Siyaset Forum

Siyaset Forum (https://www.siyasetforum.com.tr/index.php)
-   Haberler (https://www.siyasetforum.com.tr/forumdisplay.php?f=120)
-   -   Erbakan, Anayasa paketi için ilk kez konuştu (https://www.siyasetforum.com.tr/showthread.php?t=127210)

redyellow 04-16-2010 01:05

Alıntı:

Hüdaverdi Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 733556)
Kısacası postal kokulu bir anayasayla yönetilmemek amacımız :=)
Zamanla eğri olan kısımlarda düzeltilir elbet.Eğri büğrü olduğu halde bu kadar sorun yaratıyorsa,tam gerektiği gibi olsa kesin ama kesin darbe olurdu (=:

Hani şey gibi düşünelim,odada çok sivri sinek olurda içeri sprey sıkarız ama az,çok sıkarsak etkisi daha uzun sürer ve bizde etkileniriz.Az az,ucundan ucundan (=: Kötü örnek oldu ama olsun :=) Maksat biraz gır gır.

Yok, zamanla tamamını düzeltmek zor, şimdilik böyle idare edip fırsatını bulunca bunu tamamen çöpe atmak lazım:)

Devenin boynunun düzeltebilir misiniz?

en iyisi kesip pastırma yapmaktır:)

Mavera 04-16-2010 01:06

Alıntı:

redyellow Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 733563)
Yok katılmıyorum.

Bu sefer de erbakan korktu, kaçtı derlerdi.

Dediğiniz gibi senaryo yazılmıştı, erbakan hocanın yaptığı bence doğruydu, 28 şubat kararlarını hükümet aylarca uygulamadı. Uygulamazdı da zaten.

Ortak sağlam olsaydı, hükümet bir sene daha devam etseydi bu kararlar uygulanmadğı zaman ne olacaktı? o kararlar, mgk laçka olmuş olacaktı.

Mgk de böyle karar alsanız da hükümet olarak uygulamıyoruz geçersizdir, yönetim hükümetindir denecekti.

ben böyle düşünüyorum.

ama dediğimiz gibi ortağınız çürük olunca hiç bir şey planladığınız gibi olmuyor.

hele bir de başta morrison varsa:)

peki erbakan dogruyu yaptiysa neden halktan itibar görmedi neden fazilet partisi 3. parti oldu, neden fazilet partisinden bölünen ak parti iktidar oldu?

bedırın aslanı 04-16-2010 01:10

redyellow abim basarılar dılıyorum ALLAH sabrını artırsın inşaALLAH.:güzel::w:

Mavera 04-16-2010 01:13

Alıntı:

bedırın aslanı Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 733569)
redyellow abim basarılar dılıyorum ALLAH sabrını artırsın inşaALLAH.:güzel::w:

buyur abicim al sana canli örnek.. burada bir yarisma, bir savas, bir catisma varmis gibi arkadas gelip seni motive ediyor..
olay budur abicim olayi bir cekismeye cevirenler yüzünden bizim önyargimiz asla kirilmaz!

redyellow 04-16-2010 01:20

Alıntı:

galevera Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 733571)
buyur abicim al sana canli örnek.. burada bir yarisma, bir savas, bir catisma varmis gibi arkadas gelip seni motive ediyor..
olay budur abicim olayi bir cekismeye cevirenler yüzünden bizim önyargimiz asla kirilmaz!

Arkadaşımızla tanışıklığımız var, samimiyete binaen yazılmış bir yazı, o şekilde anlamayın lütfen.

üstelik benim motiveye ihtiyacım olmadığını burdaki herkes bilir.

Ben bizatihi motiveyim zaten:)

Alıntı:

galevera Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 733567)
peki erbakan dogruyu yaptiysa neden halktan itibar görmedi neden fazilet partisi 3. parti oldu, neden fazilet partisinden bölünen ak parti iktidar oldu?

Halktan itibar görmemek yanlış olduğunu mu gösterir?

mesela muhsin yazıcıoğlunu hatırlayın rahmetliyi.

Hiç itibar görmedi!!!!

Yanlışmıydı siyaseti?

İktidar olmak, çok oy almak mutlak doğru anlamına gelmez (çünkü chp de bu ülkede yüzde 40 oy aldı), az oy almak da mutlak yanlıştır anlamına gelmez.

doğru ve yanlışın ölçüsü azlık veya çokluk olmamalı.

Mavera 04-16-2010 01:28

tabiki yanlis anlarim.. arkadas gelir özelden sana basari dileginide iletir, görüslerinide yada ziyaretci defterinede yazabilir..
ama burada hararetli bir tartismanin icine dalar ve sana basari, sabir dilerse o zaman bizde "iste zihniyet bu" deme hakkina sahip oluruz..

konuya dönecek olursak.. muhsin baskanin itibar görmemesi onun sahsiyla alakali degil partisiyle alakaliydi kendisi bir kitle hareketi kuramadi, bütün kitlelere hitap edemedi o yüzden hep nadasa birakildi..
bendeniz bbp genclik baskanligi yapmis biriyim ve secimden önce bize karsi bir teveccüh olurdu gelin görün ki hic sandiga yansimazdi..
sonra ben sorardim oy verenlere neden secimden önce bize umut veriyordunuzda secimde bunu yansitmiyordunuz..
bana dedikleri muhsin baskan iyi diyor, hos diyorda ona oy verecegiz oy bosa gidecek o yüzden verdik fazilete, mhp ye,anapa oyumuz heba olmasin diye..
bakiniz bu halk hakettigi kisiye hakettigi degeri veriyor bunu 48 de menderesle gördük,83 de özala, 95 de erbakana, 2000 li yillarda da erdogana hakettigi degeri verdi..
halk erbakani ve fazileti samimi bulmadi yok öyle olmasaydi dsp gibi bir parti birinci cikmazdi, öyle olmasaydi fazilet 3. parti olmazdi..
bakiniz 367 olayinda ak parti tepkisini koyunca halkta bunun karsiligini vermistir tabiki erbakan tek basian iktidar degildi o yüzden sineyi millete dönmeside kolay degildi ancak halkta iz birakacak bir tepki koymadigi icin halkta ona secimlerde tepki koydu!

rizzelli 04-16-2010 01:29

bence konunun aslına dönersek bu pakete,

kıyametleri koparan statükocu chp akpnin kendi anayasasını kurmak istiyor diyor.

