Siyaset Forum

Siyaset Forum (https://www.siyasetforum.com.tr/index.php)
-   Haberler (https://www.siyasetforum.com.tr/forumdisplay.php?f=120)
-   -   Ahmet Kaya, Tayyip Erdoğan'ı ağlattı (https://www.siyasetforum.com.tr/showthread.php?t=136395)

Blur 09-11-2010 00:38

Alıntı:

depare Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 799703)
Gözüm ne demişim ben Pkk dış mihraklar tarafından destekleniyor demişim hemde yoğun bir şekil de...

O adi dış mihraklar bakmışlar komünisti,dindarı,ülkücüsü ve kürtler araların da seçim yapıp bu ülkeyi bölmek için kürtler üzerine oynayıp bir örgüt kurdurmuşlar ve yığmışlar desteği ayakta kalsın diye :)

Deniz Gezmiş tayfası da çıkmaya çalışmadı mı dağa o zaman'ın Komünistlerin'in ağzın da hep dağa çıkma kelimesi vardı ama ne oldu destek yoktu tutmadı :)

Ayrıca gelelim asıl meseleye sen böyle bir kıyaslama yapamazsın Komünistin,Dindarın gördüğü baskı belirli kısa dönemler de oda belirli dozlardaydı...

Cumhuriyet tarihinden beri Kürtler kadar kim eziyet çekti nerede 60 bin komünisti,ülkücüyü yaktılar,katlettiler nerede komünistin,ülkücün'ün köylerini bombalayıp basıp hepsini kurşuna dizdiler...

Böyle anlamsız kıyaslamalarla gülünç oluyorsunuz :)

Size diyorum ki neden bu oyuna gelindi ? Devrimciler devrimciler diyorsunuzda amerikan filosu mevzusunu duymuşsunuzdur illaki..
Cumhuriyet tarihinden beri kürtler kadar kim eziyet çekti demişsin evet kürtlere belli şeyler uygulandı dayatıldı peki bunun çözümü bumuydu ? 80 dönemlerinde üniversitede olan olayları hatırlayın yahu Akıncılar derneğini bilirsin bu dernekten her gün 10 ar kişi alıp alıp ailelerinin önünde ne aşağılık şeyler yapıldı bilmezmisiniz.. Demek istediğim bu olay sadece kürtlere türklere bilmem nelere yapılmadı dönem dönem herkese yapıldı fakat kürtlerin üzerinde tuttu anladınız mı ?

Alıntı:

Fırat Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 799704)
İçinizdeki kini kustunuz ne güzel. Yemek mi verdi sizinkiler ceza evinde yoksa tuvalet pisliğyle mi millete oruç bozdurdu. Dağa çıkanlara hiç ses verdiniz mi siz. Siz parçalayıp bombalarken nasıldı peki sizin ki normal birşey mi sizinki insani mi?

Sizinkiler derken ne demek istiyorsun ? Sen aç kalsan susuz kalsan ekmeksiz kalsan da dağa çıkarmısın ? Kendi evladına kurşun sıkarmısın.. İçimde ki kini kustum evet ben bu acıyı yeterince yaşadım cezaevine girip işkence gören akrabamda oldu.. Dağa çıkıp şehit olan abimde.

Fırat 09-11-2010 00:47

Alıntı:

Blur Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 799710)

Sizinkiler derken ne demek istiyorsun ? Sen aç kalsan susuz kalsan ekmeksiz kalsan da dağa çıkarmısın ? Kendi evladına kurşun sıkarmısın.. İçimde ki kini kustum evet ben bu acıyı yeterince yaşadım cezaevine girip işkence gören akrabamda oldu.. Dağa çıkıp şehit olan abimde.

Tamamda güzel kardeşim tepki vermemelerini beklemek çok yanlış. Gelin sizi görelim.. Burda yaptıklarını size uygularız görürüz kaçınız tepksizi kalır..

Blur 09-11-2010 00:52

Alıntı:

Fırat Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 799716)
Tamamda güzel kardeşim tepki vermemelerini beklemek çok yanlış. Gelin sizi görelim.. Burda yaptıklarını size uygularız görürüz kaçınız tepksizi kalır..

Tepki verilir fakat bu şekilde değil.. Bizler tepkimizi nasıl verdik eylemler yaptık değil mi ? Yürüyüşler yaptık gerekirse polisle karşı karşıya geldik ama asla suçsuz insanların canına kıymadık o insanlar mı yaptı bunları ölen insanların kaçı suçluydu allah aşkına söyleyin..

Fırat 09-11-2010 01:00

Alıntı:

Blur Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 799717)
Tepki verilir fakat bu şekilde değil.. Bizler tepkimizi nasıl verdik eylemler yaptık değil mi ? Yürüyüşler yaptık gerekirse polisle karşı karşıya geldik ama asla suçsuz insanların canına kıymadık o insanlar mı yaptı bunları ölen insanların kaçı suçluydu allah aşkına söyleyin..

