![]() |
Allah yar ve yardımcımız olsun kardeşim benim... İZMİR AKP'DİR BUNDAN SONRA !
|
İzmir
2011 Ak Parti %38.3 2014 Ak Parti %35.8 2014 Erdoğan %33.3 2015 Ak Parti %25.9 İnanılmaz bir çöküş var, irdelenmeli. Siyaset öyle uçuyoruz kaçıyoruz. Gazla olmaz. |
Alıntı:
2014 Yerel Seçiminde İzmir Belediye Başkanlığına AK Parti'nin en başarılı bakanlarından biri olan Binali Yıldırım'ı aday gösterdik. Bu, AK Parti'nin İzmir'e verdiği değeri göstermesi bakımından önemlidir. Türkiye'nin; ekonomik, kültürel, sosyal, sanatsal başkenti İstanbul ile siyasi başkenti Ankara'yı yıllardır AK Partili belediye başkanları yönetiyorlar hem de çok başarıyla yönetiyorlar Allah'a şükürler olsun. İzmir, solun elinde yıllarca geri kaldı. İzmirliler, şehirlerinin İstanbul'un ve Ankara'nın çok gerisinde kalmasına üzülüyorlardır. Oysa İzmir bunu hiç hak etmiyor. Çünkü güzel İzmir, İstanbul'dan sonra Türkiye'nin en güzel 2. şehridir. AK Parti iktidarının İzmir'e çok hizmetleri oldu. İzmir metrosunu da AK Parti iktidarı yapıyor diye biliyorum. AK Parti İktidarı boyunca genelde İzmir'e yapmış olduğumuz olağanüstü ve muhteşem hizmetlerimizi İzmirli vatandaşlarımıza devamlı olarak anlatmalıyız. AK Parti İzmir il teşkilatına büyük görev düşüyor. İzmirliler AK Parti'nin, Türkiye'ye ve İzmir'e yapmış olduğu hizmetlerin farkına vararak, AK Parti'nin; en iyi, en doğru ve en başarılı siyasi parti olduğunu anlasınlar umarım. |
Alıntı:
Geziciler Yeşil alanlara çok duyarlı ancak İzmir'de kent içinde bir tek ağaç göremezsiniz. Sık sık il gezen biriyim, Ankara'da her yolun kenarlarında dikilen ağaçları her sabah eskişehir yolunda ağaçları sulayanları bu ağaçlarla ilgilenen bakımlarını yapan bir belediye varken İzmir'de sadece sahil şeridinde Palmiye ağaçları var. Kent içinde Fuar ve Swiss Otel'den yukarı o 100 metrelik yol olmasa ağaç göremeyecek durumda millet. Berbat bir şehir planlaması var ve çok kötü durumda İzmir. Tek iyi tarafı İstanbul ve Ankara'dan ucuz bir kent olması insanlar çimenliği yeşil alan sanıyor İzmir'de inanılmaz sıcak bir yer ve ağaç felan yok. Bu insanlar Ak Parti'ye 2 ağaç kesti diye ağır eleştiren kişiler ayrıca. Haklısın kürt kökenli vatandaşların oyu Hdp'ye kaydı. Chp 45 civarı kendini korurken biz 10 puan düştük 45-35 makası çok açıldı. Tekrardan en azından 30'ları geçmemiz 32-33 leri görmemiz lazım. Örneğin şimdi Konak Tüneli yapıldı İzmirli bence oldukça memnundur bu durumdan. Buca Gaziemir Karabağlar kısmının Konak ve kent merkezine ulaşımı çok sıkıntılıydı 1 saati buluyordu. Şu an 10 dk ya inmiş durumda. İzmir'de benim gidip gelip gördüğüm kendilerini konumlandırmışlar ve kendilerini ötekileştirilmiş hissetmeleri. Şahsen Trabzonlu Atatürkçü Milliyetçi biriyim, kendileri ile defalarca konuşmama rağmen, Ak Parti'yi anlamak istemiyorlar. Ve en büyük problem, İzmir'de insanlar Ak Parti'nin sadece yanlışlarını konuşuyorlar. |
