Siyaset Forum

Siyaset Forum (https://www.siyasetforum.com.tr/index.php)
-   Dualar (https://www.siyasetforum.com.tr/forumdisplay.php?f=147)
-   -   Günün Duası... (https://www.siyasetforum.com.tr/showthread.php?t=33344)

Gönülden 05-14-2009 16:31

Sen ki sana güvenenleri himaye edensin.

Sana tevekkül ettik; vekilimiz sensin.

Sen ki her hacetimizi görür gözetirsin.

Sana iman ettik; sahibimiz sensin.

Sen ki yanlızlığımızda bize yarenlik edensin.

Sana inandık; sırdaşımız sensin.

Sen ki verdiğini eksik vermez tamam eylersin.

Sana güvendik; velimiz sensin.

Sen ki bizi yoklukta bırakmaz, beka verirsin.

Sana bağlandık; dostumuz sensin.

Sana tutunuyoruz,

Kimsenin yere atmasına izin verme ALLAHIM

AMİN...

ÜMİT-AK 05-16-2009 10:27

http://img85.imageshack.us/img85/9382/izdirapih1eb7.jpg

siyah gül 07 05-23-2009 12:57

ALLAHIM!

BANA ÖYLE BİR GÖNÜL VER Kİ:Bir kuruluşun tepe noktasında yetkili olsam bile, bunu asla başka şekilde kullanmamalıyım.Günlük yaşamda "ben" yerine, daha çok "sen" sözcüğünü kullanabileyim...

AMİN..

BANA ÖYLE BİR SEVGİ VER Kİ:Sonsuz bir hazine gibi bitmesin, çoğalsın daha da sevdikçe, doldursun sarsın çevremi. Hatta düşmanlarımı da sevebileyim... AMİN..

BANA ÖYLE BİR GÜÇ VER Kİ:Herkesten daha çok çalışabileyim, tutsak düşmeyeyim doğanın koşullarına, eşim ve çocuklarımı da mutlu et ki, mutluluğu başkalarına da götürebileyim...

AMİN..

BANA ÖYLE BİR SAĞLIK VER Kİ:Düşünebileyim, konuşabileyim.

AMİN..

BANA ÖYLE BİR ERDEM VER Kİ:İbadet edebileyim, iyilik etmeyi ve
sevinçten buğulanmış gözlerle, teşekkür edenlere;bir şey yapmadım, anımsamıyorum diyebileyim.

AMİN..

BANA ÖYLE BİR YETENEK VER Kİ:İyi eş, baba, anne, iyi komşu, iyi arkadaş, iyi vatandaş olabileyim.

AMİN..

BANA ÖYLE BİR UMUT VER Kİ:Bugüne kadar yapmış olduğum hatalar için
karamsarlığa düşmeyeyim, herşeyden aklanmış olarak yaşama
yeniden başlamak üzere bağışlanabileceğimi bileyim.

AMİN..

BANA ÖYLE BİR ANLAYIŞ VER Kİ:düşünebildiğim, yargılayabildiğim, inandığım, kahrolduğum, varolduğum şuanda bu sözleri söyleyebildiğim için şükredebileyim. AMİN..

BANA ÖYLE BİR TALİH VER Kİ :Yıllar sonra beni hatırlayanlar "herkese iyilik eden, tüm insanları seven,o düzeyde de sevilen bir kişiydi " diye konuşsanlar ve ben de huzur içindeolabileyim.

AMİN..

BANA ÖYLE BİR İRADE VER Kİ: Birgün yenilip, içimdeki şeytanın kurallarına doğru yönelirsem;bu bir düşünce ise düşüncemi, bu bir adım ise ayağımı, bu bir uzanma ise elimi durdurabileyim.

AMİN..

BANA ÖYLE BİR SABIR VER Kİ:Sükûneti bulayım, durabileyim, düşünebileyim. AMİN..

AMİN.. AMİN..

vaktileyl 05-23-2009 17:13

Şükür Rabbim, Rabbim olduğun için.
Şükür bedenim, bende olduğun için.
Şükür ey dünya, hala olduğun için.
Şükür yüreğim, beni taşıdığın için.

Yüreğin kanadığında saranım var mı?
El uzatıp tutanın var mı?
Seninle ağlayan gülenin var mı?
Şükür ey Rabbim insan olduğum için.

Aldığım her nefeste, gördüğüm her nesnede.
Yaptığım her duam da, sevinç te kederde.
Gelen her bela da ve musibette.
Şükür ey Rabbim beni unutmadığın için.

Güneşin parladığında, yağmurun yağdığında,
Havanın karadığında ve gecenin ortamında.
Ay’ın aydınlığında ve yıldızının parladığında.
Şükür ey Rabbim, ışığım olduğun için.

En mutsuzluğumda yanımdasın bilirim.
Üzülme der! gibi sevindirirsin, yüreğimi okşarsın.
Bir müjde verir gibi neşe katarsın yüreğime.
Şükür Rabbim bu günümü yaşattığın için.

Ben unutsamda bazen senin yüceliğini.
Sen kucaklayı verirsin bebeğin gibi.
Burdayım korkma ben seninleyim dersin adeta.
Şükür Rabbim beni unutmadığın için.

Ben bir yaralı kuzu sen çobanım.
Dağa taşa takılmış ağlar dururum.
Düştüm düşecem derken sızlaya sızlaya.
Şükür Rabbim yine beni kucaklayı verdin

Ne kadar şükretsem azdır rabbime.
Hala beni sevdiğini bile bile katlanır her isyanıma.
Yine tutar elimden yaralarımı sarar yüreğiyle.
Şükür Rabbim şükür verdiğin her nefesime.

Sen insan değilsin ki, yalan söyleyesin.
Sen yalancı değilsin ki vaadlerini tutmayasın.
Sen ben değilsin ki, nankörlük edesin.
Şükür Rabbim şükür beni sevdiğin için

vaktileyl 05-24-2009 01:27

Yâ Rabbi lütfunla hidayet ettigin kalbi tekrar dalalete sapıklıga meylettirme..

Belaları bizden def eyle..

Ey Affı çok olan, günahları örten Rabbim!

Bize azab etme , Bizi bağışla , Bizi affeyle...

vaktileyl 05-24-2009 20:50

''YA RABBİ!.. Günahlarımızı rahmetinle af ve mağfiret eyle! Ölülerimizi de mağfiret eyle, yaşayanlarımıza hayırlar ihsan et!
Riyadan, nifaktan, şikaktan, her türlü hastalıktan, kazadan, belâdan, tembellikten, âcizlikten, zelil olmaktan, zulüm etmekten ve zulüm görmekten, cimrilikten, müsriflikten, azdıran zenginlikten ve doğru yoldan ayrılmaya sebep olan fakirlikten, şeytan ve nefsin şerrinden, düşmanın galebesinden, kötü huydan, bidat işlemekten, dalalete düşmekten, halis olmayan amelden, her çeşit günahtan, küfre girmekten, ölürken gelecek fitnelerden, kabir azabından, dinimize ve dünyamıza zarar verecek işlerden sana sığındık, bunlardan bizleri koru YA RABBi!..
YA RABBi!.. Bize sarsılmaz bir iman, güzel bir ahlâk, şükredici bir kalb, sabredici beden, zikredici dil, kaza ve kaderine rıza gösteren hayırlı ömür, salih evlât, dünya ve ahirette güzellik ihsan et! Ana ve babamızı da mağfiret eyle!

YA RABBi!.. Kendi sevgini, sevdiklerinin sevgisini, bütün enbiyânın, Ehl-i beytin, Eshâb-ı kirâmın ve bütün evliyâ-i kirâmın sevgisini ve sevgine kavuşturacak amel ve işleri nasip eyle!

vaktileyl 05-25-2009 21:06

Günaydınım Günümü aydın edenim
Gözlerimi açınca Sen varsın yanı başımda
Seninle uyanmak ne güzel karanlıklardan
Yüzümde şükre vesile bir tebessüm olur,
Seninle başlayan her günün sabahında
Yüreğimi teslim ettiğim yüreğimin sahibi
Kalbimi Senden başkasına bırakmadın bu sabah ta
Kalbim Seninle dolu yine
Adın yüreğimde uyanmak ve adın ile inşirah bulmak
Beni hayata bağlayan Senin Sevdan
Bana hayatı veren Sensin
Hayatım Senin
Her zerre gibi bende Seninim
Kalbim Seni anar andıkça Sevdan ile yanar
Sen ol demeseydin olmazdım
Varettin varlığına aşikar eyledin
Sebeb-i varlığımı emir buyurduğun nimetlerle güzelleştirdin
Sen ki kulluğa layık gördün beni, emrin başım üstüne!
Sen ki gel dedin bana gelmem mi
Sen ki lutfeyledin bilmem mi
Ben ki misafirinim bu dünya da, sahiplenmekten çekinmem mi
Sen ki beni önemseyen, kendine kul eyleyen,
Sen ki yalvarışımı yakarışımı duymak isteyen Rabbul Alemin
Ben ki lutfunla can bulan bir nefes,
Ben ki aczim ile şükrümle el açan kulunum!
Ellerim hep açık istemekte,
Varlığımı rızanın yollarına kurban eyle!
Kalbim Seni anar
Varedişinle var olan bedenimi tarifsiz bir huzur kaplar
"Rüzgar esmeyince dal sallanmaz, Allah demeyince kalp uyanmazmış"
Kalbim uyanır adını andıkça
Anmayan kalbin hali ne olur zifiri karanlıklarda
Seninle uyanır kalbler, seninle diri kalır bu bedenler
Seninle kurtulur karanlıkların kuytusundan
Anmazsam karanlık Anmazsam Senden uzakta zülumdur dünya bana
Karanlıkların kuytusunda bırakma Ya Rabbim
Sensizlik zindanında mahkum etme bizleri
Adını anmayan kalbi neyleyim
Bu yürek emanet bu bedene, Senden gayrısını doldurursa içine, emaneti nasıl teslim edeyim
Kalbimi Senin ile atmaya Seninle can bulup, Sana koşmaya aşikar eyle bedenimi
Varlığımı rızanın yollarına kurban eyle
Kalbime her daim adını andır her daim aşkın ile yandır Ya Rabbim
Amin

vaktileyl 05-27-2009 23:55

Ey Güzeller Güzeli ve bütün güzellikleri yaratan Cemil olan Allahım! Habibine çok güzel dua etme yollarını gösterdiğin gibi bana dagüzel dualar etmeyi ve güzel bir hayat yaşamayı nasip eyle. Ömrümü bereketli eyle. Kalıcı eserler bırakmayı nasip eyle.

Gönülden 05-28-2009 16:37

Beni kalbimin ellerine bırakma Ya Rabbi; kalbim ki kördür istediğinden gayrısına…
İstediğinin hayır mı yoksa şer mi olduğuna;Beni kalbimin ellerine bırakma Ya Rabbi..
Kalbimin elinden çektim çekeceğimi yıllarca…

Şimdi dönüp içimde bir karanlık görüyorsam;Ve bu karanlığın korkusuyla
aydınlık sandığım her küçük yıldızböceğine koşuyorsam ;Bunu acizliğimin duası say

Ya Rabbi
Cahilliğimi bağışla
Ve ihtiyacı neyse onunla nimetlendir kalbimi…

Gözümün pınarında her daim yaş hazır bekliyor;Yürek sanki bir açık yara, ne değse sızım sızım sızlıyor;Canı yanınca feryad ediyor insan;Canı yanınca yanında kim varsa ona uzanıyor
Şifa senin elindedir Ya Rabbi.
Yanlış adreslerden çevir adımlarımı
Denenmiş yanlışlarla yeniden yanlışa düşürtme beni…

Ben külhanbeyi cümlelerini çok kurdum
Külhanbeyliğine soyunup
kul olduğumu hatırladığım yollarda çokça yoruldum
Şimdi birkaç hayat yaşamışçasına yorgun
Birkaç hayat yaşamışçasına bitiksem
Suçlu aramaya ne hacet
Suçlusu benim
Ben hem kendi hayatımın
Hem yitirdiğim zamanın katiliyim.

