Siyaset Forum

Siyaset Forum (https://www.siyasetforum.com.tr/index.php)
-   Haberler (https://www.siyasetforum.com.tr/forumdisplay.php?f=120)
-   -   "Atatürk Cumhuriyetinin Peşindeyiz.." (https://www.siyasetforum.com.tr/showthread.php?t=38118)

parabol 07-30-2008 23:55

"Atatürk Cumhuriyetinin Peşindeyiz.."

Alıntı:

Demokrat Nickli Üyeden Alıntı
Alıntı:

parabol Nickli Üyeden Alıntı
Söylediğim yine epey sapti ben kimsenin beğenisi kazanmak için oldu demiyorum....Çekindi de demiyorum....

Kötü niyetliler provagatörler ayrı ama gerçekten Ak Parti den samimiş duygularla kuşku duyanlar vardı (örnek annem) bunun yanında bu kuşkuları suistimal edenlerde vardı....

Muhtıra ile kuşku duyanlara güvence,
bunu kullananlara biz varız burda çenenizi kapayın mesajı verildi....

Bunun yanında Akparti sende adımlarını temkinli at izlemedeyiz dendi....

bende diyroum ki demokrasiler o uyarialri askerler yapmaz! o uyariyi yapmasi gereken siyasi mekanizmadir askerin görevi bellidir, bu resmen ve aleni sekilde siyasete girmektir eger bir ülkede asker siyasete giriyorsa oradaki demokraside bir sorun vardir!..
nasil ki ya orayada harekat olur mu diye askerin isine karismak haddimize degilse, siyasete karismakta askerin haddi degildir!

O muhtıra verildiğine göre demekki böyle bir yasak yoktu...Veremez diyemeyiz yasak olsa verilmezdi...

Eğer ki verilmeseydi iş daha çok dallanıp budaklancaktı....Resmen iç çatışmaya gidiyorduk ya yaşadığım yerden biliyorum...Dersanelerde eğitim öğretim durdu mitinglerden...

oturanboğa 07-30-2008 23:56

Alıntı:

YavuzSultanSelim Nickli Üyeden Alıntı
Alıntı:

oturanboğa Nickli Üyeden Alıntı
Alıntı:

Alıntı:

muhterem paşamızın yaptığı açıklama da çıkan karardan duyduğu hoşnutsuzluğu belirtiyor...

Eğer ki iyi oldu dese olur muydu arkadaşım..O bir asker!!! Böyle bir açıklama yapamaz!! Yasak!!

zaten iyi oldu demezdi...kapatılmasını can-ı gönülden istiyordu...Ak Parti laikliği hala tehdit ediyor ama merak etmeyin halkım asker var demeye getirdi....

Nasıl kapatılmasını istiyordu yaa... Biraz Ergenekon İddianamesini oku istiyomuydu istemiyomuydu anlarsın...

Eğer istiyor olsa darbe yapar geçerdi onun için sorun mu??

ya Allah aşkına darbe yapmadı diye bu adamı sevecek miyiz...o adam başörtülü bacılarımızı bu ülkede tehdit olarak görmedi mi...kutlu doğum haftasında peygamberimize şiir okuyan çocukları bile tehdit olarak gördü....demokrat ve laik olmadığını anlamamamız için başka neden var mı

YavuzSultanSelim 07-30-2008 23:58

Alıntı:

Alıntı:

Alıntı:

Alıntı:

Alıntı:

muhterem paşamızın yaptığı açıklama da çıkan karardan duyduğu hoşnutsuzluğu belirtiyor...

Eğer ki iyi oldu dese olur muydu arkadaşım..O bir asker!!! Böyle bir açıklama yapamaz!! Yasak!!

zaten iyi oldu demezdi...kapatılmasını can-ı gönülden istiyordu...Ak Parti laikliği hala tehdit ediyor ama merak etmeyin halkım asker var demeye getirdi....