Erbakan hoca da eğri büğrü paketle sorunlar hallolmaz diyip kökten anayasa değişikliği istiyor.

akparti ise Türkiyenin gerçeklerini gözönünde bulundurarak adım adım anayasada köklü değişiklikler yapıyor,yapacak inşaAllah.

akpartinin iktidardaki 8.senesini doldurmasının en büyük nedeni makul olanı yapmak.

Türkiyeyi okuyamayanlar makul denen şu kelimeye çok çok uzaklar.

redyellow 04-16-2010 01:37

sayın galevera:

Halk 28 şubatın nasıl bir ahlaksızlık olduğunu gördüğü için 367 olayında tepkisini koydu.

28 şubatın nasıl bir ahlaksızlık, çirkeflik olduğunu görmeden o zaman bu tepkiyi vermezdi diye düşünüyorum.

bugünki ortamın oluşmasında 28 şubatın çirkefliklerinin büyük katkısı vardır.

Ahlaksızlar kendilerine göre kaş yapayım derken göz çıkardılar.

dspnin birinci çıkmasında faziletin samimiyetsizliğini gösterebiliyorsanız size siyasi düşüncelerinizi gözlüğünüzü yeniden gözden geçirin derim.

Apoyu unutmayın dsp ve mhp apo sayesinde o kadar oyu almıştır.

Faziletin o gürültüde o kadar oy alması bile bir başarıdır.

bugün akpnin arkasında onlarca basın var, o dönem faziletin arkasında kim vardı: MİLLİ GAZETE.

lütfen....

redyellow 04-16-2010 01:39

Alıntı:

rizzelli Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 733580)
bence konunun aslına dönersek bu pakete,

kıyametleri koparan statükocu chp akpnin kendi anayasasını kurmak istiyor diyor.

Erbakan hoca da eğri büğrü paketle sorunlar hallolmaz diyip kökten anayasa değişikliği istiyor.

akparti ise Türkiyenin gerçeklerini gözönünde bulundurarak adım adım anayasada köklü değişiklikler yapıyor,yapacak inşaAllah.

akpartinin iktidardaki 8.senesini doldurmasının en büyük nedeni makul olanı yapmak.

Türkiyeyi okuyamayanlar makul denen şu kelimeye çok çok uzaklar.

Erbakan hocanın bu düşüncesine akp de katılıor aslında, mümkün olsa anayasayı tümden değiştirirler, bunu isterler.

bu durumda hem erbakan hocanın bu görüşüne saygı duymak hem de akpnin şimdilik bunu yapabiliyoruz tavrına tepki koymamak lazım.

Yukarda da yazdım:

Ben de anayasanın tümden kaldırılmasını, yenilenmesini istiorum.

ama bu değişiklik referanduma giderse oyum:

EVET olacaktır.

Bizim ki çok doğru hocanın çok yanlış tavrından önce her ikimizin ki de doğru ama elden gelen budur demek daha iyi olur düşüncesindeyim.

Mavera 04-16-2010 01:45

Alıntı:

redyellow Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 733583)
sayın galevera:

Halk 28 şubatın nasıl bir ahlaksızlık olduğunu gördüğü için 367 olayında tepkisini koydu.

28 şubatın nasıl bir ahlaksızlık, çirkeflik olduğunu görmeden o zaman bu tepkiyi vermezdi diye düşünüyorum.

bugünki ortamın oluşmasında 28 şubatın çirkefliklerinin büyük katkısı vardır.

Ahlaksızlar kendilerine göre kaş yapayım derken göz çıkardılar.

dspnin birinci çıkmasında faziletin samimiyetsizliğini gösterebiliyorsanız size siyasi düşüncelerinizi gözlüğünüzü yeniden gözden geçirin derim.

Apoyu unutmayın dsp ve mhp apo sayesinde o kadar oyu almıştır.

Faziletin o gürültüde o kadar oy alması bile bir başarıdır.

bugün akpnin arkasında onlarca basın var, o dönem faziletin arkasında kim vardı: MİLLİ GAZETE.

lütfen....

bakiniz ak partiyle, saadet ayrimida tam bu noktada cikti.. cünkü ak parti kanadi bu siyaset anlayisla basarili olamayacagini, hedefe ulasamayacagini dile getirirken gelenekciler kücük olsun, benim olsun zihniyetini benimsedi ve hala daha o zihniyetteler..
aponun yakalanmasiyla esen rüzgarla dsp, mhp nin birinci oldugu asikardir ancak merve kavakciya o terbiyesizligi yapanlara halk eger haddini bildirmediyse bu noktada faziletinde halkla bir iletisim sorunu oldugunu gösterir..
ya birde söyle bir sorun var madem halk ak partiyi iktidara getirerek 28 subat ahlaksizligini anladi peki neden saadet partisi degilde ak parti neden asli dururken ondan ayrilan bir partiye itibar edildi, bunun nedeni nedir?
peki 28 subatin üstünden 13 sene gecti peki neden simdi saadete ve erbakana güclü bir teveccüh yok?

All times are GMT +3. The time now is 05:03.