Şimdi ben adına herşeyimi tüketmiş kapında duruyorum;Bir aralasan rahmet perdeni diye dua dua bekliyorum;Ne hakkım var istemeye ne yüzüm biliyorum;Lakin senin keremine sınır konmaz.

Senin rahmetin öyle bir deryadır ki
benim günahlarım ona bent olmaz.
Affet Ya Rabbi
Affınla yeniden yeşert kalbimi…
Affet Ya Rabbi
İsraf etmeme izin verme kendimi…
Amin.

Gönülden 05-28-2009 18:24

Dertsizliğin, gayesizliğin, duyarsızlığın yaşam felsefesine dönüştüğü bir çağda bize “dertli insanlar” lazım…

İnsanın değeri neyi dert edindiğinden anlaşılır…

Dertsizlik derdi çağın en büyük tehdidi…

Bizi dertsiz bırakma Allah’ım!

İslam’ı dert edinenlerden kıl bizi!

vaktileyl 05-28-2009 19:58

RABBİM sana şükürler olsun beni müslüman bir aileden dünyaya getirdigin için.Her ne kadar ibadette kusurları olsada sen onları affeyle.ve RABBİM sana şükürler olsun ki beni sağlıklı ve güzel bir beden ve çehre ile yaratmışşın bunun için sana her aynaya bakışımda şükretmeye çalışıyorum,eskiden bilmiyordum affet beni.RABBİM şükürler olsun sana beni kutsal mekanlarına gitmekle şereflendirdin.Ruhum kabende kaldı,dayanamıyorum...beni ruhumun yanına götür,bedenimi buralardan kurtar.Nasıl olur bilmiyorum, ben acizim, sen herseye kadir olan RABBİMSİN SENden bunu diliyorum ,boynum bükük....RABBİM SENİN MESCİDİN DE ibadetin lezzeti çok başka imiş, ben çok geç kalmışım bunu tatmak için.Tattırdıgın bu lezzet için sana şükürler olsun RABBİM

vaktileyl 05-30-2009 23:36

Ey Rabbim bütün varlı ımı sana teslîm ettim, işimin tasarrufunu sana havale ettim, yönelişim sanadır, korkum da ancak sendendir, senin azâbından kaçıp sı ınılacak ancak yine senin rahmetindir. İndirdi in kitabına ve gönderdi in resulüne îmân ettim ey Rabbim

Yektâ-Ak 05-31-2009 13:42

Ey ofke ve celal animda sukunetim ve iddetim!
Seni kusurdan tenzih,noksanliktan takdis ederim.
Sen Subhansin,Senden baska ilah yoktur.
Eman Sende,kurtulus Senden.
Bizi Cehennem azabindan kurtar.

Âmin.

Cevsen'den

Gönülden 06-03-2009 16:20

Allahım! Bize dünyada da iyilik ver, ahirette de iyilik ver. Bizi cehennem azabından koru!
Allahım! Senden hidayet, takva, iffet ve gönül zenginliği isterim.

Ey kalpleri yönlendiren Allahım! Kalplerimizi sana itaate yönelt!

Dayanılamayacak dertten, insanı helâke götürecek talihsizlikten, başa gelecek fenalıktan ve düşmanı sevindirecek felaketten Allah’a sığınırız.

Allahım! Bütün işlerimin başı olan dinim konusunda hataya düşmekten beni koru! Yaşadığım şu dünyadaki işlerimin yolunda gitmesini sağla! Dönüp varacağım ahiretimi kazanmama yardım et! Hayatım boyunca daha çok hayır yapmama imkân ver! Her türlü kötülükten kurtulmamı sağlayacak bir ölüm nasip et!

Allahım! Günahlarımı, bilgisizlik yüzünden yaptıklarımı, haddimi aşarak işlediğim kusurları, benden daha iyi bildiğin bütün suçlarımı bağışla! Allahım! Ciddi ve şaka yollu yaptıklarımı, yanlışlıkla ve bilerek işlediğim günahlarımı affeyle! Bütün bu kusurların bende bulunduğunu itiraf ederim. Allahım! Şimdiye kadar yaptığım, bundan sonra yapacağım, gizlediğim ve açığa vurduğum, ölçüsüz bir şekilde işlediğim ve benden daha iyi bildiğin günahlarımı affeyle! Öne geçiren de sen, geride bırakan da sensin. Senin gücün her şeye yeter.

Allahım! Verdiğin nimetin yok olup gitmesinden, lütfettiğin afiyetin bozulmasından, ansızın vereceğin cezadan ve senin gazabını üzerime çekecek her şeyden sana sığınırım.

Allahım! Acizlikten, tembellikten, cimrilikten, ihtiyarlayıp ele avuca düşmekten ve kabir azabından sana sığınırım. Allahım! Nefsime takva nasip et ve onu her türlü günahtan temizle; onu en iyi temizleyecek sensin. Ona yardım edip eğitecek sadece sensin. Allahım! Faydasız ilimden, korkmayan kalpten, doyma bilmeyen nefisten ve kabul olunmayan duadan sana sığınırım.

Allahım! Sana teslim oldum, sana inandım, sana güvendim. Yüzümü, gönlümü sana çevirdim, senin yardımınla düşmanlara karşı mücadele ettim. Kitabın ile hükmettim. Şimdiye kadar yaptığım, bundan sonra yapacağım, gizlediğim, açığa vurduğum ve senin benden daha iyi bildiğin günahlarımı affeyle! Öne geçiren de sen, geride bırakan da sensin. Senden başka ilâh yoktur

Allahım! Cehennem fitnesinden, cehennem azabından, zenginliğin ve fakirliğin şerrinden sana sığınırım.

Allahım! Kötü ahlâklı olmaktan, fena işler yapmaktan ve yanlış inançlara sapmaktan sana sığınırım.

Ey kalpleri halden hale çeviren Allah! Benim kalbimi dininden ayırma!”

Allahım! Senin rahmetini kazandıracak, bağışlamanı sağlayacak işler yapmayı, her türlü günahtan uzak durmayı, bütün iyilikleri işlemeyi, cennete kavuşup cehennemden kurtulmayı nasip etmeni niyâz ediyorum.

Allahım! Peygamber’in Muhammed sallallahu aleyhi ve sellemin senden dilediği hayırları ben de dilerim. Peygamber’in Muhammed sallallahu aleyhi ve sellemin sana sığındığı şerlerden biz de sana sığınırız. Yardım ancak senden beklenir. İnsanı dünya ve âhirette muradına ulaştıracak sensin. Günahtan kaçacak güç, ibadet edecek kuvvet ancak Allah’ın yardımıyla kazanılabilir.
Amin…

Gönülden 06-15-2009 16:42

Yarabbi
Kapına geldik, dergahına sığınıyoruz.Ey merhametlilerin en merhametlisi, bizleri bağışla.
Allah'ım Sen buyurdun ki bana dua edin bende duanızı kabul edeyim.
Senin aciz kulların olarak huzuruna geldik ve sana dua ediyoruz.Ey Allah'ım bize hakkı hak olarak göster.Haklı olmayı nasip et.Bize batılı batıl olarak göster.Batıldan uzaklaşmayı nasip et.Bize basiret ve feraset ver.Bizi dünyanın sıkıntısından ve ahiretin azabından koru.

Yarabbi sen ey vahşete kapılanların en cana yakın dostu,yalnızların arkadaşı,ümidi kesilenlerin ümidi,kimsesizlerin yardımcısı,yoksulların varı,zayıfların kuvveti,fakirlerin hazinesi,gariplerin şikayet makamı,büyüklüğünde tek olan,fazlın ve keremin Peygamberin Hz. Muhammed (a.s) ve Ali(ashabı) hürmetine sıkıntılı zamanımızda yardımımıza yetiş.
Allah'ım
Gücümüzü topla,dünyaya karşı zaafımızı gider ve bizlere yardım et.Mağdur ve mazlum Müslümanlara merhamet et.

Allah'ım
Ey Müslümanların velisi.Bizi sana kavuşuncaya dek İslam üzerinde sabit kıl.Ayaklarımızı sıratı müstakimden kaydırma.Katındaki makamı hürmetine Hz. Muhammed (a.s)'ı hakkımızda şefaatçi kıl.

Yarabbi
Sana gereği gibi ibadet etmeyi,şükür etmeyi,hamd etmeyi,tevekkül ve tefekkür etmeyi ve imtihanına sabrı nasip eyle.Bizi yaşattığın müddetçe kötülüklerden kaçma hususunda sebat nasip eyle.Bizden razı olmadıkça bizleri dünyandan çıkarma.Can verme sırasında imanımızı muhafaza buyur..

Ey saygı değer Kabe'nin sahibi,ey her türlü dilek ve cehdin sahibi;Müslümanları nifaktan,amelimizi riyadan koru.Günahlarımız bağışla.Bizlere merhamet eyle.Dualarımız kabul eyle.Şüphesiz sen duaları kabul eden mucipsin.

Yarabbi;Kadrimizi yücelt,göğsümüzü genişlet,işimizi kolaylaştır,bize hayırlı rızk ihsan et.İzzetinin hakkı için, bizleri korku ve hüzün duymayan salih kullarından eylemeni rahmetinle istiyoruz senden.Sen gönüllerdeki dertlere şifa,hidayet ve rahmet vericisin.Bizden mağfiretini esirgeme yarabbi.İstenenin hayırlısını,duaların hayırlısını,amelin hayırlısını,hayatın hayırlısını,ölümün hayırlısını istiyoruz senden.

Ey Allahım ibaderlerimizi kabul buyur.Yüce Allah'ın salat ve selamı Peygamber (a.s)'in ehli beytin ve bütün ashabının üzerine olsun.

Allah'ım; Senin açacağın herhangi bir rahmeti tutacak yoktur.Sen tasayı gideren,kederi açıp ferahlatan ve güç durumdakilerin duasını kabul eden Rab’sin.Ancak senden yardım diliyor ve ancak senden yardım istiyoruz.

Dünya ve ahiretin sahibi Allah'ım;
Dini ve dünyevi bütün işlerimizde intizarı müyesser kıl.Zorlukların üstesinden gelmeyi nasip eyle.Şüphesiz sen her şeye kadirsin.Sen dertlilere deva,hastalara şifa,borçlulara eda nasıp eyle.Bağışlamanı dileriz yarabbi.Dönüş sanadır.Güç ve kuvvet ancak yüce ve büyük Allah iledir.