Nasıl kapatılmasını istiyordu yaa... Biraz Ergenekon İddianamesini oku istiyomuydu istemiyomuydu anlarsın...

ya Allah aşkına darbe yapmadı diye bu adamı sevecek miyiz...o adam başörtülü bacılarımızı bu ülkede tehdit olarak görmedi mi...kutlu doğum haftasında peygamberimize şiir okuyan çocukları bile tehdit olarak gördü....demokrat ve laik olmadığını anlamamamız için başka neden var mı

Yine aynı yere dönüyoruz yaaa :)

Bende diyorum ki darbe yanlısı olsa, bu tür şeyleri tehdit olarak görse çoooktan darbe yapardı... Ama darbe falan olmadı... Neden acaba bir düşünün

parabol 07-30-2008 23:58

Alıntı:

Demokrat Nickli Üyeden Alıntı
Alıntı:

Alıntı:

yasak amenna peki tersi bir aciklamayi yapmak niye yasak degil!

O da yasak....

Asker siyasi taraf belirtemez...Büyükanıt aşikar bir şekilde muhalefetede tepki gösterdi zamanında isim kullanarak..yani uyarılar olablir ama taraf belirtemez..bu konuda yorum yapamazdı hiç bir şekilde...Ben kendi adıma söylim ne yorum yaparsa yapsın ben yanlış bulurdum...

YavuzSultanSelim 07-30-2008 23:59

Ayrıca bu senenin içerisinde CHP ye nasıl tepki verdiğini hepimiz biliyoruz...

YavuzSultanSelim 07-31-2008 00:00

Türkiye'nin Kuzey Irak'tan çekilmesinden sonra CHP nin koyduğu tavra karşılık vermişti bu tepkiyi ORdu

oturanboğa 07-31-2008 00:00

Alıntı:

Alıntı:

Alıntı:

Alıntı:

Alıntı:

Alıntı:

Yine aynı yere dönüyoruz yaaa :)

Bende diyorum ki darbe yanlısı olsa, bu tür şeyleri tehdit olarak görse çoooktan darbe yapardı... Ama darbe falan olmadı... Neden acaba bir düşünün

ben de diyorum ki azınlığa yarancam diye yaptığı şeyler çoğunluğun nefretini kazanmasını sağladı...eğer yaptıklarında samimi olmasaydı yapmazdı

YavuzSultanSelim 07-31-2008 00:01

arkadaşım azınlığa yaranmak için yapmadı. Neden yaptığını Beril de bende açıkladık hala aynı şeyi söyleyip arpa boyu kadar ilerlemiyo konuşma....

oturanboğa 07-31-2008 00:02

Alıntı:

arkadaşım azınlığa yaranmak için yapmadı. Neden yaptığını Beril de bende açıkladık hala aynı şeyi söyleyip arpa boyu kadar ilerlemiyo konuşma....

açıkladığınızdan o sonuç çıkyo...ilerlemesi için konuşmuyorum zaten...sadece ona niye saygı duymalıyız niye sevmeliyiz anlamıyorum

Demokrat 07-31-2008 00:03

Muhtirayi savunuyorsaniz hic tartismayalim arkadaslar hic bir neden ama hic bir neden o muhtirayi gerekli kilmaz o zaman 82 darbeside gerekliydi millet birbirini vuruyor, öldürüyordu!..
arkadaslar resmen minareye kilif uydurmaya calisiyoruz, demokrasiye darbe vuran bir durumu savunur oluyoruz..
ihtimallerden yola cikarak o muhtira gerekli dersek ak partide kapatilmali gibi bir varsayima varabiliriz..
o muhtira demokrasiyi zedelemistir, ne güzekl halk demokratik tepkisini gösteriyor, mitingler yapiyordu askerin ne haddine halka muhtira vermek yüzde 10 un hakkini koruyacagim derken yüzde 80 ne muhtira vermek ortami genisletmekmidir..
bu acik ve aleni sekilde cogunlugu tehdit etmedir, demokratik ülkelerde ben böyle durumlari kabul etmem yok diktatörlükle yönetiliyorsak "sen cok yasa pasam, ne güzel haddini bildirdin" diyelim evren pasa gibi basimizin taci yapalim! sonrada yillar gecincen ayni evren pasaya yaptigimiz gibi günah cikarmak adina taslayalim...

All times are GMT +3. The time now is 16:48.