Siyaset Forum

Siyaset Forum (https://www.siyasetforum.com.tr/index.php)
-   Haberler (https://www.siyasetforum.com.tr/forumdisplay.php?f=120)
-   -   Rock Sanatçısı Hayko İlahi Okudu ! (https://www.siyasetforum.com.tr/showthread.php?t=115010)

DavosKralı 08-31-2009 02:00

Süper olmuş bence.

depare 08-31-2009 04:43

Alıntı:

Ruh-i zar Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 662442)
Bi rockçu ateist ağzına aldı diye ayaklar altında sürünebilecek(haşa) bi değer mi ki? (:
Bence bu kadar ön yargılı davranmak mantıksız ve faydasız...

Ön yargılı değilde bilakis yukarıda "yarın ateistin birisi çıkıp ilahi okursa" diye yazdığım mesajımda baya insaflı davrandığımı fark ettim..
Ben yine bu şahsın Müslüman olabileceğine ihtimal vererek yazmıştım o mesajı ama ne varki biraz araştırınca ermeni asıllı İnançsız birisi olduğunu farkettim...
Müslüman olmadığını zaten kendisi bir programda canlı yayında söylemiş...
Kimisi satanist olduğunu söylüyor kimisi hristyan olduğunu ne olduğunu Allah bilir orası beni bağlamıyor zaten...
Ancak şimdi iş ilahi okuma faslından çok daha ciddi bir pozisyona geldi...
Hangi inanca sahip olduğu belli olmayan birisi Türkiye'de gençlerin idolüymüş meğersem iyimi..?
Gerçi Mor ve ötesiyle,Duman bu işi götürüyordu ama bunuda öğrenmiş olduk şimdi...
"Seven sevdiğinin yolu üzeredir"
"Seven sevdiğine itaat eder"
"Kişi dostunun dini üzeredir"
Bu hadisleri gördükçe içim içimi yiyiyor ne olacak bu gençlerin hali diye bilemiyorum ön yargı bunun neresinde...
Siz kuvvetli imana sahip olabilirsiniz tufaya gelmeyebilirsiniz lakin bu ülkede o kadar islamdan bi haber insan var ki nereye çekersen oraya gider...
Diğer meseleye gelince ayak altına alınan Müslümanların değer yargıları,inanca saygısızlık yapılması..
Şöyle daha açıklayıcı olur bir ateist içinde Allah Peygamber geçen bir ilahi okudu diye ne Allah nede Peygamber değerinden hiç bir şey kaybetmez...
Ama ilahiyi hiç tasvif edilmeyen Allaha Peygambere isyan eden birisi okuduğu için Müslümanların değer yargıları ayak altına alınmış olur..
Yoksa kim ne söylerse söylesin İslam değerinden hiç bir şey kaybetmez...

(hayko cepkin ateistir demiyorum o yazdığım yalnızca bir örnekti)

redyellow 08-31-2009 11:10

Alıntı:

depare Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 662587)
Ön yargılı değilde bilakis yukarıda "yarın ateistin birisi çıkıp ilahi okursa" diye yazdığım mesajımda baya insaflı davrandığımı fark ettim..
Ben yine bu şahsın Müslüman olabileceğine ihtimal vererek yazmıştım o mesajı ama ne varki biraz araştırınca ermeni asıllı İnançsız birisi olduğunu farkettim...
Müslüman olmadığını zaten kendisi bir programda canlı yayında söylemiş...
Kimisi satanist olduğunu söylüyor kimisi hristyan olduğunu ne olduğunu Allah bilir orası beni bağlamıyor zaten...
Ancak şimdi iş ilahi okuma faslından çok daha ciddi bir pozisyona geldi...
Hangi inanca sahip olduğu belli olmayan birisi Türkiye'de gençlerin idolüymüş meğersem iyimi..?
Gerçi Mor ve ötesiyle,Duman bu işi götürüyordu ama bunuda öğrenmiş olduk şimdi...
"Seven sevdiğinin yolu üzeredir"
"Seven sevdiğine itaat eder"
"Kişi dostunun dini üzeredir"
Bu hadisleri gördükçe içim içimi yiyiyor ne olacak bu gençlerin hali diye bilemiyorum ön yargı bunun neresinde...
Siz kuvvetli imana sahip olabilirsiniz tufaya gelmeyebilirsiniz lakin bu ülkede o kadar islamdan bi haber insan var ki nereye çekersen oraya gider...
Diğer meseleye gelince ayak altına alınan Müslümanların değer yargıları,inanca saygısızlık yapılması..
Şöyle daha açıklayıcı olur bir ateist içinde Allah Peygamber geçen bir ilahi okudu diye ne Allah nede Peygamber değerinden hiç bir şey kaybetmez...
Ama ilahiyi hiç tasvif edilmeyen Allaha Peygambere isyan eden birisi okuduğu için Müslümanların değer yargıları ayak altına alınmış olur..
Yoksa kim ne söylerse söylesin İslam değerinden hiç bir şey kaybetmez...

