![]() |
Diğer konuya da yazdım buraya da yazmakta fayda var:
Bu konuda şunu ifade etme gereği duydum; dinimizi savunduğumuzu zannedip nefsimizi savunmayalım.Herkesin savunduğu düşünceye bir dayanak noktası vardır.Kimse kafasından uydurup bir şeyler yazmıyor.Birilerinin itibar ettiği şeye diğerleri itibar etmek zorunda değildir.Dinde sizlerin de ifade ettiğiniz gibi doğru tektir fakat o doğruyu algılayış biçimi alimlere göre bile değişiyorken, bizlerin bu konuda farklı düşüncelerre sahip olması normal.Ancak şu noktayı ifade etmekte fayda var; nasıl düşünüyorsak öyle yaşayalım.O zaman düşüncelerimiz karşımızdakinde çok daha büyük etki yaratacak ve dine bakış açıları işte o zaman sizlerin algılaadığı biçime dönüşebilecektir.Yani kısacası hal dili efendim... |
:)
Ben katı olsaydım en başındada belirttiğim gibi bu hanımı okumaz ve takip etmezdim..Bu hanımın giyimine önem verseydim daha geçen hafta onun sevdiğim bir yazsını foruma koymazdım.. Bknz.( http://www.akpartiforum.com/ugur-old....html?t=119136 ) Olaya kişisel yaklaşmayalım olur mu..? Beni giyimi ilgilendirseydi en başından ilgilendirirdi..Bunu henüz taze olan ve paylaştığım konuylada kanıtladım değil mi..? Şimdi defalarca tekrar ettiğim amacıma geleyim.. Dileyen diledğini giyer! BA_NA_NE.. Ama her dileyen giydiği kıyafet şekline ''bana göre sakıncası yok'' diyemez..Dinimizde sence bence kavramı yoktur! Dinimiz,Efendimiz,onu ve sünnetlerini yorumlayan ictihad ehli alimlerimiz bu giyimi (gösteirşli,dikkat çekici,dar) kabul etmemişlerdir.. Ve bu hanım kendince,nefsince bunu ifade edenlere dayatmacı diyip,kendi kafasına göre hüküm veremez! Yorumlarını,şekerliğini vsliğini seviyorsunuz diye yaptığı yanlışa eyvAllah ediyorsanızda bende sizin özgürlük anlayışınızdan şüphe edeirm.. Bana göre bu mini mini hanımın nefsani arzuları değil Efendimiz'in sünneti,alimlerimizin fetvaları önemlidir.. Yoksa bende seviyorum cicili bicili şeylerle nefsimi tatmin etmeyi,bütün insanlarda.. Esra Elönü bir kez gözümden düşmüştü ama onu bu derce,dinimize değin bile savunanlara karşı dahada çok düşmüştür.. Allah hidayet nasip etsin.. |
Ne desek boş..
Allah hepimizin hidayetini daim eylesin. |
Alıntı:
Kişiyi kazanmak da bu kadar yoğun bir hoşgörü çemberi ile olmaz olamaz.. Sonucda yapıyor ve yapdıklarının doğru olduğunu iddia ediyor..Kalkıp destek vermemiz beklenmesin.. Biz davamızın gübresi olabiseydik, İslam çoktan çiçek açmıştı... Ali Haydar (k.s) |
Leyal kardeşim bu kadının düşüncesine, yaptığına hoşgörü ile yanaşalım demiyoruz ki. Tabiki islama uygun olmayan yönlerini ifade etmemiz gerek.Yapılan yalnışlık sadece gaflet içinde olan kadını hor görmek dışlamak , yukarıdaki kadına itafen söylenmiş şeyleri okuyunca utanmamak eldemi . Müşriklere karşı bile bu denli tutum içinde olmayan peygamber efendimizin ümmeti sadece giyiminde ki eksikliklerden dolayı nerde ise taşlanacak karşı cıktığımız kısım burası.
|
Evet ben örtünmeyerek günaha giriyorum ama bazıları ise başlarını örtüp başka yerleirni açmayı dinde meşru olarak görüp,bunu emreden alimlere ise dayatmacı diyerek küfre adım atıyor..Fark budur!
