Siyaset Forum

Siyaset Forum (https://www.siyasetforum.com.tr/index.php)
-   Hayata Dair Anketler (https://www.siyasetforum.com.tr/forumdisplay.php?f=322)
-   -   Aşkta gurura yer varmıdır?? (https://www.siyasetforum.com.tr/showthread.php?t=16532)

romakudüs 12-20-2007 20:57

Aşkta gurura yer varmıdır??

duruma bağlı

Gölge 12-21-2007 03:51

Evet diyorum ve hiçkimse ile tartışmaya girmiyorum .... ;)

sadeceali 12-21-2007 11:06

Alıntı:

duyguseli Nickli Üyeden Alıntı
Alıntı:

sadeceali Nickli Üyeden Alıntı
ya buraya mesaj yazanlar hiç aşık olmamış yada ben fazla aşık olmuşum.... :)

Güzel kardeşim biz aşka bir laf ettiysek affola ama etmedik ki :) sadece ailenin aşktan daha değerli olduğunu,bir anlık nefs için(dünyevi aşk bir nefstir) aileye rest çekmenin yanlış olduğunu ifade etmek istedim tabi takdir sizindir bu benim şahsi fikrim..gururla aşkıda birbirine karıştırmamak gerektiğini,yeri geldiğinde gururlu olabilimeyi,düzeyli,seviyeli ve karşılıklı bir ilişkidede zaten gururun çok fazla sorun olmayacağını anlatmak istedim ;)
belki ben aşık olmamışımdır hayatımda..ama emin ol,aşık olacağın,aşkın yükünü kaldırabileceğin,hakkıyla sevip sevileceğin bir aşkı yaşamak için daha önünde Allah ömür verirse uzun bir zaman var..belki aşkı yaşamadım ama aşkı taşıyabilecek,sorumluluğunu alacak bir yaşta değilim diye düşünüyorum,ki senle aramızda iki yaş olmasına rağmen :) ne demek istediğimi anladın mı bilemiyorum.. :) yani bizim için daha erken güzel kardeşim..öğreneceğimiz şeyler var.. :) böyle bir anket açıp aşkı,gururu sorgulaman çok güzel..yorum yapanların sözleri öğrenmen ve belkide anlaman için güzel birer vesile..bu yaşta aşık olacağın biriyle ömrünün sonunu geçirebileceğin garanti mi?bu yaşta yaşanacak bir aşk insanı çok yıpratır,ilerki yaşlarda yaşayacağı şeyler adına umutsuzluğa sevk eder,zevk almaz..yaşamazsın demiyorum..dikkatli ve zamanında yaşamalısın diyorum :) aşkıda bilmediğimi düşünme..yaşamamışta olsak biliyoruz nihayetinde ;) benim için aşk,elini ilk tuttuğun,ilk defa canım dediğin, gözlerine ilk aşık olduğun,ve daha sayılamayacak ilklere sahip,hayatında onun gerisinde başka yaşanmışlıklar bırakmadığın biriyle ömür boyu Allah izin verirse beraber olmaktır..yani güzel kardeşim biz daha küçüğüz.. ;D :) aşkın yaşıda vardır zamanıda.. alınma falan olmasın kendi düşüncelerim bunlar ;)

Alıntı:

yanına geldiğinde heyecenlandıran, elini tuttuğunda içine huzur dolduran, düşündüünde bile en kötü şeyleri unutturan, konuştuğunda yanağını kızartan, avuçlarının içini terleten, gördüğünde gözlerinin içine bakma isteği veren, gözlerinin içine baktığında da heyecanlanıp tekrar kaçırman.... bana bunların adını bu forumda kim söyleyebilir allah aşkına..... lütfen biri sölesin... ammar abla? selahattin abi? sümeyra abla? necip fazıl? oguz de souza? duygu seli??? biri sölesin?