(hayko cepkin ateistir demiyorum o yazdığım yalnızca bir örnekti)

Yazdıklarınıza katılıyorum.

Müslüman olmayan birisine sırf raiting için ilahi söyletilecek ve bazı arkadaşlarımız bundan medet umacaklar, kültürümüze uzak kalmış insanların bunu dinleyerek kültürümüze, dinimize yakınlaşacağını umacaklar.

İnanamıyorum gerçekten.

Bu adamın yüzlerce şarkısı var, bir tane ilahi söylemiş.

Gençlerin bir tane ilahiyi görüp dine, kültürümüze yakınlaşması mı daha çok ihtimal dahilinde yoksa, bu adamın yüzlerce adı şarkı olan gürültüsünü dinleyip kültürümüzden daha çok uzaklaşmaları mı ihtimal dahilinde?

Bu adam barlarda, pavyonlarda, içkili yerlerde müzik yaparken bu ilahiyi de söyleyecek mi acaba?

Güzel aik cevrimizi
Çekemezsin demedim mi
Bu bir riza lokmasidir
Yiyemezsin demedim mi

Yemeyenler kalir naçar
Gözlerinden kanlar saçar
Bu bir demdir gelir geçer
Duyamazsin demedim mi

Bak iu aikin haline
Ne gelse söyler diline
Can ü baii Hak yoluna
Koyamazsin demedim mi

Aiiklar harabat olur
Hak yaninda hürmet bulur
Muhabbet baldan tatl'olur
Doyamazsin demedim mi

Girelim Ali serine
Çikalim meydan yerine
Küfrümüz iman yerine
Sayamazsin demedim mi

Pir Sultan'im der iah'imiz
Hakk'a ulaiir rahimiz
On'ki imam katarimiz
Uyamazsin demedim mi

Kaynak: Pir Sultan Abdal

TRT illaki bu ilahiyi söyletecekse Mehmet Emin Ay ne güne duruyor? Mustafa Özcan Güneşdoğdu ne güne duruyor?

İllaki bir şarkıcı, türkücü söylesin isteniyorsa Orhan Hakalmaz ne güne duruyor?

Ben ilahinin ilahi olduğunu bilen, ilahinin ne demek olduğunu özümseyen, içinden yaşayan kişilerin tarafından okunmasının gerektiğini düşünüyorum.

Geçenlerde bedia akartürkü gördüm bir kanalda, bülbül ilahisini söylüyordu.

Tam anlamıyla ilahiyi rezil etmişti, dayanamadım, kapattım.

Taş yerinde ağırdır.

Bu adamın ilahiyi söylemesini savunan arkadaşlarım, Hz.Muhammed (sav) gelse, bu arkadaşlarımızın evine misafir olsa, televizyonu açıp Hz.Peygamberin yanında da bu adamın bu ilahi söyleyişini izlerler mi acaba?

Hz.Peygambere karşı da hoşgörü vs. diyerek bu olayı savunmaya çalışırlar mı acaba?

ha sakın kimse bu adamın ırkı için eleştirdiğimi sanmasın, haşa ben kimim ki insanların ırklarından dolayı eleştireyim.

Ben yaptığı işden dolayı eleştiriyorum, yaptığı rock denen müzik adı altındaki afedersiniz soytarılıkları eleştiriyorum ve bu hal ve davranışdaki bir insana rant için, raiting için ilahi söyletilmesini eleştiriyorum.

