Siyaset Forum

Siyaset Forum (https://www.siyasetforum.com.tr/index.php)
-   Tartışıyorum (https://www.siyasetforum.com.tr/forumdisplay.php?f=121)
-   -   Kuran ve Sosyalizm (https://www.siyasetforum.com.tr/showthread.php?t=127326)

İntifada 04-17-2010 22:49

Allah aşkına komünizmin ekonomik getirileri nasıl kabul edilebilir dini ve vicdani olarak?
en temelini söylüyorum kar olgusunu reddeder kar haktır heladir nasıl reddedilir?

özel mülkiyet yoktur deniliyor bir insanın nasıl özel mülkiyeti olmaz devlet nasıl adil bir şekilde paylaşım yapabilir?zekat kavramı tamamen karışmaz mı özel mülkiyet verilmezse?

eşitlik adalettir düşüncesi vardır temelinde ekonomik olarak ama eşitlik adalet değildir.aynı işyerinde çalışan herkese aynı statü kavramı gelirse hiç çalışanla çalışmayan bir olurmu adaleti nasıl sağlanabilir ?

EpiVaTeS 04-17-2010 23:00

Alıntı:

AKıncı 34 Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 734660)
Allah aşkına komünizmin ekonomik getirileri nasıl kabul edilebilir dini ve vicdani olarak?
en temelini söylüyorum kar olgusunu reddeder kar haktır heladir nasıl reddedilir?

özel mülkiyet yoktur deniliyor bir insanın nasıl özel mülkiyeti olmaz devlet nasıl adil bir şekilde paylaşım yapabilir?zekat kavramı tamamen karışmaz mı özel mülkiyet verilmezse?

eşitlik adalettir düşüncesi vardır temelinde ekonomik olarak ama eşitlik adalet değildir.aynı işyerinde çalışan herkese aynı statü kavramı gelirse hiç çalışanla çalışmayan bir olurmu adaleti nasıl sağlanabilir ?

boşuna soruyorsun ki...
cevap veremeyecek...
neden komunizmi ortaya atıyorsun diyecek...

novek 04-17-2010 23:27

Alıntı:

sosyalizmde alış veriş vardır eger kendi işini yapmak istiyorsan yapabilirsin.
fakat yanında işçi çalıştıramazsın.
kendi emeginle çalışmak istiyorsan çalışabilirsin emeginin karsılıgıda senin karın olur fakat başka birisini sermayem var diye işçi olarak alıp onun emegini somurmek yoktur.
sanırım siz ozel mulkiyet olarak bunu istiyorsunuz.
ama eviniz arabanız falan olabilir bunda sakınca yok.

rizzelli 04-17-2010 23:39

novek ,sosyalist foruma girip senin gibi Kuran ve sosyalizmi yanyana getirip sosyalizmi dini motiflerle süslemeye çalışanlara nasıl hakaret edip dalga geçtiklerini gör.

din deyince tüyleri diken diken olan sosyalistleri o forumda tanı, sonra buraya gelip tatlısu sosyalistliğini yaparsın.

novek 04-17-2010 23:40

Alıntı:

rizzelli Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 734712)
novek ,sosyalist foruma girip senin gibi Kuran ve sosyalizmi yanyana getirip sosyalizmi dini motiflerle süslemeye çalışanlara nasıl hakaret edip dalga geçtiklerini gör.

din deyince tüyleri diken diken olan sosyalistleri o forumda tanı, sonra buraya gelip tatlısu sosyalistliğini yaparsın.

elbette farklı dusunenler olur her forumdaki gibi.
ben arkadaşın mulkiyet ve kar ile ilgili dusuncelerine cevap verdim yukarıda.

kendi emeginle çalışmak istiyorsan çalışabilirsin emeginin karsılıgıda senin karın olur fakat başka birisini sermayem var diye işçi olarak alıp onun emegini somurmek yoktur.

TYH 04-17-2010 23:54

Alıntı:

İlk 2 maddene zaten yorum yapmıcam ama,şu son paragraftaki olay komünizmi ütopya haline getiren şey zaten.Bir örnek vereyim.Eğer ben ekonomistken 10 lira alıyorsam,tarlada toplanan tütünü taşıyan kişi de 10 lira alamaz.Kimse gelip de çarpıtmasın doğuştan gelen özelliklerden bahsetmiyorum,kazanılmış özelliklerden bahsediyorum.Ama İslamda işler biraz daha farklı,zekat verilecekse 10kuruş,5 dolar denmiyor.Yani 40 buğdayın varsa 1ini vermekle yükümlüsün.Eşitlik olarak baktığımızda da ben eğer 100 saatlik emek verdiysem bunun karşılığı bellidir,10 saat çalışanın alacağı bellidir.Ekonomik eşitlik İslam'da vardır,ama karşılaştırmalı olarak bakıldığında anlayabilirz ancak.

İntifada 04-17-2010 23:58

Alıntı:

novek Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 734693)

eminim soyalizmin ve komünizm geçmişinden haberin bile yok madem özel mülkiyet kavramı senin düşündüğün gibi bana şu kararı açıklarmısın :
rusyada tek geçim kaynakları tarım olan ve geçim kaynağı başka bulunmayan köylülerin ürünlerini ve hayvanlarını özel mülkiyet yasak diye 1918 yılında sağ kolu çerzinskiye toplatmıştır.Bu hangi özel mülkiyet kavramına giriyor?senin savunduğuna girmediği kesin

novek 04-18-2010 09:56

Alıntı:

AKıncı 34 Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 734731)
eminim soyalizmin ve komünizm geçmişinden haberin bile yok madem özel mülkiyet kavramı senin düşündüğün gibi bana şu kararı açıklarmısın :
rusyada tek geçim kaynakları tarım olan ve geçim kaynağı başka bulunmayan köylülerin ürünlerini ve hayvanlarını özel mülkiyet yasak diye 1918 yılında sağ kolu çerzinskiye toplatmıştır.Bu hangi özel mülkiyet kavramına giriyor?senin savunduğuna girmediği kesin

ilginç bir iddaa bu cunku ben bulgaristanda iken bizim hayvanlarımız vardı kimsede hesap sormazdı.
eğer gerçekten sosyalizmde boyle bişey var ise?
nerden okudunuz bu dediginizi yada nereden izlediniz?

http://tr.wikipedia.org/wiki/Dosya:T...chishchaet.jpghttp://www.history.org.uk/library/09...artoon_295.jpg

http://tr.wikipedia.org/wiki/Dosya:T...chishchaet.jpg

.:Ay_Yıldız:. 04-18-2010 10:24

Beşeri bir siyasal sistem ile Kur'an kıyaslaması yapamazsınız kardeşim. ya-pa-maz-sı-nız. Kur'an sana yönetim sistemini içeriğinde açıkça vermiştir zaten. Gerisi çene suyu çorbadır boş muhabbettir.

novek 04-18-2010 10:28

Alıntı:

.:Ay_Yıldız:. Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 734901)
Beşeri bir siyasal sistem ile Kur'an kıyaslaması yapamazsınız kardeşim. ya-pa-maz-sı-nız. Kur'an sana yönetim sistemini içeriğinde açıkça vermiştir zaten. Gerisi çene suyu çorbadır boş muhabbettir.

zaten ihsan eliaçık bu konuyu bendeN kat kat daha guzel birşekilde açıklamıŞ sanırım videoları izlemedi bazı arkadaşlar.

All times are GMT +3. The time now is 16:24.