Siyaset Forum

Siyaset Forum (https://www.siyasetforum.com.tr/index.php)
-   Kitaplar ve Dergiler (https://www.siyasetforum.com.tr/forumdisplay.php?f=139)
-   -   Okuduğumuz Kitaptan Cümleler (https://www.siyasetforum.com.tr/showthread.php?t=16919)

Kur'ânTalebesi 02-16-2011 15:19

Mü’min olmaya asla layık olmadığı halde, bu dine inandığını öne sürerek, insanları Allah’ın dininden vazgeçirenlere yazıklar olsun.
| Seyyid Kutub - Fi Zilal'il Kur'ân

Sevban 03-12-2011 13:36

Kitap değilde dergi;

Bir Hoca Efendi Vaaz Ediyor...

İnşaallah muvaffak olursunuz oğlum,amma velakin tedbiri ve temkini elden bırakmamak lazım "acele işe şeytan karışır" cenabı Hak Kur-an'ı Keriminde "sabrediniz" buyuruyor.

--Hayır efendim Cenabı Hak Kur-anı keriminde sabrediniz diyor amma sizin anladığınız manada değil.Sizin! Sabrınız ölülerin sabrı gibi, tedbir ve temkin dediğiniz şeyde korkaklıktan başka birşey değildir.Oturduğunuz yerde şunu bunu çekişirmek,bol bol rahat rahat kahramanlık taslamak birşey ifade etmez inşaAllah olup bitenlerden sizde mesulsunuz. Size haddim olmayarak Hazreti Ali'nin bir sözünü hatırlatayım;Hazreti Ali diyor ki;"Namuslu insanın korkaklığından,namussuzun cüretinden ALLAH a sığınırım."

Siz çoktan ölmüşsünüz;bir fatihalık işiniz kalmış,bari susun...

Serdengeçti.... (Sayı 1-Bize soruyorlar-cevap veriyoruz)

İntifada 06-22-2011 17:57

"Dinle siyasetçi kardeş! Spike Lee'nin bir filminde yaşlı bir ayyaş önüne gelene Hey doktor, doğru olanı yap diyor. Bu laf çok doğru bir laftır, doğru olanı yapmak lazım. Ve doğru olanı doğru olduğu için yapmak lazım. Mesela danışmanların Bir huzurevi ziyareti imajınız açısından hiç fena olmaz dediği için değil, Hakikat itibarı ile hiç fena olmadığı için ziyaret etmelisin huzurevini. Bu arada imajının açısından dem vuran danışmanların olmamalı tabii. Her şey sahici olmalı, Peygamber gibi. Öyle olursa gelir gelecek olan. Manen ve maddeten. Yani hem buhur kokusu dolanır kafamızda, hem işçilerin alınteri kıymete biner, hem de Kosova'ya islam bayrağını dikeriz. Hatta Belgrad'a. Hatta Londra'ya. Yerimizde saymamız da muhtemel tabii. Ve yerimiz yer oldu mu hiç sorun değil bu; Ebû Zerr'in Ebû Zerr olduğunu kim inkâr edebilir?"

ebuzer-hakan albayrak

İntifada 06-22-2011 18:14

Gerçek şu ki, küçük adam, laisist bir Türk Arapları sevmez. Laisist bir Arap da Türkleri sevmez, İslam Dünyası'nda laisizmin gereğidir kardeşine düşman olmak. Türk'ü de Arap'ı da vuran Batı. Fakat Türk ve Arap, Batı'ya değil, birbirine diş biliyor. Sence de komik değil mi?

hakan albayrak-ebuzer

İntifada 06-22-2011 18:33

Dergâhtan çıkmış motorlu ve de sepetli atımıza doğru ilerliyorduk ki, önümüze bir TV ekibi çıktı. Elindeki mikrofonu Ebuzer'in ağzına dayayan muhabir, "Efendim, Türk-Kürt ayrımı yapanlar var. Bu konuda ne söyleyeceksiniz? Lütfen kameraya bakıp konuşun" dedi.