Yarabbi
Peygamber Efendimiz (a.s) senden neleri istemişse onları istiyor,nelerden sığınmışsa onlardan sığınıyoruz.AMİN.

xhidayet 06-15-2009 16:48

Ya Rabbel Alemin.. Durumumu sana arz ediyorum..Sensin tek sığınak!..Halimi biliyorsun..Ailemi sana emanet ediyorum.. N'olursun beni bağışla ve dünyalık rızkım için vesile yolları aç!..Amin..Amin..Amin..

Gönülden 07-21-2009 17:48

Âlemlerin Rabbi Yüce Allah’a kainatın zerreleri adedince hamd ü sena, kulları içinden seçip zirve payelerle şereflendirdiği en doğru sözlü ve en güvenilir elçisi Hazreti Muhammed’e, tertemiz, pırıl pırıl hane halkına, mükerrem ashabına ve kıyamete kadar gelip geçecek insanlar içerisinde ihsan şuuruyla onlara ittiba edenlere de sonsuz salât ü selam olsun!

Rabbimiz! Sen’in fikr ü zikrinden uzaklaştıracak ne kadar meşguliyet varsa onların hepsinden bizi uzak tut.. bu acz ü fakr içindeki kullarını hiçkimseye muhtaç olmayacağımız, başka hiçbir kapının önünde el açmak sefaletine düşmeyeceğimiz ölçüde fevkaladeden lütuflarınla zenginleştir; zenginleştir Ya Rab, zira hakîkî veren yalnız Sen’sin, biz ise Sen’in kapının önünde bir “nigâh-ı âşina” bekleyip duran kapıkullarıyız.

Rabbimiz! Sinelerimize inşirah salmanı, yolumuzu, peygamberan-ı izamın, sıddıkların, şehitlerin ve salihlerin yolu eylemini istirham ediyoruz. Sen her şeye gücü yeten, her istediğini gerçekleştiren ve yakarışlara mukabelede bulunmak şanına çok yakışan yegane Zat’sın; ne olur, bizim dualarımıza da icabet eyle ve sağımızdan-solumuzdan, önümüzden-arkamızdan, üstümüzden-altımızdan gelebilecek bütün tehlikelerden ve Sen’in azabına uğramaktan; aynı zamanda bunların hasıl edeceği korku, gam ve kederden de sıyanet buyur!

Ey isteyenlere cevap veren ve dua dua yalvaranların dualarını kabul buyuran Yüceler Yücesi Rab! Bizim niyazlarımızı da kabul buyur.. kinle, nefretle oturup kalkan ve hep düşmanlık duygularıyla köpüren imansız ve amansızlara karşı yardımcımız ol.. bir de üzerimize sekine yağdır, yağdır ki, Sen’den başka kimseye karşı hiçbir korkumuz, hiçkimseden de en küçük bir beklentimiz kalmasın!...

Efendimiz Hazreti Muhammed’e, aile fertlerine ve bütün ashabına salât u selam ederek bunları Senden dileniyoruz, Rabbimiz!

mavihayal 07-21-2009 18:27

ALLAH’ım!
Bana dilimle değil, halimle vazetmeyi nasip eyle, Ya Rabbi!

ALLAH’ım!
Bana bir insanın elinden tutmadan önce, kalbinden tutmanın sırlarını öğret, Ya Rabbi!

ALLAH’ım!
Okuma, öğrenme, öğrendiklerimizi uygulama aşkımızı ,salgın ve saygın bir hastalığa dönüştür, Ya Rabbi!

ALLAH’ım!
Bizleri dünlerde kaybolmaktan muhafaza eyle, yarına kalabilenlerden eyle, Ya Rabbi!

ALLAH’ım!
Dinimizi dünyanın mehri yapmaktan, acıkınca da inançlarımızı yemekten cümlemizi muhafaza eyle, Ya Rabbi!

ALLAH’ım!
Beni, beni benim önüme engel olmaktan,
Beni, benim hayatımın kemirgeni olmaktan,
Beni, bana yalan söylemekten muhafaza eyle, Ya Rabbi!

ALLAH’ım!
Bakışımızı ibret,
Sukutumuzu hikmet,
Konuşmamızı sanat ve marifete dönüştür, Ya Rabbi!

ALLAH’ım!
Boşa bakanlardan,
Boşa susanlardan,
Boşa konuşanlardan eyleme, Ya Rabbi!

ALLAH’ım!
Zenginlerimizi hamiyetsiz,
Fakirlerimizi gayretsiz,
Alimlerimizi amelsiz,
İdarecilerimizi adaletsiz bırakma, Ya Rabbi!

ALLAH’ım!
Kandillerimizi hakiki kandil,
Düğünlerimizi hakiki düğün,
Bayramlarımızı hakiki bayram eyle Ya rabbi!

ALLAH’ım!
Cehalet, zaruret ve ihtilafa karşı açmış olduğumuz ikinci kurtuluş savaşımızda bizleri mansur ve muzaffer eyle, Ya Rabbi!

ALLAH’ım!
Milletimizi,idarecilerimizin önüne engel olmaktan,
İdarecilerimizi de milletimizin önüne engel olmaktan muhafaza eyle ya Rabbi!
Bizlere devlet-millet bütünlüğüne ulaşmamızı nasip eyle, Ya Rabbi!

ALLAH’ım!
İdarecilerimizin, feraset, merhamet ve basiretini,
Halkımızın da hürmet, hizmet ve hamiyetini artır ya Rabbi!

ALLAH’ım!
Her sabah, güneşi üzerimize yeniden ışıklandırıp günümüzü pırıl pırıl aydınlattığın gibi,
Her sabah, içimizdeki güneşi de, yeni ümitler, yeni hedefler ve yeni heyecanlarla üzerimize ışıklandır,Ya Rabbi!

ALLAH’ım!
Bizlere ilim açlığı ihsan buyur Ya Rabbi!
Suya,ekmeğe olan iştahımız gibi, kıyamete kadar kapanmayan bir kitap okuma iştahı ihsan buyur, Ya Rabbi!

ALLAH’ım!
Hayatımızın her anında, namazda gibi, ilahi huzurda olduğumuz bilincinden ayırma, Ya Rabbi!

ALLAH’ım!
Semalarımızı bayraksız, bizleri hürriyetsiz, camilerimizi cemaatsız, cemaatimizi de ilim ve hikmetsiz bırakma, Ya Rabbi!

ALLAH’ım!
Çalışmalarımızı bir ibadet bilinci ve ibadet huzuru içinde yapmayı nasip eyle,Ya Rabbi!

ALLAH’ım!
Bizlere her daim, hem kavli, hem de fiili dua yapmayı nasip eyle, Ya Rabbi!

ALLAH’ım!
Dahili ve harici düşmanlardan sana sığındığımız gibi; cehaletin,tembelliğin,kapasite israfının şerrinden de sana sığınıyoruz, bizleri muhafaza eyle, Ya Rabbi!

ALLAH’ım!
Sistematik çalışmayı; en büyük zevkimiz, en tatlı lezzetimiz, en birinci yaşam ilkemiz haline getir Ya Rabbi!

ALLAH’ım!
Önce Hak’tan, sonra haksızlıktan korkmayı nasip eyle, Ya Rabbi!

ALLAH’ım!
Bizlere, midemiz kadar aklımızı,
Dilimiz kadar da el ve ayaklarımızı çalıştırmayı nasip eyle, Ya Rabbi!

ALLAH’ım!
Bizlere, Malazgirt, Çanakkale ve İstiklal zaferleri gibi,
Ekonomik, ilmi, fikri, siyasi,ahlaki zaferler ihsan eyle Ya Rabbi!

ALLAH’ım!
Yetenek israfından,
Kapasite israfından,
Zaman israfından ve israfın her türlüsünden muhafaza eyle Ya Rabbi.

ALLAH’ım!
Ertelemekten, üşenmekten, yılmaktan, vazgeçmekten, yarına bırakmaktan ve buna benzer hastalıkların şerrinden muhafaza eyle Ya Rabbi! Bu hastalıklara karşı Alim, Hakim ve Şafi isimlerinden acilen şifalar ihsan eyle Ya Rabbi!

ALLAH’ım!
Kahvelerimizi, kıraathaneye dönüştür Ya Rabbi!
Radyo ve televizyonlarımızı ilim ve irfan dağıtan birer öğretim yuvasına dönüştür Ya Rabbi!

Okul ve Üniversitelerimizi de birer eğitim yuvasına dönüştür Ya Rabbi!

ALLAH’ım!
Beynimizi, malumat ishali olmaktan,
Aklımızı, öfkenin esiri olmaktan,
Bedenimizi, şehvetin kölesi olmaktan,
Midemizi, depo haline gelmekten muhafaza eyle Ya Rabbi!

ALLAH’ım!
Bizleri, irade felci olmaktan muhafaza eyle.
Kendi içinde hapis kalmaktan, cümlemizi muhafaza eyle Ya Rabbi!

ALLAH’ım!
Kağnı hızıyla konuşup, Mercedes hızıyla koşuşanlardan eyle Ya Rabbi!
Bildiklerimizin hamili değil, amili olanlardan eyle Ya Rabbi!

Büyük laf edip, küçük davranış sergilemekten cümlemizi muhafaza buyur, Ya Rabbi!

ALLAH’ım!
Kıyamet kopmadan önce, cennetin bir önsözünü bu dünyada yaşamayı hepimize nasip eyle Ya Rabbi!

ALLAH’ım!
En büyük düşmanımız cehalete karşı bizlere yardım eyle.
Bizleri; okuyan,öğrenen, anlayan ve uygulayan bir millet haline getir, Ya Rabbi.

“ALLAH’ım!
Bizlere senin sevgini,
Seni sevenlerin sevgisini,
Sevdiklerinin sevgisini,
Seni sevdirecek amellerin sevgisini, sevdir Ya Rabbi!”

ALLAH’ım!
Bizlere süper insan, Ülkemize de süper güç olmayı nasip eyle, ihsan eyle Ya Rabbi!

Her sabah,namaza niyet eder gibi; süper insan, süper Müslüman, süper millet ve süper güç olmaya niyet etmeyi, nasip eyle Ya Rabbi!

ALLAH’ım!
Namazımın, Orucumun ve bütün ibadetlerimin put haline gelmesinden sana sığınırım, muhafaza eyle Ya Rabbi!

ALLAH’ım,
Sevap bezirganlığından ve din tüccarlığından hepimizi muhafaza eyle, Ya Rabbi!

Din tüccarlarının ve maneviyat simsarlarının şerrinden cümlemizi muhafaza eyle, Ya Rabbi!

ALLAH’ım!
Bizleri cehenneme kara odun yığanlardan değil, cennete ak adam yetiştirenlerden eyle, Ya Rabbi!

Bizleri cehennem zebaniliği yapmaktan cennet bekçiliği yapmaktan muhafaza eyle, Ya Rabbi!

ALLAH’ım!
Beni gözyaşı akıtan değil, gözyaşı dindirenlerden eyle. Problemin bir parçası değil,çözümün bir parçası olanlardan eyle, Ya Rabbi!

ALLAH’ım!
Varlığıyla yokluğu bir olanlardan olmaktan cümlemizi muhafaza eyle, Ya Rabbi!
Yürüyen, konuşan, müteharrik bir meyyit haline gelmekten, cümlemizi muhafaza buyur, Ya Rabbi!

Ülkesine en büyük hizmeti, ölümü olan insan olmaktan, cümlemizi muhafaza buyur, Ya Rabbi!

