![]() |
Insanlarda modası geçmeyen iki şey vardır: Kadınlarda GÜZEL AHLAK, Erkeklerde ise EFENDILIK tir..
|
AK Parti'yi beğenemeyebilirsin ama HAZMETMEK zorundasın...
|
Hiçbir şey...
Hiçbir şey’i düşündünüz mü? Malum, “hiçbir şey” terkibindeki hiç Farsça, bir Türkçe, şey ise Arapçadır. Bin yıllık tarihimize bakınca, hiçbir şeyin “hiçbir şey” kadar “Türkçe” olduğunu göremezsiniz. Bu kelimede kardeşlik var. Birlik var. Kesrette vahdet gibi, hiçlikte varlık var. Her şey, ‘hiçbir şey’de mündemiç olmuş sanki. Farsça-Türkçe bitişik yazılırken, Arapçaya küçük de olsa mesafe konması bile manidar. Hiçbir şey, dilimizin ve tarihimizin atom çekirdeği gibi. Hiçbir şeyi anlamak her şeyi anlamaktır. Murat Zelan |
Ben soylediklerimden sorumluyum,anladiklarinizdan degil,.....
|
Ak Parti ve Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde Türkiyenin yönetilmesinden kıvanç duyuyorum .
|
tahir efendi bana kelp demiş
iltifatı bu sözde zahirdir, maliki mezhebim benim zira, itikadımca kelp tahirdir. Nefi |
Neden azmin bu kadar süreksiz.
Sen mi yoksa davan mı yüreksiz...! Mehmed Akif Ersoy |
Bazı İnsanlar Alçak Gönüllüdür, Bazılarıda Alçak Olmaya Gönüllüdür ..
|
Allah'ın verdiği ömrü, O'nun isteğinden başka alacak yoktur.
Turgut Özal |
Müslümanlığı arızasız, noksansız ve Kur'an'a göre yaşamak en büyük keramettir (M.Fethullah Gülen)
|
Düşenin dostu olmaz demişler düşte görürsün. Sen o zaman dostları düşte görürsün.
|
Bilet alarak değil abdest alarak girmek için :Ayasoyfa cami olsun...
|
Büyük işlerde yalnız kusurları gören, cerbezelik ile aldanır veya aldatır.
|
Namaz kılmak Allah'a Boyun eğip Teslim olmaktır...! Eğer namazda okuduğumuz Kur'andaki ayetlere boyun eğip amel edemiyorsak ! Bunun adı Teslimiyet olur mu ???
|
Başarının sırrını bilmiyorum ama başarısızlığın yolu herkesi memnun etmeye çalışmaktan geçer.
(Bill Cosby) |
Dost İçin Sırtımı Köprü Yapmaya Hazırım Ben; Yeter ki Temiz Kalpleri Taşıyan Ayaklar Geçsin Üstümden.
|
'Her acı taşınabilir
Acıyı taşınamaz hale getiren ona razı olmayışımızdır.' (Mustafa Ulusoy) |
Nefret, hiçbir zaman nefretle yok edilemez.
Nefret, sevgiyle yok edilir bu ölümsüz kanundur.. |
Nefret, hiçbir zaman nefretle yok edilemez.
Nefret, sevgiyle yok edilir bu ölümsüz kanundur.. |
Chp bir parti değil. Türk'e dinini, dilini, ve özünü kaybettirmeye memur, bir katliam müessesesidir. [Üstad Necip Fazıl Kısakürek] :saygılar: |
"Ne kadar acıdır başkasının gözüyle bakmak mutluluğa."
|
|
Düşüncelerini değiştirmeyenler,
Sadece ölüler ve delilerdir.... hz.ALİ |
Başkalarının kusurlarından bahsetmek istediğin vakit, kendi kusurlarını hatırla. O zaman başkalarının kusurlarıyla alakadar olmaya hakkın olmadığını hatırlarsın.
Hz. Muhammed |
İnancımız bizi diri tutuyor evlâdım! Sonra sabır, sabredeceğiz.. Allah sevdiği kula azap etmez, ona sıkıntı verir ve sabrettirir. [T. Tufan]
|
Abdest almak beş dakika, Namaz kılmak on dakika,
Ondan sonraki huzur paha biçilemez..! |
Kadın; erkeğin kaburgasından yaratıldı, ayaklarından yaratılmadı!
Öyle olsa ezilirdi… Üstün olsun diye başından da yaratılmadı! Ama göğsünden yaratıldı, eşit olsun diye… Kolun biraz altından; korunsun diye… Kalp hizasından; sevilsin diye… |
''İnsan ne düşlerse o zaten gerçekleşmiş demektir. Sadece görünebilir olması biraz zaman alır.''
|
Sadakat, tek kalıp bir elbiseydi.. kimine bol, kimine dar geldi..