Ebuzer kameraya bakıp konuştu...
"Ben bu konuda maziye gidiyorum, iki atlı geçiyor önümden. Biri Nureddin lakabıyla anılan Mahmud; Türk. Diğeri Selahaddin lakabıyla anılan Yusuf; Kürt.
Arkadaş bunlar. Müttefik. Ortak. Kardeş.
Kol kola verip Suriye'yi Haçlılardan temizliyorlar, İki asırdır paramparça olan Suriye, onların birbirine geçmiş gayretleri sayesinde toparlanıyor. Birlik sağlanıyor. Sonra Mısır'la Suriye'yi birleştiriyorlar.
Birlikte Kudüs yolunu açıyorlar.
Ve nihayet Selahaddin Kudüs'ü fethediyor.
Ortada ne Türkçülük var, ne Kürtçülük. Arapçılık da yok. Ümmetçilik var!
Nureddin'e ve Selahaddin'e seve seve asker oluyoruz hepimiz.
Çünkü dava hepimizin davası.
Kader kimi seçerse kaptan o olsun diyor ya şair Mevlana İdris, işte öyle.
Bugün kaptan benim, yarın sensin. Fark etmez. Yeter ki hilâl yükselsin tepemizde.
Ve yeter ki kaptan olanda kibir olmasın."

ebuzer-hakan albayrak

_Ednâ_ 06-22-2011 18:40

arapça ezan yasağının kaldırıldığı ilk vakit...
vakit öğleyi geçmiştir...
ikindi ezanı hahişkar bir şekilde beklenmektedir,hazırlıklar yapılır,
yine babamın anlattığına göre, o saatte Urfada esnaf kendine göre kutlama hazırlıkları bile yapmıştır,
bayrak, süs gibi şeyler asılmıştır çarşıya..
belkide ilkkez vakit girsede ezana kavuşsak diye sancılanmaktadır insanlar,
ezan uğrunda sancılanmaktadır ki, bu malesef şimdi yitirdiğimiz çok ince bir duygudur...

mustafa armağan, türkçe ezan ve menderes

İntifada 06-22-2011 18:59

imam Humeyni bir keresinde İran ordusunun önde gelen komutanlarını toplayıp onlara şöyle seslenmişti: Bombardımanlarınızda masum Iraklı çocukların da öldüğünü söylüyorlar. Buna inanmıyorum. Bu doğru olamaz. Saddam masum çocukları öldürebilir, çünkü onun dini-imanı yok. Ama siz yapamazsınız. Siz Müslümansınız.
Ve Aliya İzzetbegoviç, Travnik'te üç cizvit papazının Müslümanlar tarafından öldürülmesi üzerine, şöyle bir konuşma yapmıştı:
"Bu zulümdür. Biz de zalimlerden olacaksak, zalimlere karşı savaşmamızın ne anlamı var? Bunlardan ders almanı dilerim.
"Usame biraz düşündü. Sonra şöyle dedi:
"Sözlerin Hakikat kokuyor. Payıma düşeni almaya çalışacağım."Ebuzer onu sağ gözünden öpüp bize yakışanı yapacağından emin olduğunu söyledi.Sonra çekip gittik.

ebuzer-hakan albayrak

İntifada 06-22-2011 19:31

Bizi (Bavyeralı dahil) Amerika'ya götüren gemi devâsâ bir şeydi.
"Titanic'i andırıyor" dedim; "Filmi seyretmiş miydin üstad?"
"Evet" dedi Ebuzer;
"Yer yer Kur'an okumak gibi bir şeydi tabir caizse. Bu gemiyi Tanrı bile batıramaz dediler ve Tanrı gemilerini batırdı. Ayyuka çıkan kibir, Rabbu'l Âlemîn'in müdahalesiyle denize gömüldü.
Bizim başımıza da aynı şeyin gelmesinden korkuyorum."

