Siyaset Forum

Siyaset Forum (https://www.siyasetforum.com.tr/index.php)
-   Dış Gündem (https://www.siyasetforum.com.tr/forumdisplay.php?f=125)
-   -   İngiliz kadın bakan: Çarşaf özgürlüktür (https://www.siyasetforum.com.tr/showthread.php?t=132509)

novek 07-26-2010 12:29

Alıntı:

hipermuhafazakar Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 771628)
Kuranda Nur suresinde 30.,31. ayetlerde geçer kadınların örtünmeleri.. Hem peygamberimizin eşleri annelerimizde örtünmüşlerdir. Dinin en başta getirdiği istediği şeylerden birisidir güzel ahlak sahibi olmak, azgın olmamak, canı malı ırzı korumak. İşte buradanda görebilirsin;

http://www.diyanet.gov.tr/kuran/ayet.asp?Kuran_id=24&Ayet_No=30&I3.x=6&I3.y=13

http://www.diyanet.gov.tr/kuran/ayet.asp?Kuran_id=24&Ayet_No=31&I3.x=19&I3.y=19

Evet örtünme ayeti nazil olmuştur (iyikide olmuştur) zaten olması gerekende budur. NASIL NEYLE ÖRTÜNECEK PEKİ ??? Ya başörtüsü ile, ya çarşaf ile ya dar olmayan vücudunu ortaya çıkarmayan bol elbiselerle..Yada sen söyle nasıl örtünsün ?? çarşaf insanların koyduğu isim, türbanda insanların koyduğu isim..Bu isimler tabi geçmez Kuranda :) Belki sonradan başka bir giysi adı daha koyacaklar vücudu örten mesela adı peştal olacak..Sizin kalkıp peştal Kuranda geçmiyor yok öyle birşeymi diyeceksiniz ? Mesele örtünmek, oda ne ile yapılırsa yapılsın, yapılmalıdır.

Sen dini allahsızlığı yayma kürsüsünden dinlersen eğer böyle şeyleri ayırt edemeyebilirsin :w:

ben orda örtünme yok demedim.
çarşaf yok dedim. çarşaf kadar boyle aşırı bir ortunme şekli varmış gibi gosteriyorlar.

novek 07-26-2010 12:31

Alıntı:

ak sevda Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 771835)
peki örtü şeklinin en mantıklısını bize açıklarmısın?
çarşaf eziyet değil bilekis en güzel özgürlüktür.
çarşaf giymiyorum ama giyenlere o kadar özeniyorum ki,

aklıma geldi sizinle şunu paylaşayım normal elbiseli ve başörtü takan bir arkadaşımla bir atkinliğe gidiyorduk bayanların olduğu tarafa gitmemiz için erkekler arasında gitmemiz gerekti ilk bakışta benden daha özgür giyinildiği ki bazıları tarafından anlaşılan o arkadaşım arkama saklanmaya çalışarak şöyle dedi ki hiç unutamıyorum,

Keşke pardesü veya çarşaf giyebilsedim de sanki göz hapsindeymişim gibi dolaşmasaydım.

arkadaşın bukadar kendini göz hapsinde hissediyorsa bu din ile ilgili bir konu degil.
psikoloji ile ilgili bir konu en kısa zamanda psikiyatrist yada pikologa gitmesi gerekiyor.
insanların surekli kendisine baktıgı hastalıgı hissi var demekki.

HaArP 07-26-2010 15:33

Alıntı:

ben orda örtünme yok demedim.
çarşaf yok dedim. çarşaf kadar boyle aşırı bir ortunme şekli varmış gibi gosteriyorlar.
Çarşaf Sadece bir Örtüdür... Bu Örtü ''Cilbab'' sınıfına giren Dış Örtüdür... Ayeti'de şudur :

59- Ey Peygamber! Hanımlarına, kızlarına ve müminlerin hanımları*na söyle. Dış örtülerinden üzerleri*ne alıp örtsünler. Bu, onların başkaları tarafından tanınıp rahatsız edilmemeleri için daha uygundur. Allah çok bağışlayan, çok merhamet edendir.

Kelime ve İbareler:

Dış örtüleri diye çevirdiğimiz "celâbîb" kelimesi kadının normal elbise*lerinin tamamını kaplayan ya da bütün bedeni örten dış elbise (yani çar*şaf, abaye, geniş manto veya bol pardesü) anlamındaki "cilbab" kelimesinin çoğuludur.
"Bu" yani örtülerin örtülmesi "onların ... tanınıp" hür kadın olup ayırdedilmeleri ve kötülüğe düşmekten uzaklaşmaları, kalplerinde kuşku olan*ların kendilerine sarkıntılık yapıp "rahatsız edilmemeleri için daha uygun*dur. Allah" örtünmeyi terketmek sebebiyle daha önce işledikleri günahları "çok bağışlayan", örtünmeyi ve diğer farzları emretmek suretiyle kulları*nın maslahatlarını gözeterek kullarına "çok merhamet edendir."

