![]() |
Erkekler 'NEDEN' Küpe Takar?
Kişiliğin beni hiç alaka etmez Emre kardeş. Onlar ile alakalı bir sıkıntım olursa bizzat seninle görüşürüm.
Bundan bir sıkıntın olmasın. Duracağımız ve kalkacağımız yerleri çok iyi biliriz. ;) VesseLam |
Ben kimler Alim ve Ulema diye açıklama yapmıştım cartman, senin ismin Hadislerde geçmiyor, bizim işkembe-i kübracılara sor, onlar sana fetva verirler :) ;)
VesseLam |
Alıntı:
|
Bostancı, Allah c.c. Emanet Azizim ;)
VesseLam |
Alıntı:
|
:)
VesseLam |
Alıntı:
Kimse kimseyi papazla mukayese edemez! |
İsteyen taksın,isteyen takmasın dedim'de takanların neden taktığını'da sormamız,anlatmamız gerekiyor...
Herkezi her konuda özgür bırakırsak yarın ne olur bu ülkenin hali..? O zaman afederesiniz ama yarın adam sokağa çırılçıplak çıkarsa canım onun kişisel tercihi deyipde geçicekmiyiz..? Bozulmayı elemizden geldiğince düzeltmeliyiz.. Ben küpe takan birisiyle alenen dalga geçmedim o dediklerim sadece düşüncede kalıyor ;) |
Birde şu çok önemli...
Düşünce olara her ne kadar İslamiyet'ten başkasını tanımasamda; içinde yaşadığımız sistem ve partimizin açıklanmış olan misyonu nedeniyle olaylara sürekli İslam açısından bakarak değerlendirme yaparsak olaylar yanlış yöne kayabilir... Tabi ki bu durum İslam'a tamamen ters bir durum ama ne hikmetse biz böyle bir olayı aslında Cumhuriyetle yönetilen ve Demokrasiyi barındıran bir ülkede İslam'a göre değerlendiriyoruz ve sorunlar buradan çıkıyor...Yani insanların birbirinin tercihlerine ''saygı duyarız'' demesi gerektiği bir ortamda yaşıyoruz... Keşke küpe takan erkeklerin barındığı bir toplum hiç olmasaydık ama takanlar var ve bize de eyvallah demek düşer...Onun tercihi... |
Alıntı:
|
ya uf bu konu hala tartışılıyo mu ya....
küpe konusunda kesin bir hüküm yok ama bayan aksesuarı olduğu için takmak caiz değildir...ama takana da hakaret etmek hakkımız değildir..bu kadar basit |
Alıntı:
|
Alıntı:
Ancak sunuda asla unutmaki islami görüsle yönetilen bir ülkede degiliz, inanclarimiz geregi ikinci sinif olarak görülen bir ülkedeyiz, birileri tarafindan adres gösterilen bir ülkedeyiz o halde bize göre daha dogrusu dinimize göre yanlis ve dogru olan elimizle ve dilimizle düzeltmek kanuni olarak sucdur.. Ayrica özgürlük konusuna hic girme istersen yoksa suclu cikariz cünkü birileride bunlar cok fazla özgürlük istiyor diyerek basörtüsünü yasakliyor ne adina laiklik adina bizde simdi din adina birilerine kisitlama getirmeye calissak ne kadar dogru olur? Sen sözün gecene yine elinden geldigi kadar dogrusunu anlat ama 3. bir sahsiyete giyiminden dolayi, kulandiginda küpeden dolayi karismak ne kadar dogru olur? O zaman siz irandaki zorla kapatmayida savunuyorsunuz? ben anlamakta zorlaniyorum hem zorla actiranlara isyan ediyoruz hemde kendimiz birilerine birseyi zorlamaya calisiyoruz? Küpeye gelene kadar bozulan o kadar sey varki, evet bunlar adim adimdir ancak bir insan küpe takiyor diye ona kaybedilmis birisi olarak bakmak, suizanda bulunmak ne kadar dogrudur onuda siz yorumlayin.. Selametle.. |
Alıntı:
Olayı başka yere çekmenin ne gereği var? |
Alıntı:
|
Bu zamanda küpe takanlar malum neden taktıkları ;)
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Sadece küpe takmamak mı erkeklik
aslında onuda tartısmak lazım :-X |
ben küpenin bir bayan takısı olduğuna inanmıyorum. bunun içinde küpe takanların bir çoğunun kadına benzemek gibi bir maksatları olduğunada inanmıyorum. sadece insanların kendilerine yakıştırdıkları bir eşya benim kanaatımca.
|
Alıntı:
|
ya herkez bunu kendine göre yorumluyor.
gidin hocaya sorun bakın ne diyor. |
Alıntı:
|
Benim abimde bi ara takmıştı maskılara dayanamadı çıkarttı :D Allahtan deldirmemişti..
|
tabiki KURAN bilen ondan öğrenebilir :-*
|
Alıntı:
|
Buraya Ayet yada Hadis yazıpta karsıt gorusunu dınle gorusu arasında secım yaptırmak yerıne yazdıkları Hadisi veya Ayetı yorumlamak daha mantıklı..Yok yorumlayamam ben dıyorsan yazmıyacaksında .. ;)
|
Alimlere sormak guzel bir sey bence, sonucta onlar bu is icin durmadan calisiyor cabaliyor ve baska Alimlerle istisare ediyorlar
Ama tabi burada aramizda tartismakta guzel; anlayisli insanlar oldugu surece.. |
Alıntı:
aman ne yaparsan yaapp |
valla erkeklerin kadınlara özenenleri takar bence
|
Alıntı:
sonuna kadar destekliyorum. |
Alıntı:
Sormasi ayip yas kac ;) madem birsey savunuyorsun sonuna kadar arkasinda dur, burasi cocuk parki degil, seviyeyi bozmadan paylasimda bulunalim yok devamini getiremiyorsak bir laf ortaya atip sonrada topu taca atmayalim! |
Alıntı:
|
Alıntı:
Dediğim gibi ben bu tip bir kaç kişiye neden taktıklarını sordum eğer kaybedilmiş birisi olarak görseydim kazanmaya çalışmazdım... İranda ki zorla kapamayı tabi ki savunucam İslam devletin'de yaşayan birisi şayet Müslümansa Dinin emirlerini yapmak zorundadır yapmazsa cezası vardır... Ama Müslümana vardır bu uygulama o başlarını açan devrimciler Müslümanmıdır orasını bilemem.. |
Alıntı:
|
Seyyid Abdülhakim Arvasi der ki;"Dırlı dirli sözlerden kaçınmak lazım"
|
Alıntı:
|
Erkekler serseriliğiden veya özentiden takıyor. Bence bayanlarda takmamalı. Hangi amaçla olursa olsun vücudun bir yerini süs takma amacıyla deldirmek bana doğru gelmiyor.
|
Alıntı:
Ama Osmanlıda hırsızlık yapan gayri müslimlerin'de eli kesilmiştir çünkü devletin Anayasası neyse o uygulanır ;) Ancak ibadet husunda Müslüman olmayan zorlanmaz tabi Tesettür'de bir ibadet sonuçta.. |
Alıntı:
|
All times are GMT +3. The time now is 16:53. |