![]() |
KURTULMUŞ'u indirme harekatı başladı :w:
Olaylı bir kongre yapan SP'de oldukça önemli gelişmeler var. Olaylı konreden sonra Kurtulmuş'un listesiyle tasfiye edilen Erbakan kanadı Saadet Partisi'ni harekete geçirdi. Şevket Kazan'ın olağanüstü kongre çağrısı ete kemiği büründürüldü ve iddiya göre Kurtulmuş'un rakibi de belli. Numan Kurtulmuş’un ikinci listeye karşı çıkıp, delegelerin 4’te birlik oyuyla yeniden seçildiği olaylı kongre sonrasında, Erbakan kanadı olağan üstü kongre sinyali vermişti. Gelinen süreçte bugün harekete geçildi. Dün katıldığı bir televizyon programında, hafta sonu yapılan kongrede yaşananlardan sonra Saadet Partisi teşkilatlarının ikiye bölündüğünü belirten eski Adalet Bakanı ve SP Genel Başkan yardımcısı Şevket Kazan, çift liste krizinin yaşandığı kongrenin yenileneceğini söylemişti. "ÖZÜR DİLENECEK KONGRE" Partinin hiçbir zaman bölünmesine izin vermeyeceklerini söyleyen Kazan, ortaya çıkan kötü tablonun gerçekleşecek olağanüstü bir kongreyle aşılacağını ifade ederek, "Mevcut yönetim yaptığı hatayı yenilenecek bir kongre ile düzeltmelidir. Hata düzeltilmeli ve özür dilenecek bir kongre yapılmalıdır." demişti. BUGÜN HAREKETE GEÇİLDİ Erbakan’a yakın kanadın oluşturduğu ve “tasfiye edilenler olarak” adlandırılan grubun bugün itibari ile olağanüstü kongre için harekete geçtiği öğrenildi. KURTULMUŞ'A UZLAŞI TEKLİFİ Ankara kulislerinde, “tasfiye grubunun” ilk etapta Numan Kurtulmuş ile görüşüp ortak bir liste üzerinde anlaşıp ortak genel başkan adayları olarak kongre yapılmasını önereceği konuşuluyor. İddialara göre Kurtulmuş’un bunu kabul etmemesi durumunda ise Erbakan kanadı kendi genel başkan adaylarını belirleyecek. ERDOĞAN'A BENZEYEN RAKİP Ağırlık kazanan isim ise Recai Kutan döneminde de Numan Kurtulmuş’a karşı adı geçen ve son kongrede tasfiye edilen isimler arasında olan Mete Gündoğan. Sima olarak Başbakan Erdoğan'a benzemesiyle gündeme gelen Gündoğan, Necmettin Erbakan'ın Başbakanlığını yaptığı 54. Hükümette Başbakanlık Başmüşavirliği yaptı. İSTİFASI GÜNDEMDE Tüm bu gelişmelerden haberi olan Numan Kurtulmuş’un ise karşı listenin genel başkan adayı olmayı reddedip görevinden istifa edeceği belirtiliyor. 250 İMZAYA ULAŞILDI Bin 250 delegesi bulunan Saadet Partisi’nde olağanüstü kongreye gitmek için kongre üyelerinin beşte birinin yani 250’sinin imzalı isteği olması gerekiyor. Haber 7’nin elde ettiği bilgilere göre, Numan Kurtulmuş’a karşı harekete geçen Erbakan kanadının olağanüstü kongre için gerekli olan 250 imza sayısını şimdiden bulduğu öğrenildi. REFERANDUMDAN ÖNCE Erbakan kanadının olağanüstü kongreyi 12 Eylül'de yapılacak referandumdan önce gerçekleştirmek istediği ve bu şekilde de kritik oylamanın kilit partisi olan Saadet Partisi'nin teşkilatlarına hakim olmayı hedeflediği belirtiliyor. http://haber5.com/numan-kurtulmusu-i...aberi-87669.aw Pek rahat duracağa benzemiyorlar,zaten delegelerin çoğu ellerinde 1250 delegenin sadece 310'u kKurtulmuş'u desteklemişti..Olağanüstü kongreden KURTULMUŞUN kellesini alırlar pek şansı yok gibi..eğer dümen bozulmaz ise |
Milli Görüşçüler, Necmettin Erbakan'ın listesini reddederek Milli Görüş partisi olmaktan çıkmış olan Saadet Partisi'yle uğraşmamalıdırlar. Milli Görüşçüler adı Mutluluk Partisi olan yeni bir Milli Görüş partisi kurmalıdırlar.
|
Aslında olayların sinyali sanki kurtulmuşun 28 şubatın üzerine gidilmedi demesiyle verildi galiba...
