Siyaset Forum

Siyaset Forum (https://www.siyasetforum.com.tr/index.php)
-   Anketler (https://www.siyasetforum.com.tr/forumdisplay.php?f=123)
-   -   SIZCE MUSLUMAN BIRLIGI KURULSUN MU (https://www.siyasetforum.com.tr/showthread.php?t=9004)

maviinsan 09-21-2007 18:34

SIZCE MUSLUMAN BIRLIGI KURULSUN MU

Nasır döneminde Mısır da,laiklik vardı ama tutmadı.Saddam döneminde de az biraz laiklik vardı

ve bu liderlerin ortak özellikleri pan arabist ve biraz da sosyalist kökten gelmeleridir

Orhu_N_utu_Kuran 09-21-2007 20:51

Alıntı:

maviinsan Nickli Üyeden Alıntı
Arapların bize isyan etmesinin sebebi bizim turancılık düşüncemiz değildi.ARAbisyandaki bir bedevinin enver paşa'nın düşünceleriyle nasıl ilgisi olabilir???
Misaki milli haritası arapları dışlamıyordu.Arapların yaşadığı yerlerin geleceği halk oylaması ile belirlenecekti.AMA referanduö yapılamadı.YApılamazdı da zaten...

Şerif Hüseyin'e gelince.;Kendisi ingilizlerin altınlarına aldanıp Arap krallığı kurmak amacıyla osmanlı'ya ayaklanmıştır.Hatta savaştan sonra Şam'a gelip çeşitli faaliyetlerde bulundu ama başaramadı.Oğulları bikaç Arap ülesine kral oldu,ürdün,ırak vs...

Daha sonra kendisi de iktidarını kaybetti. Sürgüne gönderildi.Sürgüne gittiği yer ise KIBRıS adasıdır.BU sırada Rauf Denktaş'ın babası ile sıkı dost olurlar.Ona yaptığı hatadan duyduğu pişmanlığı belertse de artk iş işten geçmişti...
BUndan dolayı ben kendisini hayırla yad etmiyorum!..

MEHMETÇİĞİN MİDESİNDE ALTIN VAR PALAVRASINA KANIP YEMEN CEPHESİNDE ESİR DÜŞEN MEHMETÇİKLERİN KARINLARINI DEŞİP ALTIN ARAYAN ZAVALLILARDIR BUNLAR...

AYRICA BU ŞERİF HÜSEYİN LAWRENCE İLE BAYA Bİ KANKİYDİ...

Orhu_N_utu_Kuran 09-21-2007 21:20

Türkleri çok seviyorum. Tarih boyunca kahramanlıklarıyla, cesaret ve atılganlıklarıyla kendilerini kabul ettirmişlerdir. Milli ve manevi değerlerine bağlıdırlar. Dostluklarına güvenilir, düşmanlıklarından korkulur...

Tarih boyunca İslâm alemi Türklerden faydalanmıştır. Türkler güçlü oldukça İslâm alemi rahat ve huzur içinde olmuştur; zayıfladıkça, İslâm alemi ezilmiş ve horlanmıştır. Türkler İslâm'ın koruyucu gücü olmuşlardır.

Ancak ne yazık ki, bazı İslâm ülkeleri, emperyalist güçlerin oyununa gelerek Türklere ihanet etmişlerdir. Türklere ihanet ederek arkadan vuranlar belasını bulmuştur. Bugün bazı İslâm ülkelerindeki çıkmazlar ve sıkıntılar, bu tarihi hatanın bedelidir

Şimdi gururla söylemek istiyorum ki, Çeçenler tarih boyunca Türklere bağlı kalmışlar ve tarihin hiçbir döneminde ihanet etmemişlerdir.

Bugün ise, Türkiye'yi yönetenler o yüce değerlerden çok uzaklar. Halbuki Türk milleti, maddi ve manevi değerlerine bağlı olduğu sürece yücelmiş ve yükselmiştir. Ve dünya tarihinin akışına yön vermişlerdir.O yüce değerlerden ayrıldıkça küçülmüşler ve sıkıntılara düşmüşlerdir.Unutulmasın ki, Türkiye hem Türk dünyasının, hem de İslâm aleminin ümit ışığıdır. Bu ışığın sönmesi hem İslâm aleminin, hem de Türk dünyasının karanlığa gömülmesi demektir."

HAVA TÜMGENERAL CEVHER DUDAYEV

CAGLAR 09-21-2007 21:41

EVET BENCE OLMALI

KARAHANLI 09-21-2007 21:47

Alıntı:

muhammed-bin-süleyman Nickli Üyeden Alıntı
Alıntı:

KARAHANLI Nickli Üyeden Alıntı
Kurulmasına şiddetle karşıyım. Araplar bizim 1. Dünya Savaşı'nda kutsal toprakları kaybetmemize neden oldu. Hattâ, Kanal Seferi'nin bile kaybedilmesinde 1. derecede rol oynamışlardır dense, çok da yanlış olmaz. Müslümanlar gelip bize karşı savaştılar.

ewt savaşırlar tebi sen turan diye saçmasapn bir düşünceyi ortaya koy her nekadar kabul edilmesede turan çok etkiliolmuştur... senmmisaki milli diye sınırlarını çiz yemende ki kardeşime filistinde ve hicazda kardeşime dekiartık siz osunuz biz buyuz de sonra vefa bekle bu konu böyle basit değil kardeş...ve ne yazık öyle bi devletizki hala bu hatalrın üstünü örtmeye çalışıyoruz yanlış yapılmıştır orda dense savaşmı çıkar...