ALLAH’ım!
Aklımı; pozitif ilimlerin nuruyla,
Vicdanımı, dinin ilimlerin nuruyla nurlandır Ya Rabbi!
Her iki nurla da, Hayatımı nurlandır Ya Rabbi!

ALLAH’ım!
Tevazuda insanlardan bir insan olmayı,
Çalışma ve gayrette, insanlardan farklı bir insan olmayı nasip eyle, Ya Rabbi!

ALLAH’ım!
Sadelikle bayağılığı,
Tevazuyla zilleti,
Vakarla gururu,
Başarısızlıkla mağlubiyet arasındaki farkı idrak ederek hayata geçirmeyi nasip eyle Ya Rabbi!

ALLAH’ım!
Yeteneklerimizin gücüyle, topraklarımızın bereketini birleştir Ya Rabbi!
Bizlere sonsuz rahmetinle, içimizdeki gücü uyandırmayı, yeniden nasip eyle Ya Rabbi!

ALLAH’ım!
Üzerimize; Rahmetinden bereketli yağmurlar yağdırdığın gibi,
Kalplerimize; aşk, şevk, gayret, heyecan, kardeşlik, birlik, beraberlik ve sevgi yağdır Ya Rabbi!

ALLAH’ım!
Say ve gayretimizi su damlaları gibi sürekli,
Tembellik ve cehaletimizi, örümcek ağı gibi güçsüz eyle, Ya Rabbi!

ALLAH’ım!
Bağlılıklarımızın, bağımlılığa dönüşmesinden sana sığınırız muhafaza eyle, Ya Rabbi!

Aşırı sevginin ve aşırı öfkenin gözümüzü kör etmesinden sana sığınırız, bizleri muhafaza eyle, Ya Rabbi!

ALLAH’ım!
Baktıklarımı görmeyi,
Gördüklerimi anlamayı,
Anladıklarımı hayata geçirmeyi
Duyduklarımı da gerçeğin süzgecinden geçirmeyi nasip eyle, Ya Rabbi!

ALLAH’ım!
Hayatımın en acı günü; düşmanlarımın, beni ahmak dostlarımın şerrinden kurtardıkları gün olmasın, muhafaza buyur Ya Rabbi!

ALLAH’ım!
Bizleri, hayırlı ve güzel işlerde acze düşürme,
Kötü ve çirkin işlerde gayrete getirme Ya Rabbi!

ALLAH’ım!
Kalbim çalıştığı müddetçe, gayretimi de kalbim gibi sürekli kıl Ya Rabbi!
Kalbim durduğunda ise, eserlerimi manevi hayatımın manevi kalbi olarak devam ettir Ya Rabbi!

ALLAH’ım
Beni nefesleriyle hayatlananlardan değil, yaşadığı hayatla nefes alan kullarından eyle Ya Rabbi!

ALLAH’ım
Geçmiş için manasız üzülmekten,
Gelecek için luzumsuz kaygılanmaktan beni muhafaza eyle.
Geçmişin hüzünlerini sevince, geleceğin kaygılarını gayret ve başarıya dönüştür Ya Rabbi!

ALLAH’ım!
Bugünümü dünlerin hüzünlerine ve yarının endişelerine yedirme Ya Rabbi!

Bugünümü deli dolu değil; dolu dolu yaşamayı nasip eyle Ya Rabbi!

ALLAH’ım!
Gerçeği insanlara göre değil, İnsanları gerçeğe göre değerlendirmeyi cümlemize nasip eyle Ya Rabbi!

ALLAH’ım!
Düşmanlarımızın bize olan kin ve öfkesini sevgimizin ateşinde erit ya Rabbi!

Bizi öldürmeye gelenleri ihlas ve içtenliğimizin içinde yeniden dirilt Ya Rabbi!

ALLAH’ım!
Kur’ an-ı; mezarlara, vicdanlara mahkum etmekten, beni koru. Mezarlaşmış kalbimi, en az mezarda yatanlar kadar, Kur’an-dan istifade ettir Ya Rabbi!

ALLAH’ım!
Tercihlerimi yaptığımda aklımın olmamasından,
Aklımı bulduğumda da tercihlerimi yapmış olmaktan sana sığınırım, muhafaza buyur ya Rabbi!

Bizlere yirmi yaşında bir fizik, yüz yaşında bir bilgelik nasip eyle Ya Rabbi!

ALLAH’ım!
Her gün yeni şeyler öğrenmeyi, öğrendiklerimle de de her gün yeni şeyler yapmayı nasip eyle Ya Rabbi!

İki günü eşit olmaktan cümlemizi muhafaza eyle Ya Rabbi!

ALLAH’ım!
Öfkemde de, sevincimde de itidal üzere olmayı nasip eyle Ya Rabbi!

ALLAH’ım
Bizlere hatalarında ısrar etmemeyi nasip eyle Ya Rabbi!

Ekşi bir limonu,(acılarımızı), tatlı bir limonataya dönüştürmeyi cümlemize nasip eyle Ya Rabbi!

ALLAH’ım
Çaresizliğimin çaresi sensin ALLAH’ım!
Çarelerinden çaresiz kılma ALLAH’ım!

Alla’hım!
Ekmek kıtlığından, su kıtlığından sana sığındığımız gibi, adam kıtlığından da sana sığınıyoruz, muhafaza eyle Ya Rabbi!

“ALLAH’ım!
“Ameli olmayan hesap günü için,
Hesabı olmayan bu amel gününde, rızana uygun bir hayat yaşamayı nasip eyle, Ya Rabbi ”

ALLAH’ım!
Aklıma, ilim ve hikmet,
Fikrime, feraset ve basiret,
Bedenime, sıhhat ve afiyet
Ruhuma da, tekamül ve metanet ihsan eyle, Ya Rabbi!

ALLAH’ım
Sözümüzü, baldan daha tatlı,
Özümüzü, kristalden daha şeffaf,
İşlerimizi, çelikten daha sağlam eyle Ya Rabbi!

ALLAH’ım
Cümlemizi tevbe ateşinde yanarak, Cehennem ateşinde yanmaktan muhafaza buyur, Ya Rabbi!

ALLAH’ım!
Namazlarımızın, merasime dönüşmesinden,
Camilerimizin, gıybethane ve tembelhaneye dönüşmesinden,
Cemaatimizin, merasim kıtasına dönüşmesinden,
Oruçlarımızın, açlığa dönüşmesinden,
Haccımızın, seyahate dönüşmesinden,
Kandillerimizin, bayramlarımızın, festivale dönüşmesinden,
ibadetlerimizin,adete dönüşmesinden,
Alimlerimizin, bilgisayara dönüşmesinden,
Evlerimizin, lokanta ve pansiyona dönüşmesinden,
Evliliklerimizin, evcilik oyununa dönüşmesinden sana sığınırız,bizleri muhafaza eyle Ya Rabbi!

ALLAH’ım!
Söylediklerimizi, gönlümüzün en derinliklerinde hissetmeyi,
Hissettiklerimizi de en güzel şekilde ifade etmeyi nasip eyle Ya Rabbi!

ALLAH’ım!
Azdıran zenginlikten, İsyan ettiren fakirlikten sana sığındığımız gibi, haysiyet fukaralığından, kişilik fukaralığından da sana sığınıyoruz muhafaza eyle, Ya Rabbi!

ALLAH’ım!
Bizlere, televizyonlu odadan, kütüphaneli odaya, hicret etmeyi nasip eyle.
Mutfağımızdaki tabak sayısı kadar, kitap okumayı nasip eyle Ya Rabbi!

ALLAH’ım!
Sana kurban keserken, zaaflarımızı da sana kurban etmeyi nasip eyle, Ya Rabbi!

ALLAH’ım!
Kan kaybından ölmekten sana sığındığımız gibi, değer kaybından ölmektende sana sığınıyoruz, muhafaza eyle Ya Rabbi!

ALLAH’ım!
Cümlemize, rızana uygun bir hayat yaşamayı ve son nefeste imanla ölmeyi nasip eyle Ya Rabbi!

Amin,amin,amin…

Gölge 07-23-2009 18:23

Allah'ım, hayatımı her türlü hayrın artmasına, ölümümü her türlü kötülükten kurtuluşa vesile kıl.
Allah'ım korkmayan kalpten, kabul edilmeyen duadan, doymayan nefisten, fayda vermeyen ilimden sana sığınırım.
Allah'ım, bizleri hidayette olan ve hidayete ulaştıranlardan eyle. Erzele (boşa geçen) ömürden, cimrilikten, fakirlikten sana sığınırım. Sana ibadet etmede, sana şükretmede, Seni zikretmede bizlere yardımcı ol. Allah'ım Sen affedicisin, affetmeyi seversin, bizleri de affet.
Allahümme salli ala seyyidina Muhammedin ve ala seyyidina Muhammedin ve sellim.

Âmîn... Âmîn... Âmîn...

Duygu'Seli~ 07-26-2009 18:50

http://img03.blogcu.com/images/e/s/m...1248534741.jpg

Sen bizim dostumuzsun.

Öyleyse bizi bağışla, bize şefkat göster,

sen bağışlayanların en hayırlısısın.

Bize hem bu dünyada, hem de ahirette güzellik yaz.

Şüphesiz ki biz sana yöneldik.

