Siyaset Forum

Siyaset Forum (https://www.siyasetforum.com.tr/index.php)
-   Hayata Dair Anketler (https://www.siyasetforum.com.tr/forumdisplay.php?f=322)
-   -   Gayrimüslim Arkadaşınız Oldu Mu? (https://www.siyasetforum.com.tr/showthread.php?t=116296)

isimsiz 09-23-2009 01:06

Alıntı:

depare Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 669701)
Yok olamaz böyle bir şey...
50 tane Alimin görüşünü koyduk ortaya hala kendi düşüncelerimizi söylediğimiz iddia ediliyor...
Bazı hadisler vardır ki çok açık ve nettir tevil bile götüremez...
Benim orada verdiğim hadiste işte bunlardan birisi açık ve net bir hadis
Elbette doğarken Müslüman olarak doğabilmek,bunu seçebilmek bizim elimiz'de değil de bunun konumuzla ne tür bir bağlantısı var onu anlayabilmiş değilim...
Allahın adaletinden söz etmişiniz ne demek istediğini gerçekten anlayamıyorum Allah istediğini kafir yaratır istediğini Müslüman yaratır kafir yarattığını ebedi Cehenneme atar Müslümanı Ebedi Cennetine koyar kimse'de bunda adaletsizlik olduğunu söyleyemez,söylemeye hakkı yoktur..!
Allah isteseydi hepimizi yarattığı gibi Cehenneme atardı kimse'de haksızlık yaptığını söyleyemezdi..!
Allahın ilmi yanın da bizim neyin adalet neyin adalet olmadığını bu akılla kavramamız mümkün değil...
O zaman bir zamanlar müşrikken sonradan iman edip sahabe olup insanların en üstünleri olan sahabeyi kıskanmamız ve bize karşı yapılmış bir adaletsizlik olarak görmemiz lazım bu mantığa göre...
Kafire akıl,irade verilmemiş mi..? Araştırıp doğru yolu bulan Cennete gider bulamayan Cehenneme gider...
Bizim bunları sorgulama gibi bir lüksümüz yok..
Yahu açık ayet var kafir cennete gidemez diye hemde bir ton biz burada neyi tartışıyoruz ki..?

(Elbette, ehl-i kitaptan [Yahudi ve Hıristiyan] olsun, müşriklerden olsun bütün kâfirler Cehennem ateşindedir, orada ebedi kalırlar. Onlar yaratıkların en kötüsüdür.) [Beyyine 6]

"Kimi, Ona [Resulüme] iman etti, kimi de, Ondan yüz çevirdi. Bunlara da çılgın ateşli Cehennem yetti. Âyetlerimizi inkâr ederek kâfir olanları elbette ateşe atacağız.) [Nisa 55–56]

(Eğer Ehl-i kitap [Kur'ana ve Muhammed aleyhisselama] iman edip [kötülükten] sakınsaydı, günahlarını örter, nimetleri bol Cennetlere koyardık.) [Maide 65]

(Kâfir olarak ölenlerin yaptıkları işler, dünyada da, ahirette de boşa gider, Cehennemde devamlı kalırlar.) [Bekara 217]

Kâfirlerin cami yapmaları ve diğer bütün [iyi] işleri, boşa gidecek, Cehennemde sonsuz kalacaklar.) [Tevbe 17]

(Bunlara ahirette yalnız Cehennem vardır. Emekleri ahirette boşa gider.) [Hud 15, 16]

Daha önce alimlerin'de açıklamalarını verdik yukarıda,bugün çıkıp bunca ayeti bunca hadisi ve 1400 yıldan beri gelmiş,geçmiş o büyük Alimlerin görüşünü bir kenera atıpta "Bana göre şöyle,bana göre böyle" diyerek alim geçinen 3,5 şarlatananın görüşünümü savunacağız...
Dini aklıyla ölçenlerimi rehber edineceğiz...
Bu kadar ayet,bu kadar hadis varken Bütün Alimlerin icması varken halaha
Yahudi ve Hristyanlar Cennete girecek diyen Cennete giremez..!

Yok ayet,hadis beğenmiyorsak,Alimleri takmıyorsak,Adalet kıstasını kendimize göre belirliyorsak bu konu da söylenecek başka söz yok...

ya şimdi buyrun diyalogcular gençlerin aklıllarındaki niye onlar cennete giremiyor düşüncesini temizlesinler bakayım. zaten amaçlanan bu değilmiydi??? müslümanları ılımlaştırmak. işte diyaloğun meyvesi. sonuç: niye kafirler cehenneme giremiyor sorusu???