Ölen insanların suçunu bana sormayın gidin atalarınıza sorun bu sorunu ortaya çıkaranlara sorun. Bizim derdimizde her iki tarafın buna bir son vermesidir. Olaya yanlış bakıyoruz sadece. Önce ortamını yaratacaksın sonrada kendine düşman edeceksin sonrada caniler deyip veryansın edeceksin bu olacak iş mi.. Ortada bu ülkeden sökülüp atılması gereken çok insan var ben pkk sempatizanı değilim kimsede yanlış anlamasın. Bu gün bu devlet burayı özerk bölge ilan etse bir saniye bu topraklarda durmam. Sorumum taş kalpli insanlarla. Taştan kalbiniz var olaylara tek pencereden bakıyorsunuz. Licede de bir çocuğu asker öldürdü hanginizin sesi çıktı. Pkk yapınca bebek katili diyorusunuzda asker neden bebek katili olmuyor olamıyor üstelik yaptığı halde. O çocuk öldürülecek insamıydı yani..

depare 09-11-2010 01:06

Alıntı:

Blur Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 799710)
Size diyorum ki neden bu oyuna gelindi ? Devrimciler devrimciler diyorsunuzda amerikan filosu mevzusunu duymuşsunuzdur illaki..
Cumhuriyet tarihinden beri kürtler kadar kim eziyet çekti demişsin evet kürtlere belli şeyler uygulandı dayatıldı peki bunun çözümü bumuydu ? 80 dönemlerinde üniversitede olan olayları hatırlayın yahu Akıncılar derneğini bilirsin bu dernekten her gün 10 ar kişi alıp alıp ailelerinin önünde ne aşağılık şeyler yapıldı bilmezmisiniz.. Demek istediğim bu olay sadece kürtlere türklere bilmem nelere yapılmadı dönem dönem herkese yapıldı fakat kürtlerin üzerinde tuttu anladınız mı ?

Bakın tarih boyunca ırkçı savaşlar hep revaşta olmuştur senin bahsettiğin diğer eziyet çeken insanların çoğu Türk...

Burada Pkk aracılığıyla Türk-Kürt ayrışmasına yani ırçı bir savaşa itilmek isteniyor Türkiye...

İki ayrı ırkı birbirine düşürmek için Kürtlerin üzerine oynanıyor oyun...

Senin cuntacı generallerin yıllardan beri Kürtleri ezerek dış mihrakların ekmeğine yağ sürdü..

Neden başkaların da değil de Kürtler de tuttu (Tuttu derken destek gören Pkk için tuttu yoksa Kürt halkın'ın çoğunluğu kanmadı bu oyuna) çünkü diğerleri Türktü Kürtler ayrı ırk olduğu için bu ülkeyi bölmek isteyenler için daha cazip bir yemdi anladınız mı.. :)

Blur 09-11-2010 01:06

Alıntı:

Fırat Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 799718)
Ölen insanların suçunu bana sormayın gidin atalarınıza sorun bu sorunu ortaya çıkaranlara sorun. Bizim derdimizde her iki tarafın buna bir son vermesidir. Olaya yanlış bakıyoruz sadece. Önce ortamını yaratacaksın sonrada kendine düşman edeceksin sonrada caniler deyip veryansın edeceksin bu olacak iş mi.. Ortada bu ülkeden sökülüp atılması gereken çok insan var ben pkk sempatizanı değilim kimsede yanlış anlamasın. Bu gün bu devlet burayı özerk bölge ilan etse bir saniye bu topraklarda durmam. Sorumum taş kalpli insanlarla. Taştan kalbiniz var olaylara tek pencereden bakıyorsunuz. Licede de bir çocuğu asker öldürdü hanginizin sesi çıktı. Pkk yapınca bebek katili diyorusunuzda asker neden bebek katili olmuyor olamıyor üstelik yaptığı halde. O çocuk öldürülecek insamıydı yani..

Bak güzel kardeşim ben hiç bir zaman bir çocuğun yada bebeğin öldürülmesini savunmuyorum sen beni yanlış anlıyorsun ortada illegal bi savaş varsa bunu başlatan pkk'dır.. Her 2 taraf buna son versin diyorsun pkk'nın silah bırakma şartları bellidir biz bu adamlara toprak versek bunlar o toprağı hangi parayla kimle yönetecekler ki ? Atalarım derken cumhuriyetin başlarını kastediyorsan ben o insanları atam olarak kabul etmiyorum atatürkçü falan değilim düşündüğümü her şekilde söylerim benim derdim pkk ile pkk'ya sempati duyanlar ile olaylara tek pencereden falan bakmıyorum orada şehit olan askerler vatani görevini yapmaya giden 19 20 yaşında insanlar birader bunlar bi şekilde provakasyonla şerefsizlikle yada hainlikle bir şekilde şehit ediliyor fakat kimsede çıkıp buna tepki vermiyor orada anlıyormusun ? Çıksınlar sokağa pkk'ya karşı omuz omuza yürüsünler buradan gidip destek olmazsam namerdim ama orada bunu yapacak insan sayısı keşke düşündüğümden fazla olsa..

