![]() |
Aşkta gurura yer varmıdır??
duruma bağlı
|
Evet diyorum ve hiçkimse ile tartışmaya girmiyorum .... ;) |
Alıntı:
:d |
bir ebru gündeş şarkısı.
şu anda engelim sadece GURUR ararsan belki de dönerim sana hasret bu, kimbilir belli mi olur gel dersen belki de gelirim sana gurula küllenmiş duygularımız çılgınca bir aşktı yaşadığımız sudan bir sebepti ayrılığımız gel dersen belki de dönerim sana ben seni arayıp sorsam olmaz ettiğim sitemin kıymeti kalmaz sevenler çok fazla ayrı duramaz gel dersen belki de dönerim sana |
her şey gibi gurur da ayarında olmalıdır. ;) gurur yapmak istemesem bile gururum izin vermez :D ;)
|
Alıntı:
kutsi den... aşkın gururu olmaz olamaz..... |
Alıntı:
|
Olmayan şeylerde hiçbirşeyin olmayacağı gibi gururda olmaz.
VesseLam |
Alıntı:
|
Alıntı:
Geçmişin ve geleceğinde yaşamına dair çizdiğin kırmızı çizgilerden taviz vermeden fedakarlık gösterebilmek.Olmaz dediğinin olur olduğunu ortaya koymak.Hoşuna gitmesede bazı şeyleri sırf o istediği için yapabilmek ,kendin için değil sadece ama sadece onun gözlerinde gördüğün ışıkla mutlu olabilmek,en sıkıntılı anında sadece sesiyle bile birçok şeyi unutmak,onun derdiyle dertlenmek hiç utanmadan çekinmeden karşılıklı ağlayabilmek,sonunda ölüm olacağını bildiğin yolda onunla korkusuzca yürüyebilmek,bazende ölümlerden dönmek,onun yanındayken şahsi olarak acaba ne olurun hesabını yapmamak,arandaki binlerce kilometreyi hiç düşünmeden belkide hiçbir kesinlik olmadan umutla dönüşünü beklemek,görmemek duymamak ama onun iyi,sağlıklı oldugunu bilmenle mutlu olmak,ve her gözünü açtığın gün yaptıkları ve yaşadıklarınla onun varlığı için Allah'a hergün ama hergün şükretmek (yine belirtiyorum bu yazdıklarım kırmızı çizgiler aşılmadan,nefsi duygular araya girmeden).. Gurur bunların neresinde olmalı ;her anında...Ama her şeyde olduğu gibi kararınca.iki tarafta kendini bildikten sonra içinde de Allah korkusunu taşıdıktan sonra Allah'ın izniyle gururla halledilecek problem yaşanmaz bence.Buna inanıyorum ben.Ayrıca sen ne verirsen hayatda sana onu veriyor.o yüzden asla sana yapılmasını istemediğin bir şeyi yapmayacaksın.Çünkü aynı şekilde yaşıyorsun vakti saati gelince. Konu dağılmış olabilir ,çok bilmiş edasında konuşmuş olabilirim birazda hakkınızı helal edin.Elbette buradaki çoğu kişiden yaşanmışlıklarım daha az.Ama gerisini boşversem sadece şu iki senelik zaman dilimine 20 senelik tecrübe sığdırdım diyebilirim."Ömrümden 5 yıl gitti bu gece" dediğim geceleri çok fazla yaşadım.Nasıl anlatılır ne söylenir bilmiyorum.Ama şunu sorayım kaçınız nişanlınızın,eşinizin,sevdiğinizin bir "tek bir kurşunla" eğitimini,ailesini,kariyerini,mesleğini ve sevgisini geride bırakma düşüncesinin acısı ile kıvrandınız??VE kaçınız bunun yanlışlığını,hiçbir yere varılmayacağını,sonundaki acıyı hüsranı anlatmak için gecelerinizi gündüze kattınız...Hiç uyumadığım,yemek yemediğim sadece ağladığım günleri,haftaları bilirim.Acıtasyon ya da abartı olduğunu düşünenler olacak belki ama hiç abartısı olmadan olay bu.Çok şeye katlandım,çok şeyden vazgeçtim,çok fedakarlık yaptım...şunu gördümki gurur tek başına bir işe yaramıyor,ayrıca hiç bir sorunuda çözmüyor.Şuna emin olun sevgi demek sadakat demek gurur bazen çözüm değil problem oluyor.Gurur demek sen beni aldattın hadi güle güle diyecek kadar basit bir duygu değil...Aşkta gurur olmalı ama gurur aşka hakim olmamalı.. |
All times are GMT +3. The time now is 13:16. |