Araf Suresi Ayet 155-156

mavihayal 08-10-2009 10:05

بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمنِ الرَّحيم

Ey şan şeref ve İzzet sahibi ALLAH’IM
Ey Alemlerin En büyüğü,en mükemmeli
Senden izzet ve kudret istiyoruz
Yolunda savaşan mücahidlere yardım et
ALLAH’IM onların her daim yanındasın ve onlarda seninle
Onlara zafer ver ve onları güçlendir
Allah’ım onların görüşlerini birleştir,
Onların silahlarını aynı hedefte birleştir
Kelimelerini birleştir
Ve Allah’ım onların kalplerini ıslah et,
Allah’ım o mücahidleri kendi elinle düşmanlardan koru
Allah’ım düşmanlarının birliklerini yerle bir et
Ve onların birliklerini mahvet
Ve onların gücünü zayıflat
Ve onların gönüllerine korku yerleştir
Allah’ım bizim kaderimiz senin elindedir,
Ve bizim işlerimizin tümü sana döner
Ve bizim durumumuzdan habersiz değilsin
Bizim ızdırabımızı sana bildiririz
Üzüntümüzü ve şikâyetimizi de sana bildiririz
Zalimlerin adaletsizliğini, yalnız sana şikâyet ediyoruz
Ve facirlerin zulmünü
Ve ihanet eden suçluların cezasını
Sanadır Allah’ım hristiyanların tüm kinini nefretini, adaletsizliğini sana şikâyet ediyoruz
Allah’ım karanlığı (kötü hükümdarlar) zalimler gerçekten uzattılar
Dinsizlerin kinleri derine uzanmış ve yöneticiler ve suçlular….
ALLAH’IM
Onların üzerine doğruluk eli gönder
Kötülüğü onunla kaldır
Bizim izzetimizi geri döndür
Ve onunla düşmanımızı yok et
Allah’ım, onların zulüm ve adaletsizliklerini sana bildiriyoruz
Allah’ım, küfrün ve fesadın merkezi olan amerika’nın kuvvetini başlarına geçir
Allah’ım onların tümü senin farkında
Onlar senin arzında fesadı yayıyorlar
Onlar senin kullarını öldürdü
Ve onlar Senin dinini aşağıladılar
Allah’ım Sen hepsinden haberdarsın ve hepsinden güçlüsün
Allah’ım onlara gücünle karşılık ver
Allah’ım onlara Ad kavmine gönderdiğin fırtınayı gönder
Ve onlara Semud’un çığlığını
Nuh kavminin tufanını gönder
Allah’ım gökyüzünü onların başlarına geçir
Ve yeryüzünden dağıt
Allah’ım onların devletlerini parçala
Allah’ım onların ülkelerini böl ve şiddetle parçala
Hay ve Kayyum olan Allah’ım
Kullarını güçlü yumruklar kıl
Allah’ım mücahidlere direnişli kalmayı bahşet
Allah’ım esir kardeşlerimize hürriyet nasip et
Allah’ım onları tutsaklıktan kurtar,
Allah’ım onları güçlü kıl
Allah’ım onların imanlarını muhafaza et
Allah’ım onları kalelerine ulaştır
Allah’ım onlara işkenceden kurtuluş yarat
Allah’ım kâfirleri zulümleriyle yok et
Sen güç ve kudret sahibisin
Allah’ım kâfirlerin hırsını, öfkesini kendilerine çevir, hedeflerini başlarına yık
Ve kâfirlerin tuzaklarını başlarına geçir
Ya Âlemlerin Rabbi
Ya Hay ve Kayyum olan
Ya Celal ve İkram sahibi
Ya duaları duyan, ya dualara icabet eden
Tüm dualarımız sanadır
“Bana dua edin dualarınıza icabet edeydim”
ALLAH’IM DUALARIMIZA İCABET ET
Ya Hay ve Kayyum olan Allah’ım
Göklerde ve yerde sınırsız güç sahibi olan Allah’ım
Mescid-i Aksa’yı, Yahudi zulmünden kurtar
Allah’ım her karanlık kâfirden Mescid_i Aksa’yı kurtar
Ey Celal ve İkram sahibi Allah’ım
Bütün canlılar sana boyun eğmektedirler
Sen rahmet edicisin
Ey nefisleri tek olarak yaratan Allah’ım
Allah’ım sen çok yücesin
Ey mükemmel güç sahibi Allah’ım
Senden İslam ve Müslümanlara izzet vermeni istiyoruz
Allah’ım ulema ve emir sahiplerini koru
Ve senin yolunda olan muhlisleri
Ve bizim makamımızı iyliği emir kötülüğü men edenlerin makamına yükselt
Ey Celal ve İkram sahibi
Nefislere iman bahşet Allah’ım
Onların şereflerini dualarımla karala
Ve hallerini göster
Allah’ım onların kaderini ızdırap olarak yaz
Ve onların kaderini felaket kıl
Allah’ım onların sağlıklarını, hastalığa çevir
Ve afiyetlerini hastalığa çevir
Ve zenginliğini fakirliğe çevir
Ve kuvvetini zaafa dönüştür
AMİNNNNNNNNN

Gönülden 08-11-2009 17:14

Ey gökleri ve Yeri ve içindekileri yoktan yaratan Rabbim!

Ben bir hiçtim,beni Sen Kudretinle yarattın.
Bana Sen vucüt verdin,hayat verdin,ruh verdin.
Bunları Sen bağışlamasaydın eğer,hiç kimse beni hiçlikten ve yokluktan çıkarıp bu dünyaya göndermezdi.

Ben bir anne ve babadan doğdum.ama ben dünyaya gözümü açmadan önce,onlar da nasıl bir bebek beklediklerini bilmiyorlardı.
Bana Sen kendi dilediğin gibi bir süret verdin.
Bana dünyada hiç kimseye vermediğin bir sima verdin.
Alemlerin Rabbi benim yüzümde,sadece bana ait bir eserini nasıl işlemiş,göreyim ve göstereyim diye.

Bana göz verdin,Senin eserlerini göreyim diye.
Bana kulak verdin,Senin yarattıklarının Seni nasıl zikrediyor işiteyim diye.
Bana akıl verdin,Seni bulayım diye.
Bana dil verdin,Seni zikredeyim diye.
Bana kalp verdin,Seni seveyim diye.
Dünya ve ahiretin bütün nimetlerini önüme serdin ve bana bir arzu verdin”Senden isteyeyim diye”

Vermek istedin.çünki vermek Senin şanındandır.
Onun için bana istemeyi öğrettin.
Aldığım her nefes Senin Rahmetindendir Ya Rabbi.
Eriştiğim her nimet Senin ihsanındandır Ya Rabbi.
Neşem,sevinçim,mutluluk ve huzurum hep Sendendir Ya Rabbi.
Senin gizli açık nimetlerinin sayısını bilemem,hayal bile edemem.bilsem de saymakla bitiremem Ya Rabbi.
Yalnız üzerimdeki en büyük nimetini bilirim:
”Bana şükretmeyi öğreten de Sensin Ya Rabbi”

mavihayal 08-14-2009 14:20

......BİSMİLLAHİRRAHMANİRRAHİM.........

LAİLAHE İLLALLAH CUMANIN SEBEBİYLE,MUHAMMEDÜRRESULULLAH GEREK YÜZÜN GÖLGESİYLE,DÜNYA VE AHİRET MURADIMI VER,MELEKLER DUASIYLA.YA VEDÜDÜM ENTE MAKSUDUM.KULHUVALLAHÜ EHAD BİNBİR İSMİNDEN MEDET, YETİŞ MUHAMMED
KULHUVALLAHÜ EHAD BİNBİR KERE YA SAMED.CENNET KAPILARINI AÇ,BENİM GÜNAHIMDAN GEÇ.BENİM GÜNAHIM VAR İSE,SENİN GİBİ HAKK'IM VAR.MUHAMMED ALEYHİSSELAM GİBİ DOSTUM VAR.İLAHİ KABRE VARDIĞIM GECE LÜTFEYLE YALNIZ KALDIĞIM GECE,BİLMEDİĞİMİ BİLDİR,KABRİMİ NUR İLE DOLDUR,KEVSER ŞARABINA KANDIR,ULU CEMALİNİ GÖSTER.ESTAĞFİRULLAH İSTİĞFARIN BEN ZAYIF GÜNAHKARIM.YA CELİL YA CABBAR SEN BAĞIŞLA GÜNAHIM.YA SATTAR,İLAHİ CENNET CEMALİNİ GÖSTER BANA,GECE GÜNDÜZ YALVARIRIM SANA,DÜNYA VE AHİRET MURADIMI VER BANA.RABBİM ALLAH,FİKRİM ZİKRULLAH,KALBİMDE RESULULLAH.EVVELİM ALLAH,AHİRİM ALLAH.LAİLAHE İLLALLAH MUHAMMEDÜRRESULULLAH.CUMA GÜNÜMÜZ VAR,İSLAM DİNİMİZ VAR.MUHAMMED GİBİ ŞAHIMIZ VAR.ALLAH DEDİM DOSTUM,99 İSMİNE MÜHÜR VURDUM ÜSTÜNE.ESTAĞFİRULLAH VE ETÜBÜ İLEYK.SIRRIM SÜBHANIM ALLAH,DERDİM DERMANIM ALLAH.GAFİL KULUNA GAM DÜŞMÜŞ YETİŞ İMDADIMIZA YA MUHAMMED.KULHUVALLAHÜ EHAD BİNBİR KERE YA SAMED.KEREMLER KANİ MUHAMMED.UMARIZ SENDEN ŞEFAAT.LAİLAHE İLLALAHTIR SÖZÜM,İHLAS-I ŞERİFTE YÜZÜM,AYETEL KÜRSİ HAKKI İÇİN SEN KABUL EYLE SÖZÜM.BUGÜN CUMA GÜNÜDÜR,DİNİM İSLAM DİNİDİR.DİNİM İSLAM DİNİ OLDUĞUNA,YEDİ BİNİN HIFZINA MÜHÜRLEDİM ÜSTÜNE.LAİLAHE İLLALLAH ÜÇ MURADIM VAR: ALLAH BİRİ,CENNET BİRİ,IRMAK BİRİ.DİDARINI AÇ CEMALİNİ GÖSTER. YA RESULULLAH, YA RABBENA HER HALİM MALUMDUR SANA.GECE GÜNDÜZ YALVARIRIM BEN SANA,DAİMA MUHTACIM CEMALİNİ GÖSTER BANA.CENNETİNE DAVET ET.ALLAHIM KANAAT,KABRİMİZDE RAHATLIK,SIRAT TA SELAMET,TATLI CANIMIZ SANA EMANET.SON NEFESİMİZDE SELAMETLER İHSAN EYLE,KABİR SUALİMİZİ VE DUALARIMIZI ASAN EYLE,CENNETİNLE CEMALİNİ CÜMLEYLE BERABER BANA DA NASİP EYLE.LAİLAHE İLLALLAH SELALAR DUASI İÇİN,MUHAMMEDÜRRESULLULLAH ARŞ-I ALA GÖLGESİ İÇİN,HASTALARA ŞİFA,CÜMLEYİ HASRETLERİNE KAVUŞTUR,MURATLARINA ERDİR SELALAR DUASI İÇİN. BİR ALLAH İSMİN, YA RESULLULLAH, YA CELİL ETME SEFİL.GÖNDER DELİL.İLAHİ YA RABBİ,HACETİMİZİ RAHMET DERYASINA ULAŞTIR,DUAYA AÇILAN ELLERİ İCABETE ERİŞTİR.ALLAHIM SENDEN BAŞKA KİMSEMİZ YOKTUR.LAİLAHE İLLALAH ARŞ-I ALAYA,MUHAMMEDÜRRESULULLAH ŞÜKÜR MEVLAYA.GANİ YA ALLAH DUALARIMIZIN KABUL OLMASINI İSTERİM.YA RABBİ YA RABBENA HERHALİM MALUMDUR SANA.İNAYET EYLE YÜZBİN KERE HAMD EDERİM SANA.CENNETİ ALA DA CEMALİNİ GÖSTER BİZE.LAİLAHE İLLALAH GÜNAHLARIMIZI AF EYLE.MUHAMMEDURRESULULLAH MAKAMIMIZI NUR EYLE.İLAHİ YA RABBİM SON NEFESİMDE KENDİME HAKİM OLMADIĞIM ZAMAN BU DUAMI SANA EMANET EDERİM,ERDE GEÇTE,DAĞDA,TAŞTA SEN YETİŞTİR.YA MUHAMMED SELATÜ SELAYA YOLLADIM MEVLA YA. SEN BENİM MURADIMI VER ALLAHIM GELECEK CUMAYA.LAİLAHE İLLALLAH KALBİMİZİ KARARTMA ,LAİLAHE İLLALLAH RIZKIMIZI AZALTMA,LAİLAHE İLLALLAH KABRİMİZİ DARALTMA,SENDEN BAŞKA KAPI ARATMA,LAİLAHE İLLALLAH İMANLA SABIR,MUHAMMEDÜRRESULULLAH AZAPSIZ KABİR.ALLAHIM BİZİ AF EYLE,RIZKIMIZI BOL EYLE,KABRİMİZİ NUR EYLE.KABRE GİRDİĞİM ZAMAN SUAL MELEKLERİNİ ASAN EYLE.EVVELİM ALLAH,AHİRİM ALLAH,KALBİMDE BEYTULLAH.LAİLAHE İLLALLAH MUHAMMEDÜRRESULULLAH.EŞHEDÜENLA İLAHE İLLALLAH VE EŞHEDÜ ENNE MUHAMMEDEN ABDÜHÜ VE RESULÜHÜ DİYEREK ÇENE KAPAMAK NASİP EYLE YA RABBİ.ALLAHIM ŞEYTANIN ŞERRİNDEN,DÜŞMANIN MEKRİNDEN,BİLHASSA NEFSİMİZİN ŞERRİNDEN,KABİRDEKİ YILANLARDAN,ÇİYANLARDAN,ÖLÜMÜN DEHŞETİNDEN,KABRİN VAHŞETİNDEN,SIRATIN ZULMETİNDEN MUHAFAZA EYLE.ÖLÜMÜN HAYIRLISINI,ÜÇ AYLARIN BİRİSİNİ,YASİN İN YARISINI OKURKEN ÖLMEK NASİP EYLE YA RABBİM......EL FATİHA....MEASSALEVAT