Allaha ulaşmak rıza dairesinde gezinmek belli ameller cercevesinde olmaz. Her bir fiil insanı Allaha yanaştırabilir. Birini yapmak diğerini yapmamak ile kimse küfre girmez. Küfür kapılarını ardına kadar açmak oraya insanları sokuşturmak bizler gibi cahillerin işi olur sadece. Hayat bir bütün iken hayatın ve berzahın önünü bir noksanlıkla kapayacak olan zihniyet kesinlikle peygabervari tavır içinde olamaz. Olduki bu bayan örtünmeyi inkar etmiyor,örtünmeyi sadece belli noktalardan ibaret görenlerin karşılacağı muamele bu olmaması gerekir. Neymiş şu cümle ile Alimlerimizin cizgisini islamın formatını değiştiriyormuş gibi vesveselere kapılmışızk. Kadının giyimine baktım resimler aracılığı ile onca cıplak gezenlerin arasında böyle bir insana münafık muamelesi yapmak ahmaklıktır. Herkes kendi noksanlığı ile bu kadar ilgilense belkide islam bütünü ile çok daha güzel yaşanır. Başın kapanmasını bildiği halde başını belli sebebler ile kapamayan kişi ile ayetleri inkar eden biri arasında elbette fark vardır. Ama kimse bana başımı kapamıyorum ama bu kadın kapıyor ama yalnış kapıyor diye kendini o bayandan üstün görmesin . Benim en çok korktuğum şey aslında ayeti inkar etmenin yanında bizlere sirayet etmiş olan ben gıybetin günah olduğunu biliyorum ama yapıyorum ben örtünmemenin günah olduğunu biliyorum ama örtünmüyorum diyerek , günahlarda ısrar edenlerin zamanla küfre gitme korkusudur. Ne yapacaz şimdi takvalık düşündüğümüz vakit örtünüyor ama tam örtünmüyor demek ile günah olduğunu inkar etmiyorum ama örtünmüyorum arasındaki fark . |
Burada yapılan yorumların %80 nine yakını ortak noktada buluşup,Bahsi geçen kişinin eylem ve söylemlerinda tutarsızlık söz konusu olduğu,dahası islam yaşam biçimini yansıttığını anlattığını,fakat hak olan yaşam biçimi ile örtüşmediği,yapılan yorum ve gösterilen delillerle bu açıkça gözler önüne serilmesine rağmen,Konuyu açan yönetici arkadaşımızın herkesi bay-pass ederek kendi fikirlerini dayatmasının izahı olur mu olmaz mı kendisi karar versin?Bir konuda ezici bir çoğunluk 'evet'diyorsa,mutlaka manidar bir sonucu olsa gerek..Veya bu konuda tartışma çıkacağını hesap ederekten,anket şeklinde açılsaydı sonuç çok daha iyi anlaşılırdı!Yani özetle diyeceğim odur ki,onlarca kardeşimiz ''aykırı''yorum yapmasına rağmen,hala yanlışta ısrar edilmesini ''kısırdöngü''çekişmeden öte göremiyorum...Selam Ve Dua ile.
|
Alıntı:
Bu kadına sapık dersem kendim ne olurum bilmiyorum:)İnsanlar da benim hakkımda böyle konuşuyor mu acaba düşünmeye başladım. Takva noktasına değinecekken haddimi aşmamak için yazmamıştım fakat hakan bey çok güzel ifade etmiş. Adem bey de çok güzel ifade etmişti; "açık gezmesinden iyidir".Ben de kendimi düşündüm, benden iyidir en azından başı kolu kapalı.Ama yazılanlarda şunu gördüm; hayali bir örtünme tarzı:)Yani sizin bahsettiğiniz tarzda örtünenleri ben görmedim.Şimdi tesettürü bozmadan nasıl kıyafetler modernize edilir, nasıl çağa ayak uydurulur şeklinde bir görüş hakim.Ve gençler bugün bu kız kadar olmasa da farklı giyim tarzları ile sokaklarda dolaşıyorlar.Farklı tarzda eşarp bağlama biçimleri falan ; cumhurbaşkanının eşi harunisa gül hanım'ın bu noktada çalışmaları bile var.Tesettür nasıl modernize edilir ve kendi kıyafetlerinden,eşarp bağlama stillerinden de anlaşılıyor.Çağa ayak uydurulacak diye elbette sapkınlık yapılmamalıdır fakat bu kadar dar bakarsak da sadece bulunduğumuz mekana hitap eder, açık denizlere açılamayız; balık tutamayız.Herkese saygılar:saygılar: |
