Siyaset Forum

Siyaset Forum (https://www.siyasetforum.com.tr/index.php)
-   Anketler (https://www.siyasetforum.com.tr/forumdisplay.php?f=123)
-   -   DTP Kapatılmalımı ..!! (https://www.siyasetforum.com.tr/showthread.php?t=121092)

tolga_09 12-11-2009 20:58

Emine ayna ismini duymadığımda çok şaşırdım ama sebebini öğrendim.Dava açıldığında o dönem böyle söylemleri yokmuş.Fakat o zamanda şöyle düşündüm,bir dava süreci işlerken nasıl olsa dava benden önce açıldı diye dilediğimi yapma hakkım var mıdır ve bu yaptıklarım nasıl olurda davayı etkilemez.

depare 12-11-2009 21:01

Böyle bir dönem'de kapatılmamalıydı bence hususi olarak bu dönem'de karara bağlandı..
Yine zamanlama çok manidar..
Enteresan bu sıralar zamanlaması çok manidar olan olayları çok sık yaşamaya başladık..
Birileri kuklaları oynatıyor bizde sadece seyrediyoruz..

tolga_09 12-11-2009 21:08

Hukuk adına yanlış olan şudur çünkü artık dünyada hukuk sistemlerinde bizim gibi zırt pırt parti kapatmayı gerektiren maddeler yok.Bu kadar basit parti kapatamazsınız.

Seyyah 12-11-2009 21:10

DTP yi kapatmak demokrasiyi engellemek demektir. Görüşü ne olursa olsun azımsanmayacak bir oy kitlesini temsil etmiyormuydu bunlar?
Açılım; Birşeyleri masaya yatırmak silah bırakmak değilmi? E şimdi masada kimse yok?
Yazık cok yazık... Yarın yeni bir parti kurulacak ve kaldıkları yerden daha güçlenerek işe koyulacaklar... Cok yanlış bir hamle cok!

Ahmet Yasin 12-11-2009 21:12

Alıntı:

Erhan KARACA Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 693540)
Oturun mantıklı düşünün ve bana mantıklı cevap verin hukuk adına bu yanlıştı diyebilecek olan var mı..

Türkiyede bağımsız ve tarafsız hukuk işliyormu .

şu bir gerçek yargı siyasallaştı ve güç gösterme derdinde herkes legal ve illegal olarak bunu başarmaya çalısıyorlar.

Ukbâ 12-11-2009 21:16

Alıntı:

Erhan KARACA Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 693540)
Oturun mantıklı düşünün ve bana mantıklı cevap verin hukuk adına bu yanlıştı diyebilecek olan var mı..

Erhanın mantığı köhnemiş yasalar ile darbe şartları ile oluşturulmuş yasa içinde mantıklı haklı değil ama bugünkü mevzuat parti kapatmaya meyilli noktalar ile dolu halim kılıç çok önceden demedimi bu parti kapatma ile alakalı şeyleri düzenleyin zorlaştırın diye adam gibi sivil anayasaya geçmessen afrika ülkesindn farkın kalmaz dtp kapanmak için elindn geleni yaptı olan oluşmuş olan hava ile yapılacak güzel şeylere oldu şimdi ideolojik cevreler kartel basın meydana cıkacak her şeyi artık ak parti üzerinde prim yapmaya bakacak ak partiyi kapatamayan cevreler dtp yi kapatarak ak partiye zarar vermek için elinden geleni yapmış oldu

tolga_09 12-11-2009 21:18

Alıntı:

Erhan KARACA Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 693546)
Suçu ve suçluyu övme..
Terör ve türevlerini kullanma..
Şiddet ve terörden taban kitle oluşturma..
Bunlar yeter ve artar bile..