Hatta refahyol susurluğun üzerine gidebilse 28 şubatta devrilmezdi bile dedi... Bunlar çok cesur yorumlar parti dışından birisi dese ona neler denir bilmem...Ama sayın kurtulmuş bunu dedi... Sonra kongrede bu liste varsa ben yokum dedi... Bilmiyorum hayırlısı... |
Alıntı:
İçinde oldukça radikal ve fanatikler de var..Çoğu saf düşünceler ile hareketin içinde..Her yerde siyonist arayan paranoyaklık derecesinde bir ürküntü :) (TDK nın yeni türkçe kelimesi) Hoca her ne hikmet ise ERGENEKON ve CUNTA işlerine ÇIT çıkarmadı.Aslında 28 Şubatta da tam istediklerini yaptı..Susurluklara FASAFİSO bunlar dedi.. İnsan haliyle ŞÜPHEYE düşüyor..Bizi oyuna mı getirdiler diye.. Kurtulmuş belki de olanların farkında ve birşeyler yapmak istiyor olabilir |
Alıntı:
Bu konularda necmettin hoca hep öyleydi iyi siyasetçi yetiştirdi fakat iyi siyasetçi olamadı... Korkak bir siyasi anlayışı vardı..Çok fazla korkaktı hemde... Ondan ötürü her ne hikmetse her hükumet oluşunda tak darbe.. Ülke kronik darbe manyağı haline gelmişti...:w: |
Alıntı:
|
Alıntı:
Bir çıkarım yok fakat trajikomik... Zoruna gittiyse git liderine söyle hey liderim niye birini bile engelleyemedin... Gel ondan sonra ben sana dönemimizde engellenen darbe girişimlerini anlatayım.. Çok hoşuna gittiyse tekrarlıyorum... ÜLKE KRONİK DARBE MANYAĞI OLMUŞTU....:w::w::w::w: |
Evet hocanın korku ile arası pek iyi değildi.
Darbeciler de MADEN bulmuş gibi üşüşmekte gecikmediler haliyle Sonra ülkeyi de yağma ettiler Neyse Milli GAZETE den Nurman Kurtulmuş'a eleştiriler gelmeye devam ediyor Alıntı:
TV5 eleştirilince de FİTNEYE SEBEP OLMAK İSTEMEDİK diyorlar Fitne dedikleri şey neyse artık Haber5 sitesi ise Erbakancıların tasfiyesinden yana Kurumlar da bölünmüş vaziyette anlayacağınız Bizde huzurlu bir aileye yani AK PARTİYE davet edelim Bu kavga karakolda bitmeden :) |
Alıntı:
darbe girişimini engelleyebilsin ayağını yere akparti gibi sağlam basmadıkca (350 milletvekili) hiçbir darbeyi engelleyemezsin. adnan menderes te darbe kurbanı idi.o da bu ironinin içinde olması lazım gelir heralde. |
Alıntı:
Tek başına iktidar olsaydı da fark eden bir şey olmazdı... Bir insanın siyasi duruşu ve cesareti ne ise hükumette olsa muhalefette olsa odur bahane aramaya gerek yok... Adnan MENDERESİ ile necmettin erbakan'ı karşılaştırman bile yanlış... Üç erbakan gözümde bir menderes etmez.... Menderes en azından o kadar korkak değildi... Ki onun döneminde onun yerine ERBAKAN olsaydı ülkeyi düşünmek istemiyorum... Düşünmeye kalkışmak bile akıllara zarar... |
Alıntı:
|
Alıntı:
o dönemde çilleri aklayıp koalisyona gitmeyip seçim yeniletseydik iktidardaydık demişti... demek ki bazı şeyler önceden görülüp o yönden siyaset uygulanabiliyormuş... |
Alıntı:
canı sıkılan seçime gitsin. "ya bu seçimde iktidar olamadık biz bi seçim daha yapalımda bizi iktidar yapın" öylemi:) o dönemlerde erbakaın yerine o partinin başında odun olsun oduna oy veririm diyen odunları biliriz. |
O dönem bu sözü söyleyip oy vermeyenler yada verenler beni ilgilendirmiyor...
