![]() |
Alıntı:
çok güzel açıklamalar yapıyorsunuz. ALLAH razı olsun |
OLMADI
|
Ülkemizdeki bir takım yollardaki insanları sayarsak oldu
|
Biz hristiyanlarla büyüdük diyebilirim..Yazlığımızda hristiyan kiracılar doluydu..Çocuklarıylada çok iyi anlaşırdık..Ama aileler sadece selamlaşır,arada görüşürlerdi o kadar..Samimiyet yoktu..Bizlerde doğal olarak çocuktuk ve aileler buna karışıp,engel olmuyordu..
Birlikte oynar,birbirimizin evine gidip gelir,yer içer,gezerdik..Ne onların ailelerinden bizlere karşı kötü bir muamele gördük,nede kendi ailemizden onlara karşı kötü bir söz işittik..Arada frenledikleri,çok sık gitmememiz için uyardıkları vs olurdu ama..Yinede çok güzeldi..Senelerden beri hala burada yaşarlar..Gördüğümüzde selamlaşırız,hal hatır sorarız.. Çocukken kafir arkadaşlarımızın olması,onlarla yakın olmak günah olmazdı elbette çünkü aklımız ermiyordu..Ama bir yetişkin müslüman bir kafirle dost olamaz..Elbette saygı içinde görüşebilir,ticaret yapabilir,selamlaşır,evine bile gerkeirse gidebilir..Ama dinimizde kafirle yakın dostluk yoktur,olamaz..Ayetle sabittir! Onları dışlamadan,kırmadan görüşebilir,fikir paylaşabilir,aynı okulda okuyup,aynı sırada oturup aynı şeylerden hoşlanabiliriz.. Ama dost olmak,yakın olmak dinimizde caiz değildir..Aklımız erdiğince dinimizi tebliğ etmekte gereklidir..Zorlamadan ve sıkmadan..İslamda anlatma,öğretme vardır ama zorlama yoktur.. Farklı yönlere çekilebilecek bir konu..En son şıkkı işaretleyenlerde çok katı..Peygamber Efendimiz'in dahi hristiyan komşuları,ticaret yaptığı ve selamlaştığı komşuları varmış.. O başka dinden dahi olsa bütün insanlara saygılı ve kibarmış..Bizede O'nu örnek almak düşer.. Son şık hoş gelmedi bana..Evet yada hayır yeterli olabilirdi.. |
Alıntı:
|
Olabilir, şimdiye kadar hiç olmadı olmasında bir sakınca görmüyorum.
|
Olmadı ama olabilir...
Biz, yaratılanı Yaradandan ötürü severiz... Nokta... |
Yalçın Başkanım hoşgeldiniz. Uzun zamandır göremedik sizi merak ettim. Bu arada geçmiş bayramınız Mübarek olsun...
|
ne dini ne diyaloğu ya yeryüzünde tek din vardır oda islamdır. bi kere bu safsatanın adı yalnış.hayatımda diyalog kadar uyduruk bişey duymadım..neyin diyaloğunu yapıyorsunuz....inanın diyaloğnunuz okdar verimli oluyorki filistinde,ırakta,çeçenistanda,afganistanda akan kanlar hala neden durmadı.diyalogmuş güleyim bari atalarımız boşuna dememiş "domuzdan post,gavurdan dost olmazmış"diye...
|
Alıntı:
Yeryüzünde sadece İslam yoktur.Biraz geniş bak ve düşün.Tek doğru din İslam ancak diğer dinlere inanan insanlar da var.Bunları nasıl görmezden geliyorsunuz. Diyalog meselesine gelince burada herkes kendi dinin tanıtır.Baştan itibaren sen benim dinimi tanıyacaksın dersen, bu iş o zaman çıkmaza sürüklenir.Bizim için önemli olan bizim dini inancımızdır.Eğer sen dinini kaybetmekten korkarsan bu senin iman zayıflığındandır.''Hristiyanlar kendi dinini yaymak için bu yola başvuruyor''.Bu laf çok oluyor.Sen niye yayamıyorsun?Sen de Hristiyan kadar akıl yok mu? İlla ki harp mı etmek gerekiyor?Medeniyetler arasında diyalog olsa, barış olsa bu kötü mü olur?Medeniyetler çatışması size ne kazandıracak?İnsanların ölmesi sizin hoşunuza mı gidiyor? İslam dininde siz insanların dinine saldıramazsınız.Bu açıktır.Hristiyan yada başka bir dine mensup olsun insana dini yüzünden zarar veremezsin. Diyaloğun zorunlu olduğu açıktır.Burada bizim için önemli olan bu diyaloğu nasıl yürütürüzü düşünmektir bunu tartışmaktır.Hata,kusur varsa bunlar yeniden gözden geçirilir. |
All times are GMT +3. The time now is 12:24. |