Dürüstlük, çok beyazdı.. temiz tutamam deyip kimse almadi.. Velhasıl insanoğlu çıplak kaldı.. Ar, edep ve haya sığınacak bir beden aradı.. İşte aşk, bütün bu kusurları bir ten olup kapattı.. Aşk'a bir vefa borcu kaldı.. Onuda ALLAH için sevenler aldı... Hz.Mevlana |
Yalandan yaşamaktansa dosdoğru gelsin ÖLÜM;
Ne yana çekerse çeksin beni HAYAT; En son KIBLE'ye dönsün YÖNÜM.! |
Bana, okuduğum kitapların en güzelinin hangisi olduğunu sorarsanız söylüyeyim:
Annemdir... |
Kağıda dokunan kalem kibritten daha çok yangın çıkarır.
|
Sıkıntı, ızdırab öyle bir güçtür ki velayetin yolunu açar, dahilerin düşünemediğini düşündürür.(M.F.G hocaefendi)
|
İslâm imiş devlete pâ-bend-i terakki;
Evvel yoğ idi işbu rivâyet yeni çıktı. |
"Sigara, düşünen adamın emziğidir"
Çok hoşuma gidiyor bu söz:) |
7250 - Ebû Said RA anlatıyor: Rasûlüllah SAS (bir gün) yanımıza geldi. Biz o sırada Mesih Deccal'i müzakere ediyorduk. Dediler ki:
"--Ben size, nazarımda sizin için Mesih Deccal'den daha ürkütücü bir şeyi haber vereyim mi?" "--Evet! Ey Allah'ın Rasûlü, söyleyin!" dedik. "--Şirk-i hafîdir (gizli şirk). Meselâ, kişi kalkar, namaz kılar, bu namazını kendisine bakanlar sebebiyle güzel kılar. (İşte bu, gizli şirke bir örnektir.)" buyurdular. 5461 - Zeyd ibn-i Sâbit RA anlatıyor: "Rasûlüllah SAS, bizimle birlikte, Benî Neccar'a ait bir bahçede bulunduğu sırada bindiği katır, onu aniden saptırdı, nerdeyse (sırtından yere) atacaktı. Karşısında beş veya altı kabir vardı. SAS Efendimiz: "--Bu kabirlerin sahiplerini bilen var mı?" buyurdular. Bir adam: "--Ben biliyorum!" deyince, SAS: "--Ne zaman öldüler?" dedi. Adam: "--Şirk devrinde..." deyince, SAS; "--Bu ümmet kabirde fitneye mâruz kılınacak. Eger birbirinizi defnetmemenizden korkmasaydım şahsen işitmekte olduğum kabir azabını size de işittirmesi için Allah'a dua ederdim." buyurdular ve sonra şunları şöylediler: "--Kabir azabından Allah'a sığının!" Oradakiler: "--Kabir azabından Allah'a sığınırız." dediler. SAS: "--Cehennem azabından da Allah'a sığının!" dedi "--Cehennem azabından Allah'a sığınırız." dediler. "--Fitnelerin açık ve kapalı olanından Allah'a sığının!" dedi. "--Acik ve kapalı her çeşit fitneden Allah'a sığınırız!" dediler. "--Deccal'in fitnesinden Allah'a sığının!" buyurdu. "--Deccal'in fitnesinden Allah'a sığınırız." dediler." Müslim, Cennet 67, (2867). Muhammed Mustafa Ahmed Mahmud S.A.V. |
"Boş yere canı yanmaz insanın; ya bir eksiklik vardır geleceğe dair, ya da bir fazlalık vardır geçmişten gelen..!" (Fuzuli)
|
Hayretle gördüm ki, bu ülkede Türk kelimesinden ürkenler var. Yine hayretle gördüm ki, bu ülkede İslam kelimesinden ürkenler var. Ve yine ürpererek gördüm ki, bu ülkede Türk ve İslam kelimelerinin yan yana gelmesinden dehşete kapılan kişi ve çevreler var..
Seyyid Ahmet Arvasî |
Kar yağıyorsa güvendiğin dağlara, yarının ovalarında rengârenk çiçeklerin olacak demektir.
|
Çiçeklerin en sevileni güllerdir... Güller dikenleriyle birlikte güzeldir... Sakın ha ! Gül'ün dikenine aldanıp gülden nefret etme ! Eline biraz battı diye canın biraz yandı diye güle sitem etme ! Gülün Dikenle bulunması hikmetli ve ibretlidir...!
Hazret-i Mevlânâ ne güzel buyurur: “Gülün güzel kokulu olması, onun dikenlere katlanmasıdır. Zîra gülün dostu dikendir.” |
All times are GMT +3. The time now is 08:03. |