Siyaset Forum

Siyaset Forum (https://www.siyasetforum.com.tr/index.php)
-   Anketler (https://www.siyasetforum.com.tr/forumdisplay.php?f=123)
-   -   Bedava dağıtsalar dahi kesinlikle almayacağınız gazeteler hangileridir? (https://www.siyasetforum.com.tr/showthread.php?t=48390)

nikel 02-13-2009 16:30

Doğan Grubu gazteleri ve fazla gevşek gazeteleri sevmiyorum.
Çoğu masa başında internetten takip ederk hatta diğer tv kanallarından çalarak haber yapıyorlar.Bir de sapkın ve uşak olmuş köşe yazarlarının yanlı saçmalıklarını görünce rahatsız oluyorum.:kızdım:
Hadi okumadım bir yere ( raf gibi) serdim. Bu sefer de eve melekler girmez.:D

*AZRA* 02-13-2009 16:36

cumhuriyet,milliyet,hürriyet,posta,akşam,radikal:e vet:
bunun dışındakileri okurumm ama genelde iki gazeteden başka evet gazete girmez;1

redyellow 02-13-2009 16:46

Soru: hangilerini almazsınız?

Cevap:

Milli Gazete,
Vakit,
Yeni Şafak,
Zaman
(bir ölçüde bugün ve star)

dışında tüm gazeteler!

Bu yazdığım gazetelere para vererek alırım, alabilirim.

Diğerlerine param nasip olmasın derim..paramı nasip etmem.... ama bedava olursa alır okurum:)

tsira35 02-15-2009 12:51

Alıntı:

genç_TÜRK Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 510505)
ŞERİAT HAKKINDA ALTTAKİ GÖRÜŞLERİMİ OKU LÜTFEN VE BENİM HANGİ ''ŞERİAT'' A KARŞI ÇIKTIĞIMI ANLA LÜTFEN!..VE UNUTMA Kİ MÜSLÜMAN BİRİNE MÜSLÜMAN DEİLSİN DEMEK BÜYÜK GÜNAHTIR!!!HERŞEYİ BİLDİĞİNİ SANMA ARKADAŞIM!!KİM İNSAN ONU ALLAH BİLİR!!VE İTİRAF ETMELİYİM Kİ BN DE ''ŞERİATÇI'' DİYEREK YANLIŞ KULLANDIM O KELİMEYİ..''ŞERİATÇI OLDUĞUNU SANANLAR'' DEMELİYDİM..ÖZÜR DİLERİM!..:)

Beni çok rahatsız eden bir konudur.Şeriat bizim güzel dinimizle bağlantılı olarak dogmuş bir olaydır.Yani aslında şeriatte ne varsa bu bizim dinimizdendir .Ama gel gelelim bu gün bazı ülkelerde şeriat adı altında baskı ve şiddetle dayatılan yanlış uygulamalar insanların yanlış fikir sahibi olmasına sebep oluyor.Şeriat kurallar bütünü amaca ulaştıran yol veya yollar demektir İslamiyetin doğuş ve yayılış zamanlarında bu kurallar yeni kurulan İslam Devletinin kuralları ve yönetim şekli olmuş ve devlet bu kurallara göre yönetilmiş.Yaşadığımız bu çağda böyle birşey söz konusu olamaz şeriat bu zamanda yönetim için değil yanlızca bireysel olarak geçerli olabilir.Dediğim gibi İslamda ne varsa şeriattda vardır(bahsettiğim şeriat Peygamberimiz zamanında oluşan ve uygulanan gerçek şeriattir) aklı başında her insan düşündüğünde kol bacak kesmek başı açık kadının koluna ve yüzüne kazzap atmak kırbaçlamak gibi bir uygulamanın dinle ve dolayısıyla şeriatle bağdaşmayacağını bilir.

