Siyaset Forum

Siyaset Forum (https://www.siyasetforum.com.tr/index.php)
-   Ekonomi (https://www.siyasetforum.com.tr/forumdisplay.php?f=261)
-   -   Resul Kurt : "GSS primini ödemeyince haciz mi gelecek?" (https://www.siyasetforum.com.tr/showthread.php?t=159207)

onurcan 02-27-2012 00:34

evdekiler senin primi ödesin o zaman geliri varsa...

İntifada 02-27-2012 00:36

Allah gssnin belasını versin...
ulan ne kadar gereksiz ya...

serin 02-27-2012 00:47

evdekiler benim primimi ödemek zorunda değil.bu kanunlara aykırı.o yüzden bu yasada kanunlara aykırı.bir çok kişiyi mağdur ediyor.o zaman sen öde benim primi onurcan.gelir testide yaptırmıcam.213 lirayı senden istiyorum.sen ödersin o zaman.senin zorla bu primi benim adıma ödemem kanunlara aykırıysa.aileminde ödeme zorunluluğu kanunlara aykırıdır.bu yasa kanunlara aykırıdı.ve hemen düzeltilmesi yada yürürlülüğünün iptal edilmesi gerekir.

HaArP 02-27-2012 00:56

Öncelikle sosyal yaşam algısı ile haklı olarak mağdur olabilen şahısların çıkması çok normaldir... Bu Yasa iki ayrı mağduriyet içinden değerlendirilir...!

a) Devletin istismarlar ile olan mağduriyeti !

b) Dar gelirlilerin mağduriyeti !

Meseleyi bu açıdan aldığınızda Dar gelirlilere yapılması gereken mağduriyet giderilmesi çalışması gerekir...!

Naçizane olarak devlet mağduriyetini vergi ile kapatır ! Lakin Unutulmaması gereken bir mağduriyet daha var ! Parası olan versin ! İçeriğinde de haksızlık ve mağduriyet çıkabilir !!!

serin 02-27-2012 01:50

Devletin istismarı yeşil kartlılar için olabilir.Bu yasa yeşil kartlılar için çıkartılmış olsaydı eyvallah.Ama yeşil kartlılar için çıkartılmadı.Direk maddi yönden hükümetin devlette yarattığı maddi açıkları kapatmaya destek vermesi amacı ile çıkartıldı.Tamamen kanunlara aykırı bir yasa.Dünyanın hiç bir yerinde böyle kötü bir yasa daha yok.Ayıp valla.Bu kadar da olmaz.

HaArP 02-27-2012 02:01

Alıntı:

Devletin istismarı yeşil kartlılar için olabilir.Bu yasa yeşil kartlılar için çıkartılmış olsaydı eyvallah.Ama yeşil kartlılar için çıkartılmadı.
Bu yasa oradaki istismarın ürettiği zarar ile başladı... O itibarla mağduriyet sınıfındadır...! Lakin Genel bir kapsam ile vergi boyutunun kapsamı geniş tutması konusunda sizinle hemfikirim...! Kanunlara aykırılığı yahutta olmaması hukuksal bir ölçüttür ! Dar gelirlilerin mağduriyeti giderilmesi çalışması olmaz ise sizinle hemfikirim hoş bir yasa değildir kanımca...!

serin 02-27-2012 02:24

kesinlikle hoş bir yasa değil.Bir kere insan haklarına bir tecavüz söz konusu.Ben annem yada babam yanımda olmadan gss gelir testi yaptıramıyorum.Neymiş efendim onlarında onayı lazım mış!! yuh artık yani.ya gelmezlerse ne olacak? Gelmek zorunda değiller ayrıca.Ee peki o zaman ben nasıl yaptıracam bu gelir testini.Bir sürü hata,bir sürü yanlışlık var bu yasada.bilerek ve isteyerek böyle çıkartılmış.Sırf milleti sömürmek için.2 senede hazırlanan bir yasa bu kadar hatalı hazırlanmaz.10 yaşında bir çocuğa 10 dakikada sağlık sigortası yasası hazırlayacaksın deseniz.O bile bu kadar mantık ve hukuk dışı bir yasa hazırlayamaz.

HaArP 02-27-2012 02:42

Alıntı:

serin Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 993543)
kesinlikle hoş bir yasa değil.Bir kere insan haklarına bir tecavüz söz konusu.Ben annem yada babam yanımda olmadan gss gelir testi yaptıramıyorum.Neymiş efendim onlarında onayı lazım mış!! yuh artık yani.ya gelmezlerse ne olacak? Gelmek zorunda değiller ayrıca.Ee peki o zaman ben nasıl yaptıracam bu gelir testini.Bir sürü hata,bir sürü yanlışlık var bu yasada.bilerek ve isteyerek böyle çıkartılmış.Sırf milleti sömürmek için.2 senede hazırlanan bir yasa bu kadar hatalı hazırlanmaz.10 yaşında bir çocuğa 10 dakikada sağlık sigortası yasası hazırlayacaksın deseniz.O bile bu kadar mantık ve hukuk dışı bir yasa hazırlayamaz.

Meseleyi kızgınlığınızla birleştirmeniz doğru kabul edilsede edep düsturundan ayrılmasak daha güzel olur kanaatindeyim... Elbette canınız yanıyorsa haklı olabilirsiniz lakin ''İnsan hakları'' yahutta ''Tecavüz'' sınıflarına girmez !

serin 02-27-2012 02:55

Bu yasada insan haklarına bir saldırı söz konusu.Bu gerçeği hiç bir Allahın kulu değiştiremez.

HaArP 02-27-2012 02:57

Alıntı:

serin Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 993565)
Bu yasada insan haklarına bir saldırı söz konusu.Bu gerçeği hiç bir Allahın kulu değiştiremez.

Şu manada söyledim İnsan Haklarına dair bir saldırı perspektifinden bakar iseniz bu müzanara bitmez !

All times are GMT +3. The time now is 19:25.