![]() |
Bir şeyi bilmek, kabul etmek vardır fakat nefse ağır gelir aff dilersin..
bir de körü körüne savunmak vardır.. Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Yanlış anlaşılmasın; sıradan biri gelip bana kendisini savunur eyvAllah derim, onun için dua ederim o ayrı.. Ama burada milyonlarca kişiye duyuruyor sesini..Dikkatinizi çekerim. Ben düşerim yanlışa bi kendimi yakarım. O düşer kim bilir binlerce kişi peşinden gider.. ... |
Alıntı:
|
nefisleriniz öne geçtiyse bu münazaradan sonuç çıkmaz sadece birbirimizi kırdığımızla kalırız.lütfen dikkat edelim sevgili dostlar...
|
Alıntı:
"Her yüzyılda 300 bin küsür Müfessir cilbab ayetini "çarşaf" olarak tefsir etmiştir" Buda kendi sözüdür işte bunu delil göstererek yeni çıkartılan tesettür giysilerini bidat olarak yorumlamıştır... İslamı zamanın şartlarına göre yorumlamak Allahın,Peygamberin emirlerini,buyruklarını kesip kırpıp çağa göre uydurmakmıdır Allah aşkına..? Her çağa hitab etmiyor mu Kuranı Kerim..? öyle olmasaydı Tesettür için şimdi çarşaf giyin cilbab giyin 1400 yıl sonra hipap ile çağdaş modern tesettür karışımı bir şeyler giyersiniz denilmezmiydi..? Efendimiz (s.a.v) zamanında ki gibi yaşansaydı kadınların sosyal hayatı kıyafetler'de değişirdi demişiniz... Fazla değil 90 yıl önce Cumhuriyet ile birlikte değiştirildi bunlar hatırlatırım :evet: Alimler,ulemalar vermedi bu değişim kararını despotlar verdi onun için beni bağlamaz ;;) Bize düşen aziz borç asırlık zamanlardan Tarihi temizlemek sahte kahramanlardan.. |
"Bana göre..... "diye başlayan bir cümle kurmam bencillik olur diye düşünüyorum...
Kendisini bir konserde yakinen gördüm ve gerçektede anlattığı gibi...Enteresan...! Yazılarının var olduğunu bilmiyordum öğrenmiş oldum... Onun hakkında yorum yapmam ama eğer derseki " benim yaptığım şeyler doğrudur" işte bu noktada ona ve düşüncelerine kesinlikle katılmadığımı açık yüreklilikle söyleyebilirim...Son cümlem; Mevla sonumuzu hâyr eyleye...! |
Ayşe Armana' da bulaşır belki biraz iman ruhu .. O da bu dünyadan sayılmaz hani:=)
|
Alıntı:
Allah örtünme sınırlarını belirlemiş..''vücut hatlarını belli etmeyen,DİKKAT çekmeyen'' örtünmeyi emretmiş.. Bakın şu tarza,sizce hiç dikkat çekmiyor mu..?Ve yine bakın sizce giyindiği dar badi vücut hatlarını belli etmiyor mu..? http://www.dunyabizim.com/images/news/2882.jpg http://www.gercekgundem.com/img/news/esraelonu0811.jpg http://www.milligazete.com.tr/dosyal...e-medium-0.jpg Alıntı:
Yorumumu bir daha okursanız bunun beni ilgilendirmediğini belirttiğimide görürsünüz..Giyim tarzı beni ilgilendirmez.. Günahı yada sevabı ona aittir.. Belki benden daha çok hayır hasenat etmiş,daha çok ibadet etmiştir ben onun imanını,inancını asla sorgulayamam.. Tekrar ediyorum, BENİ İLGİLENDİREN,benim sorguladığım ; hayat tarzına ''bunların dine aykırı olduğunu düşünmüyorum,Allah'ın beni böylede sevdiğine inanıyorum'' diyerek yaptıklarının günah olmadığını savunması! Bir kere dinimizde senin benim fikrim değil, Allah'ın var olan kuralları geçerlidir.. Sen kendi