çok güzel açıklamalar yapıyorsunuz. ALLAH razı olsun

musab 09-23-2009 01:58

OLMADI

EpiVaTeS 09-24-2009 18:06

Ülkemizdeki bir takım yollardaki insanları sayarsak oldu

Duygu'Seli~ 09-24-2009 18:36

Biz hristiyanlarla büyüdük diyebilirim..Yazlığımızda hristiyan kiracılar doluydu..Çocuklarıylada çok iyi anlaşırdık..Ama aileler sadece selamlaşır,arada görüşürlerdi o kadar..Samimiyet yoktu..Bizlerde doğal olarak çocuktuk ve aileler buna karışıp,engel olmuyordu..
Birlikte oynar,birbirimizin evine gidip gelir,yer içer,gezerdik..Ne onların ailelerinden bizlere karşı kötü bir muamele gördük,nede kendi ailemizden onlara karşı kötü bir söz işittik..Arada frenledikleri,çok sık gitmememiz için uyardıkları vs olurdu ama..Yinede çok güzeldi..Senelerden beri hala burada yaşarlar..Gördüğümüzde selamlaşırız,hal hatır sorarız..

Çocukken kafir arkadaşlarımızın olması,onlarla yakın olmak günah olmazdı elbette çünkü aklımız ermiyordu..Ama bir yetişkin müslüman bir kafirle dost olamaz..Elbette saygı içinde görüşebilir,ticaret yapabilir,selamlaşır,evine bile gerkeirse gidebilir..Ama dinimizde kafirle yakın dostluk yoktur,olamaz..Ayetle sabittir!

Onları dışlamadan,kırmadan görüşebilir,fikir paylaşabilir,aynı okulda okuyup,aynı sırada oturup aynı şeylerden hoşlanabiliriz.. Ama dost olmak,yakın olmak dinimizde caiz değildir..Aklımız erdiğince dinimizi tebliğ etmekte gereklidir..Zorlamadan ve sıkmadan..İslamda anlatma,öğretme vardır ama zorlama yoktur..

Farklı yönlere çekilebilecek bir konu..En son şıkkı işaretleyenlerde çok katı..Peygamber Efendimiz'in dahi hristiyan komşuları,ticaret yaptığı ve selamlaştığı komşuları varmış.. O başka dinden dahi olsa bütün insanlara saygılı ve kibarmış..Bizede O'nu örnek almak düşer.. Son şık hoş gelmedi bana..Evet yada hayır yeterli olabilirdi..

elif zeynep 09-25-2009 13:37

Alıntı:

Yalçın KARACA Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 670613)
Bir takım İnsanların diyalog mevzusuna temkinli yanaşmaları kabul edilir ,kendi anlayış ve yorumlarına göre bu yöntemi uygun görmeyedebilirler, yalnız kendi algısının mutlak doğruymuş gibi lanse etmesi, bazı farklı din mensuplarının bir araya gelerek dünyanın ortak sorunlarına care aramaları bu yönteme baş koyanların yalnış yolda olduğunu ifade etmenin doğruluk ile bir bağı olamaz. Heleki büyük bir suc işliyor lar diye ortalığı velveleye vermeleri çok sakik .Siyer ve kutsal kitabımızı didik edip bu yöntemin uygunluğu noktasında hem fikir olmuş Alimlerimiz ve din adamlarımızın varlığı ile yola cıkılmış ve dünya insanlığı adına hoş şeylerin olduğunu yaşayarakta görebiliyoruz . Evrensel ve son din olarak ortaya cıkmış dinin mensupları ,bir fiil her tür yakınlaşmaya öncülük edecek tarafın bizler olması gerekir iken bir araya gelmekden kacan tarafın biz olması kendi dinimize yapmış olduğumuz haksızlık olarak görüyorum. İnsanlığın içinde hatta diğer dinlerin içindeki buhranları nazara aldığımızda bütün bir insanlığın güzel dinimize bu gün o kadar ihtiyacı var iken dine uzlet hayatı yaşatmanın pek mantıklı tarafı olduğunuda düşünmüyorum belkide büyük bir sorumluluktan kacmanın bir takım ceremesi ile bile yüz göz olmaktan kurtulamayacağız. Güneşin doğup battığı her yere ulaşma gibi bir ufkun ümmeti isek bunun içrası için her tür yolun bir an önce hayata geçirilmesi gerekir.Bu yönde belli cemaatlerin büyük gayreti söz konusu , ve son yıllarda devletin bile ortak olduğu yüksek istişare masaları insanlık adına ,islamın diğer toplumlardaki yalnış algısını değiştirme adına çok faydalı olduğunu düşünüyorum.

