Siyaset Forum

Siyaset Forum (https://www.siyasetforum.com.tr/index.php)
-   Protesto (https://www.siyasetforum.com.tr/forumdisplay.php?f=122)
-   -   İran'a Karşı Füze Kalkanı Kararını Protesto Ediyorum (https://www.siyasetforum.com.tr/showthread.php?t=154188)

İntifada 09-03-2011 04:39

Alıntı:

FarukARSLAN. Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 943229)

Gayrı Filistin'e Chavez gibi birisi de destek veriyor. İran, Filistin'e yardımın yanında asker dahi gönderiyor. Mesele o değil. Lavrens de muhteşem bir bir imamdı. Lakin koca bir oyunbaz olduğu çok zaman sonra öğrenilmişti.

"Biz"e döner isek; İnönü-M.Kemal dönemindeki Türkiye bile şu anki İran İslâm Devleti denen memleketten evlâ kere evlâdır. Bu sözüm de salt manada değil anlaşılmayan, perdenin arkasındaki yani madalyonun öteki yüzüyle birlikte sarfedilmiş bir sözdür.

evet chavezde destek veriyor inşallah islamla şereflenir emperyalizme karşı verdiği mücadeleyle bizim alnını secdeden kaldırmayan bazı müslümanlara çok güzel duruş dersi veriyor hugo chavez...
binlerce dolarlık tatil merkezleri açan abdestli kapitalistlerin yanında sarayını dahi fakirlere açan chavez daha adaletli benim için...
sen 1 lavrensi gösterirsin ben yüzlerce duruşunu bozmadan mücadelesine devam etmiş imam sayarım...
1 lavrens için koskoca bir ümmete paranoya ile yaklaşamam...
madalyonun öteki yüzünü bildiğini iddia etmen çok cürretkar ama iran konusunda madalyonda bilmediğimiz bir yüz olduğunu düşünmüyorum...
belki size başka bir madalyonu farklı yüz olarak göstermişlerdir bilemeyeceğim...
mustafa kemalle pehlevinin yanyana olan resimlerini hatırlıyorumda Humeyniye bir kez daha dua ediyorum...

Ahmet Yasin 09-03-2011 04:40

İran devrimden sonra islam cumhuriyeti olmadımı? 32 yılda amerikanın gazına gelen ıraktan başka hangi müslüman ülke ile savaşmış merak ettim.

Ebuzer 09-03-2011 04:41

Alıntı:

FarukARSLAN. Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 943229)
"Biz"e döner isek; İnönü-M.Kemal dönemindeki Türkiye bile şu anki İran İslâm Devleti denen memleketten evlâ kere evlâdır.

Zihniniz bulanmış sizin..
Bulandırılmış..

Özgür Çağrı 09-03-2011 04:42

Alıntı:

Azap Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 943239)
Zihniniz bulanmış sizin..
Bulandırılmış..

Ulusalcı dindarlar
Allah selamet versin.

FarukARSLAN. 09-03-2011 04:46

Alıntı:

grevs Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 943232)
Türkiye hangi Gayri müslim devletle savaştı peki ?

Türkiye'yi zaten "Avrupa'ya ABD'ye yalakalık eden ülke" olarak betimlememiş miydiniz?
Koca koca İRAN İSLAM DEVLETİ 'ni niye bir yalaka devletle kıyaslıyorsunuz efendim?

"Türkiye, İnönü döneminde bile şu İran'dan evlâ idi" sözüme binaen mi yoksa?

Alıntı:

ayrıca Sürekli İsraille savaş halindedir. kim demiş müslümanlarla savaşıyor-muş
Savaşıyorsa vursun artık, yıllardır horoz dövüşü tek bir kıvılcım dahi yok ortada. Olan koca bir yalan.
En bariz örneği de Mavi Marmara olayından sonra "biz de yardım göndereceğiz gemide Devrim Muhafızları da olacak" deyip bir kaç gün sonra 3 maymunu oynadıklarıdır.

Arada çıkar derler: "Bugün 2 tane ABD insansız uçağını indirdik" felan diye.. O da danışıklı dövüşün Müslüman ülkelere "burdayız efendiler" mesajıdır.

Hülâsa:
Türkiye âli menfaatine göre ABD'yle de NATO'yla da İRAN'la da çalışır. Kimi anlaşmaları diğerlerini rahatsız etse de aslolan Türkiye'nin çıkarları olduğu için gayrısı önemli olmaz.
Nabucco'yu imzalarız biri rahatsız olur, Kalkan'a şartlı evet deriz diğer biri.
Ama hiç birinin sonunda bu Batı-İran-Rusya çatışması veya savaşı olmaz.

Batı bir olup Türkiye'ye savaş açmadıkça; İran da fırsattan istifade Anadolu'ya girip orayı karıştırmadıkça...
Tarihte olduğu gibi.

