![]() |
Alıntı:
|
türklüğü yada kürtlüğü savunarak ırkçılık yapmaya ne gerek var ya.....
zaten hep böyle olur illa biyer savunulacak.. biz türk kürt kardeşiz....ayrım yapan kalleştir... biz hepimiz müslümanız kimse bizi bize kırdıramaz.. |
Konu incelenmek üzere kilitlenmiştir. İnceleme sonucunda gerekli adımlar atılacaktır !
|
Konunun incelenecek çok yanı var çok!...
Arkadaşlar ayıp. Bende az bulunmadım bu forumda böyle muhabbetlerde ama ne bu ''lan, salak, gerizekalı'' vs. şeyler.. Yahu yetişkin insanlarız hepimiz, sözünde sivrilik biçimi vardır, böylesi hiç mi hiç yakışmıyor.. Keşke en başından bakabilseydim konuya, çok ileri gidilmiş dur diyende olmamış.. Son sözü söyleyip keseyim bende artık. Arkadaşlar bu ülke ve topraklar ne sizin ne babanızın malıdır. Ne benimdir ne de babamın malıdır. Bu vatan şu tarihe tanıklık etmişlerindir. En yakınlara gelirsek Çanakkale'de sırt sırta hilal ve yıldız için şehid düşenlerindir!. Gidip görmüş isek Çanakkale Şehitliğini, İstanbullusu, Ankaralısı, Manisalısının yanında Diyarbakırlısı, Vanlısı, Şırnaklısı, Erzurumlusu berabercene yatıyor.. İşte onlar savaşta sen busun sen şusun diye ayrımcılık yapmadan bize bu vatanı emanet etmişlerdir. Şimdi o değerleri hiçe sayıp birbirine bu çamurları atanlar o insanların kanına karşı gelmiş olurlar ve asıl hainliği onlar yapmış olurlar!.. Mesnetsizce birbirinize vurup durmuşsunuz. Yazık... Ama sükunetini hep korumuş bi taraf, hoş olan o idi bence. Ancak fütursuz söylemlerde bulunan kişilere(yada KİŞİye)uymasaydık keşke. Cahillik tadını aldım ben çünkü bu közü alevleyende. Cahilin üstüne bu kadar gidilmez. Hoş görüp tek kelamda es geçerdim ben olsam... Ama bence, forum olarak bu konudan çok ders çıkarmamız lazım! Son olarak da, bir Türk oğlu olarak, ATAsı Saltuklulara kadar dayanan bi mâfad olarak beni yakinen tanıyanlar bilir ki Ne mutlu Türk'üm diyene ve Türkiye Türklerindir gibi sözlere katılmam. Yani söyleyen söyler bu kendisini bağlar ancak işte böyle ayrılıklara sebeb oluyor her seferinde bu sözler. Ve bu da benim görüşüm tabiî. Böyle kendini (bi nebze de olsa) ayrıştırıp, karşıya 'ötekilik' hissi verdirecek sözlerden kaçınırım ben her daim. --- Ne mutlu hilal ve yıldız bayrağı altında kendine yer edinmiş ademoğluna. Ne mutlu her şeyin O'ndan geldiğini bilene. Zaferinde, bozgununda, nefesinde, darlığında yalnız O'nun isteği doğrultusunda gerçekleştiğini bilene... |
All times are GMT +3. The time now is 04:42. |