Buna cvp istemişsin kendi çapımda veriyim Alicim :) aşk gözgöze bakışmaktan elini tuttuğunda,heyecanlanmaktan ibaret değildir..tabi bence..ve aşk sevdiğin kişi aklına geldiğinde herşeyi unutmak olmamalıdır..zaten bir çok aşık bırak çevresini,kendisini bile unuttuğu için mutlaka ilişkide bir pürüz yaşıyor eminim..insana kendini unutturacak bir aşk zararlıdır..çok sevmek aşırı sevmek helede taparcasına sevmek sadece insanın kendi nefsi duygularını tatmin etmek istemesinden kaynaklanır ve oda zararlıdır..yıpranırsın..karşıdakinin seni ne kadar sevdiğinden çok senin onu ne kadar çok sevdiğin ve onu mutlu edip edemediğin seni düşündürmelidir..yani sen sevginin gereğini yapıp seveceksin,o sevmiyorsada bırakıp çekileceksin..seven insan zaten seni yarım bırakmaz.. :) bu yaşlarda böyle duygular yaşın verdiği heyecanın,bazı şeyleri hemen yaşama isteğinin,hayata hemen atılıp zamnı olmasada herşeyi yaşayıp bitirme isteğinin verdiği duygular olabilir bilemiyorum :) anlatabiliyormuyum onuda bilmiyorum :) ilerde bir zaman bu yaptıkların aklına geldiğinde,bunları ne kadar zamansız yaşadığını anlarsın..Belki... ama inan bana aşk öyle dıaşrdan göründüğü kadar kolay ve sadece mutlu edici değildir..o yüzden şimdi değil ilerde yaşaman gerekir..şimdi yaşayıp yıpranman çok kolaydır,ama ilerde yaşının vereceği olgunluk ve inançların,daha az etkilenmene sebep olacaktır..zaten inanan bir insan kendisine zarar verebilecek bir aşkı başından anlar...o yüzden ilerde yaşaman gerkir derken bunu kastettim..yaşının olgunluğuyla azda olsa senin için iyi olup olmadığını anlarsın dostum ;)
valla ben öyle yapıyorum biz daha küçüğüz ;D sende öyle yap ve bırak aşk zamanı gelince seni bulsun..Sen onu bulmak için zahmete giripte kendini yorma.. Çok konuştum senin yüzünden Ali başka bir konu açsan ;D ;D

''ŞEREFLE BİTİRİLMESİ GEREKEN EN AĞIR GÖREV HAYATTIR..''

teşekkür ederim duygu... abla demiyorum.. :D tek tek ıokudum hepsni... belkide haklısındır.. ama girdim bi kere... bakıcaz artık... uzun uzun üşenmeden yazmışsın üşenmemişsin... teşekkür ederim... dediklerini anladım... yani anlatabildin..rahat ol...

:d

MHAKANM 12-21-2007 17:12

bir ebru gündeş şarkısı.

şu anda engelim sadece GURUR
ararsan belki de dönerim sana
hasret bu, kimbilir belli mi olur
gel dersen belki de gelirim sana

gurula küllenmiş duygularımız
çılgınca bir aşktı yaşadığımız
sudan bir sebepti ayrılığımız
gel dersen belki de dönerim sana

ben seni arayıp sorsam olmaz
ettiğim sitemin kıymeti kalmaz
sevenler çok fazla ayrı duramaz

sRmNz 12-21-2007 17:31

her şey gibi gurur da ayarında olmalıdır. ;) gurur yapmak istemesem bile gururum izin vermez :D ;)

sadeceali 12-21-2007 17:33

Alıntı:

MHAKANM Nickli Üyeden Alıntı
bir ebru gündeş şarkısı.

şu anda engelim sadece GURUR
ararsan belki de dönerim sana
hasret bu, kimbilir belli mi olur
gel dersen belki de gelirim sana

gurula küllenmiş duygularımız
çılgınca bir aşktı yaşadığımız
sudan bir sebepti ayrılığımız

ben seni arayıp sorsam olmaz
ettiğim sitemin kıymeti kalmaz
sevenler çok fazla ayrı duramaz

kutsi den...

aşkın gururu olmaz olamaz.....

Duygu'Seli~ 12-21-2007 19:51

Alıntı:

teşekkür ederim duygu... abla demiyorum.. :D tek tek ıokudum hepsni... belkide haklısındır.. ama girdim bi kere... bakıcaz artık... uzun uzun üşenmeden yazmışsın üşenmemişsin... teşekkür ederim... dediklerini anladım... yani anlatabildin..rahat ol...

:d

:) sevindim anladığına..ablada deme zaten döverim ;D ;D

Necip Fazil 12-21-2007 19:58

Olmayan şeylerde hiçbirşeyin olmayacağı gibi gururda olmaz.

VesseLam

parabol 12-21-2007 20:19

Alıntı:

Necip Fazil Nickli Üyeden Alıntı
Olmayan şeylerde hiçbirşeyin olmayacağı gibi gururda olmaz.

