![]() |
bu mu la sizdeki ümmet bilinci
oyşş yerle bir oldum :) vatikana muah muah irana tü kaka pis şia itikadı bozuk vay gülüm vay :) |
Radar ülkemiz için faydalı sayılabilir.
Mesela israille savaşa mı girdik ? Kullanırız onlara karşı. İlla İran'a karşı gözle bakmamak gerekir,ülkemizin güvenliği açısından da iyi bir şey bana göre. |
Alıntı:
|
Alıntı:
bende diyordum aramızı düzelten kim meğer vatikanmış ? yokda onlarla aynı karede can atmayı hani müslüman atar ki ? İran ne zaman iç işlerimize karşmış daha düne kadar tüm kitaplarımızda baş düşman ilan edilmişti iran. vaw ana vayy not: hitabım şahsınıza değildir. |
Alıntı:
|
Alıntı:
ayrı TRT kara yılan yakalandı dedi. İran mı dedi iran ikinci adamı yakaladık dedi. karayılan PEJAK'ın adamı mı yada ikinci adam mı ? bide Türkiye abi olacak diye bir kaide mi var ? ben islam alemine laik islamı birinci tehdit gören bir abi istemiyorum abim olda dinlemem. sanki türki ömür boyu Ak parti ile yöneticek miş gibi konuşuyoruz. adnan menderes dönemide böyle bir dönemdi sonrasında nelerin yaşandığı aşıkardır. |
Alıntı:
|
eğer karayılan olayı gerçekse sen karayılan olayında iranın türkiyeden habersiz bir adım atacağını mı düşünüyorsun...
pkk yı bize koz olarak kullanacak ülke çıkıp pjak ı darma dağın edermi ? senin devletin karayılanı kaybederse fehman hüseyin deden adamın neler yapabileceğini bilmiyormu sanıyorsun ? israil ve nato kendi güvenliği için türkiyeyi kullanıyor bunun daha basit bir açıklaması olamaz... senin ülkeni düşünen nato sana kime ateş edip kime edemeyeceğin ayarlanmış uçak satmaz... seni düşünseydi nato en basitinde mavi marmara baskını sonrası birşeyler yapardı çünkü nato üyesisin... oysa ki natonun kurucusu amerika bm de israili savundu... kafirler bir hesap yapıyor...kafirler hep hesap yapıyor ama... enfal suresi 30.ayette rabbim buyuruyor... Onlar tuzak kurarken Allah da tuzak kuruyordu. Allah tuzak kuranların en hayırlısıdır ! kafirin hesabı varsa şüphesiz rabbiminde hesabı var... |
|
Alıntı:
Ayrıca pjak'a karşı operasyonların yapılmasıda tamamen iran'ın kendi sukunetini sağlamak adınadır... İranla yaptığımız ittifakta çıkarlar için yapılmıştır.. |
Yahu irandan ne yapmasını bekliyorsun ?
ters düşmekten çok ötesi bu durum adamlar yine ses etmiyor... resmen yarın birgün seni işgal etmeye kalksalar senin kendini savunmanı engelleyeceğim ben diyorsun... yemin ederim biri benim düşmanımın kendini savunmasına yardım etse onun düşmanı olurum irandan düşmanca ne gördünüz bu süreçte ? Türkiyenin natonun hedefi olduğunu ve irana türkiyenin füzelerini etkisiz hale getirmek için kalkanlar kurulduğunu farzet ne yapardık ? üstelik natonun askeri üs olarak kullandığı ve bunlara hayır diyemeyen bir ülkeye kurulduğunu farzet... ne körfez savaşında hayır diyebildik natoya... ne afganistan işgalinde... ne ırak savaşında... adamlar hem üslerimizi hem askerlerimizi kullandılar... şimdi kim garantisini verebilir olası bir irana saldırıda bizim bu kalkanların kullanılmasını engelleyeceğimizi ? |
Alıntı:
Zamanında nato ve abd aşkıyla yanıp tutuşan ucube yöneticilerin pislikleri bugüne mâl edilemez... İran'ın Türkiye alehinde yaptığı açıklamalar, yakın zamanda gerçekleşen bir ikinci adam krizi vs vs bunlar küçümsenecek şeyler değil ancak dediğim gibi kalben kurulmasına elbet bende karşıyım fakat bu kalkan dahilinde israilde var... Ülke çıkarları gözedildiği sürece bence sorun yoktur, hareket alanımız kısıtlanabilir elbette fakat bunu değiştirmek 10 yılda olacak iş değil, Başbakanımız çok mu memnun sizce bu durumdan O böyle bir mevkiideyken neler yapmak istiyordur kalben fakat siyaset, diplomasi böyle yürümüyor, hata kaldırmıyor, natodan çıkalım diyoruz, zaten akbaba gibi kafamızda dönüyorlar bir olay olduğunda tüm nato üstümüze çullansa ne yapacağız ? İran mı yardım edecek Türkmenistan mı Somali mi Tanzanya mı Libya mı Suriye mi Mısır mı Arabistan mı Pakistan mı Afganistan mı ? Kim yardımımıza koşacak ? Kimse... |
şu ikinci adam konusunda iranın türkiyeden habersiz birşey yapamayacağı açıktır...