Beni ak partiye oy veren bilinçli türkiye seçmeni ilgilendiriyor... 40 yılda bir kere bile halk bu oyu vermediyse erbakan hoca oturup bir şeylerin muhakemesini yapsın... |
Alıntı:
Düşün bir İsmet İnönü gibi bir insanın karşısında Necmettin ERBAKAN'ı bakalım aklına ne gelecek... Alıntı:
|
Alıntı:
ak partiye oy veren ne kadar bilincliyse sp ye oy verenlerde o kadar bilinclidir sonucta herkes hür iradesine göre oy kullanmistir ve buna saygi duymaliyiz ki demokraside iste tam budur! |
Alıntı:
Mesaj düzeltilmiş, benim yazıma da gerek kalmamış. Teşekkürler akıncı |
Alıntı:
Muhakeme derken Erbakan Akparti gibi bilinçli seçmen döneminde hazır oyla bu ülkeyi idareye almadı. erbakan ve arkadaşları sıfırdan başladı. taa 1969 dan günümüze kadar halka doğruları gösterme çabasıyla yola cıktı ve cok şükür halkımız da doğru yolu buldu. |
Alıntı:
Ben burada sayın mehmetakifin yazısına nazire yaptım... Yoksa öyle bir hadsizlik yapmam yapmış olursam bütün sülaleme odun demiş olurum... Lütfen biraz dikkatli olalım... |
Arkadaşlar yanlış anlaşılma oldu sanırım.
odun kelimesi O dönemde "Erbakan refah partisinin başında olmasın erbakanın yerine odun olsun ben refah partisine oy veririm" diyen kişilere odun dedim sadece.... |
Arkadaşlar yanlış anlaşılma oldu sanırım.
odun kelimesi O dönemde "Erbakan refah partisinin başında olmasın erbakanın yerine odun olsun ben refah partisine oy veririm" diyen kişilere odun dedim sadece.... |
Alıntı:
Alıntı:
Hakkın var Redyellow odun lafına kızacaksan önce yukarıdakinden başlamalıydın |
Alıntı:
|
Alıntı:
Lütfen konuyu takip edelim takip etmeden veya tam okumadan birilerine celallenmeye gerek yok. Bir diğer husus ise diyelim ki bu arkadaş hiç bir şey yokken öyle dedi. Yinede üslup kötü olsa da anlamı sizin dediğinize çıkmıyor çünkü; Sp'ye oy verenler odun kafalıdır veya odun kafalılar sp'ye oy verir demiyor. Sp'ye oy veren veya vermeyen odun kafalılar diyor.. Lütfen az dikkatli olalım... |
benhur ben seni muhatap almıyorum.
Lütfen sen de beni muhatap alma. Ben akıncı arkadaşı muhatap aldım, lafımın onun tarafından dinleneceğini ümit ettiğim için, aramızdaki hukuku düşündüm ve ona yazdım. Seni ben boşveriyorum sen de beni boşver. |
Alıntı:
bana ODUN demeye hakkın yok! |
Dillerde türkülerle,
Ellerde çiçeklerle, Gönülde sevgilerle, Mutluluk vakti geldi. Gelin birlik olalım, Elele tutuşalım, Sevgiyle buluşalım, Mutluluk vakti geldi. Sevgi, barış ve kardeşlik için, İnsan hakları ve özgürlükler için, Adalet ve gerçek hak anlayışı için Mutluluk Partisi.http://img408.imageshack.us/img408/1219/hnzrsmiley.gif |
Alıntı:
Arkadaşlar lütfen iyi okuyun mesajımı benim orada niyetim refaha saadete msp mnpye fp ye oy veren insanlara odun demek değildi... sayın mehmet akifi odunlarıda biliriz deyince bende nazire olsun diye Milli görüşçü bir ailede yetiştim herkesten önce bu hakareti kendi aileme edemem... Lütfen geçmiş ve anlık sinirlerimizden arınarak yazalım mesajlarımızı... samimiyetine sığınarak o kelime üzerinden devam ettim... |
Alıntı:
Müsterih olunuz. |
Alıntı:
sayın mehmet akif oy vermeyen odunlarıda biliriz deyince ben vereni vermeyeni bilmem aldığı oy bu kadar dedim ve odun kelimesini kullandım lütfen yanlış anlaşılmasın... Ama o yönde bir tartışma oalcaksa mesajımı düzeltebilirim... |
Vatandaş gülsün diye,
Tarih sevinsin diye, Haksız utansın diye, Mutluluk vakti geldi. Düğümü çözmek için, Oyunu bozmak için, Destanlar yazmak için, Mutluluk vakti geldi. Refah ve kalkınma için, İzzet, onur ve saygınlık için, Ahlâk ve maneviyat için Mutluluk Partisi.http://img408.imageshack.us/img408/1219/hnzrsmiley.gif |
Alıntı:
Yok hocam zıplamak için bahane mi yok Bizler farkındayız zaten kötü niyet olmadığının Teşbihte hata olmaz Odunluk genetiktir ayrıca Ailede olması gerekir Gürgen Meşe Çam... |
Alıntı:
Yazın çok tartışmaya açık bir yazı olmuş. Eğer düzeltirsen kendine yakışanı yapmış olursun. |
Alıntı:
:) Aptallar 6 saat uyur desem siz kalkıp bundan her 6 saat uyuyan aptaldır anlamını çıkarıyor musunuz??? Lütfen illa bir yerlere patlamak istiyorsak en azından haklı gerekçemiz olsun böyle kelimelerin cümlelerin anlamını çarpıtmak yakışmıyor... |
kusura bakmayin konunun öncesini okumadan o mesaji görünce konuya yazma geregi duydum..
