![]() |
Alıntı:
|
Alıntı:
rasim ozan kütahyalının çok güzel bir sözü var ;D;D bu hesaplara girdikmi sonuç türkiyede eksi 20 türk var çıkıyor diyo ;D;D;D |
Konuyu aslında farklı yönlerden düşünmek gerekir. Birincisi Kürtler ve Türkler birbirileriyle her anlamda (dini, kültürel, tarihi..) iç içe geçmiş durumdalar. Kardeşlik sözü bile Türkler ve Kürtler için az gelir. Damarlarımızda bile hem Türk hem de Kürt kanı vardır. Çünkü kız alıp kız verdik. Kim "ben Türk oğlu Türk'üm" diyebilir? Ya da "Kürt oğlu Kürt'üm" diyebilir? Aynı topraklarda yıllarımız geçti. Onlarla omuz omuz savaştık. Bizi Kürtlerden daha iyi anlayacak başka bir milleti çok zor buluruz. Bu nedenle K. Irak'ta bir Kürt devleti kurulması bizim hayrımıza olur. Kendi topraklarımız gibi rahatlıkla gider geliriz. Onlarda bu topraklara gelir gider.
Ama... İşin içine kışkırtıcı unsurlar girerse, (karanlık güçler) terör, kan, göz yaşı fitilini ateşlerse, işte o zaman işimiz zor olur. Kolayca kandırılmadığımız, gerçekleri görüp üzerimizdeki cehaleti attığımız gün, K. Irak'ta bir Kürt devletinin kurulmasını ben isterim. |
Alıntı:
Konular sizin gibi farklı şekilde düşünülürse Bu ülke bölünür ! Büyük İsrail kurulur ! Başlarındada Ermeni ve Yahudi Kürtler olur ! Müslüman Kürt Kardeşimede Türk Kardeşinin başına ne geldiyse o gelir ! Katılmam Mümkün değildir... Kafamıza kuma gömüp Dünya Stratejilerini ve Gerçekleri Duygusallığa dökmek Edebiyat yahut şiir alanında uygun olur kanaatindeyim acizane ! |
Alıntı:
Taliban işgal altındaki yurdunu batı emperyalizmine karşı savunuyor Nusaybin işgal edilse sen düşman kuvvetlerine karşı savaşmazmısın savaşırsın Talibanın öcü gibi gösterilmesi tamamen emperyalist medya oyunudur ! |
Konu dışına çıkmayacağım :)
Konuyla ilgili görüşlerimi yazdım... |
Iraktakiler IRAK vatandaşı...
buradakiler TÜRKİYE vatandaşı... devletler varken yenisine ne gerek...??? |
Alıntı:
Mesut Barzani'nin babası merhum Molla Barzani'nin kitabını okudunuz mu? besmeleyle başlayan her cümlesinde Allah'ı zikr eden kitabını? İslami yönetimle bugünki İran sınırları içerisinde Kürdistan'ı nasıl kurduğunu anlatıyor. sizin tabirinizle Yahudi Kürtler! 1967 İsrail- Arap savaşlarında çok özel olarak yetiştirilmiş 5000 Kürt askerini Mesut Barzani'nin babası Molla Barzani'nin İsrail'e karşı savaşmaları için Arap saflarına kattığını biliyor musunuz? Molla Barzani gözü gibi baktığı bu çok özel 5000 Kürt askerini ümmetçilik anlayışını benimsediği için Arap ordularına gönderdiğini anlatıyor kitabında. bu birliğin çoğu şehit oluyor. sürekli Kuzey Irak'a soğuk durdunuz. Biz soğuk durduk, Araplar soğuk durdu. hiçbir ülke veya yönetim yalnız yaşayamaz. İsrail'in ve ABD nin uzattığı eli elbette tutacaklardı. bu onların değil bizim suçumuz. yani anket beni oldukça şaşırttı. ben, furkan ve asi'den başka "hayır" oyu verenin çıkmaması çok ilginç. |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
All times are GMT +3. The time now is 15:26. |