![]() |
AYIN EN ZEKİ BEYİN FIRTINASI YORUMCUSU..
Alıntı:
|
Kur'an ve Sünnetin eşiğinde düşünmeyi Allah c.c. emrediyor insanlara " Allah düşünüp, tutasınız diye size öğüt veriyor " Ayeti ile ...
Zaten bu çizgi haricindeki düşüncelerin tümü, külliyen işkembe-i kübra mahiyetindedir ve ona göre değer bulurlar. VesseLam |
Alıntı:
|
Alıntı:
islamda alimler ve evliyalar vardır ve her evliya veya alimin görüşleri doğrudur diye bir hükümde yoktur biz Düşüncelerimizi ve fikirlerimizin doğruluğunu ve yanlışlığını Kuranı Kerime bakarak beyan ederiz Esas aldığımız Kuran ve Sünnettir alimler ve evliyalardan ise sadece yardım alırız |
Alıntı:
|
senin söylediklerin biraz abes gibi geldi bana
tamam sende ALLAH insana irade vermiştir diyorsun ama ALLAH korkusu bazı şeyleri yapmanı engelliyor değil mi demek ki sende ki irade de bir yere kadar ayrıca bu söylediklerinin elle tutulur bi yanı yok güzel kardeşim... |
İşte mesele burada başlıyor zaten. Ağer Alemlerin Rabbi, insanın aklına ambargo koyacak olsaydı, Cennet ve Cehennem nazir olmaz, imtihan dediğimiz dünya hayatı, ektiğimiz toplayacağımız bir tarla olmaktan çıkıp, ağasına çalışan marabaların yaşadığı bir mekan olurdu.
Allah c.c. insanların önüne yolları koymuş, seçim haklarınıda kendilerine vermiştir. İster eker hasatını toplarsın, ister yatar hasat zamanı aç kalırsın. Teslimiyetten bahsettiğim budur, yoksa Allah c.c. teslim ol, yat uzan, karnında doyar, ahirette senin olur, hesabı değil. İslamın özününde insanın çalışması vardır zaten. Çalışmayı ibadetten sayan bir din, insaları " Bana teslim olsun, gerisine karışmayın " mantığını içerisinde barındıramaz zaten. Biz teslimiyeti, başımıza gelen olaylar sonrasında " Hayır ve şerri Allah'tan bilerek " yerine gitiririz. Müslüman olmamızın bir gereğide budur. Kader ve kaza ya imanı olan herkes, " Teslimiyet " kalkanının altındadır zaten. VesseLam |
Doğruluk insanın fıtratında vardır zaten. Yani insandan insana değişmez.
Aklı başında olan herkes, hırsızlığın, zinanın, içkinin, yalan söylemenin, kumar oynamanın, hakka girmenin yanlış olduğuna iman eder. Ama dünyayı kendi eğlence alanı zannedenler için bu farklıdır tabiki, Kur'an-ı Kerim'in ayetlerinin muhatabıda " Aklı başında olan insanlardır " VesseLam |
Alıntı:
Hayır ve şerri allahtan bilmek b.ir ayette geçiyor mu? Şeytan denen mahluktan bir şer gelmez mi Madem hayrı şerri veren allah maşa olan şeytanın suçu nedir? Teslimiyet onun yolunda ilerlemek ve bunun farkında olarak yapmaktır bana göre.. Kafasını onune eğmiş koyun surusu gibi değil(muhatap burdakiler değil genel anlamda örnekliyorum)..Bu hayırları şerleri anlamaya çalışmaktır anlatmak istediğim..BUnların hikmetini öğrenmeye çalışmak felsefeyse ben felsefe yapıyorum evet :) |
Alıntı:
|
Önce Ayetin Mealini yazayım ;