Alıntı:
"27 Mayıs askeri darbesini hep utanarak hatırlıyorum. CHP’li bir ailem vardı. O dönemin şartlanmışlığı içinde Demokrat Partililere büyük bir hınç duyuyor, onlara yapılanları ‘az bile’ diye tanımlıyordum. 15 yaşındaki çocuk kafamla “Neden haklarında idam kararı verilenlerin 15’i değil de 3’ü asıldı” şeklinde anormal bir üzüntü yaşadığımı bile hatırlıyorum. Yüreğimize böylesine bir düşmanlığın ve intikamcılığın yerleşebilmesine izin veren siyasi kültürü maalesef daha uzun yıllar boyunca yoğun şekilde irdelememiz gerekiyor. Şundan eminim ki o gün bu idamları ve baskıları savunan kültür, kısmen bugün de içimizde yaşıyor. Bir askeri darbe olsa ve ülkenin yöneticileri benzer muamelelere uğrasalar bundan büyük bir mutluluk duyabileceğini hissettiren bir kitlenin hâlâ var olması acı verici ve tuhaf." Mesajıma çarpıcı bir alıntıyla başlamak istedim. Yukarıda yer verdiğim satırları, Oral Çalışlar'ın, Radikal internet sitesindeki 27 Temmuz 2011 tarihli "Yassıada'da Darbe Utancı" başlıklı makalesinden alıntıladım. İşte bu alıntı da kesin olarak kanıtlıyor ki mesele AK Parti ya da AK Parti'nin politikaları değil. Laikçilerdeki AK Parti'ye olan düşmanlığın sebebi kesinlikle ve kesinlikle AK Parti değil! Laikçiler daha önce Demokrat Parti'ye de düşmandılar, Demokrat Parti'den sonra Adalet Partisi'ne düşman oldular. Daha sonra Anavatan Partisi'ne düşman oldular, şimdi de Adalet ve Kalkınma Partisi'ne (AK Parti) düşmanlar. Döneminde Adalet Partisi'nin Genel Başkanı Süleyman Demirel'in şöyle bir şeyler dediğini duymuş ya da okumuştum: "Vatandaşa bize oy vermeyin diyemeyiz ki birader!" Bu kısa izahattan sonra şimdi de meselenin özüne ineyim müsaadenle. Türkiye'nin 100-150 yıldır temel meselesi modernleşmedir. Modernleşmeye temelde toplumumuzun genelinde itiraz yoktur. Yani modernleşelim diyenlerle modernleşmeyelim diyenler ayrımı yoktur. Toplumumuzun çok büyük çoğunluğu modernleşmeden yanadır. Peki kavga nerden çıkıyor? Bu sorunun cevabı şudur: Türkiye'de iki tür modernleşme algısı ve talebi vardır: 1- Dinimize, tarihimize, kültürümüze, bütün değerlerimize bağlı olarak ve bağlı kalarak modernleşelim diyenler (yerliler) 2- Dinimize, tarihimize, kültürümüze, bütün değerlerimize bağlı olarak ve bağlı kalarak modernleşmemiz mümkün değildir; modernleşmemiz için kendimizden, özümüzden koparak batılılaşmamız (gâvurlaşmamız) zorunludur diyenler (yabancılaşmışlar). İşte Türkiye'de 100-150 yıldır yaşanmakta olan kavganın temeli budur. Ben bu yabancılaşmış şahıslara; kendi ülkesine, kendi milletine, kendi değerlerine yabancılaşmış hatta düşman olmuş o şahıslara Self Hating Negroes (Kendilerinden Nefret Eden Zenciler) sendromundan mülhem Self Hating Türkümsüler (Kendilerinden Nefret Eden Türkümsüler) diyorum. İsimlerine