Siyaset Forum

Siyaset Forum (https://www.siyasetforum.com.tr/index.php)
-   Anketler (https://www.siyasetforum.com.tr/forumdisplay.php?f=123)
-   -   Kürdistan'ın Resmen Kurulması Sizi Rahatsız Eder Mi ? (https://www.siyasetforum.com.tr/showthread.php?t=136894)

HaArP 09-14-2010 23:56

Alıntı:

Mavera Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 803092)
su rakamlara oldum, olasi hastayimdir.. yok 20 milyon kürt, 20 milyon alevi, 5 milyon rum, 5 milyon ermeni..
sayilarin ne önemi varki bence bir irktan bir kisi bile olsa onun hakki verilmelidir ve asla cogunlugun, azinliga yada tam tersi bir tahakküm olmamalidir!

Çok Haklısınız salt bilgi olarak vermek istedim tahminlerimizi abartmamak için ! Salt ve Ham bir bilgi olarak kabul etmenizi istirham ederim... Sayının bir önemi yok ise o zaman kürt devleti içinde birde Türkmen Devleti kurulması icab edecektir !

İntifada 09-14-2010 23:58

Alıntı:

Mavera Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 803092)
su rakamlara oldum, olasi hastayimdir.. yok 20 milyon kürt, 20 milyon alevi, 5 milyon rum, 5 milyon ermeni..
sayilarin ne önemi varki bence bir irktan bir kisi bile olsa onun hakki verilmelidir ve asla cogunlugun, azinliga yada tam tersi bir tahakküm olmamalidir!

rasim ozan kütahyalının çok güzel bir sözü var ;D;D
bu hesaplara girdikmi sonuç türkiyede eksi 20 türk var çıkıyor diyo ;D;D;D

Eşref 09-15-2010 00:01

Konuyu aslında farklı yönlerden düşünmek gerekir. Birincisi Kürtler ve Türkler birbirileriyle her anlamda (dini, kültürel, tarihi..) iç içe geçmiş durumdalar. Kardeşlik sözü bile Türkler ve Kürtler için az gelir. Damarlarımızda bile hem Türk hem de Kürt kanı vardır. Çünkü kız alıp kız verdik. Kim "ben Türk oğlu Türk'üm" diyebilir? Ya da "Kürt oğlu Kürt'üm" diyebilir? Aynı topraklarda yıllarımız geçti. Onlarla omuz omuz savaştık. Bizi Kürtlerden daha iyi anlayacak başka bir milleti çok zor buluruz. Bu nedenle K. Irak'ta bir Kürt devleti kurulması bizim hayrımıza olur. Kendi topraklarımız gibi rahatlıkla gider geliriz. Onlarda bu topraklara gelir gider.

Ama...

İşin içine kışkırtıcı unsurlar girerse, (karanlık güçler) terör, kan, göz yaşı fitilini ateşlerse, işte o zaman işimiz zor olur.

Kolayca kandırılmadığımız, gerçekleri görüp üzerimizdeki cehaleti attığımız gün, K. Irak'ta bir Kürt devletinin kurulmasını ben isterim.

HaArP 09-15-2010 00:08

Alıntı:

KaraEsref Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 803109)
Konuyu aslında farklı yönlerden düşünmek gerekir. Birincisi Kürtler ve Türkler birbirileriyle her anlamda (dini, kültürel, tarihi..) iç içe geçmiş durumdalar. Kardeşlik sözü bile Türkler ve Kürtler için az gelir. Damarlarımızda bile hem Türk hem de Kürt kanı vardır. Çünkü kız alıp kız verdik. Kim "ben Türk oğlu Türk'üm" diyebilir? Ya da "Kürt oğlu Kürt'üm" diyebilir? Aynı topraklarda yıllarımız geçti. Onlarla omuz omuz savaştık. Bizi Kürtlerden daha iyi anlayacak başka bir milleti çok zor buluruz. Bu nedenle K. Irak'ta bir Kürt devleti kurulması bizim hayrımıza olur. Kendi topraklarımız gibi rahatlıkla gider geliriz. Onlarda bu topraklara gelir gider.

Ama...

İşin içine kışkırtıcı unsurlar girerse, (karanlık güçler) terör, kan, göz yaşı fitilini ateşlerse, işte o zaman işimiz zor olur.

Kolayca kandırılmadığımız, gerçekleri görüp üzerimizdeki cehaleti attığımız gün, K. Irak'ta bir Kürt devletinin kurulmasını ben isterim.

