Siyaset Forum

Siyaset Forum (https://www.siyasetforum.com.tr/index.php)
-   Protesto (https://www.siyasetforum.com.tr/forumdisplay.php?f=122)
-   -   Dini kaideleri dalgaya alan bu (ahlaksız) diziyi kınıyorum ! (https://www.siyasetforum.com.tr/showthread.php?t=130272)

ALmi´ 07-05-2010 17:37

Alıntı:

barışcan Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 764511)
Veya izlenmeyen programlar reyting uğruna sağa sola çamur atarak gündem uluşturma gayreti içinde de olabilirler.En güzeli hiç tv izlememek ama nasıl başarabileğiz ki?

Bazı tanıdıklarım var evlerinde tv yok. Çok imrenirdim onlara. Bizim de en başından bunu yapmamız gerekirdi sanırım. Yoksa şu saatten sonra birbirimizi kandırmaya gerek yok. Eve girdiyse bir defa tv , bir daha kolay kolay çıkmaz.
Tabi neleri hangi sıklıkla izlediğinin önemi olur bu sefer.
Sanırım buna dikkat edildiği sürece , evde tv'nin bulunmasının çok da zararı olmaz diye düşünüyorum.

Beylerbeyi 07-06-2010 15:44

Alıntı:

ALmi´ Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 764765)
Bazı tanıdıklarım var evlerinde tv yok. Çok imrenirdim onlara. Bizim de en başından bunu yapmamız gerekirdi sanırım. Yoksa şu saatten sonra birbirimizi kandırmaya gerek yok. Eve girdiyse bir defa tv , bir daha kolay kolay çıkmaz.
Tabi neleri hangi sıklıkla izlediğinin önemi olur bu sefer.
Sanırım buna dikkat edildiği sürece , evde tv'nin bulunmasının çok da zararı olmaz diye düşünüyorum.

mesela benim gibi. TV yi haber ve sporu takip etmek için izliyorum. %80 haber, %10 spor, %7 belgesel, %3 reklam ;D (100 oldu dimi, yanlış olmasın :) )

hiçbir diziyi izlemiyorum. Sadece önceden Benim Annem Bir Melek dizisini rast geldikçe izlerdim. bir de kısmen Geniş Aile. evde televizyonun bulunup bulunmamasından ziyade kişinin programlar konusunda yapmış olduğu tercihler önem taşıyor.

novek 07-07-2010 15:35

Alıntı:

HaArP Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 764674)
Öncelikle İkinci, Üçüncü yahut Dördüncü eş kavramı kısaca izah edelim... ;

250-400 Arasında Cahiliye Döneminde Evli Olan Şahıslara Kur'an Emirleri geldiğinde Çoğunluktan aza doğru 4'e indirildi... Çoğunluktan aza doğru uygulanan bir kavramdı ! Lakin Kur'an'ın ve Peygamberimizin buyurduğu gibi doğru olan 1 tanedir...

Lakin Arz ve Yeryüzü geniştir... Zaruret İlkesine göre Yeryüzünde Muhtaç kalan Bayanların namusu ve Erkeklerin Mallarından faydalanması babında Ortada kalmamaları için savaşta ölen düşman askerlerin varsa bekarlara yok ise zaruri olarak evlilerle evlendirilmek suretiyle boşta kalmamasına yönelik bir iştir...!

Ayrıca belirtmek isterim ki : Yer Yüzünde örneğin Endonezya'da Bayanların çokluğu sebebiyle 7 Bayanın bir araya gelip kendilerinin bir erkeğin nikahı altında toplanmak istediklerini duydunuz mu ???

tamam da nedne evleniyor eger bayan ortada kalmasın aç kalmöasın diye ise evlenmedende yardım edilir.
yoksa karşılıksız yardım olmaz diyemi evleniliyor.

HaArP 07-07-2010 23:55

Alıntı:

tamam da nedne evleniyor eger bayan ortada kalmasın aç kalmöasın diye ise evlenmedende yardım edilir.
yoksa karşılıksız yardım olmaz diyemi evleniliyor.
Namusu ve Erkeklerin Mallarından faydalanması babında Ortada kalmamaları için savaşta ölen düşman askerlerin varsa bekarlara yok ise zaruri olarak evlilerle evlendirilmek suretiyle boşta kalmamasına yönelik bir iştir...! BU HALE İSLAM EVLİLİK BAĞI ÖNGÖRÜYOR... Maddi olduğu kadar Manevi, Cinsi manalarıda mevcuttur...

novek 07-08-2010 13:04

Alıntı:

HaArP Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 766349)
Namusu ve Erkeklerin Mallarından faydalanması babında Ortada kalmamaları için savaşta ölen düşman askerlerin varsa bekarlara yok ise zaruri olarak evlilerle evlendirilmek suretiyle boşta kalmamasına yönelik bir iştir...! BU HALE İSLAM EVLİLİK BAĞI ÖNGÖRÜYOR... Maddi olduğu kadar Manevi, Cinsi manalarıda mevcuttur...

evlenmeden o kadınlara maddi yardım olmuyorkmu?

HaArP 07-08-2010 13:12

Alıntı:

evlenmeden o kadınlara maddi yardım olmuyorkmu?

Öncelikle Kandiliniz mübarek olsun...

Kavramlara anlam veren manalardır... ''Karşılık beklemek'' cümlesi lafzımızda çıkar olarak tanımlanır... Lakin eksi ve artı kutbu gibi enerji'ye ithaf edersiniz ki çıkardan tanımlamaya girer...

İnsanoğlunun yaradılış gayeleri arasında hükümler vardır bu hükümler sosyal alanda oluşabilecek arızaları gidermek içindir... Evlilik bir bağlama'dır... Siz evlenmeden yardım etmek isterseniz kim size karşı çıkıp Hayır illa evleneceksin der ? Kimse demez... Bu Mesele Her iki şahsın rızası iledir...!

R.T.E. 07-09-2010 17:41

Kahpeye vurmak bu olsa gerek aslında... Halide Edip yanlış demiş. Vuralım o zaman rtük ne güne duruyor.

Gönülden 07-26-2010 14:58

Konu kendi mecrasından çıkıp dini değerlerimizi haddi olmayanların ağzına alması sebebiyle kilitlenmiştir.
Burası siyasi konuların ağırlıkta olduğu fikir alışverişi yapılan bir forumdur.Bunun dışında peygamberimizi eleştirmek ve dinimizin kaidelerini kendi sığ fikirleriyle eleştirip yorumlayacak kişilere ev sahipliği yapan bir forum değildir..Herkes haddini bilsin.

NOT:"novek" bu size son uyarımdır dini değerlerimize vereceğiniz lakayt ve alaycı tavırlarınızdan ötürü uyarısız mesajlarınız silinecek aynı mesajların devamı doğrultusunda uyarısız banlanacaksınız.

All times are GMT +3. The time now is 13:24.