Gönülden 08-18-2009 16:04

Ey alemlerin rabbi olan ALLAH’ım !
Bizi taklitten tahkike eriştir.
İmanımızı mükemmelleştir.
Fani varlığımızı ebedileştir.
Kalbimizi bu dünya toprağında çürümeye terk etme.
Kalbimizi kalbine al.
Gözümüz dünyaya kapanınca, cennete açtır.
Daha bu dünyadayken ruhumuzun ellerini cennetine ulaştır..
Seni bilmek ve seni sevmek en yüce zevkimiz olsun
Bizi geçici zevklere mübtela olanlardan eyleme..
Şu dünyada ve ahirette bizi Habibinden ayrı düşürme.
O nazik peygamberin hatırına bizi Muhammedi nezaketten mahrum eyleme..
Neticesi boş olan dünyevi metalara gönül verdirip bizi gölge peşinde koşturma.
Bize nimetlerinin asıllarını göster.
Adi menfaatler peşinde koşturma, nefsani ihtiraslarımızı rahmetinle söndür.
İhtilaflarımız nefislerimizin meyvesi değil, fikir ve ruhlarımızın meyvesi olsun ki
o ihtilaflardan saadetler rahmetler meydana gelsin.
Bizi bize verdiğin iman ve aşk ile şerefli olanlardan eyle.
Makama, mevkiye, paraya boyun eğip yüzsuyu dökenlerden eyleme.
İmanın en büyük makam ve şeref olduğunu bizlere hissettir.
Bizleri dinine hizmetkar kıl.
Ey Rabbim,
Boynumuzu büktük,
Benliğimizden soyunduk.
Ellerimizi semaya değil senin mekanlar üstü arşına açtık, boş çevirme yarabbi.
Bizi affet ki meleklerin de hayrette kalsın .
Kalplerimizi nur-u Muhammed ile,nur-u Kur’an ile nurlandır.
ALLAH’ım katından vereceğin öyle bir rahmet ki;
Onunla kalbimize hidayet
İşlerimize ve dağınıklığımıza düzen
İçimize kamil iman
Dışımıza Salih amel
Amellerimize temizlik ve ihlas ver.
Rızana uygun istikameti ilham eyle.
Kalbimizin huzur bulacağı dostlar nasip eyle.
Bizleri her türlü kötülükten koru.
ALLAH’ım bize öyle bir iman ver ki;
O imanla küfre imkan kalmasın ,
Öyle bir rahmet ver ki;
Onunla dünya ve ahirette senin nazarında kıymetli olalım.
ALLAH’ım hakkımızda vereceğin hükümde lütfunla kurtuluş diliyoruz.
Bizleri kurtulanlar zümresine dahil eyle….
Amin…

Gönülden 08-23-2009 00:14

Ey Rabbim..
Bana öyle bir gönül ver ki;
Bir kuruluşun tepe noktasında yetkili olsam bile, bunu asla başka şekilde kullanmamalıyım. Günlük yaşamda "ben" yerine, daha çok "sen" sözcüğünü kullanabileyim...

Bana öyle bir sevgi ver ki;
Sonsuz bir hazine gibi bitmesin, çoğalsın daha da sevdikçe, doldursun sarsın çevremi.
Hatta düşmanlarımı da sevebileyim...

Bana öyle bir güç ver ki;
Herkesten daha çok çalışabileyim, tutsak düşmeyeyim doğanın koşullarına, eşim ve çocuklarımı da mutlu et ki, mutluluğu başkalarına da götürebileyim...

Bana öyle bir sağlık ver ki;
Düşünebileyim, konuşabileyim.

Bana öyle bir erdem ver ki;
İbadet edebileyim, iyilik etmeyi ve sevinçten buğulanmış gözlerle, teşekkür edenlere;
bir şey yapmadım, anımsamıyorum diyebileyim.

Bana öyle bir yetenek ver ki;
İyi eş, baba, anne, iyi komşu, iyi arkadaş, iyi vatandaş olabileyim.

Bana öyle bir umut ver ki;
Bugüne kadar yapmış olduğum hatalar için karamsarlığa düşmeyeyim, herşeyden aklanmış olarak yaşama yeniden başlamak üzere bağışlanabileceğimi bileyim.

Bana öyle bir anlayış ver ki;
Düşünebildiğim, yargılayabildiğim, inandığım, varolduğum şu anda bu sözleri söyleyebildiğim için şükredebileyim.

Bana öyle bir talih ver ki;
Yıllar sonra beni hatırlayanlar "herkese iyilik eden, tüm insanları seven, o düzeyde de sevilen bir kişiydi " diye konuşsunlar ve ben de huzur içinde olabileyim.

Bana öyle bir irade ver ki;
Birgün yenilip, içimdeki şeytanın kurallarına doğru yönelirsem; bu bir düşünce ise düşüncemi, bu bir adım ise ayağımı, bu bir uzanma ise elimi durdurabileyim.

Bana öyle bir sabır ver ki;
Sükûneti bulayım, durabileyim, düşünebileyim.

Bana öyle bir dua öğret ki;
Kabul olunan dualardan olsun..
Rızana erebilmek için tüm isteklerim..
Duaların en güzeline talibim..
Ey Rabbim..

Amin..

menes 08-23-2009 14:05

Allahım
Bu konuya yazılan duaların hepsini kabul eyle.
Amin

Gönülden 08-23-2009 16:17

İlahî rahmetiyle ve bu rahmetinin eseri olan lütuflarıyla topyekün mahlukatı kuşatan Rahman ism-i celîlinin sahibi, Âlemlerin Rabbi Allah'a, mahlukatının solukları adedince hamd ü sena; hem fert fert hem de bütün bir beşeriyet olarak medyunu bulunduğumuz İnsanlığın İftihar Tablosu Hazreti Muhammed Mustafa'ya, O'nun güzide aile fertlerine, seçkin yol arkadaşlarına salât ü selam ediyor, aczımızın, fakrımızın şuurunda olarak bir kez daha sonsuz şefkat sahibi Rabbimizin ulu dergahına sığınıyoruz:

Ey bilinmesi gerektiği ölçüde bilmekten fersah fersah uzak bulunduğumuz yüce Rabbimiz! Bizi marifet denizinin derinliklerine daldır; daldır ki, kalblerimiz saffet bulsun, yolumuzun sonu da vuslat olsun! Bizi nurunla rızıklandır.. şek ve şüphenin karanlık vadilerinden uzaklaştır.. zahirimizi ve batınımızı ilahî inayetinle te'yîd buyur ve bizi cismaniyetinin altında kalıp da ezilenlerin elîm akıbetine maruz bırakma!...

Ey kullarının dualarına her zaman mukabelede bulunan yüceler yücesi Rab! Bizim dualarımızı da kabul et.. bizi dünyada da, ukbada da kaybedenlerden eyleme.. her türlü bela ve musibetlerden sıyanet buyur ve umduklarımızın ötesinde sürpriz lütuflarınla sevindir!...

Mahlukatın en şereflisi ve mevcudatın Efendisi’ne, hürmete ziyadesiyle layık aile halkına ve ashab-ı güzinine salât ü selam ederek dualarımızı Kabe-i Muazzama’da yapılmış dualar gibi kabul buyurmanı diliyoruz.

Ya Rab! Eksik-gedik de olsa, ne olur, şu teveccühümüzü karşılıksız bırakma!

Gönülden 08-25-2009 16:01

"Ey her şeyin var edicisi, Ey her varın, her varlığın yegane sahibi!

Dilimizdeki düğümü çöz.
Göğsümüzdeki SIKINTIYI gider.
Bizi imanın esenlik bağışlayan yurdundan ayırma.
Bizi salihlerden kıl. Bizi iyiliğin, erdemin, güzelliğin ve direnişin ışıltılarıyla donat.
Bizi ışıksız, azıksız bırakma.
Elimizi kötülükten, dilimizi kirden, dimağımızı kötürümleşmekten, inancımızı küfürden uzak tut. Üzerimize sabır yağdır ayaklarımızı kavi kıl ve bize dayanma gücü ver.

Ey adaşı, ortağı olmayan Yüce ALLAH!

Zamanın kirli ve boğucu örtüsünü üzerimizden atacak bilgi, bilinç ve hikmetle donat bizi.
Sabırla, çabayla, onurlu bir imeceyle kovduğumuz zindanlarda tutsak kılma.
Acıyı dönüştüren bir bilgelikle, gönülleri yumuşatan bir merhametle,
güzel yasamayı örneklendiren bir tanıklıkla yoğur bizi.
Bizi tut. Bizi bırakma. Bize kaldıramayacağımız bir yük yükleme.
Başımızı dik tutmak için güçlü kıl bizi.
Kalbimizi kötülüğe döndürme.
Bizi dönenlerden, döneklerden uzaklaştır.
Bizi kitabın yolundan ayırma. Ellerimizi bırakma.
Şereflice yaşama ve ayakta kalma zindeliğini eksik etme bizden.
Bizleri eksiltme, zelil kılma. Bizi sev. Bizi sevgiyle büyüt.
Ve canımızı Müslümanlar olarak al! "

...AMİN...

Gönülden 08-27-2009 12:40

Ey Yüceler Yücesi Rab! İşte yine Sen’in kalblere inşirah salan huzuruna geldik. Sana teveccüh ediyor, mukaddes iklimine sığınıyor ve teveccühümüze teveccühle hem de teveccüh-ü tamm ile mukabelede bulunmanı dileniyoruz. Bize aksine ihtimal verilmeyecek kadar güçlü ve olgun bir iman; hiçbir şirk şaibesiyle bulanmamış berrak bir tevhid telakkisi lütuf buyur. Kalblerimizi, Sen’in için sevilenler dışında zerresi bile Sen’den başkasına tahsis edilmemiş dupduru bir sevgiyle donat. Vicdanlarımızı kusursuz, pâk ve her hususta noksansız bulunduğun mülahazasına bağlanmış ve Zat-ı zülcelaline isnad edilmesinden hoşnut olmayacağın sıfatlardan azade kalmış bir takdis düşüncesiyle mamur kıl.. ve iyilik mülahazasına kilitlenmiş mukarreb kullarına ihsanda bulunduğun gibi bize de topyekün günah, hata, masiyet, batıl mülahaza ve hiçbir sağlam esasa dayanmayan kuruntulardan kurtulma yolları ihsan et!...