1- Sana müslüman değilsin galiba kendini tanımla dedim sende tanımlamışsın. Bunda herhangi bir günah unsuru yok. İstediğin hocaya veya müftüye sorabilirsin.
2- Şeriat Allah'ın kanunu teşbihte hata olmaz insanlığın ana yasası demektir. Senin bahsettiğin yollar Tarikatlerdir. Kavramları birbirine karıştırma. Bu ülkede bir zamanlar cami avlularında kahrolsun şeriat diye nara atanlar ve onları destekleyen aptal müslümanlar zühur etmişti. Yaşını bilmiyorum ama tarihi aç bir oku. Şehitlik kavramı İslami bir kavramdır. Başka hiçbir yerde kullanılamaz. Ama onlar demokrasi şehidi bilmem ne şehidi diyerek bu kavramı ayaklar altına aldılar. Onlar bunu bilinçli yapıyorlar. Senin bilinçli yapmadığını ve kavrmları karıştırdığını düşünüyorum. Şeriatın Kur'andaki karşılığını oku. Çünkü şeriat Kur'an-î bir kavramdır.
3- Şeriatı Osmanlı tam manasıyla yaşamıştır. İran'da Arabistan'da veya başka hiçbir ülkede şeriat yoktur.
4- Hatanı idrak edip kabul ettiğine senin adına sevindim.

Yalnız Müslümanlar kardeştir. Müslümansan tabi ki benim kardeşimsin.

Ertuğrul ÖZGÜL 02-15-2009 12:54

aydın doğan ve milli gazte haricinde istisnalar hariç hepsini okuyabirim

Üç mevsim 02-15-2009 17:34

Alıntı:

redyellow Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 510989)
Soru: hangilerini almazsınız?

Cevap:

Milli Gazete,
Vakit,
Yeni Şafak,
Zaman
(bir ölçüde bugün ve star)

dışında tüm gazeteler!

Bu yazdığım gazetelere para vererek alırım, alabilirim.

Diğerlerine param nasip olmasın derim..paramı nasip etmem.... ama bedava olursa alır okurum:)

Taraf yok mu ?

Özgür Çağrı 02-15-2009 18:26

eve günlük giren gazeteler

sabah
taraf
yeni şafak
özgür kocaeli

tarafı ayrı olarak destek amacıyla bende alıyorum .. Cesur insanlara destek olmak lazım hangi ideolojide olursa olsun.

redyellow 02-16-2009 09:53

Alıntı:

özgün genç Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 512606)
Taraf yok mu ?

Yukarda yazdıklarımı bulamazsam belki:)

Taraf'ın duruşunu takdir ediyorum, dik duruyor, eğilmiyor, bükülmüyor.

Fakat dini konularda, İslami konularda hassasiyeti pek yok.

bu sebeple onu biraz daha geriye atıyorum.

Ama, asla ve asla almam da demem..

ATmaCA53 02-18-2009 21:55

Alıntı:

genç_TÜRK Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 514691)
benim şahsen en son alacağım gezete Taraf tır..çünkü taraf ın tek amacı TSK yı karalamak..ORDUYA SADAKAT ŞEREFİMİZDİR..ve ben bu yüzden orduya sadakat göstermeyen şerefsiz gazeteleri almıyorum...

orduya güvenelim güvenelim ama çürüklerini ayırt ederek güvenlim değilmi, bunun pkk ile işbirlikçisi var, hırısızı var, ahlaksızı var, bak muhsin yazıcıoğluda bizim gibi düşünüyor.

genç_TÜRK 02-18-2009 22:16

Alıntı:

ATmaCA53 Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 514695)
orduya güvenelim güvenelim ama çürüklerini ayırt ederek güvenlim değilmi, bunun pkk ile işbirlikçisi var, hırısızı var, ahlaksızı var, bak muhsin yazıcıoğluda bizim gibi düşünüyor.

taraf yaptığı haberlerle orduyu hedef alıyor hep!..ayrıca ermenici ve amerikan destekli bir gazete taraf..tamamen TÜRK karşıtı bir gazete..eskiden ben de taraf ı iyi bi gazete sanardım ancak yavaş yavaş onların gerçek yüzünü gördüm!..ergenekon hakkında güzel haberler yapmış olabilir ancak taraf yine de benim gözümden bir paçavra parçasından farksızdır!..evime en son sokacağım gazete taraftır!..:@

All times are GMT +3. The time now is 07:44.