"Hayırdır üstad, gemide bir zaaf mı tesbit ettin?"
"Gemi delik deşik. Geçenlerde islamcı bir radyoda islamcılara ait bir firmanın şöyle bir reklamı vardı: Villalarınız ve yüzme havuzlarınız itina ile yapılır... İtina ile! Bu ne demektir, biliyor musun? Bu, gemi batıyor demektir. Sokaktaki adam Bosna'ya, Kosova'ya, Çeçenistan'a yardım edeceğim diye karısının biricik yüzüğünü satarken, lordlarımız havuzlu villalarda debdebenin dibini buluyorlar. Hayırlı bir iş için bağış toplayanları üç-beş kuruşla başından savan burjuva sınıfımız, bir kravat veya bir eşarp için onlarca yoksulun karnını doyurmaya yetecek kadar para harcamaktan kaçınmıyor. Millet kuru ekmeğe talim ededursun, lüks otellerde zenginden zengine iftar ziyafetleri veriliyor. Bunların hesabı sorulmaz mi?"
"Sorulur üstad; hem de itina ile!"

hakan albayrak-ebuzer

İntifada 06-22-2011 20:36

"Aslanım benim!" dedi Ebuzer, "Bir daha yenilecek, daha iyi yenilecek, ama bırakmayacak peşini; turnayı gözünden vuracak bir gün. Sevdim bu filmi."

ebuzer-hakan albayrak

İntifada 06-22-2011 20:51

Görkemli Afro-Amerikan Devrimi'nin lideri Malcolm X: Nation of islam'dan aldığı kıytırık maaşa talim etti. Yaşadığı ev ve sürdüğü araba teşkilata aitti. Giderken ardında dünya malı namına bir şey bırakmadı.

Görkemli İran Devrimi'nin lideri Ayetullah Humeyni: Kum şehrinde yoksul bir kulübede yaşadı. Az yeyip az içti. Tahta, koltuğa, sandalyeye itibar etmedi; yerde oturdu.

Görkemli Boşnak Devrimi'nin lideri Aliya İzzetbegoviç: 'Şerefine' verilen bir ziyafette, sofradaki envai çeşit yiyeceklere ürpererek baktı. "Yazık!" dedi, "Bunlar Saraybosna'nın yarısını doyurmaya yeterdi.".
Malcolm, Humeyni, Aliya: Debdebeden kaçtıkça büyüyen adamlar...

Bu, Sultanahmet Camii'nin göğe uzandığı halde uhrevi bir tad vermekte zorlanmasına karşın, toprağa yakın olarak inşa edilen Bursa Ulu Camii'nin insanı uçurması gibi bir şeydir. Ve Malcolm ve Humeyni ve Aliya, toprağa yakın durdukça yükseldiler.
Derviş devrimcilerin kuru ekmeği yolumuz aydınlatıyor. Onları çok sevdik. Ve onları överken içimiz hep rahat oldu.

Milletin sırtında sefa sürenler utansın!

hakan albayrak-ebuzer

_Ednâ_ 06-24-2011 01:23

arapça ezan yasağının kaldırıldığı ilk vakit...
nihayet vakit girmiş ezanın arapça okunması beklenir olmuştur...

Urfada o zamanlar müezzinler âmâlardan seçilirmiş...
Hasan padişah caminin müezzinini minareye çıkarırlar...
ilk 'Allahu ekber' sesine kulak kabartılmıştır... pür dikkat... hasretle... beklenmektedir
bir, üç, beş, derken dakikalar geçer ama ezan sesi gelmez bir türlü
müezzini görürler şerefede ya , nedense okumamaktadır
seslenirler kendisine cevap alamazlar
'git bak bakalım ne olmuş müezzine' diye bir genci gönderirler şerefeye
genç birazdan soluk soluğa iner aşağıya
hep birlikte merakla sorarlar :'neden okumuyor müezzin'?
genç cevap verir:'Ağlıyorda ondan!..'
âmâ müezzin ağlamaktan ezan okuyamamaktadır...

Hüdaverdi 06-26-2011 09:06

Okumadım bu kitabı,ama çok okutturuldu bu kısmı.

"... Üzgünüm dostum ama, sana tutkuyla bağlananlar bir gün seni terk edecekler. Çünkü onlar sana değil, kendi tutkularına tapıyorlar yalnızca. Ve bir gün gelecek, o tutkuları başka bir tanrıça bulacak. Senden daha güzel, daha güçlü, daha yüce bir tanrıça! İşte o zaman sen unutulacaksın. Kendini onların öv...güleriyle var ettiğin için de, unutulduğun zaman yok olup gideceksin." (Kayıp Gül)

Tanrıçayı çıkar,erkek koy.İş tamamdır.