VesseLam

yanı aşk yoktur...dogrusun be abı...

Ayşe_Berra 12-22-2007 02:24

Alıntı:

ammar Nickli Üyeden Alıntı
yok yok...sen var sanıyosun ama yok...yani varsa sahte aşklar....aşık olduğunu sandığın duygu aslında hiç yoktur

Bence aşk var.Ve ben aşkımın sahte olduğunada inanmıyorum.Şuan nişanlıyım evlilik hazırlıkları yapıyorum ve geriye dönüp baktığımda yaşanmış öyle çok şey varki...Elbette aşk sanıldığı gibi elini tutmak,gözlerine bakmak,gözlerini kaçırmak ya da kısaca nefsi duyguları tatmin etmek istemek değil..
Geçmişin ve geleceğinde yaşamına dair çizdiğin kırmızı çizgilerden taviz vermeden fedakarlık gösterebilmek.Olmaz dediğinin olur olduğunu ortaya koymak.Hoşuna gitmesede bazı şeyleri sırf o istediği için yapabilmek ,kendin için değil sadece ama sadece onun gözlerinde gördüğün ışıkla mutlu olabilmek,en sıkıntılı anında sadece sesiyle bile birçok şeyi unutmak,onun derdiyle dertlenmek hiç utanmadan çekinmeden karşılıklı ağlayabilmek,sonunda ölüm olacağını bildiğin yolda onunla korkusuzca yürüyebilmek,bazende ölümlerden dönmek,onun yanındayken şahsi olarak acaba ne olurun hesabını yapmamak,arandaki binlerce kilometreyi hiç düşünmeden belkide hiçbir kesinlik olmadan umutla dönüşünü beklemek,görmemek duymamak ama onun iyi,sağlıklı oldugunu bilmenle mutlu olmak,ve her gözünü açtığın gün yaptıkları ve yaşadıklarınla onun varlığı için Allah'a hergün ama hergün şükretmek (yine belirtiyorum bu yazdıklarım kırmızı çizgiler aşılmadan,nefsi duygular araya girmeden)..
Gurur bunların neresinde olmalı ;her anında...Ama her şeyde olduğu gibi kararınca.iki tarafta kendini bildikten sonra içinde de Allah korkusunu taşıdıktan sonra Allah'ın izniyle gururla halledilecek problem yaşanmaz bence.Buna inanıyorum ben.Ayrıca sen ne verirsen hayatda sana onu veriyor.o yüzden asla sana yapılmasını istemediğin bir şeyi yapmayacaksın.Çünkü aynı şekilde yaşıyorsun vakti saati gelince.
Konu dağılmış olabilir ,çok bilmiş edasında konuşmuş olabilirim birazda hakkınızı helal edin.Elbette buradaki çoğu kişiden yaşanmışlıklarım daha az.Ama gerisini boşversem sadece şu iki senelik zaman dilimine 20 senelik tecrübe sığdırdım diyebilirim."Ömrümden 5 yıl gitti bu gece" dediğim geceleri çok fazla yaşadım.Nasıl anlatılır ne söylenir bilmiyorum.Ama şunu sorayım kaçınız nişanlınızın,eşinizin,sevdiğinizin bir "tek bir kurşunla" eğitimini,ailesini,kariyerini,mesleğini ve sevgisini geride bırakma düşüncesinin acısı ile kıvrandınız??VE kaçınız bunun yanlışlığını,hiçbir yere varılmayacağını,sonundaki acıyı hüsranı anlatmak için gecelerinizi gündüze kattınız...Hiç uyumadığım,yemek yemediğim sadece ağladığım günleri,haftaları bilirim.Acıtasyon ya da abartı olduğunu düşünenler olacak belki ama hiç abartısı olmadan olay bu.Çok şeye katlandım,çok şeyden vazgeçtim,çok fedakarlık yaptım...şunu gördümki gurur tek başına bir işe yaramıyor,ayrıca hiç bir sorunuda çözmüyor.Şuna emin olun sevgi demek sadakat demek gurur bazen çözüm değil problem oluyor.Gurur demek sen beni aldattın hadi güle güle diyecek kadar basit bir duygu değil...Aşkta gurur olmalı ama gurur aşka hakim olmamalı..

All times are GMT +3. The time now is 13:16.