bakıyorsun Türk ismi, hayatlarına bakıyorsun gâvur yaşantısı! O yüzden bunlara Türkümsü diyorum. Türkümsüler çünkü Türk'e benziyorlar ama Türk gibi de değiller. Bunlar varoluşlarından nefret edecek duruma düşmüş patolojik vakalar ve tedaviye ihtiyaçları var. Biz Müslümanız, biz Türküz. Bizim batılılaşmaya da (gâvurlaşmaya) doğululaşmaya da ihtiyacımız yok! Müslüman olarak da Türk olarak da; özümüze, kültürümüze, değerlerimize bağlı olarak ve bağlı kalarak da modernleşebiliriz ve bugüne kadar yaşadığımız hayatlarımızla ve siyasetimizle bunun böyle olduğunu apaçık ve reddedilemez bir gerçeklikle kanıtladık. Yani sorun AK Parti'de ya da Demokrat Parti'de değil; sorun, onlara varoluşsal olarak itiraz eden, özünden, değerlerinden kopmuş olan Self Hating Türkümsüler'de. AK Parti'nin İzmir'deki durumuna gelirsek... Dindar Kürtlerin önemli bir bölümünün 7 Haziran 2015 Genel Seçiminde oylarını HDP'ye verdiğini biliyoruz. Ama şu da var ki dindar Kürtlerin siyasi partisi dindar ağırlıklı merkez sağ parti AK Parti'dir, solcu HDP değil! Dindar Kürtlerle solcu HDP arasında doku uyuşmazlığı vardır. Burada iki misal vereyim. Solcu HDP, meclis başkanlığı seçiminde CHP'nin adayı solcu Deniz Baykal'ı desteklemiş ve 50 civarında HDP milletvekili oylarını solcu Deniz Baykal'a vermişlerdir. Bir diğer misal de HDP'nin RTÜK adayıdır. Solcu HDP, RTÜK'e Sosyalist Demokrasi Partisi'nin 2. Genel Başkanı Filiz Koçali'yi aday göstermiştir. HDP'ye oy vermiş olan dindar Kürtler, solcu HDP'nin solcu Deniz Baykal'a ve sosyalist solcu Filiz Koçali'ye verdikleri desteklerden memnun değillerdir diye düşünüyorum. Solcu HDP'nin dindar Kürtleri uzun vadede kendi çatısı altında tutmasının imkânı olmadığı kanaatindeyim. Bu yüzden önümüzdeki seçimlerde hem Türkiye'nin genelinde hem de İzmir'de dindar Kürtlerden daha yüksek oranda oylar alacağımızı tahmin ediyorum. |
Doğuda bir ülkücünün vatan sevgisi derler ya,
Batıdada bir Ak Partilin sevdası derim... İzmirde AKP liyim demek yürek ister Allah yar ve yardımcın olsun GARDAŞIM... |
Ak partinin Belediyelerine bakmak yeterli zaten seçim yapmak için kardeşim biz bunu yillar once fark ettik
|
Maliye'de bir teori var "Ayakları ile oylama diye". Yerel hizmetin kalitesiz olduğu yerden, kaliteli olduğu yere ikametlerini değiştirmelerini anlatıyor. Bu pek mümkün olamyabilir ama. Ak parti olarak, İzmir'deki vatandaşlara, Ak Parti'nin diğer illerdeki Belediyelerine ücretsiz 1'er 2'şer gün ücretsiz tur düzenlenebilir. Yapılanlar anlatılabilir. 2 ay önce İzmirdeydim geçen yıl gittiğime hiçbir değişim yok.
|
İnsanlar hizmet istemedikleri için tercihlerini yapıyorlar. O yüzden İZMİR için saglam bir ekip kurularak kale feth edilmeli.
|
Çanakkale bile son seçimde Ak Parti dedi. İzmir neden olmasın?
|
All times are GMT +3. The time now is 16:39. |