LeyaL 08-27-2009 12:45

Allahım!
Sana gelmek ve koşmak isteyen,bütün ruhların önündeki kapıları aç,
Yarattığın kainata;
Her an yeniden bakabilen bir göz,
Her an yeniden anlayabilen bir akıl ve
her an yeniden hissedebilen bir kalp lutfeyle…

BlueMoon 08-27-2009 13:53

ben de anaannemin duasıyla devam edeyim..

"Allahım sen çok affedicisin affetmeyi seversin bizleri de af eyle"

Gönülden 08-29-2009 04:19

Dergahında dilenciyim Rabbim, kapının tutsağıyım. Kulların arasında her şeyini yitirmiş, iflas etmiş bir garibim; ama senin ihsanlarının talibiyim. Ey hilm, rahmet ve cömertlik tahtının sultanı Rabbim, ey Halîm, ey Rahîm, Ey Kerîm; halime acı ve bana rahmaniyetinle muamele et. Dünyada ve ahirette beni rüsvay eyleme. Sen bana sonsuz nimetler verdin ama ben onların şükrünü eda edemedim. Beni derde maruz bıraktın, imtihanlarına karşı sabırlı olamadım. Buna rağmen beni hizlana uğratmadın; sürekli hatalar içinde bocaladığımı gördüğün halde beni rezilliğe düçar kılmadın. Halimi ıslah et Allahım; kalbimi nurlandır. Beni her amelinde ihlası gözeten, Seni seven ve Senin tarafından sevilen, Senden gelen her şeyi hoşnutlukla karşılayan ve rızana mazhar olan kullarından eyle.

Gönülden 09-03-2009 18:07

Duaya açtım gönlümü

Gönlün hale hale Yaratıcıya açılması, sonsuz olanla buluşmadır dua. Ve hayat duadan ibarettir. Demiyor mu ki yüce Yaratıcı,"Duanız olmasa ne ehemmiyetiniz var?" diye kuluna. Dua hayatın özeti olup, yüreğimize ötelerin kokusunu doldurmuyor mu burcu burcu?

Bir olanla, tek olanla ve her şeyin sahibi olanla, aciz, fakir ve nihayetsiz yaralı kulu bir araya getirmiyor mu? Kalpten dudaklara dökülüp, avuçlar dolusu sunulmuyor mu ALLAH'a?

Dua bir istektir, Ezel ve Ebed sultanının kapısını çalmaktır. Zaten kulun Ondan başka yaralarına deva olacak kimsesi ve çalacak kapısı da yoktur.

Dua, Yaratıcının rahmet deryasından kulunun kalbine düşürdüğü bir damladır.

Dua icabettir, muhatabiyettir, rahmettir, serinlemedir, ruhun kapılarını açıp Arşı Alya ulaştığı andır.

Dua sonsuz olanla buluşup, ebediyeti hissetmektir.

Dua esirgenmektir, bütün acizliklerimizden, yoksunluklarımızdan, kötü duygu ve arzularımızdan.

Dua bir iksirdir, dermansız yaralarımıza, acıyan yanlarımıza, ulaşamadığımız arzularımıza...

Dua; varlığımızı her şeyiyle Rabbimize sunduğumuz ve Onunla bütünleştiğimiz andır. Onun nurundan avuçlarımıza dökülen ve bizi kuşatan bir aydınlanmadır.

Dua, Varlığın sahibiyle buluşup, var olmaktır. Hiçlikten ve yokluktan kurtulmaktır.

Bu kadar önemli bir iş hatta görevi, adeta hayatın hayatı olan duayı yaşamımıza yerleştirmek,

Rabbimizin kapılarını çalarak yalnız olmadığımızı hissetmek bizler için çok önemli.

Özellikle de günümüzde, medeniyetin oyuncaklarından bunalan ruhlarımızı sonsuz olanla nasıl buluşturacağımızı ve ALLAH'a açılan kapıları nasıl çalacağımızı yeniden keşfetmemiz gerekiyor.

Eşyanın Sahibinden uzaklaşarak kullanmaya çalıştığımız her şey aslında bir nevi hırsızlıktır.

Dua her şeyin sahibini tanımak ve Ona yönelmekten öte, verdiği her şeye de bir şükürdür.

Aslında insanın her hali bir duadır, yakarıştır.

Bütün acizlikleri içinde barındıran ve aklıyla da acizliğinin farkında olan bir varlık olarak hepimiz Onu arıyor, Onu istiyor, Onu soruyoruz, O da bütün bu varlığımızın isteklerine lütfuyla her an cevap veriyor.

Biz ondan bihaberken bile.
Kulluğun özeti duada gizli.

Namaz bile bir dua değil midir?

Bütün eşyanın dualarını ALLAH'a ulaştırma makamında başın Arşın sahibinin önünde eğilip, gönlünü teslim ettiği en anlamlı bir dua biçimi. Dua bu kadar şumüllü ve geniş iken, bizim dar dünyamızda nasıl oluyor da çoğu kez "Duam kabul edilmiyor!" Diyerek, ALLAH'a karşı bir siteme dönüşüyor? İşte bu da cahilliği had safhada olan biz kulların bir tepkisi olsa gerek.

Eşyaya somut sonuçlarıyla bakan ve beklentileri, istekleri dünya makamını doldurmaya yönelik olan biz kullar, her şeyin arkasından nefsimizin çıkarına sonuçlanacak işler peşinde koşuyoruz çoğu kez.
Bu yüzden de dua makamının ve duanın büyüklüğünün küçük arzularımızın, basit isteklerimizin sonucunda bir beklentiye dönüşmesinin acılarını yaşıyoruz.

Dua ibadetlerin özeti, hatta bütün ibadetlerin ve yakarışların toplamı.

Yüce Kur'an'ın buyurduğu gibi "Duanız olmasa ne ehemmiyetiniz var?"

"Duayla varlığımızı yeniden inşa etmek duasıyla"

AMİN....

Gönülden 09-10-2009 15:58

[IMG]http://img4.imageshack.us/img4/3374/dua6rz7st8o.jpg
[/IMG]

Gönülden 09-12-2009 18:57

ALLAHım !

Kanadı kırık bir kuş gibiyim.
Uçsam uçamıyor, göçsem göçemiyorum.
Yarım bırakılmış bir düş gibiyim.
Yardan da, serden de geçemiyorum.
Menzile erememe korkusu sardı benliğimi
Kolum kırık, kanadım kırık, gönlüm bin pare!

Ey kalpleri evirip çeviren, ey gönüller sahibi !
Ey gariplerin yegane melcei, umudu, sığınağı!
Ey gözyaşları silen, huzurun yegane kaynağı!
Yaraları saran, dağılanı toplayan Sensin!
Mazlumun sahibi, yetimin Hâkimi Sensin!
Yoktur Sana asla bir zorluk,

En güzel olan Sensin,
En güçlü olan Sensin,
En bağışlayıcı olan Sensin,
Sen Sultansın, sen Ğafursun, Sen Rahimsin.

En merhametli olan Sen, kullarına affı geniş olan yine Sensin,
Senin adın anılınca, içime doğar bir ümit güneş gibi,
Adın anılınca unutulur dertler, kederler, yeşerir hep ümitler.
Bir his gelir içime “Günahları Senden başka kim bağışlar?”
Zerresinden kürrsesine âyândır Sana herşey,

Sen en çok sevilesi, sen yegane bilinesi olansın.
Sen seversen ancak bizler sevebiliriz
Sen ne istetirsen ancak onu bizler ister, istetmezsen şaşırır kalırız.
Senden başkasına secde etmeyiz biz, Sana asla şerik koşmayız.
Varlığım Senin varlığının şahidi
Varlığım Senin Rahmetinin şahidi!

ALLAHım !
Benliğimin yaktığı ateşte yakma beni!
Beni nefsime kul etme, kul et nefsimi Sana !
Bir lahza dahi bana bırakma beni!
Sen bana yetersin, yetmem ben bana.
Bilmediğimi bildir, görmediğimi göster!
Sen bildirmezsen bilemem, göremem göstermezsen

Gönlüme huzur, gözlerime nur, dizime derman ver!
Sen OL deyince olur, olmaz OL demezsen.
Canana can, cana canan , kalbe ferman ver!
Al işte ellerim, uzattım sana!
Ne olur, ne olur bırakma beni bana !
Sen bana yetersin, yetmem ben bana !

Şu dünyada nicelerinin gözleri yaşlı, gönülleri kırık,
Niceleri kaldı biçare, yardımım dokunamıyor onlar neçare!
Elimi uzatacak dermanım da yoktur onlara,
Senden diliyoruz, Senden istiyoruz, herşeyi SENDE biliyoruz.
İzzet ver müminlere, şeref ver hepimize,
Eğdirme boynumuzu küffar karşısında,
Senden başkasına muhtaç kılma bizleri.

ALLAHım, ellerimizi bırakma!
Yöneldik Sana emrinle, boş çevirme,
Huzuruna gelen bu acizlerin yürekleri Sen geniş eyle.
Mahzun kılma boynumuzu, kaplerimizde hüzünleri Sen dağıt,

Sevindir garipleri, mazlumları, öksüzleri, yetimleri, dulları
Sana yönlendir hakkıyla, bütün kulları
Ümidimiz değildir dünya, ebedi saadet yurdudur
İsteğimiz en büyük mükâfat Cemal-i Nûr’undur.

ALLAHım !
Bırakma bizi….
Sev bizi, sevdir bizi….

Gönülden 09-14-2009 16:29

Ey engin rahmetin ve münkirlere itiraz noktası bırakmayan en kesin, en mükemmel delilin sahibi Rabbimiz! Ellerimizi Sana kaldırıyor ve ancak Senin inayetinle içine düştüğümüz sevimsiz durumlardan kurtulabileceğimizi umuyoruz. Muttali olabildiğimiz ve olamadığımız bütün kötülüklerden Sana sığınıyor ve Senden eksiksiz, bol nimet ve inayet-i kâmile istiyoruz.
Rabbimiz! Kalblerimizi Sana karşı haşyet ve reca duygusuyla doldur ve Senin kapından başka kapılara karşı içimizde bir temayül ve ümit duygusu bırakma. Biz kullarını Sana tevekkül ve iltica hisleriyle rızıklandır!
Bizi, kadın-erkek bütün kardeşlerimizi ihlasa ermiş ve erdirilmiş kullarını koruduğun gibi sıyanet buyur, ey sayılamayacak kadar nimetlerin, en güzel isimlerin ve en ulvî sıfatların sahibi Yüce Rab!

Gönülden 09-15-2009 16:55

Ya İlahi, bu yürek Sen’in için Sana yanmak ister..
Öyle yanayım ki..
Ya İlahi..
Sevdan geceleri uykumu bölsün, günün aydınlığında gafleti silsin..
Her hâl’de Sen’i arayım, her hâl’imle Sen’i bulayım..
Her kapının anahtarı Sen’de Ya İlahi..

Sana gelen tüm kapıları arala, sessizce süzülüp geleyim yanına..
Sana gelen yollarda beni nefs eline bırakma,
Dostlarını yoldaş eyle yolculuğumda!
Sen tut ki.. yüreğimin elinden, ayağıma çakıl ve taş deydiğinde, düşmeyim sendelemeyim..
Sana çıkacak yollarda, Sen tut yüreğimin ellerinden!