Hüdaverdi 06-26-2011 09:25

'Yüreğim seni çok sevdi
o yürek talan
o yürek yangın yeri
o yürek seni istiyor
bir tek seni...'

İntifada 07-04-2011 19:55

Şirk dini;yorumlayan,sınırlayan,halkın yaşayış tarzına ilgisiz kalan din demektir.Tarih boyunca da insan toplumlarına musallat olmuştur.Demek ki ''Din korku ürünüdür,uyuşturucudur,sınırlayıcıdır,feodal dönemin ürünüdür''diyenler doğru söylemişlerdir.Çünkü onlar tarihe bakarak bu sonuca varmakta idiler.Fakat onlar,aynı zamanda dinin ne olduğundan habersiz,gerçek dini tanımayan,bilmeyen kimselerdir.Din bilgini olmadıkları gibi,tarih bilgini de değillerdir.Bu sebeple,tarihi bu şekilde gözden geçiren herkes,şirk adına hareket edenlerle,tevhid adı altında şirk dininin bekçiliğini yapanlar arasında fark olmadığını görecektir...
Dr.Ali Şeriati-Dine Karşı Din

İntifada 07-05-2011 17:41

Bu açıklamayı,bana sürekli şu soruyu yönelten aydınlar için yapıyorum:''Bir aydın olarak sen,nasıl olur da bu denli dine sarılır durursun?''Cevabım şudur:Ben dinden söz ettiğimde,geçmişte toplum içinde etkin olan dini değil,bu dini ortadan kaldırmayı hedef edinen dini kastediyorum.Peygamberlerin,şirk dininin çeşitli biçimlerini yok etmek için kıyam dini kast ediyorum.Bu din,hiç bir dönemde tam olarak topluma ve halkın toplumsal yaşayışına mal olmamıştır.Ancak bize bu ülküyü gerçekleştirme görevi yüklenmiştir.Insanlığın ödevi,gelecekte tevhid dinini toplumdaki uyuşturucu ve kılıf uydurucu şirk dinlerinin yerine geçirmektir.Demek ki,bizim dine dayanış ve sarılışımız,geçmişe dönüş anlamına değil,aksine tarih sürecini sürdürmek anlamındadır
Ali Şeriati-Dine Karşı Din

İntifada 07-06-2011 21:45

Yine söylediğimiz gibi,şirk dini yalnız felsefi anlamında da değildir.Şirk,statüko dinidir.Tarihte statüko ne idi ?Toplumsal şirk...Toplumsal şirk ne demek oluyor?Irk ayrımcılığı,zümre,soy ve sınıf ayrımcılığı...Her ailenin,her ırkın,her milletin bir putu vardı,kendisine özgü bir tanrısı vardı.Bu çeşitli tanrılara tapma,şu anlama geliyordu:Toplumların,sınıfların,zümrelerin ayrı ayrı hak ve hukukları olduğuna ve toplumda bu ayrımların doğal olduğuna inanılıyordu.Oysa Tevhid dini,hak peygamberler,yani Allah'ın ve halkın dininin peygamberleri vasıtası ile tebliğ ediliyordu ve şu inanç açıklanıyordu:Allah'tan başka hiç bir ma'bud,yaratıcı,rabb yoktur.Rabb olan sadece yaratıcıdır ,hüdavendigar(hünkar,efendi) sadece odur.

Ali Şeriati-Dine Karşı Din

İntifada 07-07-2011 16:27

Ulusal Kurtuluş Savaşları'nda önce düşmandan sonra İslam'dan kurtarılan vatan toprakları düşmanın kültürel istilasına kapılarını ardına kadar açmış,'istiklal' denen o mahut nesneyi rüyalarında gören müslümanların payınada yalnızca ölmek ve marş yazmak düşmüştür.