Tolga09 Siyasi partiler kanununu okumanda fayda var.. =))

ben kapatılamaz dediğimi hatırlamıyorum yada bunları yapmamıştır dediğimide hatırlamıyorum.Sadece parti kapatmak çözüm değüil diyorum.ne oldu şimdi dtp yi kapatınca pkk silah mı bırakacak.sokak gösterileri bıçak gibi kesilecek mi.kürt kökenli vatandaşlara yapılan hatalar düzelecek mi.çözüm kapatmak değil.

Seyyah 12-11-2009 21:23

Alıntı:

Erhan KARACA Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 693549)
Turkuas siyasi olarak dusuncene karsı birsey demiyorum.. ancak karar siyasi değil gayet hukuki..

Yargıtay siyasi karar verdiginde işine gelmiyor diye eleştir..
Anayasa mahkemesi Hukuki karar verdiği zaman yine eleştir.. =)) gülüyorumm..

Abicim ne alakası var eleştirmeyle bunun?
Kısır döngü içinde çark döndürmenin mantığını hukukamı yoksa siyasetemi mal edilir bilmem ama benim için araç değil amaç önemlidir.
Bu adamları 6 kere kapattın bak bakalım her seferinde oyları artmadımı?
Pkk güçmü kaybetti? Birşeymi çözüldü eskiler kapanınca?
E yine acılacak! Diyarbakırda %70 küsür değil 80 küsür alır + baska illerde kazanır hadi onuda geç, açılımı nasıl devam ettireceksin şimdi?
Hukuka göre doğru diyorsun ben hukuku savunmuyorumki bence 82 anayasası değişmeli hukukun temeli 82 anayasasıysa ben savunmamki onu.Sırf kitabına uygun yapıldı diye doğru hamle deme lütfen.
Ben eminimki bu parti kapatma işi Pkk ya ve ondn beslenenlerin elini ovuşturuyor hatta su an kutlama yapıyolar.
İlerleyen zamanlarda görürüz bu iş hayırlımı hayırsızmı...:saygılar:

reyAKbay 12-11-2009 21:25

Bundan sonraki sürecin bilhassa ülkemin akıbeti oldukça çetrefilli olacağa benziyor.Aklımdan türlü türlü seneryolar geçiyor daha kötüsü de gün geçtikçe türüyor.Tek korkum (dile getirmek istemesemde) -ortalığı tam anlamıyla bir kaos cehennemine dönüştürüp yeni bir darbeye zemin hazırlanacağı kanaatindeyim.Hatta tüm bu oyunların en başından beri süregeldiği ve şu 1 hafta içinde tüm yaşadıklarımızın bunların bir neticesi olduğunu düşünüyorum.Allah yar ve yardımcımız olsun...Ve hükümetimize tükenmeyen bir dirayet versin inşAllah...

Ahmet Yasin 12-11-2009 21:27

Alıntı:

Erhan KARACA Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 693551)
Olayı çarptırıyorsun.. eminim ki Haşim Kılıç'ın açıklamalarını dikkatle dinlemedin..
Hukuk devleti misin: EyvAllah
Dtp'nin yaptıkları hukuken Yanlış mı: ????

suan kadar kadar verilen kararlar ne kadarı hukuk devletine uygun eğri oturalım doğru konuşalım Ak partiyide kapatacaklardı neden kapatmadılar kapatmış olsalardı eğer bugün AKpartinin oyu en az yüzde 60 civarındaydı.

Dtp nin yaptığı hukuka yanlış ama zamanlamada yanlış Dtp nin ekmeğine yağ sürmekten başka ne işe yarar onu de sen söyle bölge halkından biri olarak sunu söyleyeyim yapacakları ilk propoganda şu devlet sizi yok saydı yine , açılım maçılım diye bir şey yok kürtleri inkar ve imha etmek icin bizi oyalıyor diyecekler

onlar bazı seylerin farkıında özellikle artık silahla dağa cıkıp savaşmayla bu işlerin yürümeyecegini biliyorlar

All times are GMT +3. The time now is 17:28.