"Nerede olursaniz olun, sağlam kaleler içinde bulunsanız bile, ölüm size yetişecektir. Onlara bir iyilik gelirse: "Bu Allah'tandır" derler, bir kötülüğe uğrarlarsa "Bu, senin tarafındandır" derler. De ki: "Hepsi Allah'tandır". Bunlara ne oluyor ki, hiçbir sözü anlamaya yanaşmıyorlar?" Nisa 78 Sonra senin yaptığın gibi düz mantıktan gidelim, Hayır ve Şerrin Allah'tan olmadığına inanan bir insan, kendisinde bir kudretin zuhur ettiğine iman eder ve Allah'a rağmen birşeyler yapabileceği düşüncesine kapılır. O nedenledir ki, " İmanın Şartları " arasında " Kader ve Kaza, hayır ve şerrin Allah'tan olduğuna iman edilir " Allah c.c. şeytana belli bir vize vermiştir, ama unutmamız gereken mevzu Şeytan ve Allah c.c. birer rakip değillerdir. Şeytan, Allah c.c. insanlara verdiği bir imtihandır sadece. Bundan korunma yollarınıda ortaya koymuştur Alemlerin Rabbi. O nedenle Ayeti Kerimede " Düşünüp tutasınız diye size öğüt veriyor " sözü geçmektedir. Yine bu ayetin ışığında, başa gelen belaların veyahutta hayırların nedenlerini araştırmak ve düşünmek yatıyor. İnsan bir beladan ders çıkarbiliyorsa, verilen mesajı almış demektir zaten. Yani İslamiyet bukadar insana hak tanırken, hala başka mantıklara yatmak ne anlama gelir bilemiyorum... VesseLam |
İşte orası senin verebileceğin bir hüküm değildir. O hükmün sahibi Allah'tır ( c.c.). Harama haram diye iman eden kişileri akılsız diye nitelemek yanlız Allah'ın ( c.c.) hükümlerine asi olanların işidir ;)
VesseLam |
Alıntı:
gerisi diger soylemlerinden bir farkı yok extra bişi yazmaya gerek duymuyorum. Alıntı:
YAlçın beyi de birkaç kere okuduktan sonra umarım bir fayda sağlamış olurum :) başlıyorum.. |
Doğrunun insandan insana değişmediğini soylemek de büyük bir yanılgıdır.Evrensel bir ahlak yasasının varlığını da kabul etmiş oldunuz :D
|
Alıntı:
Hakaret olsun diye de söylemedim gerçekten anladığımda yazarım. |
Benim kabul ettiğim tek şey, İslam Ahlakı taşıyan insanların beynindeki " Doğru ve Yanlış " ayrımıdır. İnsandan insana değişmez dememdeki maksatta budur. Kişi insan olabilmesi için İslamiyete iman etmelidir. Allah'a (c.c.) ve Peygamberine ( s.a.v.) iman etmeyen bir kişinin, başıboş bir hayvandan ne farkı vardır ? Bence yoktur. O nedenle söylediğimin arkasındayım.
VesseLam |
Alıntı:
|
Üstad Necip Fazıl'ın söylediği gibi;
Ben boğazı vapurlar geçiyorum, sen boğazın serin sularında boğulmayı kaderine layık görüyorsun. Müslüman olduğunu düşündüğüm için, söylediğim sözlerdi bunlar. Yoksa " Senin dinin sana, Benim dinim banadır " Kafirlere karşı oldukça merhametli ve anlayışlıyımdır. VesseLam |
oysaki söylediğin sözler bir müslümandan çok inançsıza gibiydi.Ayrıca kafirlere karşı merhametin ve anlayışın onları Hayvan diye niteleyip aşşağılamaksa bu çelişkideki hikmet acepp ne ola
|
Oyum hayırlı olsun inşallah :)
|
Kur'an ve Sünnetin tersine tek bir kelime sarfetmiş isem " İnançsızın " alası benim, fakat böyle birşey ortada yok ise, beni itham eden bunun ta kendisidir ki, zaten açıkça beyan ediyor ...