nefsinin arzuladığı yaşam biçimini yaşarsın tamam ama kendi yaşam biçimine günah değildir diyemezsin.. Hiç kimse kusura bakmasın bu kadın hakikaten saçmalamış.. Sorulan soruya karşılık kadın resmen diyor ki ''ben şuh olmak adına yapmıyorum,seviyorum'' Eee sen o düşünceyle yapmıyorsan bile karşıdakinin gözü pisse günah yine aynı günah.. Herkes senin niyetinde değil ki..?Zaten dinimizde bu yüzden örtünmeyi,kendini sakınıp,dikkat çekmemeyi emrediyor ya.. Alıntı:
Alıntı:
Siz ictihad ehlimisiniz ..? Nerden biliyorsunuz uyduğunu..? Bende değilim ama hadislerle ehli sünnet alimlerinin yorumuyla sabit,ortak olan bir düşünce var ve buna göre bu bayanın giyimi dinimize aykırı.. Vücut hatlarını belli etmeyen giyisiler emredilmiş değil mi dinimizde..?Hadislede sabittir bu araştırın.. Bu hanımın bluzunun darlığı sizce bu kurala uygun mu..? Dikkat çekmeyin,sade ve temiz olun emrediliyor.. Sizce bu bayanın o rock yazılı giysileri,şalvarı,şapkası,dışarıdan bakan biri için yeterince dikkat çekici değil mi..? Kadın röpörtajında diyor ki; ''baktım herkes tek tip giyiniyor,bende SÜRÜYE DAHİL OLMAYACAĞIM kendi istediğim gibi kapanacağım'' diyor.. Sürüdekiler Allah'ın ona uyan kulları..Tek tip gördüğüde günümüzde yaygın olan pardesü ve akabindeki çarşaf.. Öyle hanımlara maşAllah Rabbim esirgesin,olmayana nasip etsin.. Kendisi çakal ayrılmış sürüden,sürüdeki kuzular Allah'a emanet.. ''Herkesin çarşaf giydiği bir yerde, birkaç kadının manto giymesi fitneye sebep olacağından uygun olmadığı gibi, manto giyilmesi âdet olan yerlerde de çarşaf giyilmesi uygun olmaz. Çünkü bir yerde âdet olan şeyler giyilmezse, gösteriş ve şöhret olur, fitneye sebep olur. Hadis-i şerifte (Fitneyi uyandırana lanet olsun) buyuruldu.'' (Hadika) Dolayısıyla; Tesettür, sade ve gösterişten uzak ve zarif olmalıdır. Mümine narin olur. Kadın, gülünç olacak şekilde giyinip süslenmemeli; partal da olmamalıdır. Sadelikteki ihtişam ve estetiği yakalamaya çalışmalıdır.. Alıntı:
Her alimin yorumu farklı olabilir,biz dinimize uygunluklarına göre itibar ederiz onlara.. Buda günümüzde elbetteki zordur.. Yaşar Nuriye sorarsanız bu hanımın giyim tarzına tam teşekkül onay verir..Zira geçen ramazan ayında dar badi üzerine,atlet giyinen bir genç kızın eleştiri konusu olduğu bir ortamda,sorun olmadığını ifade edip onay verecek kadar sapkındır.. Oysa ehli sünnet alimi birine sorarsanız kesinlikle karşı çıkar..Örnek olarakta Ahmet Mahmut Ünlü hocayı veriyorum.. Zira oda yarı çıplak,mayolu oyuncak bebeklerin,erkek çocuklaırn cinsel duygulaırnı istismar ettiğini ifade ettiği için bu hanım yazar tarafından yaylım ateşine tutulmuştu..Günümüzdeki alimleri geçip dört büyük mezhep alimlerinin fetvasınada bakarsak eğer aynı şekilde onlarında bu kanıda yani ''vücut hatlarını belli etmeyen,dikkat çekmeyen'' örtünme biçimini tebliğ ettiklerini görürsünüz.. ''Kadınların vücut hatlarının belli olmayacak herhangi bir elbise ile örtünmesi farzdır. İslam dini, kapanmayı emretmiş, fakat belli bir örtü şekli bildirmemiştir.'' (Dürer-ül-mültekite) Bakın dinimiz illa bunu yada şunu giyin demiyor ama sınırlarınıda bizlere çizerek öğretiyor..Bu sınırı aşan yada uymayan olabilir,bu bizi ilgilendirmez ama bu sınıra YOKTUR,dayatmadır diyen inkar etmiş olur..Zira inkar etmekte insanı küfre götürür.. Alıntı:
Bak ne güzel ifade etmişsin..Tek eksiklik var oda sadece vücut hatlaırnı belli etmemesi şartı değil,dikkat çekmeme şartıda vardır..Bende aynısını ifade edip bu şarta dayanarak karşı çıkıyorum işte.. Bu hanım dikkat çekip dar badilerle karşımıza çıkıyor..Nefisni özgürlüğüne esir etmesi onun zararına beni ilgilendirmiyor..Beni ilgilendiren işte senin bu yukarıdaki sözünede muhalefet etmiş olmasıdır... Alıntı:
:) Tabi ya..Biz hepimizde kendi nefsimize göre hareket edelim o halde.. Nefs şeytanın oyuncağıdır..Biz nefsimize uymak yerine nefsimizi dinimize uydurmaya çalışsak daha uygun olmaz mı..? Yada diyelim nefsimize söz geçiremiyoruz yada şartlara yasaklara zorlanıyoruz..Bu durumdada hiç değilse yapmıyorsakta inkar etmesek olmaz mı..? Alıntı:
Baş örtüsünü dine uygun örttüğü sürece sorun tabiki yok,dilerse çarşaf,dilerse battaniye giysin..Bu hanım gibi dar badilerle,dikkat çeken şalvarlarla,baş örtüsü üstüne acayip şapkalarla dikkat çekmek dinimize ve sünneti seniyyemize uygun değildir.. Allah katında makbul olan edep ve adapla örtünmektir.. Alıntı:
:) Birincisi bir farzı bilerek yapmamak insanı sadece günaha sokar ve cezasını elbetteki tövbesiz ve onu telafisiz bıraktığı takdirde çekecektir.. Ama bir farzı yada sünneti inkar etmek insanı günaha sokmaz,küfre sokar..İşte aradaki fark budur özgün! Alah ayeti kerimesinde alimleri övüp dostu kabul ediyor,peygamber Efendimiz alimler benim varislerimdir diyor..Onun söz ve adetleirni bizlere nakleden ictihad ehli alimler ise örütnem sınırlarını bize ''dikkat çekmeyen,vücut hatlarını belli etmeyen'' şekilde yorumluyor.. Ayette vücut hatlarını örten örtünme biçimi emrediliyor..Bu hanımda kalkıp diyor ki; '' ben yanlış yaptığımı sanmıyorum,Allah'ın beni böyle kabul ettiğine ve sevdiğine inanıyorum'' Şimdi sana soruyorum özgün, Farzı sünneti bildiği halde inkar etmeyen,sünnete ve farza uygun örtünmeyi savunan bir bayan mı daha iyidir yoksa sünneti farzı kendi nefsine ve kafasına göre şekillendirip ''sanmıyorum''larla küfre adım atan bir bayan mı iyidir..? Sizi bilmem ama bütün ehli sünnet alimleri,küfre girmek ile günaha girmek arasındaki ince çizgiyi gayet güzel biliyorlar.. Bu tabiki yapılan günahı meşru kılıp savunmamızı gerektirmez ama aradaki farkla neyin iyi neyin daha kötü olduğunu herkes görebilir sanıyorum.. Evet ben örtünmeyerek günaha giriyorum ama bazıları ise başlarını örtüp başka yerleirni açmayı dinde meşru olarak görüp,bunu emreden alimlere ise dayatmacı diyerek küfre adım atıyor..Fark budur! Bu hanımın giyimi beni zerre kadar ilgilendirmez(di)..Daha evvel bir çok şekilde gördüm,üzerinde deniz mavisi kotuylada gördüm(bu bile günah),makyajıylada gördüm..Ama hiç bir şekilde bunlara takılmadım.. Yadırgayıp,giyim tarzıyla mumamele etmek istesem zaten en başından beri görüpte aldırmadığım ve yazılarını okumaya devam ettiğim bu hanımı suçlardım.. Beni şaşırtan ve çokk kızdıran, giyim tarzının ''doğru olduğunu ve dinen sakıncası olmadığını'' ifade etmesi..