Blur 09-11-2010 01:11

Alıntı:

depare Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 799723)
Bakın tarih boyunca ırkçı savaşlar hep revaşta olmuştur senin bahsettiğin diğer eziyet çeken insanların çoğu Türk...

Burada Pkk aracılığıyla Türk-Kürt ayrışmasına yani ırçı bir savaşa itilmek isteniyor Türkiye...

İki ayrı ırkı birbirine düşürmek için Kürtlerin üzerine oynanıyor oyun...

Senin cuntacı generallerin yıllardan beri Kürtleri ezerek dış mihrakların ekmeğine yağ sürdü..

Neden başkaların da değil de Kürtler de tuttu (Tuttu derken destek gören Pkk için tuttu yoksa Kürt halkın'ın çoğunluğu kanmadı bu oyuna) çünkü diğerleri Türktü Kürtler ayrı ırk olduğu için bu ülkeyi bölmek isteyenler için daha cazip bir yemdi anladınız mı.. :)

Ben burada darbecileri savunmuyorum..
Bahsettiğin gibi işkenceye uğrayanlar çoğu türk falanda değildi insanların dini üzerinden mezhebi üzerinden oyunlar oynandı kim kızıp terketti vatanını kim bağımzsız islam devleti dedi kim alevi özerk federasyonu istedi yada her hangi bi isim..

depare 09-11-2010 01:13

Komünistler,Ülkücüler fikirleri için yargılanıp eziyet çekti...
Kürtler ise Kürt oldukları için yeri geldiğin de Müslüman oldukları için eziyet çektiler...
Bu arada ki farkı anladığınız zaman her şey rayına oturur..

Blur 09-11-2010 01:17

Alıntı:

depare Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 799727)
Komünistler,Ülkücüler fikirleri için yargılanıp eziyet çekti...
Kürtler ise Kürt oldukları için yeri geldiğin de Müslüman oldukları için eziyet çektiler...
Bu arada ki farkı anladığınız zaman her şey rayına oturur..

Fikir , ideoloji , din , mezhep ne farkeder ki ? Hepsi aynı şey değil mi ? Mesele ideolojideyse demek ki işkence görenlerinde ideolojileri farklıymış..

bkz: ahmet kaya

ben apo'yu özledim diye şarkı söyleyen bi adamın bizim ülkemizde nefes almaya hakkı var mıdır ? yokmudur ?

Fırat 09-11-2010 01:18

Alıntı:

Blur Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 799724)
Bak güzel kardeşim ben hiç bir zaman bir çocuğun yada bebeğin öldürülmesini savunmuyorum sen beni yanlış anlıyorsun ortada illegal bi savaş varsa bunu başlatan pkk'dır.. Her 2 taraf buna son versin diyorsun pkk'nın silah bırakma şartları bellidir biz bu adamlara toprak versek bunlar o toprağı hangi parayla kimle yönetecekler ki ? Atalarım derken cumhuriyetin başlarını kastediyorsan ben o insanları atam olarak kabul etmiyorum atatürkçü falan değilim düşündüğümü her şekilde söylerim benim derdim pkk ile pkk'ya sempati duyanlar ile olaylara tek pencereden falan bakmıyorum orada şehit olan askerler vatani görevini yapmaya giden 19 20 yaşında insanlar birader bunlar bi şekilde provakasyonla şerefsizlikle yada hainlikle bir şekilde şehit ediliyor fakat kimsede çıkıp buna tepki vermiyor orada anlıyormusun ? Çıksınlar sokağa pkk'ya karşı omuz omuza yürüsünler buradan gidip destek olmazsam namerdim ama orada bunu yapacak insan sayısı keşke düşündüğümden fazla olsa..

Sistemi srogulayalım neden illa pkkyı sorguluyoruz. Onu ortaya çıkaranlar zaten ona düşman olmamızı istiyor neden oyuna geliyoruz. Bu çağda 19 yaşında pkk ile savaşmak için asker mi gönderilir. Geçen askerlik şubesindeydim diyarbakırda bir çocuk gelmişti muayne için daha bıyıkları çıkmamış eline silah versen bırak kulanmayı silahla birlikte düşer. O çocğu mutlaka bu bölgede sınır karakollarından birine verecekler. Ve savaş sürüp gidecek gelip kesip giderler. Siz pkkya düşman olacağınıza bunu görün. Dünya alem biliyor bizim kimseye verecek bir avuç toprağımız yok. Bu savaş kısır bir döngü gibi devam edecek benim derdim doğru tepkiyi vermek. pkkya kahroslun sloganları atmak yerine onu ortadan kaldırmanın yollarına bakın. Verin 19 -20 yaşlarınızda gençlerinizi orduya paşaları saraylarda yaşasın onlarda karakollarda heba olsun yaşasın vatan şehitler ölmez bu vatan sevgisi bayrak sevgisi. Gelin pkkya karşı savaşalım bizide sarsınlar bayrağa bireşey çözülecekse bırakın gidip savaşmayı canını hiç düşünmden vermesem şerefsizim..

All times are GMT +3. The time now is 22:42.