Nüzul Sebebi

Buhari, Hz. Âişe'den naklediyor: Hz. Şevde örtüsüne büründükten sonra ihtiyacı için dışarı çıktı. Hz. Şevde iri yapılı bir kadın olup kendisini tanıyan kimseler için gizlenemeyecek durumda idi. Hz. Ömer (r.a.) kendisi*ni görmüş ve ona:
- Ya Sevde! Vallahi bize karşı kendini gizleyemiyorsun. Nasıl dışarı çı*kacağına dikkat et, dedi.
Hz. Sevde diyor ki: Eve döndüm. O sırada Rasulullah (s.a.) evde idi, akşam yemeği yiyordu. Elinde bir et parçası vardı. İçeri girdim. Peygambe*rimiz (s.a.)'e:
- Ya Rasulallah! Ben ihtiyacım için dışarı çıktım. Bana Ömer şöyle şöyle dedi, dedim.
Hz. Sevde devam ediyor: Bunun üzerine Allah ona vahiy indirdi. Az sonra vahiy hali kalktı. Et parçası hâlâ elinde idi. Onu yere koymamıştı. Peygamberimiz (s.a.) buyurdu ki:
- Size izin verildi. Ancak ihtiyacınız için dışarı çıkabilirsiniz.
İbni Sa'd Tabakat'ta Ebû Malik'ten naklediyor: Peygamberimiz (s.a.)'in hanımları geceleri ihtiyaç için dışarı çıkıyorlardı. Münafıklardan bazı kimseler onların peşinden yürüyor, onlar da bundan rahatsız oluyor*lardı. Bunu Peygamberimiz'e şikâyet ettiler. Münafıklara bu durum iletil*di. Münafıklar: Biz sadece cariyelerin peşinden gidiyoruz, dediler. Bunun üzerine bu ayet nazil oldu.

Neymiş Dış Elbise Yani Normal Elbisenin Dışında Dışarıya çıkıldığında Üzerine giyilmesi gereken Tanınmamayı gerektiren EMİR VARMIŞ !!! Ama Dış elbise deyince İlla Çarşaf olacak diye bir kavram yok ! Çarşaf Ferace yahut başka bir kavram ile aynı işlevi görebiliyor ise Sorun Yok ! Lakin Cilbab'a Feraceye en uygunu Çarşaftır !!!

redyellow 07-26-2010 17:02

novek:

Eğer varsa fikir ve düşünce alalım, lüften konuyu çocuk parkına çevirme.

ak sevda 07-26-2010 17:06

Alıntı:

novek Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 774628)
arkadaşın bukadar kendini göz hapsinde hissediyorsa bu din ile ilgili bir konu degil.
psikoloji ile ilgili bir konu en kısa zamanda psikiyatrist yada pikologa gitmesi gerekiyor.
insanların surekli kendisine baktıgı hastalıgı hissi var demekki.

din ile tam ilgili çünkü bir bayan dikkat çekmemek şeklinde örtünmeli ki kimse onu göz hapsine almasın İSLAM bir bayanın ne şekilde rahat olacağını bildiği için ona örtünmeyi emretmiş bizim yarım örtünmek bizi pisikologa gönderiyor çarçaf da hiç şüphesiz en güzel örtünme şeklidir. O Aişe anamız Fatıma anamızın sünnetidir.

redyellow 07-26-2010 17:11

Alıntı:

novek Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 774853)
şimdi şoyle cocuklara karşı yetişkin gibi konusursam cocuklar sıkılır.
:hihi2:

yetişkin gibi FİKİR VE DÜŞÜNCE ÜRETİRSEN kimse sıkılmaz.

ak sevda 07-26-2010 17:15

Alıntı:

novek Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 774858)
hmm enterasan dikkat çekmemek.
yaw dikkat çekmemek harbiden guzel şeyya seni takdir ettim hangi okul mezunsun sen?;1

5. terkim şimdi hayat okulunu devam ediyorum

redyellow 07-26-2010 17:19

Alıntı:

novek Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 774863)
üretiyorumda cogu uye dalga geçer gibi cevap yazıyor.
o yuzden bende butun mesajlara karşı dalga geçer gibi cevap yazıcam. bundan sonra boyle.

Arkadaşım:

Eğer senin yazınla dalga geçiyorsa o kişinin seviyesini gösterir.

Başkası senin yazına alay ederek yazarsa o onun sorunu olur,sen niye aynı şeyi yaparak yanlışa yanlışla cevap veriyorsun.

Ciddi yazılan yazılara alayvari yazılan yazıların tamamını kastediyorum,bu ayıptır.

Ama sen de dikkat etmiyorsun, dini konularda insanların inançları konusunda dikkatsiz uslupla yazıyorsun, tahrik edici davranıyorsun, özellikle bugün.

All times are GMT +3. The time now is 16:43.