Siyaset Forum

Siyaset Forum (https://www.siyasetforum.com.tr/index.php)
-   Dış Gündem (https://www.siyasetforum.com.tr/forumdisplay.php?f=125)
-   -   İran İSLAM(!) devletinden Sünnilere Bayram namazı yasağı.. (https://www.siyasetforum.com.tr/showthread.php?t=154761)

Cihannur 09-11-2011 15:57

Alıntı:

AKıncı 34 Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 948955)
http://www.caferilik.com/kuran/mizandan/muta.htm

hangisi en haksa bizde o mezhepten olalım...

Hak mezhep Ehl-i Sünnet'tir. Hak mezhepten olmak istiyorsan Ehl-i Sünnet'ten ol. Kaynağını verdiğin internet sayfasında Allah Resulü'nün göz bebeklerinden biri olan Hz. Ömer'den bahsedilen yerlerde, sanki bir arkadaşından bahsedermiş gibi Ömer denilerek bahsediliyor; Hz. Ali'den bahsedilirken ise Hz. Ali denilerek bahsediliyor. İşte bu örnekte görülen saygısızlık gibi, Şia'nın Ashab-ı Kiram'a olan saygısızlığı ve düşmanlığı, Ehl-i Sünnet'in ise Ashab-ı Kiram'ı büyük bilip onlara saygı gösterip onları sevmesi, Ehl-i Sünnet'in hak mezhep, Şia'nın ise batıl mezhep olduğunun delillerindendir. Bizim için Hz. Ebubekir de, Hz. Ömer de, Hz. Osman da, Hz. Ali de, Hz. Ayşe de hazrettir ve değerlidir. Yüce Allah bizleri, Hz. Ömer'e Ömer diyerek hitap eden saygısız bidatçilerden kılmadı şükürler olsun.

Hüdavendigâr 09-11-2011 16:00

Alıntı:

BENHUR Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 948964)
Bir fetva verilmiş,hani ne oldu fetva ederken isabet edersen iki sevap isabet edemezsen bir sevap vardır diyenlere ne oldu.
Ehli sünnet deyip organ bağışı haramdır diyenler de var.
Yani milyonlarca insanı sapık ilan etmek için aceleci bir hareket değil mi
Sanırsınız İranlılar muta için sıraya girmiş
"Ehli Sünnet'e göre mezhepte de 4 kadına kadar izin var
Hani nerede?
Mu'ta caiz mi değil mi bunun tartışmasını yapmak bana düşmez.Ama buradan hareketle bir mezhebi ve ona inananları sapık ilan etmek de ahmaklıktan öte gitmez

muta caizmi değilmi konusunda tartışmak sana düşmüyorsa,organ bağışı yapmak caizmi değilmi konusunda veya diğer konularda hüküm vermek nasıl sana düşüyor ? helede senin gibi işime gelene inanırım işime gelmeyene inanmam diyen birine ?

Hüdavendigâr 09-11-2011 16:01

Alıntı:

AKıncı 34 Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 948966)
mustafa islamoğlu mutanın sünniliere göre caiz olmadığını ve doğru olanının bu olduğunu söylüyor...
ama sen yine de yaz...

hakkı batılı sen,yada senin hocaların belirlemediği için kimin hak kimin batıl olduğunu belirlemekte senin haddine düşmez...

hak ve batılı ben ve benim hocalarım değil Kuran ve sünnet belirliyor..

Mavera 09-11-2011 16:02

cihannur yazin dikkatimi cekti bir soru sormak isterim.. Yezid konusunda da hazret diyormusun ?

İntifada 09-11-2011 16:05

Alıntı:

Hüdavendigâr Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 948973)
hak ve batılı ben ve benim hocalarım değil Kuran ve sünnet belirliyor..

ee...
kuranda hanefiler hak şiiler batıl mı yazıyor...

manifesto 09-11-2011 16:09

Şia Sahabe düşmanı değil arkadaşlar.Onlarda şu yok yani bir kimse sahabe ise eleştirilemez anlayışı yok.Ehli sünnet dediğiniz şeyde sahabe adeta kutsal dokunulmaz eleştirilmez.
Oysa daha peygamber vefat eder etmez birbirlerini boğazlayanlar oldu.
Şia sahabeyi kutsamaz.Yani hepsini bir kefeye koymaz.Ömründe bir kez peygamberin sohbetini dinlemiş olsa dahi o kişi sahabe oldu yanlışsız oldu düşüncesi yoktur.
Hz.Ebubekir Hz.Ömer Hz.Ali Hz.Aişe hiç mi yanlış yapmadılar?
Yanlış yapmadıysalar birbir üzerlerine ordular göndermek neydi?
Birbirlerini kılıçlamak?
Bu ayrımı yapmak önemlidir.İçlerinden sahabeye kötü söz kullananlar olabilir onu kendi cürmü ile değerlendirmek gerekir.

Mavera 09-11-2011 16:10

Arkadaslar mezhep olayi ne zaman cikdi yani bir insan bir mezhebe mensub olmazsa günahkar mi oluyor?
yani bakiyorumda malesef mezhepcilik bazen dinin önüne geciyor..

İntifada 09-11-2011 16:10

Alıntı:

Cihannur Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 948969)

Hak mezhep Ehl-i Sünnet'tir. Hak mezhepten olmak istiyorsan Ehl-i Sünnet'ten ol. Kaynağını verdiğin internet sayfasında Allah Resulü'nün göz bebeklerinden biri olan Hz. Ömer'den bahsedilen yerlerde, sanki bir arkadaşından bahsedermiş gibi Ömer denilerek bahsediliyor; Hz. Ali'den bahsedilirken ise Hz. Ali denilerek bahsediliyor. İşte bu örnekte görülen saygısızlık gibi, Şia'nın Ashab-ı Kiram'a olan saygısızlığı ve düşmanlığı, Ehl-i Sünnet'in ise Ashab-ı Kiram'ı büyük bilip onlara saygı gösterip onları sevmesi, Ehl-i Sünnet'in hak mezhep, Şia'nın ise batıl mezhep olduğunun delillerindendir. Bizim için Hz. Ebubekir de, Hz. Ömer de, Hz. Osman da, Hz. Ali de, Hz. Ayşe de hazrettir ve değerlidir. Yüce Allah bizleri, Hz. Ömer'e Ömer diyerek hitap eden saygısız bidatçilerden kılmadı şükürler olsun.

ehli sünnet mezhep değil ekoldür...
mezhebini soranlara ehlü sünnet mezhebindenim mi diyorsun...
Hz. kelimesinden hak ve batıl ölçümü yapman ayrıca ilgin...
yeri geliyor demiyoruz hazret ne olacak şimdi ?
kelimei şehadet getirirken hz. demiyoruz geçersizmi şimdi o ?
caferiliği batıl dersen sana en başta imamı hanefi itiraz eder...
çünkü neden biliyormusun...
imamı hanefi imamı caferin öğrencisidir ondan ders almıştır...

Cihannur 09-11-2011 16:12

Alıntı:

Mavera Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 948975)
cihannur yazin dikkatimi cekti bir soru sormak isterim.. Yezid konusunda da hazret diyormusun ?

Hayır, asla! O şahıs hazret değildir. Yezid'e saygı duymuyorum, onu sevmiyorum ve ona değer vermiyorum.

Mavera 09-11-2011 16:14

Alıntı:

Cihannur Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 948981)
Hayır, asla! O şahıs hazret değildir. Yezid'e saygı duymuyorum, onu sevmiyorum ve ona değer vermiyorum.

Peki Muaviye?

All times are GMT +3. The time now is 00:56.