Alıntı:

subcomandante Nickli Üyeden Alıntı
bedevi araplar var şehirli şeyh hüseyinin arapları var...
hepsi farklı...

şeyh hüseyin son hicaz valisidir ve ürdün kralı kral abdullahın babasıdır... bu dam sonradan çok pişman olmuştur ve abdulhamithanın kurtlarla dansı kiitabında -mustafa armağan bunu belgeler ispatlamıştır...saygılarımla ....
şeyh hüseyini hayırla yad ediyorum...

TÜRK EVLADI 09-21-2007 21:47

Süeyman Bin Muhammed ;

Kardeş sen ne vefasından bahsediyosun?
Araplar kadar bizden nefret eden hain insanlar varmı?

İngilizler 1800 lerin sonunda Arabistan'ı işgal edince tek bir yer kaldı alınmadık orasıda Mekke'ydi!
Mekke'yi Araplar İngilizlere vermeyi kabul ettiler ama arapların o kutsal mekanı yalakalık için bir anda satmasına ramen Hz.Muhammed'in ayak bastığı o toprakları Cesur bir Türk Paşası ve onunla beraber 3000 Türk askeri korudu!

Düşün ki Anadolu da ne sıkıntılar çekerken aynı zamanda arapların savunamadığı mübarek toprakları savunduk!

Turan Birliğine saçma diyen sen dünyanın en hain insanlarıyla anlaşma yapmamızı mantıklı görüyosun!
Ben istemezmiyim Peygamberimiz yolunda bir birlik kurulsun ama cesur düşman namert dostan daha iyidir bunuda bil!

Bize Araplar ne zaman yardım etmiş?
Kim Kime vefa göstermemiş?
Bunları okuyup gelmen ve dostunu düşmanını tanıman dileğiyle?

Ha bu arada hikayenin sonunda ne olduğunu merak edersen eğer ;

O birlik kurmayı önerdiğin araplar ve işgalci ingilizler 3 bin Türk askerinin zorda olsa zaptedip kafalarını kestikten sonra ibret olsun diye Kabenin duvarlarına astılar!...İşte atalarımız arapların savunamadığı topraklar için bu duruma düştü...

muhammed-bin-süleyman 09-21-2007 22:03

Alıntı:

TÜRK EVLADI Nickli Üyeden Alıntı
Süeyman Bin Muhammed ;

Kardeş sen ne vefasından bahsediyosun?
Araplar kadar bizden nefret eden hain insanlar varmı?

İngilizler 1800 lerin sonunda Arabistan'ı işgal edince tek bir yer kaldı alınmadık orasıda Mekke'ydi!
Mekke'yi Araplar İngilizlere vermeyi kabul ettiler ama arapların o kutsal mekanı yalakalık için bir anda satmasına ramen Hz.Muhammed'in ayak bastığı o toprakları Cesur bir Türk Paşası ve onunla beraber 3000 Türk askeri korudu!

Düşün ki Anadolu da ne sıkıntılar çekerken aynı zamanda arapların savunamadığı mübarek toprakları savunduk!

Turan Birliğine saçma diyen sen dünyanın en hain insanlarıyla anlaşma yapmamızı mantıklı görüyosun!
Ben istemezmiyim Peygamberimiz yolunda bir birlik kurulsun ama cesur düşman namert dostan daha iyidir bunuda bil!

Bize Araplar ne zaman yardım etmiş?
Kim Kime vefa göstermemiş?
Bunları okuyup gelmen ve dostunu düşmanını tanıman dileğiyle?

Ha bu arada hikayenin sonunda ne olduğunu merak edersen eğer ;

O birlik kurmayı önerdiğin araplar ve işgalci ingilizler 3 bin Türk askerinin zorda olsa zaptedip kafalarını kestikten sonra ibret olsun diye Kabenin duvarlarına astılar!...İşte atalarımız arapların savunamadığı topraklar için bu duruma düştü...

kesinlikle yanlış düşünüyorsun sadece türkler açısından düşünüyosun bide rapların persvektifinden bak bakalım devletin yıkılmış devletin paylaşılmış eskidevletin o benim artık vatandaşım demi yo sadece çizdiğim misaki millininb içindekiler benim vatandaşım dio... sen ne yaprdın...ayrıca senin devletinin reddi miraz yaptı vahdetini naşına onlar sayipçıktı sen değil ben osmanlı değilim derken onlar bizi dedi ve atam deyip vahdettini naşına ldılar.. hatırlatırım.

KARAHANLI 09-21-2007 22:04

...

KARAHANLI 09-21-2007 22:05

http://www.akpartiforum.com/index.php?topic=10534.0

Orhu_N_utu_Kuran 09-21-2007 22:07

MUHAMMED BİN SÜLEYMAN

arapların vahdettine neden sahip çıktığını biliyoruz biz.hilafeti ele geçirmek için...

All times are GMT +3. The time now is 00:57.