Mustafa İslamoğlu-İslami Diriliş Hareketleri

İntifada 07-07-2011 16:29

Küfrün mantığında bir değişme arayanları tarih yanıltacaktır.Alet değişir âdet değişmez...
Mustafa İslamoğlu-İslami Diriliş Hareketleri

ALmi´ 07-10-2011 19:41

Yalnızca bir günah vardır, tek bir günah. O hırsızlıktır. Onun dışındaki bütün günahlar, hırsızlığın bir çeşitlemesidir..
Bir insanı öldürdüğün zaman bir yaşamı çalmış olursun. Karısının elinde bir kocayı, çocuklarından bir babayı almış olursun. Yalan söylediğinde birinin gerçeğe ulaşma hakkını çalarsın. Hile yaptığın, birini aldattığın zaman doğruluğu haklılığı çalmış olursun. Hırsızlıktan başka suç yoktur.

| Uçurtma Avcısı

İntifada 08-21-2011 21:02

Tek başına toprağın hiçbir ağırlık ve önemi yoktur.İslam tasavvurunda toprağa verilen değer Allah'ın metodu ile otoritesinin onun üzerinde geçerli olmasına dayanır.Toprağı bizanslı bir zorbanın(tagut) veya Persli bir tağutun elinden kurtarıp Arap bir tağutun eline vermek çıkar yol degildir.Çünkü zorbanın her çeşidi zorbaydı,toprak Allah'ındı ve Allah için kurtarılması gerekir.Üzerinde ''Lailahe illallah'' sancağı dalgalanmadıkça hiçbir toprak parçası Allah için kurtarılmış olmaz.
Seyyid Kutub

Ebuzer 08-22-2011 05:43

Direnişin de bir ahlâkı olmalı. İslam bize savaşla ilgisi olmayan sivilleri öldürmemizi emretmiyor. Londra'da, İspanya'da düzenlenen saldırıların İslam'ın savaş hukukuyla bir ilgisi olabilir mi? [Ramazan Şallah]

Söz Direnişçilerde-Adem Özköse

ALmi´ 08-22-2011 16:29

‎"Hep kuzeyi gösteren bir pusula ibresi gibi, bir erkeğin suçlayan parmağı da mutlaka bir kadını işaret eder. Her zaman. Bunu aklından çıkarma.

-Bin Muhteşem Güneş-

--

çok çok doğru bir söz.

serdary 11-12-2011 01:08

...Daha sonra hepsi 27 Mayıs darbesinin içinde yer alacak olan 9 subay, derdest edilip toplandı. Sonra ne mi oldu? Darbeciler askeri mahkemede yargılandı. Sadece darbeyi ihbar eden Samet Kuşçu mahkum oldu, cezaevine konuldu, darbe tertipçisi 9 subay beraat etti.

Darbenin Şahitleri-İdris Gürsoy

İntifada 12-05-2011 04:17

(hükümetin)Her şeyden önce din eğitimini bütün aşamalarda ve herkese vermesi lazımdır.Müstehcen yayınları,fuhuş yuvalarını,ocak söndüren kumar çeşitlerini yasaklaması lazımdır.Ahlaksızlığı ve materyalizmi yayan,ümmetin değerlerini tahrip eden,en kutsal duygularını rencide eden yıkıcı felsefelerin propogandistlerini susturması ve çanlarına ot tıkaması gerekir.

Hasan El-Benna Konuşuyor-Davetin Esasları ve Gençliğin Mes'eleleri

İntifada 12-05-2011 04:21

Ey Müminler !İslamın dışında sağ da,sol da sapıklıktır.Doğru ve orta yol sadece İslamdır.Bu ümmet kanına karışan ve ruhu ile kaynaşan Muhammedi İslam davetinden başkasına boyun eğmeyecektir.

İntifada 12-20-2011 00:34

İslam toplumda,yaşayan gayrimüslimler hakkında en güzel tavsiyelerde bulunmuş,Allahın himayesi ve Kur'anın adaleti altında olduklarını belirtmiştir.Ama toplum düzenini bozarak hadlerini aşar,müslümanların zaaf yerlerini teşhir ederek onlara zarar verir,müslümanlar arasında fitne ve fesat çıkarır,onlar aleyhine düşmanla işbirliği ve yardımlaşma içine girer yahut hakları olmayan şeyleri almaya kalkışırlarsa,o zaman Kur'anın adaletini karşılarında bulurlar...

İntifada 12-20-2011 00:37

İlkemiz şudur:Kendini islah et,başkasını davet et ve Allaha dayan.Taşkınlık heveslisi veya anarşi meraklısı değiliz.Biz sadece davet önderleri,bir düşüncenin temsilcileri,kalblerin ve ruhların yönlendiricileriyiz.