cünkü partizanligi oldum olasi sevmem ben tkp liyi sevmem, chp liyi sevmem ama onun verdigi oya saygi duyarim.. sonucta o insan kendine has nedenleriyle o tercihi kullanmistir ve insanlarin tercihlerini alaya almak, gözardi etmek, saygisizlik yapmak bizlere yakismaz.. akinci arkadasimizdan özür dilerim basina bakmadan sonuna baktim belkide akinci dan böyle bir söylem beklemedigim icin afalladim.. kaldiki hepimizin ailesinde yeterince sp li var en basit örnegi benim abim, esim, kayinbabam, bacanagim sp li ve dayilarimin ikisi sp de aktif siyaset yapiyor yani onlara yapacagim hakaret, kendime yapmis gibi olur.. |
Sanırım yazım hararetli tartışmalar esnasında yanlış anlaşılmaya müsait...
Güzellikle süren tartışmada pürüzler çıksın istemediğimden yazımı düzelttim... Yapılan alıntılardada yazımı düzelteceğim...Lütfen iyi okumadan yada sebebini sormadan direkman yüklenme olmasın... Selam ve dua ile... |
akıncı:
Teşekkür ediyorum. İYi sohbetler. |
bir ay önce yazmıştık.Sp kaynıyor diye.
kongreden iktidara sloganı o kadar havada kaldı ki Sp kendi ipini çekti. mitingler bile bu kadar ekranlarda görüntülenmedi. anahaberlerde Şevket Kazan'ın Kurtulmuş'a olan ifadelerini işine gelmeyenler görmezden gelebilir. Kurtulmuş'un tırnaklarını kazıyarak Sp'yi parlatma işleri bu kongreyle yerle bir olmuştur. kongreden Sp'nin değil AK Partililerin ve eski milli görüşçülerin ders çıkarttıklarına eminim. hadi geçmiş olsun. |
Saadet'ten olağan üstü kongre kararı!
Saadet Partisi'nin olaylı olağan üstü genel kongresi sonrası Yüksek İstişare Kurulu çözüm için yol haritasını belirledi ve ilk adımını attı. Kongrede yaşanan liste hadisesi üzerine 3 gündür toplanan YİK kararını verdi. Parti en yakın zamanda olağan üstü Genel Kongre yaparak ortaya çıkan karmaşayı giderecek. Erbakan Randevu vermedi: İsitafa et gel ! Alınan son bilgilere göre Saadet Partisi Genel Başkanı Kurtulmuş Milli Görüş Lideri Prof. Dr. Nemettin Erbakan'dan kongre sonrası randevu talep etti. Talebi değerlendiren Milli Görüş Lideri Erbakan ise olumlu yanıt vermeyerek, 'İstifa et, gel' dedi. Genel Başkanlık için Sürpriz adaylar Yapılacak kongrede asıl soru ise Genel Başkan Adayı'nın kim olacağı? Bu ölçüde Saadet Partisi'nde konuşulan isimler arasında, geçtiğimiz kongrede de ismigeçen Prof. Dr. Mete Gündoğan ve Adil Düzen'in mimarlarından Prof. Dr. Arif Ersoy'un ismi de var. Kurtulmuş'un istifası gündemde Tüm bu gelişmelerden haberi olan Saadet Partisi Genel Başkanı Numan Kurtulmuş’un ise karşı listenin genel başkan adayı olmayı reddedip görevinden istifa edeceği ve kongrede de tekrar aday olmayacağı belirtiliyor. İlk gün 640 imza Başlatılan Olağan üstü Genel Kongre çalışmasında ilk gün 640 delegeden imza toplandığı öğrenilirken, bu imzaların sayısının artacağı tahmin ediliyor. http://ajans5.com/detay/2010/07/14/s...re-karari.html Olaylar nereye tırmanacak merak ediyorum :hihi2: |
Bütün saadet konularına kopyala yapıştır bu heberi.
:D:D |
All times are GMT +3. The time now is 02:36. |