Siyaset Forum

Siyaset Forum (https://www.siyasetforum.com.tr/index.php)
-   Anketler (https://www.siyasetforum.com.tr/forumdisplay.php?f=123)
-   -   ''Kürdistan'' Kelimesinden Rahatsız Oluyormusunuz ? (https://www.siyasetforum.com.tr/showthread.php?t=158429)

cartman 01-05-2012 13:55

Alıntı:

AKıncı 34 Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 977271)
1933 e kadar istanbulun resmi ismiydi konstantiniye :)
resmi belgelerde kullanılan isimdi...
demekki rahatsız olunmuyormuş :)
o örgüt 30 senelik örgüt öncesinde serbestti sanki bu isim :)
nasılki birileri marmaranın kuzey batısını trakya olarak nitelendirebiliyorsa güneydoğuyu doğuyuda kürdistan olarak nitelendirebilirler...
kürdistandan kastı bu ise insanların benim için hiç bir sıkıntı yok kullanabilirler...

Osmanlı da resmiyeten 1930 a kadar iki isimde kullanılmış bunda yanlış bir taraf yok çünkü osmanlının isyanlara kadar halkıyla etnik sebepten bir problemi yok.Yasaklamakla sorunu kapatırmıyız tabiki hayır ama dillendirmekle bize ne fayda sağlar ben bunu anlamakta güçlük çekiyorum.Kürdistandan kasıtları oysa sorun yok diyorsun eyvalllah ama bununla o diiyarı kast etmediklerini altındaki hayali sağır sultan biliyor.O açıdan ben diyorum ki bu insanların kötü niyetine karşılık bu ismin gündeme gelmesi beni rahatsız ediyor

Supraliminal 01-05-2012 17:17

Kürdistan diye çırpınıp ülkeyi bölmeye çalışan kanatlı fosillerden rahatsız oluyorum.

İntifada 01-05-2012 17:25

Alıntı:

cartman Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 977471)
Osmanlı da resmiyeten 1930 a kadar iki isimde kullanılmış bunda yanlış bir taraf yok çünkü osmanlının isyanlara kadar halkıyla etnik sebepten bir problemi yok.Yasaklamakla sorunu kapatırmıyız tabiki hayır ama dillendirmekle bize ne fayda sağlar ben bunu anlamakta güçlük çekiyorum.Kürdistandan kasıtları oysa sorun yok diyorsun eyvalllah ama bununla o diiyarı kast etmediklerini altındaki hayali sağır sultan biliyor.O açıdan ben diyorum ki bu insanların kötü niyetine karşılık bu ismin gündeme gelmesi beni rahatsız ediyor

tabiki yanlış bir taraf yok...
zaten varda demedim...
sen rahatsızlık olur dedin ben cumhuriyetin kuruluşundan sonra 7 yıl süreyle dahi bu isim kaldı dedim...
demekki rahatsız olunmuyor...
böyle birsürü örnek verebilirim...
kürtçe bir ilçe adı köy adı insanı rahatsız ederken florya diye bi semt var istanbulda üstelik kemalist güruhun en başta tercih ettiği semtlerden biri...

soru kürdistan kelimesinden rahatsız oluyormusunuz diye sorulmuş bende rahatsız olmadığımı dile getiriyorum...
onlar diye tabir ettiğiniz kişiler umrumda değil asırlardır adı kürdistan olan bir coğrafyanın adı beni neden rahatsız etsin...
iddia edildiği gibi bu sadece pkklıların jargonuna ait bir kelimede değil...
onlar istismar ediyor olabilir bu onların ayıbı...

Sevban 01-05-2012 19:07

Şu kürt denildiğin de tüyleri diken diken olan arkadaş.... Dünya ya gelirken ırkını kendin mi belirledin?
Çok şükür Müslümanım...
Ve Kürdüm, umarım tüylerin hep diken diken gezersin...!
ALLAH bizi bu ırka layık görmüş elhamdülillah...

Ayrıca ankete böyle bir şık eklediği için Furkan kardeşime teessüflerimi bildirmek isterim...

Ammar 01-06-2012 00:45

Alıntı:

Sevban Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 977509)
Şu kürt denildiğin de tüyleri diken diken olan arkadaş.... Dünya ya gelirken ırkını kendin mi belirledin?
Çok şükür Müslümanım...

Ayrıca ankete böyle bir şık eklediği için Furkan kardeşime teessüflerimi bildirmek isterim...

her biji kürdistan !

eğer bugün bu sorun olarak konuşuyorsak bu tüyleri diken diken olanların sayesindedir.

ve bu olayı pkkya bağlamak akıl kıtlığıdır. pkk geçmişi ne kürdistan geçmişi ne ve yasaklama geçmişi nedir.. pkk yı doğuran da bu zihniyettir. bu yasaklar ve yasakçılardır. istediğiniz kadar rahatsız olun rahatsız olmanız gerçeği değiştirmez. varlığın inkarı varlığı yok etmez. :) hani kürtler yoktu ??????????????????

Fırat 01-06-2012 02:01

Kürt denildiğinde bile tüylerim diken diken oluyor..!
Bu şık baya hoşuma gitti. Tıkladık hadi hayırlı olsun furkanım..

Fırat 01-06-2012 02:03

Alıntı:

Sevban Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 977509)
Çok şükür Müslümanım...

Sevban'ım ben de seni görünce niye tüylerim diken diken oluyor diye kara kara düşünüyordum gavsın şekerleri eşliğinde..

İntifada 01-06-2012 02:04

gavsın şekeri sofinin yüzü kardeşlik...

Fırat 01-06-2012 02:05

Şurda bal gibi konu var kardeşlik çağırmıyorsun alacağın olsun..

Sevban 01-06-2012 13:32

Alıntı:

Fırat Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 977561)
Sevban'ım ben de seni görünce niye tüylerim diken diken oluyor diye kara kara düşünüyordum gavsın şekerleri eşliğinde..

Duamı aldın üstadım, dikenlerden kurtuluşun yok... :) :)

All times are GMT +3. The time now is 23:04.