İntifada 12-20-2011 00:40

Hayatın kanunlarıyla ters düşmeyiniz.Çünkü bunları yenmek mümkün değildir.Ama onlarla yarışınız,onları kullanınız,akıntısını değiştiriniz,bazısı hakkında diğer bazısından yararlanınız,zafer anını bekleyiniz.O andan pek uzak sayılmaz.

İntifada 12-20-2011 00:42

Üç şey vardır bunlar kurtarıcıdır.Üç şey de vardır,bunlar öldürücüdür.Namaz,Kur'an ve her zaman Allahı gözetmek dünyada kurtarıcı,ahirette mutlu kılıcıdır.İçki,kumar ve azgın şehvet dünyada öldürücü,ahirette bedbaht edicidir.

İntifada 12-20-2011 00:45

Bazıları vakit nakittir,diyor.Ben bunu tasvip etmiyorum.Çünk vakit nakitten ve altından çok kıymetlidir.Çünkü vakit hayat demektir.Zamanı bütün gücünle korumaya çalış ve ancak şiddi işlerde sarfet.

İntifada 12-20-2011 00:51

Halife mansur İmam Malik'in el-Muvatta kitabını geçerli bir kitap kabul ederek halkı onu kabullenmeye ve ona bağlı kalmaya zorlamak istediğini belirtmesi üzerine İmam ona şöyle demiştir:Ey müminlerin emiri,yapma.Çünkü Resulullahın ashabı her tarafa dağılmışlardır.Her birinin bildikleri vardır.Halkı birtek görüş üzerine mecbur tutarsan ,bu bir fitne olur.

İntifada 12-20-2011 00:54

Devlet başkanının veya yerine bakan kişinin hakkında nas bulunmayan yahut birden fazla vecih bulunan konularda ve toplumun maslahatında ortaya koyduğu görüş,şeri bir kaideye aykırı düşmedikçe kendisiyle amel edilir.

Ebuzer 12-20-2011 21:18

Öne çıktım.
''Göz yaşartıcı gaz sıkmanıza gerek yok.'' dedim.
''Arkadaşlar zaten yeterince duygusal insanlar.''

|Emrah Serbes-Erken Kaybedenler|

mErvE.G. 12-21-2011 00:45

Batı uygarlığını teorik olarak reddetmek,eğer aynı uygarlığın davranış kalıplarını günlük hayatımızda uyguluyorsak,pratikte fazla bir anlam taşımayacaktır.Çünkü davranış kalıplarımızda ve gündelik hayatımızda uyguladığımız tüketim alışkanlıklarımız bizi istemesek te aynı uygarlığın dairesi içine itmeye yetecektir..(Müslümanca düşünme üzerine denemeler)
Rasim Özdenören..

İntifada 12-30-2011 01:06

Şimdi gelin şu soruyu kendimize soralım:Bindörtyüzyıl önceki karanlık dünyada,Arabistan gibi en karanlık ülkenin bir köşesinde önce çobanlık,daha sonra ticaretle uğraşan,okuma yazması olmayan bir kişide bu ani değişiklik,bu muazzam devrim nasıl meydana geldi ?Nasıl oldu da bu sade vatandaş böyle münevver bir kişi olabildi ?Bunca güç,bilgi,yetenek ve terbiyeyi nereden kazandı ? Siz derseniz ki bunların hepsini kendi bulmuştu,hayal gücünü kullanmıştı.Ben derim ki eğer bunları kendisi bulmuşsa O'nun peygamberlik değil,tanrılık iddiasında bulunması gerekirdi.Şayet o böyle bir iddiada bulunsaydı,Rama'yı ilah ilan eden,Krişnayı mücessem tanrı olarak kabul eden,Budaya tapmaya başlayan,Hz.İsa'yı kendiliğinden Allah'ın oğlu mevkiine çıkaran ve hatta ateş ile rüzgar ve suya tapan bu dünyanın insanları,böylesine dirayetli ve meziyetlş bir kişiyi tanrı olarak kabul etmekten çekinmezlerdi.Fakat bakın O,kabiliyetini ve fevkalade kuvvetlerini kendine mal etmiyor ve ''bende insanım,tıpkı sizin gibi,hiçbir şey benim değildir.Bende ne varsa Allah vergisidir.Bütün dünyada eşi bulunmayan bu kelamlar,bu harika sözler benim değildir,bu benim kafamın mahsulu değildir.Bu kelimesi kelimesine Allah'tan gelmiştir ve bunun için bütün hamdler Allah'a olsun.Başardığım işlerin,çıkardığım kanunların,size öğrettiğim usüllerin hiçbiri,ama hiçbiri,düzmece değildir.Benim aklım ve gücüm bu büyük işleri başarmaya yetmez.Adım adım Rabbim'i izlerim,her konuda yol göstericim O'dur.Her an O'na muhtacım.Bana O'ndan işaret gelir gelmez ağzımı açar,adımımı atarım'' diyor.