Derviş Yunus der ki, " Ölen hayvan imiş, Aşıklar Ölmez " İmanlı bir gönül, hayvanı aşk ile buluşturup mest eder, imansız gönüllerde, aşka haset edip, hayvanlığından kurtulamaz. Yani, hayvan kim, insan kim, belli birşeydir. Benim söylememle ne insan hayvan olur, nede hayvan insan. ;) Ben hayvanlara karşı da oldukça merhametli ve anlayışlıyımdır. VesseLam |
SEnin dinin sana benimki bana anlayışı havlu attırır.Madem onunki ona niye onu iman etmemekten ötrü aşagılıyorsun..Ben buna tepkiliyim.
Allah, "Şimdi in aşağı oradan. Çünkü senin orada büyüklük taslamak haddine değil! Hemen çık! Çünkü sen aşağılıklardansın" dedi. araf 13 Allah gereken cevabı vermiş benim haddime değil... |
Bu sözün mimarı ben değilim haşa, Allah c.c. buyuruyor ki, " Senin dinin sana, benim dinim banadır "
Allah c.c. 'ın bir hükmünü yok sayan, ve emirlere değil, direk Yaradana tapıyorum diyende bu ayetin muhatabıdır. Ayrıca nedense, bir konuda haklı çıkacak olsam, havalarda olmuş oluyorum. Varsın öyle olsun, ama o yazdığınız ayetin muhatabı ben değil, kendisini dini hükümlerden üstün görenlerdir, onu bilin ;) VesseLam |
Aramızda uykusuz arkadaşlarımız var sanırım :)
Uykusuz kişiler pek sağlıklı düşünemez, karar vermez ;) Hipotalamusa yardımcı olalım. |
onu biliyorum.Ancak o sözü soylemek pes etmek demektir kastettiğim.Çünkü bir önnceki cümlende söylediğin o ayetle çeliştin bilmem farknıdamısın...
ancak Büyüklük taslamak kimsenin haddine değildir buda bir gerçek.. |
Alemdar!!!!!!!!!!!!!!
|
Ben hala daha neyin tartisildigini anlamadim!.. lisedeykende sevmezdim su felsefe dersini 8)
|
Alıntı:
|
Yahu sen bana diyorsan ki, ben İslamiyeti öğrenmek istiyorum ne ala ... Ama yok burada yaptığın gibi, kendi kafana göre Ben kurallara uymam, bana vahiy gelir, ben direk Allah'a ( c.c.) bağlıyım diyorsan, sana ben başka ne söyliyeyim ?
Bir insan Allah ( c.c.) vahiy alamadığı sürece, dünyadaki vazifesini nasıl bilebilir? Ancak O'un ( c.c.) gönderdiği Peygamberler ve Emirleri ile ... Ama bunu elinin tersiyle ilten bir kişi, ya Peygamber olmalıdır ki, Peygamberler dahi kendisinden önce gelene iman ederler, yada sapık buğranlar içinde savrulan bir kişi ... Bizim inancımıza göre Vahiy olayı Efendimiz ( s.a.v.) ile bitmiştir. O nedenle fazla bir seçenek kalmıyor elimizde. VesseLam |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Karışmak gibi olmasın ama bu gidişat sanki beyin fırtınasından çıkıp , metal fırtınaya dönüşecek gibi geliyor bana.
|
Alıntı:
Vahiy gibi farklı bi noktaya çektiğin düşüncede ise İnsanın öncelikle sağlam bir şkilde yaratıcıya iman etmesi gerekmektedir.Ben buna inanıyorum..Hayyamın deyişiyle Seccadeye tapanlar eşek değil de nedirler? Küfelerle riya çamuru yüklenirler gezerler. İşin kötüsü, din perdesi arkasında bunlar, Müslüman geçinirken gavurdan beterdirler olaylardan ziyade olgular önde gelmeli.bunu başka yere çekme daha fazla 8) |
[quote=Demokrat ]
Alıntı:
aykırılık olsun diye böyle bişey yapmıyorum sadece görüşüm bu yönde bazen değişe biliyor. |
Ayrıca hocam herkesin farklı olduğuna inanan biriyim,Kendimi hiçbirşekilde soyutlayamam diğerlerinden.