Konular sizin gibi farklı şekilde düşünülürse Bu ülke bölünür ! Büyük İsrail kurulur ! Başlarındada Ermeni ve Yahudi Kürtler olur ! Müslüman Kürt Kardeşimede Türk Kardeşinin başına ne geldiyse o gelir ! Katılmam Mümkün değildir... Kafamıza kuma gömüp Dünya Stratejilerini ve Gerçekleri Duygusallığa dökmek Edebiyat yahut şiir alanında uygun olur kanaatindeyim acizane !

Özgür Çağrı 09-15-2010 00:11

Alıntı:

Asi_isyankar Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 803058)
Şimdi Taliban zihniyetli "müslüman"
Kürtlerden de söz ederseniz size karışmam :)
Neyse, konuyu saptırmayalım.
Demokrasi, hak, hürriyet istenecekse herkes için istenmelidir.
Ayrım olmamalıdır...
Her tarafta iyi, kötü var.
Görüşü, stratejisi, çizgisi ayrı olan herkes
mücadelesini parlementolarda gerçekleştirsin...

Haksız mıyım?

Şimdi buna katılmıyorum ne demek taliban zihniyetli müslüman kürtler
Taliban işgal altındaki yurdunu batı emperyalizmine karşı savunuyor
Nusaybin işgal edilse sen düşman kuvvetlerine karşı savaşmazmısın savaşırsın
Talibanın öcü gibi gösterilmesi tamamen emperyalist medya oyunudur !

Asi_isyankar 09-15-2010 00:20

Konu dışına çıkmayacağım :)
Konuyla ilgili görüşlerimi yazdım...

EpiVaTeS 09-15-2010 00:50

Iraktakiler IRAK vatandaşı...
buradakiler TÜRKİYE vatandaşı...
devletler varken yenisine ne gerek...???

Beylerbeyi 09-15-2010 01:28

Alıntı:

HaArP Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 803046)
Aynen katılıyorum Kardeşim... Türkiye'nin O günkü kURUCULARI MASONDU ! Bugükü Irak'taki Lider Kürtlerin yahudi Kürdü olması gibi...!

öyle ithamlar görüyorum ki şaşırmamak elde değil. CIA de mi çalışıyorsunuz? yoksa istihbarat şirketi mi kurdunuz? Iraktaki lider Kürtler nasıl Yahudi oluyor, ispatınız var mı?

Mesut Barzani'nin babası merhum Molla Barzani'nin kitabını okudunuz mu? besmeleyle başlayan her cümlesinde Allah'ı zikr eden kitabını? İslami yönetimle bugünki İran sınırları içerisinde Kürdistan'ı nasıl kurduğunu anlatıyor.

sizin tabirinizle Yahudi Kürtler! 1967 İsrail- Arap savaşlarında çok özel olarak yetiştirilmiş 5000 Kürt askerini Mesut Barzani'nin babası Molla Barzani'nin İsrail'e karşı savaşmaları için Arap saflarına kattığını biliyor musunuz? Molla Barzani gözü gibi baktığı bu çok özel 5000 Kürt askerini ümmetçilik anlayışını benimsediği için Arap ordularına gönderdiğini anlatıyor kitabında. bu birliğin çoğu şehit oluyor.

sürekli Kuzey Irak'a soğuk durdunuz. Biz soğuk durduk, Araplar soğuk durdu. hiçbir ülke veya yönetim yalnız yaşayamaz. İsrail'in ve ABD nin uzattığı eli elbette tutacaklardı. bu onların değil bizim suçumuz. yani anket beni oldukça şaşırttı. ben, furkan ve asi'den başka "hayır" oyu verenin çıkmaması çok ilginç.

HaArP 09-15-2010 01:41

Alıntı:

öyle ithamlar görüyorum ki şaşırmamak elde değil. CIA de mi çalışıyorsunuz? yoksa istihbarat şirketi mi kurdunuz? Iraktaki lider Kürtler nasıl Yahudi oluyor, ispatınız var mı?
Eğer samimi iseniz ve Sözünüzde Sadık iseniz Barzan ailesinin Yahudi Aile olduğunu öğrenirsiniz ! Ayrıca Barzaninin Babasının Osmanlıyı İngilizlere nasıl sattığını ve Osmanlı tarafından nasıl idam edildiğini öğrenirsiniz !!!

İntifada 09-15-2010 01:53

Alıntı:

HaArP Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 803256)
Eğer samimi iseniz ve Sözünüzde Sadık iseniz Barzan ailesinin Yahudi Aile olduğunu öğrenirsiniz ! Ayrıca Barzaninin Babasının Osmanlıyı İngilizlere nasıl sattığını ve Osmanlı tarafından nasıl idam edildiğini öğrenirsiniz !!!

doğrudur :güzel::güzel:

All times are GMT +3. The time now is 15:26.