Mevdudi-Tarih Boyunca Tevhid Mücadelesi ve Hz.Peygamberin Hayatı

serdary 12-30-2011 21:10

"Bilmediklerimi ayağımın altına koysam başım göğe değerdi. Unutma, cehaletten daha dermansız dert yoktur!
Gerçi bilgiye hakim olmak mutluluktan çok elem, sevinçten çok keder verir..."

Katre-i Matem-İskender Pala

İbrahim abiye selam olsun :)

nihani 12-30-2011 21:31

''İslamda kadın ve erkek her zaman eşit tutulmuşlardır.'Ve lil mü'minine vel mü'minat vel müslimine vel müslimati' şeklinde açıklanır bu.Feministlerin kadın erkek hakkındaki yaklaşımları İslam'a benziyor.Hatta pek çok konuda İslam,kadın haklarında feministlerden daha ileri düzeydedir.Fakat İslam kadının manevi şekilde de gelişmesini sağlar.Hangi din hangi sistem kadını saadete ulaştırır?İslam mı,Feminizm mi yoksa Marksizm mi?''

(Nereye Gidersem Gökyüzü Benimdir-Şafak Pavey,syf. 27)

mErvE.G. 12-31-2011 14:58

Günümüzde insanın bağlanmak zorunda bırakıldığı putların sayısı putperes devirlerdeki putlardan daha az değildir...iktisadi refah putlaştırılmıştır,konfor putlaştırılmıştır..bütün bunlar ve benzerleri günlük hayatımızın en küçük ayrıntılarına kadar nüfüz sahibi kılınmıştır.bütün bu putlar neticede Allahın yasak ettiği fiil ve amelleri meşru kılma yolunda kullanılmıştır.iktisadi refah put haline getiridikten sonra bu putun tezkiyesi ile,insanları mesela aile planlaması altında çocuk öldürmeye inandırmak kolaydır..bir takım"bilimsel akımları"(izm'leri) put haline getirdikten sonra insanları bu put için cinayete itelemek kolaydır..(müslümanca düşünme üzerine dnemeler,rasim özdenören)

İntifada 01-10-2012 02:03

Herkes benim yaşımda,neden siyah bir astronot ya da bir derin deniz dalgıcı veya bir jet pilotu yok diye merak eder...Aslında sebebi basit,siyah insanlar,siyah çocuklara iyi bir hristiyan olmaları gerektiğinden başka birşey öğretmediler.Benim neslim ana-babaları tarafından terk edilip,bizi köle eden insanların eğitimine mahkum edildi;Ve işte biz de orada erkekler tuvaletinde gelecek yıllarımızı karşılamaya hazrılanıyorduk.

Ölümden Dönüş Malcolm X ve Ben-Hakim Cemal

İntifada 01-10-2012 02:03

Beyaz papazlar,öğretmenler ve geri kalanları vazifelerini gayet iyi yapmışlardı doğrusu.Biz onların hayat şekilleriyle rekabet edemezdik.ölüme meydan okumak içinse hiç vaktimiz yoktu...Bunun için ölüm her zaman kazanıyordu.Benim neslim zeka yönünden,ruh yönünden,ekonomik yönden ve siyasal yönden tam bir cesetti ve etrafta ümitsize ümit verecek,çaresizlerin derdine çare bulacak kimse de yoktu...
Ve batıyorduk

Ölümden Dönüş Malcolm X ve Ben-Hakim Cemal

All times are GMT +3. The time now is 18:53.