Alıntı:
Biz yapan yada yapmayanları tartışmıyoruz..Buradaki farkı bütün yorumlarda üstüne basa basa belirttim.. Belki o hanımın hayrı hasenatı bizden fazladır,belki ibadetini eksiksiz yapan biridir kimse bilemez..Biz onun imanını sorgulamıyoruz Hakan bey.. Lütfen kafaları karıştırmayın.. Bu hanım dileidği gibi örtünsün bize ne..? Ama örtü şekli bizim dinimize uygun değil ve bu hanım bunu inkar ediyor..Bizi ilgilendiren kısım budur! Bütün ehli sünnet alimleri ortak görüşte birleşiyor,bütün hadislerde belirtiliyor..Ama bu hanım kıyafetinin uygun olmadığını belirtenlere ''DAYATMACI'' diyor..Yani islam alimlerine,Efendimizi'in sünnetine muhalefet ediyor..İşte bizi ilgilendiren budur!! Yaptıklarınız kimseyi ilgilendirmez ama bu onun doğru olduğunuda göstermez..Siz öyle inanır öyle devam edersiniz ama kalkıpta sizi takip eden,sizin hayranınız olan ve çoğunluğu genç olan bir kesime kendinizce fetva verip ''günah olduğunu sanmıyorum'' diyerek teşvik edemezsiniz! Biz kimsenin imanını sorgulamıyoruz.. Söylediği yanlış fikre karşı çıkıyoruz! Müslümansanız ve inandığınız halde yapmıyorsanız siz günahkar olursunuz diyor Allah,ama islamda olduğu halde inanmazsanızda küfre girersiniz diyor..Bu benim iddiam değil.. Yoksa bizim kimseyi cennete yada cehenneme sokma gibi bir yetkimiz elbetteki yok..Bu hanım küfre giriyorda demedik,küfre adım atıyor dedik..Allah'ın yada Efendimiz'in sözüne muhalefet etmek,yani onlar ''günah'' dediği halde ''günah olduğunu sanmıyorum'' demek küfre adım atmak değilse adı nedir bunun siz izah eder misiniz..? Lütfen bu sefer sadece okumayın,gerçekten okuyunn.. Burda yapılan bir yanlış söz konusu..Bizlerinde bilgimizce fikrimizi beyan etmemiz hakkımız olsa gerek..Biz bildiklerimizi anlatmakla mükellef değil miyiz..? |
Kısırdöngü çekişme olarak görebilirsiniz İshak Bey zaten bir noktadan sonra konu oraya geldi.. Size birşey hatırlatayım dün Fethullah Gülen'in uluslararsı çalışmalarıyla ilgili açılmış bir konuya biri geldi ve istemediğin kadar ayet hadis koydu şimdi bu tüm delilleriyle konuyu açıklamak mı oldu..
Çoğunluğun sizin gibi düşündüğü falan yok sadece burada ayet hadis savaşına girmekten haya ediyorum o kadar ama bazıları bilinçsizce ya da çok bilmişlikle bunu yapıyor.. Kaldı ki insanlar çoğunluğun değil hakkaniyetin peşinden gitmekle yükümlüdür. Bu konudan herkesin çıkardığı kendine kardır. Dayatmacılığa gelince, bu konuda beni dayatmacı olarak görmek işte benim bu konunun başından beri bahsettiğim zihniyet sorunudur, tam da bunu anlatmaya çalışmıştım. Bunun nasıl anlaşıldığı benim anlatmaya çalıştığım şeyi izah etmeye yetiyor. Asıl kendi aforoz edici zihniyetinize bakınız siz... Onun dışında koyduğunuz fotoğraf uygun değildi. Takındığınız saldırgan tutum neredeyse Esra Elönü'yü boğacak nitelikte.. Kimse sizin tapulu malınız değil ne Esra Elönü ne Esra Elöünü'nün müslümanlığı... Resmen yargılayıp mahkum ettiniz. Ruz-i Maşer'de sizden hakkını alacaktır. Varsa sizden ondan alırsınız. Bir insanın tarzına saygı duymak ya da bir insanı afaroz etmek için.. böyle bir konuda anket açmak önerisi ancak sizin mantık silsilenizin bir parçası olabilirdi zaten.. Şıklardan biri de şu olsun mu; siyahı mı giysin beyaz mı? Bazı arkadaşlarımızın İslam'dan, felsefeden ve özgürlükten anladığı bu... |
All times are GMT +3. The time now is 12:15. |