türkiye karayılanla diyalog içindedir ve şu an ehveni şer durumundadır o adam... natonun türkiyeye saldıracağını düşünüp bu kalkanları yerleştirmemizi haklı göremeyiz... soğuk savaş döneminde dahi nato ve varşova paktı bu ülkeyi birbirine yedirmemek için elinden geleni yaptı... şimdide natoya türkiyeyi yedirmezler... vede devlet olmayı yıllardır başarabilmiş bir ülkeye savaş açmayı göze alamaz kolay kolay kimse... 1 sene önce irana yaptırım kararı konusunda red cevabı verdiğimizde yer yerinden oynadı ama saldıran eden olmadı ? demek ki yeri gelince gereken yapılabiliyormuş... biz zaten tayyip erdoğanı kukla maşa bi adam olarak görsek itiraz etmeyiz bu olaya... tayyip erdoğanı tanıdığımız için nasıl bu jandarmalığı kabul ediyoruz ona çıldırıyoruz... |
Alıntı:
Natodan çıkalım hadi bakalım "yemez" |
yaw Allah aşkına yıllarca 79 de beri adamları rejim ihraç edecek diye düşman belledik kitaplarımızda bile işliyorduk hatta 4 sınıfta bile bize düşman sayarken iran doğudaki düşmanımızdı. adamlara karşı kendi topraklarımızda batılıları koruyacak kalkan kuruyoruz. siz kara yılana takılıyorsunuz. demekki iran sizi birinci düşman bile ilan etse sizinkinin yanında az kalır. ayyıptır yaw iranı ikide bir saçma sapan hayali kavramlar üzerinden düşman bellemek. düşman kabul edilcek başka devlet yok mu ?
|
Alıntı:
|
natodan korkan kim ?
israil mavi marmaraya saldırdığındada biz nato üyesiydik ne yaptı nato ? nato bizim ve diğer müslümanların yararına hiçbirşey yapmaz... işte bosnayı hatırla... ha dersen nato saldırısa diye... zaten ırakta ve afganistanda rezil oldular... fırsat buldukları an afganistandan kaçacaklar... irana saldırma niyetleri var aynı anda iki güçlü devletle savaşmaya yemez... |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
o zaman gereksiz şeyler için başka devletleri hele müslüman kardeşlerimizi hiç hedef etmemek gerek. kendimizi bir gün İranın yerine koyarsak Türkiyenin yüzüne bile bakmayız. çıkarlar için olsa bile.
|
yahu kardeş...