Üstelik aşağılık ve sapık bir gazeteciye.. Hiç kimse kusura bakmasın ama dinimizde var olan örtü sınırı ve kuralları bellidir..Kişi dilerse battaniye giysin ama sınırlara riayet ederek..Etmiyorsa bile hiç değilse savunmasın.. Esra Elönü benim için sevilerek okunacak bir yazar değil artık..Hiç olmadığı kadar düştü gözümden.. Kim ne düşünürse düşünsün.. Her türlü özgürlüğe evet,ama islamı zedeleyen ve reforme etmek isteyen özgür düşünceye HAYIR! |
Başka fotoğrafları da var mı Esra Elönü albümü yapalım. Hangi alimler söylemiş Esra Elönü'nün giyim tarzının İslam'a aykırı olduğunu. Yoruma açık bir dini konuda kesin konuşmaya devam ediyorsunuz yine. Pardon sizin kadar dikkatli incelememişim, üst taraftan badisi biraz darmış. Söyleriz daha bolunu giyer Allah Allah.. Dikkat çekmeyi yanlış anlıyorsunuz ve dini bir hususta hiç hakkınız olmadan kısıtlama getiriyorsunuz, katiyen yapılmaması söylenen dikkat çekmek; tahrik ediciliktir. Bu bayanın hiçbir tahrik edici yanı yok. Bunun dışındaki dikkat çekicilik, göreceli ve yoruma açıktır. Beyaz giyme söz olur siyah giyme toz olur gibi parlak elbiseler giyse de kızacaksınız siyah giyse de kızacaksınız, ya da ne diye kızayım beni ilgilendirmez diyecek ama ondan soğuyacaksınız, çünkü algınız yanış.
Konuya başından beri yanlış pencereden bakıyorsunuz. O giysinin ölçülere uygun olmadığını kabul ediyorum, bluzu daha geniş olsa daha makbul olurdu. Bu bütünün bir ayrıntısı siz buradaki mantaliteye karşı çıkyorsunuz, aynı bluzun daha genişini giyse yine karşı çıkacaksınız. Çünkü bakış açınız bazı katı yorum, kural ve gelenekleriyle kalıplaşmış tarikat ve cemaat bakış açısı gibi. Cübbeli Ahmet Hoca görse bu ne satansit gibi olmuşsun diye çıkışır, Mustafa İslamoğlu görse tebessüm ederek kızım o bluzun bir-iki numara daha genişini giy der. Sorun felsefe sorunu, bu sorunun dinle hiçbir alakası yok. Uzun uzun yazmanın da anlamı yok işte tüm mesele bu. Sizin bakış açınızla ben bu konuya girersem bu konudan çıkamayız. İhlal edilen ve uyulmayan her farzın insanı bilmem nerelere götürdüğünden devam edersek çıkmaz sokağa gireriz. Esra Elönü benim gözümde sevimli, sempatik, sevecen ve özgün bir yazardır, beğenmediğim yazıları olabilir, üstteki tuhaf giysisinin biraz daha genişini giymesini de söylerim, hatta onu bu konuya da davet edeceğim gelirse hasbihal de ederiz. Ha bu arada biz her türlü özgürlüğe hiçbir zaman evet demedik; çünkü her türlü özgürlük, özgürlük yerine tutsaklığı getirir. Benim özgürlük anlayışım Özgür Der felsefesidir. Dinde reform gibi saçma sapan bir söz öbeğinin yakınından uzağından geçemem. Sadece, bazı tarikat ve cemaatlerin kalıpçılığı İslam'a zarar veriyor buna karşı çıkanlarında dinde reformist diye yaftalanması, söyleyenleri bağlar. |
All times are GMT +3. The time now is 18:34. |