Siyaset Forum

Siyaset Forum (https://www.siyasetforum.com.tr/index.php)
-   Dış Gündem (https://www.siyasetforum.com.tr/forumdisplay.php?f=125)
-   -   Eğer Bunu R.Tayip Erdoğan Söylemişse Durum çok çok vahim ! (https://www.siyasetforum.com.tr/showthread.php?t=154998)

Yıldırım 09-15-2011 14:15

Öncelikle laikliğin Dünya litaratüründe bizim bildiğimiz şekilde algılanmadığını bilmemiz gerekiyor.Başbakanımızda zaten laikliğin dinsizlik olmadığını açıklıyor.

Ammar 09-15-2011 15:00

dinle devleti ayırmayan sistem ya nedir dinsizlik değilse ?

ben başbakanın doğrularını takdir eder yanlışarınıda söylerim. doğruya minnetarlığımızı sunarken yanlışada kınamamızı sunarız.

İntifada 09-15-2011 15:06

Alıntı:

Yalçın KARACA Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 951377)
İslam dünyasının despot şahsiyetler tarafından geri bırakılmasına engel olmak ileri demokrasi nimetlerinden faydalanmasına ilham olan Başbakanımıza minnetlerimizi sunuyoruz.

laiklik bir ileri demokrasi nimeti değildir ki...
modern anlamda demokrasinin ortaya çıktığı ingiltere bile laik değilken hangi demokrasi nimeti ?
türkiye ve fransa dışında bu nimetten(!) yararlanan büyük ülke yok :)

xhidayet 09-15-2011 15:51

ABD en Laik ülke ancak..Çarşaf, sarık, takke, serbest.. Her din mensubu istediği gibi dinini sonuna kadar her şekilde yayma ve yaşatma hakkına sahip.

İran şeriatla yönetiliyor.. Kiliseler ve sinagoglar açık ve dini kıyafetleriyle sokakta boy gösterebiliyorlar. Dinlerini yayma, dini eğitim hakları mevcut.

"Laiklik=Dinsizlik" mi?!..
Yoksa.."Kemalizm", Laiklik adıyla bir hogomanya mıydı?!..
Kavramlar iyi tehayyül edilmeli.

manifesto 09-15-2011 16:30

Erdoğan çok yerinde bir gezi yaptı
Ancak bu gezi Laiklik mesajı verilen bir gezi olmamalıydı
Ben geziyi takip ettim
Bu sözü hangi konuşmasında geçmiş bilemiyorum
Ama gereksiz gördüğümü ekleyeyim
Hüsnü Mübarek ve Tunus laikliği örnek olarak yeterli değil mi?
Buna Mısır halkı karar vermeli
Şeriat veya seküler bir yönetim
Ama insani bir yönetim olması mesajı yeterliydi.
Hele Laiklikten ağzı yanan Türkiye'nin dostlana tecrübesini aktarmalı

Türk örneği LAİKLİK örneği değil,LAİKLİK İLE NASIL BAŞEDİLİR ÖRNEĞİDİR.

Ammar 09-15-2011 17:34

bu gezi tamamen bu etkide kalacak ve etiksinide kaybedecek göreceksiniz. ihvan 60-70 yıldır laiklik için knını döküm liderlerini ipe göndermedi.

bu mesaj yanlıştır.

Özgür Çağrı 09-15-2011 19:07

mısır din mafyalarına din baronlarına afyon tüccarlarına teslim edilmemelidir.
anlayan anladı beni :)

İntifada 09-15-2011 19:13

"Onun gibi çok saygı duyduğumuz bir kişinin bu sözleri söylediğine inanmak istemiyoruz” İhvani Müslimin

Ebuzer 09-15-2011 19:15

Aynen kardeşler gibi..
Onun gibi çok saygı duyduğum bir kişinin bu sözleri söylediğine inanmak istemiyorum..

Özgür Çağrı 09-15-2011 19:24

mısır din baronlarına teslim edilirse irandan pek bir farkı kalmaz sanırım. Onun için kararı mısır halkı versin sonra ağlamasınlar.
Bende medine İslam devleti gibi bir yapıya kavuşmasını isterim fakat din baronları mollalar şıhlar girdikleri yerde kendi krallıklarını kurup halka zulmettikleri için din dışı batıllarla bidatlarla insanlara hayatı zindan ettikleri için pek güvenemiyorum.

Ne Türkiye gibi olsun Ne İran gibi olsun mısırlılar medine islam devletini örnek alsınlar ama oda çok zor gibi gözüküyor.

Rabbim hayırlı etsin.

All times are GMT +3. The time now is 12:05.