|
Ben insanların beynini okuyamam muhterem, öyle bir yeteneğe sahip değilim. Bana söylenmiş olan sözleri referans alırım. Bana denildi ki, " Sen İslamiyetteki hükümlere tapıyorsun, ben Yaradanın kendisine "
Yaradan sana, namaz kıl diyecek, sen kılmayı bırak, kılanları " Eşşek " vasfına koyacaksın. Kendini ulame belleyecek, İslamın kurallarını anlatanları riya çamuruna batıracaksın ... Kur'an-ı Kerimde defalarca zikredilen Amelleri baside indirgeyip, üç kuruşluk beyninle ortaya çıkardıklarını bunların üstünde göreceksin. Bir şeye karar vermek gerekir, Ya Allah'ın ( c.c.) üstünlüğünü kabul edip, verdiği emirlerde bir sebeb vardır diğerek bunların sebeblerini düşünerek iman edip, tatbik edeceksin, ya kendi beynini Allah'ın ( c.c.) kurallarından ve Peygamberlerinden üstün görüp direk Yaradana ulaşmanın yollarını araştıracaksın. Yollar herkesin önünde, isteyen istediği yoldan gider ... VesseLam |
Allah'ın kitap gönderip uyulması gerektiğini es geçipte ''ben direk Allah'a bağlıyım'' demek kadar saçma birşey var mı?
Kuran zaten Allah'ın sözleridir.İnsan direk olarak Allah ile irtibat kuramaz.Kuramazsa doğru yoluda bulamaz.İslam bu yüzden var... Ayrıca kusura bakmasın kimse ama işi gücü Allah'ın varlığını tartışıp utanmadan Allah üzerinden popüler olma gayesi taşıyan sapık filozofların öğretikler/fikirleri sadece zırvadır... Yapılan tartışmada söylenmesi gerekenler söylenmiş ve gayette yerine oturmuş... |
Bir küpe üzerinden koparılan fırtınadan sonra bu konu gerçek anlamda tehlikeli boyutlara gitmiş.İnsanlar istediklerini yaparlar.Hidayet bizim elimizde değil.Hidayetin olup olmadığı da bir cümleden anlaşılmaz.
Kafir imaları insanı ateşin içine atar.Müslüman ama yanlış bir söz söylemiş insana,kafir iması yapılırsa,hatta kafir denilirse o kişinin düştüğü durumu burada herkes bilir. |
Yaradan sana, namaz kıl diyecek, sen kılmayı bırak, kılanları " Eşşek " vasfına koyacaksın. Kendini ulame belleyecek, İslamın kurallarını anlatanları riya çamuruna batıracaksın ... Kur'an-ı Kerimde defalarca zikredilen Amelleri baside indirgeyip, üç kuruşluk beyninle ortaya çıkardıklarını bunların üstünde göreceksin..
Bİrkere benim yaptığım teşbih bile sayılmaz ki sen beni itham ediyorsun. Ben kelamımı örnekler nitelikte vermiştim.Yoksa kimseyi karalamak itham etmek amacım değil.Ulema olduğumu da sanmıyorum ukela olduğumu da.. Bİr insanın fikirleri sizin için önemli olmayabilir,haklısınız.O sebeple birşey yazmayabilirsiniz.been kendi kendime düşünüyorum zatne kendi kendime tartışmam gerekmiyor forumda:) Ben yaratıcıyı dini aracılığıyla değil onu farkedip sevmeyi tercih ediyorum diyelim.BUna kim karışabilirki.BUndaki POPÜLERLİK nedir onu da anlamış değilim engineer..Kimse varlığını tartışmıyor ki sen okumdın galiba yazılanları..Vardır veya yoktur diye bi söylem war mı ben mi goremiyorum...?? |
Alıntı:
|
All times are GMT +3. The time now is 12:39. |