BU başlıkta haber alıntısı yapılan SELAMHABER sitesi bu olay içni şu yorumu yapmış:

Alıntı:

Sahnede kanlar içerisinde brutal vokal söyleyen, vücudunun yarıdan fazlası dövme ile kaplı olan Ermeni asıllı Rock Sanatçısı Hayko Cepkin, TRT için ilahi okuyup klip çekti.

Ayrıca bu açılımın TRT'nin bu çerçevedeki son açılımı da olmayacağı öğrenildi.

HABERANALİZ

Söz konusu sanatçıya ilahi söyletilmesi islamın evrenselliğini ve birleştiriciğini anlatması ve rock müziğine gönül verenlerin tasavvufa yönelmesi adına faydalı bir adım gibi görünse de, her yıl karışık cinste binlerce gencin katılıp uyuşturucu ve fuhuş bataklığına kendini bıraktığı rock festivallerinde şarkı söyleyen bu ismin Ramazan'da orucunu açarken izlemek istediği TRT'de görülmesi ne derece takdir toplar bilinmez...

Ben faydasından çok zararının olacağını düşünüyorum ve tasvip etmiyorum.

ediyorum diyenlere de bir şey deme hakkımız yok. bu bizim tercihimiz, o da onların tercihi.

dilemma 09-05-2009 14:32

At gözlükleri sadece atlara yakışır!
Kimse İslamı da Kuranı da Allahı da kendi tekeline kendi aklında bulunan protiplere sığdırmaya kalkmasın!
Herkes haddini ve durması gerektiği yeri bilsin!
Size ne adam kimse kim!
Neye inanıyorsa inanıyor!
Belki Aşk'a gelecek..
Niyet okumacılığından vazgeçin.
O zaten müslüman değil o zaten bilmem ne filan..Bizlere yakışıyor mu?
Allah ben kalblerinizden geçenlere bakarım derken kimseyi yargılamak size de bize de düşmez.
Adem Bey'in bugün eklediği ayeti birkaç bin kez yazmanızı okumanızı tavsiye ederim.
Şuralara yazılanları okudukça..
Yazık!

isimsiz 09-05-2009 18:58

Alıntı:

depare Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 662379)
Ona hoşgörü,buna hoşgörü yakında ateistin birisine'de ilahi okutacaklar biz onuda hoşgörüyle karşılayacağız...
E canım kendi ateist ama okuduğu ilahiyle belki insanların kalbinde kıpırtılara vesile olucak diyeceğiz...
Taviz,tavizi doğurur...
50-60 yıl önce birisi bu tipte bu şekil'de sokakta yürüse yüzüne tükürmeyen kalmazdı bu günlere neyle geldik..? tavizle..
Gerçi buda ateistmi,Müslümanmı oda meçhul...

işte budur.

hoşgör müslüman hoşgör sen hoşgör başkaları senin dinin üzerinden prim yapsın bugün bu hoşgörülür yarın başkası öbür gün başkası... ama sakın filistindeki çeçenistandakini hoşgörme onlara intahar bombacısı de onlara kız islamı teröristleştiriyorlar diye ama kalk ermeniyi ilahi okudu diye bağrına bas... acı çok acı işte ılımlı islam projesinin doğurduğu sonuçlar :(

Ruh-i zar 09-05-2009 19:58

Alıntı:

dilemma Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 664256)
Kimse İslamı da Kuranı da Allahı da kendi tekeline kendi aklında bulunan protiplere sığdırmaya kalkmasın!
Size ne adam kimse kim!
Belki Aşk'a gelecek..
Allah ben kalblerinizden geçenlere bakarım derken kimseyi yargılamak size de bize de düşmez.
Adem Bey'in bugün eklediği ayeti birkaç bin kez yazmanızı okumanızı tavsiye ederim.
Yazık!

