Siyaset Forum

Siyaset Forum (https://www.siyasetforum.com.tr/index.php)
-   Tartışıyorum (https://www.siyasetforum.com.tr/forumdisplay.php?f=121)
-   -   Ustalık dönemi mi? (https://www.siyasetforum.com.tr/showthread.php?t=158488)

Hüdaverdi 01-06-2012 20:50

Valla kimse lagaluga yapmasın boşu boşuna,1 evde 4 kişilik bir ailede ev teli dahil herkesin kıç cebinde tel bulunuyorsa,4+1 fatura ödüyorsa,ortak kullandıkları doğal gaza,elektiriğe,suya ağlamamaları lazım gülerim.Herkes kendi odasına kaçar,herkes ayrı ayrı kanalları izler,bu bir gerçek bir kaç örnekle sınırlı değil.Herkes kendi odasının ışığını yakar,herkes kendi keyfi için sefa sürer ama sonra çıkıp ''fatura el yakıyor'',el yaktığı yok o yanık kokusu faturadan değil beyinleri kısa devre yaptığı için oradan gelmekte.Bakıyorum caddelere,çoğuk kişi tek olarak araba kullanıyor,git toplu taşıma aracını kullan.Yok benzin pahalıymış falanmış filanmış,pahalıysa insan zaten pahalı şeyin altına girmez,giriyorsa zevk alıyor demektir,zevk alırkende arada bir acıtma olur bunu da dillendirmemelidir.İnsanımız iki yüzlü kim ne derse desin.
Ben dahi evde kimse yokken sırf 4-5 kuş için doğalgaz yakıyorsam,fatura 120 lira oluyorsa kimi neyi neden şikayet edeyim ? Dün tv de çıktı,adam 200 lira öderken,şimdi bir sistem sayesinde 110 lira fatura ödüyor,sizde öğrenin sizde kullanın sizinde faturanız az gelsin ısı kaybı yaşamadan ve devlette zarara uğramadan (reklam gibi oldu lan) ;D Sanki herşey yoktan var ediliyorda devlet buna rağmen bize kazık sokuyor.

İntifada 01-06-2012 20:50

Alıntı:

Blur Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 977657)
Bende buna benzer bir paragraf yazacaktım eline sağlık... Hükümet kendi işine geleni yapıyor kendi işini göreni bir yerlere getiriyor muhalif birisi oldu mu hemen sesini kesiyor ya içeri tıkıyor ya basın yayın yoluyla saldırıyor bitiriyor...

Hükümet her şeyin kaymağını yiyor , sizlerde İslam'a hizmet ediyorlar İslam'ı yükseltiyorlar bilmem ne diye seviniyorsunuz...

Gerçekten yazık.

bakın mesela bu arkadaş bunları trabzonspor şampiyonluğu kaçırınca anladı ;D

Alıntı:

Fırat Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 977690)
Türk Lirasının dolar karşısındaki kaybı
Biri bunu yazmış ya ekonimden anlamadığı da bal gibi ortada :)
Dolar artarsa ihracat artar dolarla alan daha önce bizden aldığı malı daha ucuza ve çok alır. Ekonomi az canlanır. İç piyasaya talep artar dışdan alım pahlı olduğu için bunun gibi zart zurt. O yüzden bu işlerden anlamıyorsanız sadece izleyin. Yaşlı amcalar gibi paranın değeri kalmadı demeyin..

;D;D
çaktırma kardeşlik

Fırat 01-06-2012 20:52

Kardeşlik herkes iktisatcı kesilmiş forumda bilsem ders çalışmaz finallere burdan hazırlanırdım :D

Yıldırım 01-06-2012 20:52

Alıntı:

AKıncı 34 Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 977707)
bakın mesela bu arkadaş bunları trabzonspor şampiyonluğu kaçırınca anladı ;D

;D;D
çaktırma kardeşlik

Abi şu ekonomi konusunu arkadaşlar için bir aydınlatırmısın.
Özellikle cari acık konusunda bilgilendirme istiyorum.
Her işi ehline bırakmak lazım değilmi:)

Terennüm 01-06-2012 20:57

Alıntı:

Fırat Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 977709)
Kardeşlik herkes iktisatcı kesilmiş forumda bilsem ders çalışmaz finallere burdan hazırlanırdım :D

zaten ne geldiyse başımıza ekonomi diyemeyenlerin yönettiği bir ülkede yaşadığımız için bu sıkıntıları yaşıyoruz..
bknız.: ekönömi

Terennüm 01-06-2012 21:00

Alıntı:

rikopasa Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 977646)
Bak ben sana basit bir soru sordum sen cevabını vermeden bana başka bir soru sordun.
Bu şekilde olmaz, sen soruma cevap verirsin sonrada sen bana soru sorarsın.

Ben diyorumki, AkParti hükümetinin vatandaşı ekonomik anlamda rahatlatacak, refaha kavuşturacak uygulamalarını söyler misin ? Vergi, su, elektrik, doğalgaz ...vs gibi temel ihtiyaçları göz önüne alarak.

Bana bunlara basit cevaplar ver önce.

Sen bana cevap veremiyorsun ama ben sana vereyim;
Senin bahsettiklerinin tersini söyleyen insanlarda var, hastanede kuyruk bekleyen var, sağlık sisteminden şikayet eden var. Bu insanları da dinlemek lazım, bu insanlarda senin söylediklerinin tam tersini iddia ediyorlar.
Esnaflar diyorsun, daha iyi durumdalar diyorsun ... yine aynı şekilde cevap vereyim; senin tam tersi söylemleri olan esnaflar var, bakkal kalmadı, büyük market zincirleri bitirdi olayı. Taksiciler isyan.
Bu durumda senin söylediklerin toplum genelini kapsayan iyileştirmeler değil, kişisel tecrübelerin ve izlenimlerin.
Benim sana sorduklarım ise toplum genelindeki konular ve iyileştirme yok aksine kötüye gidiş var.

Evet bu hükümetin tabiiki olumlu icraatları var, dediğin gibi yollar, çevre düzenlemesi, altyapı çalışmaları, kısmen sağlık uygulamaları... vs. zaten geçmiş hükümetlere saydırdığım noktada bu, yediler yediler bitiremediler bu ülkeyi ve millet artık gına geldi farklı ve muhafazakar bir çizgide olan AkParti'ye verdiler oylarını.
Bende kendi payıma AkParti icraatlarını beğenirim, hatta geçen gün Erdoğan'ı televizyonda biraz bitkin gördüm, üzüldüm, adam hasta galiba inşallah birşey olmaz dedim.

10 senedir tek başına iktidar olan bir parti YÖK, Anayasa Mahkemesi, HSYK, ordu, adalet sistemi gibi güçlü kurumlarda radikal değişiklikler yapıyor, atamalarda kendi adamlarını yerleştiriyor, dokunulmayanlara dokunuyor ama nedense vatandaşın refahının temel parametreleri olan vergide, elektrik su faturalarında, doğalgazda hiçbir şey yapmıyor, yapmadığı gibi hayatı dahada pahalılaştırıyor.
E şimdi ben ne anladım bu işten a benim güzel kardeşim.

adam kısmen haklı beyler..

Özgür Çağrı 01-06-2012 21:08

http://www.swfcabin.com/swf-files/1298832300.swf

mgfmilkom 01-06-2012 21:09

..............

EpiVaTeS 01-06-2012 21:31

haha mgfliler gelmiş la...;D

İntifada 01-06-2012 21:34

mil kom ne olaki

All times are GMT +3. The time now is 06:24.