Emanetini sağlam ulaştırmayı nasip eyle..
Doğduğum gün verdiğin o tertemiz kalbi, aynı temizlikte emanet etmeyi nasip eyle..
Kirlerden pak eyle bu kalbimi, parçalamaya meyl eden faniliklerden uzak eyle!
Sen’in verdiğin gönül de, Sen’in ile geleyim Ya İlahi..
Yalan tutsaklıklara esir etme bedenimi,
Üzerimde yalan ve yanlış hiç bir sevdanın izini bırakma,
Gönlüme her gireni, bana Sen’i getirdiği için seveyim,
Sana gelebilmek için sevileyim!
Gözeten Sen’sin her halimi.. Sen koru benliğimi..
Sana emanet ettim yüreğimi.. her halimi!
Dünya kuyusunda Yusuf(AS)’ın teslimiyetini ihsan eyle bu bedene,
Yakup(AS)’ın, Yusuf(AS)’a hasreti gözyaşı oldu ömrüne, gözlerinden etti hasreti..
Sabır ile duâsı ile kavuşturdun hem Yusuf’una hem gören gözlerine..
Sen’in için akan gözyaşına talibim Ya İlahi..

Öyle yanayım ki..
Yüreğimi aşkına kurban eyle!
Gözümün yaşı ile sabredenler gibi kavuşmak nasip eyle!
Sana kavuşmanın adı ise ölüm.. ölümü sevdir bana,
Soğuk deymesin şu dilime, en sıcak kelime olsun.. vuslatın adı..
Öyle yanayım ki.. Ya İlahi..
Ölümü özleyen bir beden de ben olayım!
Ölümlerin en güzeline talibim,
Faniliğe rağbet ettirme,
Ömrüme ömür bereketi ver ki..
Ellerim boş gelmeyim o en güzel kavuşma anına..
Ömrümü tükettiğim yerlerin adını, malımı harcadığım yerlerin adını güzel eyle..
Bedenimi yıprattığım yolları hayır eyle,
Hesabımı kolay, amelimi bol ve güzel eyle..
Öyle Yanayım ki.. Ya İlahi..
Sen’in için yaşayıp.. Sen’in için öleyim..
Öyle bir iman ver ki Ya İlahi..
Yalnızca Sen’in için yanayım..

Gönülden 09-17-2009 00:07

Ey Rabbim!

Sözlerin en güzeli hiç şüphesiz sana ait,
Bizim söylediklerimiz,
Söyleyemediklerimiz,
Söyleyeceklerimiz,
İçimizde sakladıklarımız,
Suskun bıraktıklarımız,
Terk ettiklerimiz,
Unuttuklarımız,
Fısıldadıklarımız,
Hepsi, hepsi, sözlerin hepsi!
Ancak sana yöneldiği için güzeldir.
Şüphesiz duayı dilimize veren sensin,
Dilimizi duaya çeviren sensin,
Sözlerin en güzeli sana aittir,
Ve sözlerin en güzeli sana hitap etmektedir.

Ey Rabbim,
Ebediyen bana yakınlığını tattırdığın için,
Bana vahyettiğin tüm gerçekler için,
Bani hayat denen bu sonsuz lezzet pınarının başına oturttuğun için,
Bildiğin tüm ayıplarımı örttüğün için,
Gördüğün tüm kusurlarımı bağışladığın için,
Umuduma katık ettiğin tüm hayallerim için,
En
sevgilini bana elçi gönderdiğin için,
Ey sevgili,
Beni aşkına muhatap ettiğin için
Sonsuz hamd sana
Sonsuz minnettarlık sana
Sonsuz minnet sana
Sonsuz şükür sana
Sonsuz teşekkür sana...

Ey Rabbim,
Tut elimden sonsuz kudret elinle,
Beni hiçliğe düşmekten alıkoy,
Unutulmuşluktan uzak eyle beni,
Varlığına komşu eyle beni,
Ben acizim dayanağım sensin,
Fakirim ben sığınağım sensin,
Dilsizim sözüm sensin,
Körüm ben gören sensin,
Sağırım, ki sen işitensin...

Ey Rabbim,
Sözlerin en güzeli sana aittir.
Ve sözlerin en güzeli sana hitap etmektedir.
Bu kırık dökük sözlerimi,
Bu perişan hitabımı,
Sen kabul eyle,
Sen güzelleştir.
Ki sen bana aşktan kanatlar vermiştin ya!
Aşkın semasına uçurmuştun ya beni,
Elimi sen dokumuştun ya,
Hani ele avuca gelmez dokunuşları sen bahşetmiştin ya
bana,
Gözüme kendi nazarında ışıklar vermiştin ya,
Gözle görülür güzellikler vermiştin ya bana,
Yüzüme tebessümü sen giydirmiştin ya,
Tebessümüme karşılık veren güzel yüzler koymuştun ya karşıma...

Ey Rabbim,
Yoktum ben sen varettin!
Unutulmuştum. Ki sen sevdin,
Sevdiğin için varettin.
Bir sen sevdiğin için var edildim.
Bir sen beni andığın için ihya edildim.
Öyle ise,
Ey Rabbim!
Varlığımı aşkına armağan eyle,
Yak beni aşkının ateşinde,
Al beni bu rüyadan,
Al beni bu dünyadan,
Bu kırılgan varlığımı ebedi baharına toprak eyle...

Ey Rabbim!
Bütün güzel sözler sana söylemekle güzeldir.
Kırık dökük de olsa kabul eyle sözlerimi,
Yıkık dökük de olsa duy yakarışlarımı,
Kabul eyle beni,
Kabul eyle sözlerimi,
Suskunluğumu,
Dilsizliğim,
En güzel dua eyle,
Dua eyle dilsizliğimi,

Dua eyle suskunluğumu,
En güzel dua eyle,
Ki sözlerin en güzeli sana hitap etmekle güzeldir.
Dua eyle sözlerimi,
Güzel eyle...
Güzel eyle...
(senai demirci)

AMİN..

Gönülden 09-17-2009 08:32

Canım yanıyor, içimde bir sızı nedenini bilmiyorum..
Adı sensizlik belki,
Ya da ulaşamamak ,ağlayamamak derinden,
Kıyamdayken başka yerde, secdedeyken başka yerde olmak..
Yönelememek sana içten bir aşkla.
Canım yanıyor ya Rabbel Alemin!
Bir sızı var anlayamadığım,
Canım yanıyor Ya Erhamerrahimin!
Adını koyamadığım,
Bugün gitmek istedim buralardan,
Sana yakın olmak için, uzakları yakın yapabilmek için,
Çıktım viran şehrimden; daha fazla gidemedim nedense,
Bir yağmur başladı sessizce, ER-RAHİM diye fısıldadı paramparça olan yüreğime,
İrkildim Ya Rabbel Alemin, rahmetine kavuştur beni,
Sonra yürüdüm içimde bir ses anlayamadığım,
Bir güvercin gördüm sırılsıklam; EL-CELİL dedi içimdeki sese,
Ne büyük, ne yücesin; yüceliğinle derman ol derdime,
Islandım, yorgunum, bir de acı var içimde nereye baksam seni gördüm ALLAH’ım!
Bir çocuk tebessümünde, bir yaprağın vedasında mevsime,
MALİKÜ’L-MÜLK tecellisini gördüm kara bulutların içinden doğan güneşte,
Sen her şeyin tek sahibi ALLAH’ım,
İçimde bir uçurumken hayat, üstelik çıkmazdayken dar sokaklarım,
EL-MÜHEYMİN sesi kulağımda,
Sen aciz kullarını unutmayan hep gözeten ALLAH’ım, yardım et bu kuluna,
Savruluyorum nereye gitsem bilmiyorum, bir dağa bakıyorum bir mahlukata,
Hepsi rükuda, hepsi kıyamda,
Çiçekler, otlar, toprak secdede,
En küçük mahlukat zikirde, insanlık ise gaflette!
YA HALIK diyor tabiat; adem ise hüsranda, azapta!
Ey incelik, lütuf sahibi EL-LATİF!
Ey kusurlardan münezzeh KUDDÜS!
EY adalet sahibi EL-ADL!
EY büyüklük sahibi EL-AZİM!
EY merhamet sahibi ER-RAHMAN!
Nereye baksam, nereye dönsem sen tecelli ettin,
Bir tek insanlıkta görmedim huşu ile yakarış,
Her şey sende yaşarken; insanlık nefsinde ölmüş!
Her yer sende iken, insanlık her yerde viran olmuş!
Bu viran şehirde, divane dünyada yalnız bırakma bizi,
UTANIYORUZ RAHMETİ GENİŞ ALLAH’IM!
Bizi bize bırakma ALLAH’ım!
BİZİ BİZE BIRAKMA!!!
(aminn)

Gönülden 09-20-2009 03:22

Rahman ve Rahim Olan Allah'ın Adıyla

Allah'ım..
Yalnızca Senden isterim
Senin her şeyi kaplayan rahmetinden.
Kendisiyle her şeyi kahrettiğin kuvvetinden.
Önünde her şeyin boyun eğdiği,
Karşısında hiçbir şeyin duramadığı izzetinden.
Her şeyi kaplayan azametinden.
Her şeyin üstünde olan saltanatından.
Her şey yok olduktan sonra da baki kalan vechinden.
Her yeri dolduran isimlerinden.
Her şeyi kuşatan ilminden.
Her şeyi aydınlatan nurundan..

Ey Nur,
Ey kuddus,
Ey ilklerin ilki ve
Ey sonların sonu..

Allah'ım zikrinle Sana yaklaşırım
ve kendin hürmetine Senden şefaat diliyorum..

Allah'ım,
Senden huzur, tevazu ve huşu diliyorum.

Allah'ım,
Senin saltanatın uludur,
makamın yücedir,
tedbirin gizlidir...
Fermanın aşikardır,
kahrın galiptir ve kudretin yaptırıcıdır..
Senin hükümranlığından kaçmak imkansızdır.

Sen Rahman ve Rahimsin Allah’ım..
Allah’ım,
Her günahı bağışlayan ve her hatanın üstünü örtensin..

Ey Rabbim,
Ey benim Yaratıcım,
Ey çaresiz durumlarımı bilip,gözeten Allah’ım..

Sen benim fakirliğimden ve güçlüklerimden haberdarsın..
Ey Rabbim,hakkın ve kutsiyetin adına Senden diliyorum..

Sıfatının ve isminin büyüklüğü adına,
Gece ve gündüz Seni anmama yardım et..

Ey Rabbim,
yüzümü Sana çevirdim..
Ellerimi Sana açtım..

Duamı kabul etmen,
Ve beni dileklerime ulaştırman için yalvarıyorum..

Ey çabucak razı olan Allah’ım,
Duadan başka yardımcım yoktur,
Affet beni..
Çünkü Sen her dilediğini yapabilirsin..

Ey ismi her derde deva olan Allah’ım,
Ey ismi hastaya şifa olan Allah’ım,

Yalnız Sana kul olmak benim için yeterlidir..

Silahı ağlamak ve sermayesi ümid olanlara rahmet et..

Ey nimetleri tamamlayan,
Ey zahmetleri defeden,
Fazlını ve keremini benden esirgeme..

Kullarına ihsanın ve iyiliğin ne güzel bir lütuftur..

Ey isimleri mukaddes olan Rabbim,
Esma-ül Hüsnâ’n hürmetine beni bağışla...
Beni bağışla..
Bizi bağışla..

(amin)

All times are GMT +3. The time now is 07:24.