Katılıyorum size...
Ne dersem deyim bişey farketmeyeceği için cevap yazmamıştım son kısma bende...
Şimdiye kadar bu tutumla bi yere varılmadı bundan sonrada varılabileceğini hiç sanmıyorum..

depare 09-05-2009 20:21

Alıntı:

milli_mücahide Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 664357)
işte budur.

hoşgör müslüman hoşgör sen hoşgör başkaları senin dinin üzerinden prim yapsın bugün bu hoşgörülür yarın başkası öbür gün başkası... ama sakın filistindeki çeçenistandakini hoşgörme onlara intahar bombacısı de onlara kız islamı teröristleştiriyorlar diye ama kalk ermeniyi ilahi okudu diye bağrına bas... acı çok acı işte ılımlı islam projesinin doğurduğu sonuçlar :(

Anlayana..

redyellow 09-05-2009 23:59

Alıntı:

dilemma Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 664256)
Size ne adam kimse kim!
Belki Aşk'a gelecek..
Yazık!

At gözlüğü felan bu şekilde bir hitap yakışıyor mu size?

İnsanlar serbeste görüşlerini yazıyorlar.

Hakaret yoksa, küfür yoksa siz onlara bu şekilde AT deme hakkına sahip misiniz?

Kimseyi yargılamak bize düşmezse bu şekilde hitap etmek size düşer mi?

SİZE NE ADAM KİMSE KİM diyorsunuz böyle bir şey olabilir mi? ne demek size ne? ne demek adam kimse kim?

YARIN MADONNAYI GETİRSELER KURAN-I KERİM OKUTUYORUZ deseler yine mi BİZE NE diyeceğiz? YİNE Mİ ADAM KİMSE KİM diyeceğiz?

BELKİ AŞK'A GELCEK mi diyeceğiz?

Bakın daha önce yazdım yine yazayım.

BAZI ŞEYLERİN AĞIRLIĞI VARDIR VE TAŞ YERİNDE AĞIRDIR.

Bazı şeyler ayak altına düşürülmemelidir, bazı şeyleri herkes taşıyamaz.

Selamhaber sitesi bu haberi verirken bakın şu yorumu yapmış:

Alıntı:

Sahnede kanlar içerisinde brutal vokal söyleyen, vücudunun yarıdan fazlası dövme ile kaplı olan Ermeni asıllı Rock Sanatçısı Hayko Cepkin, TRT için ilahi okuyup klip çekti.

Ayrıca bu açılımın TRT'nin bu çerçevedeki son açılımı da olmayacağı öğrenildi.

HABERANALİZ

Söz konusu sanatçıya ilahi söyletilmesi islamın evrenselliğini ve birleştiriciğini anlatması ve rock müziğine gönül verenlerin tasavvufa yönelmesi adına faydalı bir adım gibi görünse de, her yıl karışık cinste binlerce gencin katılıp uyuşturucu ve fuhuş bataklığına kendini bıraktığı rock festivallerinde şarkı söyleyen bu ismin Ramazan'da orucunu açarken izlemek istediği TRT'de görülmesi ne derece takdir toplar bilinmez...
Yazık çok yazık.

Sizin adınıza üzüldüm.

Uslubunuza üzüldüm.

Hayko cepkin denen kişiye gösterdiğiniz hoşgörüyü BURDA YORUM YAPAN MÜSLÜMANLARA GÖSTEREMEMENİZE üzüldüm!

şirine 09-06-2009 06:52

bnmde hoşuma gitti güzel okudu ama ermeni oldugu için müslüman olmadıgı için bunu okuması dogru bulunmuyor nedense...

BlueMoon 09-06-2009 10:27

Alıntı:

redyellow Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 662156)
TRT'yi şiddetle kınıyorum, protesto ediyorum.

İlahiler böyle ayağa düşürülmemeli, ilahinin de bir ağırlığı olmalı.

TRT bu edepsizliği için özür dilemelidir.

Müslüman olup olmadığı belli olmayan, ilahiyle uzaktan yakından hiç bir ilgisi olmayan birisine ilahi söylettirmek hangi aklın işidir?

yazıklar olsun.

Geniş kitlelere felan ulaşması için olumlu bakmam mümkün değil, böyle düşünürsek o zaman en iyisi madonnoya okutturalım olsun bitsin!

Bazı şeylerin ağırlığıı olmalı, ayak altına alınmamalı, her ağıza sakız edilmemelidir.

katılıyorum dini değerlerimiz biraz basitleştiriliyor.

All times are GMT +3. The time now is 02:29.