sen dünyayı sırf nato merkezli mi görüyorsun... amerika ortadoğunun en önemli iki ülkesi iran ve türkiyeye saldıracak düşman emperyalistler bunu mu izleyecek... bu memleketteki solcu sağcı kavgaları dahi amerika-rusya savaşıydı... yedirmezler birbirlerine ki devlet kültürü olan bir ülkeyi işgal etmen zordur... biz bugün gırtlak gırtlağa kavga ettiğimiz solcuyla savaş günü omuz omuza aslan gibi savaşırız... amerika devlet kültürü olan hiç bir ülkede zafer elde edemedi edemez... şu konjonktürde türkiyeye saldıramaz bütçeleri bile buna izin vermez... afganistan bataklığında çürüdüler gözleri kesmez hem türkiyeyi hem iranı karşılarına almaya... üstelik ortadoğudaki kalelerinide kaybetti... hiç kolay değil Allahın izniyle o olay... |
Alıntı:
Yavuz abi iyi diyorsun hoş diyorsunda bahsettiğimiz karşı güç ya asimile oldu ya da yok edildi... Nato merkezli bakmıyorum, ben iranın yerinde olsam öyle bir durumda Türkiye'nin yardımına koşmam keza kendilerine dokunacak birşey olmadıkça zaten koşmayacaklardır da.. Çok şükür komşumuzlar yoksa öyle bir durumda kıllarını kıpırdatmazlar haklı olarak... Türkiye cumhuriyet belası başına sarıldığından beri yüzünü batıya öyle bir döndüki arkamızı toplayamaz olduk bakın ortadoğunun haline bakın yüzyıllar boyunca bizimle müttefik olmuş devletlere bakın bir zamanlar bizim yönetimimiz altında olan devletlere yani demem o ki yüzümüzü batıya dönüşümüzün izleri silinmedi hâla, halihazırdaki antlaşmalar, ülkemizin statüsü elimizi bağlıyor ha bir de şöyle bir durum var biz sadece bölgesel liderliğe oynamıyoruz dünya liderliği misyonuda var ülkemizde işte bu yüzden böyle zamanlarda kol kırılır yen içinde kalır yapacak birşey yok... |
iranın filistinden,lübnandan,bosna hersekten,ıraktan ne çıkarı vardı ? ama islami direnişin saydığım ülkelerdeki liderleri iranın her zaman yanlarında olduklarını defalarca dile getirdiler... sünni filsitinin en büyük islami direniş örgütü hamasın hiç bir lideri yoktur ki konuşmasında irana teşekkür etmiş olmasın... |
Alıntı:
|
işte bende sana diyorum ki türkiyenin filistinden,lübnandan,ıraktan,bosnadan ne farkı var ?
iran artıkını düşünmez merak etme zaten biz artıktan değil bu kalkan reddedilseydi üzerinden konuşuyoruz... ırk dersen iranlılar diğer destek verdikleri gibi arap değil yani ırksal bi yardım yok ortada... mezhep dersen lübnan direnişi harici şii yok aralarında... demek ki mesele islam-gayrimüslim savaşı olunca iran her zaman islam tarafında yer alıyor... üstelik tarihe bakıyorsun biz bu iranla 1639 dan beri hiç savaşmamışız halbu ki natodaki ülkere bakıyorsun daha düne kadar savaştığın ülkeler var... dünya liderliğine oynamanın yolu bölgesel entegrasyonu sağlamaktan geçiyor... ahmet davutoğlu boşuna komşularla sıfır sorun demiyor... türkiye-ırak-kürdistan-iran ve suriyeyi içine alan bir entegrasyon neredeyse sağlanacaktı... |
Alıntı:
|
Alıntı:
sen ne diyon molla gözün sevem :) |
Velhasılı kelam müminler ancak kardeştirler...
tevhid bayrağının altında hz.muhammedin ordusuyuz hepimiz... üstünlükte takvadadır... mezhepsel,ırksal ayrımları bir kenara bırakırsak en büyük kalkanı kurmuş olacağız küfre karşı... ne fitne işleyecek o kalkana ne küfür... hadi hayırlı geceler... |
Alıntı:
|
1- Türkiye 60 senedir Nato'nun üyesi
2- bu bir bomba falan değil. Füze hiç değil. Sadece üstün güçle donatılmış bir radar sistemi. Mevcut radarların geliştirilmiş hali. KAldı ki Türkiye'de ve diğer tüm nato üyelerinde 60 senedir nato füzeleri ve radar sistemleri var. 3- İran değil istisnasız her devletin saldırısına karşı bunlar kullanılır. İran'ın bize saldırma amacı mı var ki korkuyorlar? 4- bu radarlar savunma amaçlı. SAldırı amaçlı olmasına hiçbir Türk hükümeti müsaade etmez. 5- İsrail'in abd destekli kendi üstün güçlü radarları var zaten. Arrow hava savunma sistemi nedir google'da yazın öğrenin. İsrail bize muhtaç mı sanıyorsunuz? |
All times are GMT +3. The time now is 09:01. |