.

Yalçın Abi ,biz dinimizi anlatmayalım, kabuğumuza çekilelim demiyoruz ki; İslam dininde tebliğ vardır, dinler arası değil, kişiler arası bir diyalog olabilir ancak. Dinlerin arasını bulmak diye bir durumu nasıl kabul edebiliriz, bunu anlamış değilim. Tek bir din vardır, o da İslam, diğer dinler muharref dinlerdir; hükmü kalkmıştır; bu muharref dinlerle yapılacak diyalog, bu dinlerin hükmünün kalkmadığı sonucuna vardırır ki, bu tehlikeli bir düşüncedir. benim düşüncem budur.

uzman81 09-25-2009 13:50

Olabilir, şimdiye kadar hiç olmadı olmasında bir sakınca görmüyorum.

Asi_isyankar 09-25-2009 13:54

Olmadı ama olabilir...
Biz, yaratılanı
Yaradandan ötürü severiz... Nokta...

BlueMoon 09-25-2009 15:23

Yalçın Başkanım hoşgeldiniz. Uzun zamandır göremedik sizi merak ettim. Bu arada geçmiş bayramınız Mübarek olsun...

zeynep20 09-25-2009 15:26

ne dini ne diyaloğu ya yeryüzünde tek din vardır oda islamdır. bi kere bu safsatanın adı yalnış.hayatımda diyalog kadar uyduruk bişey duymadım..neyin diyaloğunu yapıyorsunuz....inanın diyaloğnunuz okdar verimli oluyorki filistinde,ırakta,çeçenistanda,afganistanda akan kanlar hala neden durmadı.diyalogmuş güleyim bari atalarımız boşuna dememiş "domuzdan post,gavurdan dost olmazmış"diye...

menes 09-25-2009 15:41

Alıntı:

zeynep20 Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 670988)
ne dini ne diyaloğu ya yeryüzünde tek din vardır oda islamdır. bi kere bu safsatanın adı yalnış.hayatımda diyalog kadar uyduruk bişey duymadım..neyin diyaloğunu yapıyorsunuz....inanın diyaloğnunuz okdar verimli oluyorki filistinde,ırakta,çeçenistanda,afganistanda akan kanlar hala neden durmadı.diyalogmuş güleyim bari atalarımız boşuna dememiş "domuzdan post,gavurdan dost olmazmış"diye...

Yeryüzünde sadece İslam yoktur.Biraz geniş bak ve düşün.Tek doğru din İslam ancak diğer dinlere inanan insanlar da var.Bunları nasıl görmezden geliyorsunuz.
Diyalog meselesine gelince burada herkes kendi dinin tanıtır.Baştan itibaren sen benim dinimi tanıyacaksın dersen, bu iş o zaman çıkmaza sürüklenir.Bizim için önemli olan bizim dini inancımızdır.Eğer sen dinini kaybetmekten korkarsan bu senin iman zayıflığındandır.''Hristiyanlar kendi dinini yaymak için bu yola başvuruyor''.Bu laf çok oluyor.Sen niye yayamıyorsun?Sen de Hristiyan kadar akıl yok mu?
İlla ki harp mı etmek gerekiyor?Medeniyetler arasında diyalog olsa, barış olsa bu kötü mü olur?Medeniyetler çatışması size ne kazandıracak?İnsanların ölmesi sizin hoşunuza mı gidiyor?
İslam dininde siz insanların dinine saldıramazsınız.Bu açıktır.Hristiyan yada başka bir dine mensup olsun insana dini yüzünden zarar veremezsin.
Diyaloğun zorunlu olduğu açıktır.Burada bizim için önemli olan bu diyaloğu nasıl yürütürüzü düşünmektir bunu tartışmaktır.Hata,kusur varsa bunlar yeniden gözden geçirilir.

All times are GMT +3. The time now is 12:24.