Tarihi öğren, sonra tarihle ilgili konuş sen.

karahanlı sevgiler kardeşim son mesajlarımdan birni sana atıyom... ve şunuyeniliyom..." bir misaki milli çizen atatürk ve iinönüdür bunu bil hanedan ailesi sürlmüştür hatırlarsın belki... ben inannki imanım kadar ABDULHAMİT hanı severim .... sana ispatlamak zorunda değil ayrıca bir hadis söyliyim ama inanırmısn hadislere.... " araplara saygı ve sevgi imandandır " (şükran niyeti ile ) kütübü sittede vardır... İmam buhari ve imam müslüm de geçmekte... ( abdulhamit han aynı kuran gibi imam buhari kitabını açar hadisleri her gün şefaat niyetine okurmuş... -musatafa armağan ( ABDULHAMİDİN KURTLARLA DANSI KİTABINDAN ) "
ve şunu tekrar söylüyom "BEN ALLAHU EKBER DAĞI FATİHİ CELALİ HASANIN TORUNUYUM" ( ZAMANIN KAZIMKARABEKİRİN VE DOĞU SÖZCÜLĞÜ VE EMİR ERLİĞİ YAPMIŞ ESKİ BİR PAŞADIR... KAZIM KARABEKİRLE BERABER TASVİYE EDİLMİŞTİR VE ALLAHU EKBER DAĞINA TÜRK SANCAĞINIODİKMİŞTİR... İSTERSEN ARAŞTIR BEN İNÖNÜ VE AATÜRK BİLGİLERİMİ BİRİNCİ AĞIZDAN ONDAN ÖĞRENDİM... " 110 YAŞINDA VEFAAT ETTİ MEZARI AĞRI DOĞU BEYAZITTA... " SADECE PAŞALARIN GÖMÜLE BİLGİĞİ İSHAK PAŞA SARAYINDA " BAN İSTERSEN CEVAP YAZMA ÇÜNKÜ GÖREMEYE BİLİRİM...
İNAN SENİDE SEVMİŞTİM ALLAHA EMANET...

CAGLAR 10-12-2007 12:42

yorumlarınız yok mu daha

romakudüs 10-12-2007 15:58

bence arap ülkelerinde yeni hükümetler kurulmadan olmamalı suriye hariç nredeyse hepsinin liderleri kralları abd elçisi

nuh 10-12-2007 16:17

şuan ki noktada bu zor ama zamanla olcak yurtdışındaki faaliyetler bunu gösteriyor

sadeceali 10-12-2007 20:19

zor ama olura bizi kimse tutamaz...buna eminim...

Mehmet POLAT 10-12-2007 20:25

kurulsun tabiki avrupadan neyimiz eksikk...

aksavaşçı 10-12-2007 20:35

tabiki de kurulsun

hakikat 10-12-2007 21:42

hristiyan birliğinin kuklası olacağımıza;tabiki D-8 ler hayata geçirilmeli.ama kime söylüyon reşit,kendin duy kendin işit

burhan 10-12-2007 22:08

evet

berg 10-13-2007 00:02

Alıntı:

hakikat Nickli Üyeden Alıntı
hristiyan birliğinin kuklası olacağımıza;tabiki D-8 ler hayata geçirilmeli.ama kime söylüyon reşit,kendin duy kendin işit

haklısın kardeşim. +1

SAHILL35 10-13-2007 07:21

oooo günaydın..
geç bile kalındı bence..
ama biz kullar olarak birleşemesekde,elimize yüzümüze bulaştırsakda
"Allah nurunu tamamlayacaktır"
ve Allah vaadinde hakk'tır..
"kafirler istemese bile.."
(amenna ve saddekna)

sadeceali 10-13-2007 09:46

Alıntı:

Mehmet POLAT Nickli Üyeden Alıntı

kardeş haklısın ama.. başta paramız eksik.. hadi ona bi çözüm bulduk.. bi kardeşimin dediği gibi müslüman ülkeleri yönetenlerin hepsi müslüman değil... ama avrupada hepsi hristiyan... bu bunun gibi eksikliklerimiz var...

burhan 10-13-2007 13:11

paylasım ıcın tesekkurler

SAHILL35 10-13-2007 13:25

Alıntı:

sadeceali Nickli Üyeden Alıntı
Alıntı:

Mehmet POLAT Nickli Üyeden Alıntı

kardeş haklısın ama.. başta paramız eksik.. hadi ona bi çözüm bulduk.. bi kardeşimin dediği gibi müslüman ülkeleri yönetenlerin hepsi müslüman değil... ama avrupada hepsi hristiyan... bu bunun gibi eksikliklerimiz var...

BANA YOK'LARI ANLATMAYIN...
YOKLARI NASIL VAREDEBİLİRİZ BUNU KONUŞALIM...

sadeceali 10-13-2007 14:20

Yokları var etmek kolay bi iş değldir.. Yok olan bir şeyi var etmek için; öncelikle neden yok olduğunu bulmalısınız..ve ona göre çözüm üretmelisiniz.. ki var ettiğinizde tekrar yok olmasın.. o yüzden burda öncelikle eksiklikerimizi tartışıyoruz...

SAHILL35 10-13-2007 14:28

BEN DE DİYORUM Kİ BİZ YAPARIZ YAPAMAYIZ?
EKSİĞİMİZ YADA FAZLAMIZ OLUR BUNLAR ÖNEMSİZ..
SONUCTA ALLAH VAAD EDİYOR "NURUMU TAMAMLAYACAĞIM" DİYE...
BENDE ONA İMAN EDİYORUM..
SÖYLEDİĞİM ÖZETLE BUDUR..

kobbal 10-13-2007 14:34

vallahi o da kurulsun ermeni birliği ...vb birlikleride kurulsun nede olsa herşeyin bir biriği var

CAGLAR 10-16-2007 21:36

ANKETCOK BASARILI SANIRIM

ZAksu 10-16-2007 21:41

Alıntı:

SAHILL35 Nickli Üyeden Alıntı
BEN DE DİYORUM Kİ BİZ YAPARIZ YAPAMAYIZ?
EKSİĞİMİZ YADA FAZLAMIZ OLUR BUNLAR ÖNEMSİZ..
SONUCTA ALLAH VAAD EDİYOR "NURUMU TAMAMLAYACAĞIM" DİYE...
BENDE ONA İMAN EDİYORUM..
SÖYLEDİĞİM ÖZETLE BUDUR..

Kesinlikle katılıyorum ve inanıyorum ki halis niyetlerle bu işe girişilirse RABB'im yardımcı olur inş. ve muvaffakiyet de olur

All times are GMT +3. The time now is 00:33.