Ebuzer 09-03-2011 04:52

Alıntı:

FarukARSLAN. Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 943242)
Türkiye'yi zaten "Avrupa'ya ABD'ye yalakalık eden ülke" olarak betimlememiş miydiniz?
Koca koca İRAN İSLAM DEVLETİ 'ni niye bir yalaka devletle kıyaslıyorsunuz efendim?

"Türkiye, İnönü döneminde bile şu İran'dan evlâ idi" sözüme binaen mi yoksa?

Savaşıyorsa vursun artık, yıllardır horoz dövüşü tek bir kıvılcım dahi yok ortada. Olan koca bir yalan.
En bariz örneği de Mavi Marmara olayından sonra "biz de yardım göndereceğiz gemide Devrim Muhafızları da olacak" deyip bir kaç gün sonra 3 maymunu oynadıklarıdır.

Arada çıkar derler: "Bugün 2 tane ABD insansız uçağını indirdik" felan diye.. O da danışıklı dövüşün Müslüman ülkelere "burdayız efendiler" mesajıdır.

Hülâsa:
Türkiye âli menfaatine göre ABD'yle de NATO'yla da İRAN'la da çalışır. Kimi anlaşmaları diğerlerini rahatsız etse de aslolan Türkiye'nin çıkarları olduğu için gayrısı önemli olmaz.
Nabucco'yu imzalarız biri rahatsız olur, Kalkan'a şartlı evet deriz diğer biri.
Ama hiç birinin sonunda bu Batı-İran-Rusya çatışması veya savaşı olmaz.

Batı bir olup Türkiye'ye savaş açmadıkça; İran da fırsattan istifade Anadolu'ya girip orayı karıştırmadıkça...
Tarihte olduğu gibi.

Nasıl oluyor da İran'ın öteki yüzünden bu kadar emin olabiliyorsunuz ?
Kaynağınız nedir acaba ?
Hiç olayları yanlış yorumlayabileceğinizi düşündünüz mü ?

FarukARSLAN. 09-03-2011 04:59

Alıntı:

grevs Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 943234)
yaw anlamadığı müslüman olarak bütün enerjilerini mezhep farkı olsa dahi nasıl oluyorda irana düşmanlığa harcıyorlar. ABD İsrail Rusya gibi zalimler ortada dururken.

İran aleyhinde söylenen her sözün altından da "Amerika varken İran düşmanlığo neden", "Amerika'nın Batı'nın işine yarıyor bu düşmanlık", "Şia düşmanlığı yapıyorsunuz" vs. diyorsunuz. Yahudilere dokununca da "antisemitizm bu" diye ağladıkları gibi..

Hayır efendim burada ne İran düşmanlığı var ne de Şia felsefesine lehte yahut alyehte bir söz. Onlar ayrı konu.

Ebuzer 09-03-2011 05:01

Alıntı:

FarukARSLAN. Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 943247)
İran aleyhinde söylenen her sözün altından da "Amerika varken İran düşmanlığo neden", "Amerika'nın Batı'nın işine yarıyor bu düşmanlık", "Şia düşmanlığı yapıyorsunuz" vs. diyorsunuz. Yahudilere dokununca da "antisemitizm bu" diye ağladıkları gibi..

Hayır efendim burada ne İran düşmanlığı var ne de Şia felsefesine lehte yahut alyehte bir söz. Onlar ayrı konu.

Demek istediğiniz ne peki ?
Aydınlatın bizi..

FarukARSLAN. 09-03-2011 05:03

Alıntı:

Azap Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 943245)
Nasıl oluyor da İran'ın öteki yüzünden bu kadar emin olabiliyorsunuz ?
Kaynağınız nedir acaba ?

Lavrens'in camide namaz kıldırdığı cemaate çıkışta "bakın bu adam böyle böyle" dediğinizde kim bakardı yüzünüze?
Kaynağım tarih ve yansız olarak olaylara bakış açısı. Din-felsefe-Türkiye şu bu katışıklığıyla değil.

Alıntı:

Hiç olayları yanlış yorumlayabileceğinizi düşündünüz mü ?
Şu soruyu İran konusunda yani aynı bu konuda kendinize ve yansız olarak sorun, kendi içinizde irdeleyin, sonra gelin bana sorun bende cevaplayayım.

Ebuzer 09-03-2011 05:06

Alıntı:

FarukARSLAN. Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 943249)
Şu soruyu İran konusunda yani aynı bu konuda kendinize ve yansız olarak sorun, kendi içinizde irdeleyin, sonra gelin bana sorun bende cevaplayayım.

Bana haksızlık etmeyin,tartışmaya açık olun..
Benden bu kadar herkese hayırlı geceler..

All times are GMT +3. The time now is 15:28.