![]() |
Alıntı:
|
bu tekfir hastalığını anlamadım gitti kardeş. düzenin bülbülleri de önlerine hangi mucadeleci müslüman gelse ya tekfir ederler yada sapkın ilan ederler.
|
Alıntı:
Tevhit demislerdir vahdet demislerdir cihat demislerdir hak demislerdir Müslüman dünyaya kayıtsız kalamaz haksızlık karşısında susamaz islama saldiranlari görmezden gelemez demislerdir... Putları yıkmak gerek kula kulluk etmemek gerek taguta başkaldırmak gerek demiştir... Adaleti sağlamak için çalışın mazlumu koruyun zalimin düşmanı olun demislerdir... E dinin afyon tüccarlarıda tabiki bunları söyleyen insanlara karşı olacaktır |
Alıntı:
|
Alıntı:
Öyle bir tablo ciziyorsunki sanki seriatinin fikirlerine muhalif olanlarin, tevhit ve vahdet ve cihat demediklerini söyler gibisin. Degerli kardesler, evvelcede söyledim...ameli olarak Hanefiyim. Benim Mezhebimde Kadere iman Imanin sartlarindan biridir. Eger Kadere imani emevilerin icati olarak tanimliyorsa birisi, o vakit onun sapikligi benim sahsi düsüncem olmaktan öte, mensubu oldugum mezhebin resmi görüsüdür. Ve mensubu oldugum mezhebin fetvasi beni baglar. Haliyle sizler tekfir tekfir diye nara atarken aslinda koskoca mezheb imamlarinin görüslerine muhalefet ediyorsunuz. Ve din mafyaciligi ve benzeri hakaretlerin ucu nerelere kadar gidiyor farkinda bile olamiyorsunuz...Ben Seriati ve arkasindan gidenlere hakaret etmedim..etmemde. Itikadim dogrultusunda o görüsünün sapik bir görüs oldugunu söylerim anca. Sizler buna ragmen Seriati ve benzerlerini üstad kabul etmisseniz bu beni baglamaz...tercihinizdir derim...fakat degerlendirmelerinizi biraz daha insafli yapin. Sizin ekol diye tabir ettiginiz kesimde , seriati zihniyetine muhalif olanlarin icinde sanki hic bir mücahit yokmuscasina söylemlerinizi de anlamiyorum. Kadir Misiroglu ömrünce neyin mücadelesini verdi? Necip Fazil ömrünce neyin mücadelesini verdi... Gercek bir dava adami istiyorsaniz, hayati cilelerle dolu, tek gayesi putlari yikmak ve sistemle mücadele etmek olan...Timurtas Ucar hocaefendilere bir bakin derim. Size sayfalarca liste yapabilirim isimlerle ama gercegi görmek icin bunlar bile yeter derim. Bunlar Seriati zihniyetine muhalif olduklari halde ömürlerini Islam davasi icin adamis mübareklerdir. Bunlar ne din mafyacilari nede din afyonculari...bunlar bihakkin üzerlerine düsen cihat vazifesini yerine getiren gönül erleri. Tek farklari...kendi hatali gördükleri müslümanlarin hatalarinida ümmete anlatmalari. Bilemem..acizane anlatabildimmi...?. |
Kader konusunda şeriatinin ne demek istediğini anlamak isteyenler buyrun... benim açıklamak istediğim ile aynıdır lakin hocaefendinin alıntı yaptığı çeviri kimin çevirisi bilmiyorum... bendeki kitap prof.hateminin çevirisidir... dine karşı din müthiş bir kitap öneririm... tevhit dini ve şirk dinini harika açıklamış... bu arada cebriyye irade serbestisini reddeden görüştür...http://i53.tinypic.com/67tvlw.jpg |
Alıntı:
Çeviriyi senin verdiğin linkten aldık muhterem,linki atmadan önce bi okusaydın keşke. http://www.habereditor.com/news_detail.php?id=78140 "Ahir zamanda bir kavim ortaya çıkar. Cahiller başa geçerek insanlara fetvâ verirler. Böylece hem kendileri sapar hem de başkalarını saptırırlar." (Buhari, İlim, 34; Müslim, İlim, 13Tirmizi, İlim, 5) |
Birilerini sapik ilan etmek icin cok hevesli oldugumuz sanilmasin.
Biz zahire göre yorum yapariz. Yorumlarimizi acizane sizin verdiginiz linkten yola cikarak yaptik...Zaten ihtiyaten yaptigim bir yorumda " EGER SAMIMIYSE " diyerek dikkatli olmayi tercih ettim. Umulurduki yapilan paylasimlarda da ayni hassasiyet gözetilsin ve insanlar yaniltilmasin. Ayrica Sahabe hakkindaki dogrultulmus! bir baska tercümeyide beklerim. Aksi takdirde sapikligi hakkindaki süphelerimiz giderilmis olmaz. |
Sahabeye hakaret nerede ?
Ben göremiyorum |
Alıntı:
|
All times are GMT +3. The time now is 11:33. |