Siyaset Forum

Siyaset Forum (https://www.siyasetforum.com.tr/index.php)
-   BDP/KCK vesaireleri (https://www.siyasetforum.com.tr/forumdisplay.php?f=448)
-   -   Altan Tan Kemalist Diktatörlüğe ve Zırvalara Değindi Chp Çıldırdı (https://www.siyasetforum.com.tr/showthread.php?t=160664)

İntifada 03-06-2012 00:50

Alıntı:

ali1986 Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 995849)
m kemalin seçim kazanması gerekiyormuydu yada halktan seçim isteyen varmıydıki seçim kazansın

ne biliyorsun istemediklerini referandum mu yapıldı ?
seçim yapılmayacaksa neden demokrasi deniliyor ?
muhalif olacak partiler neden kapatıldı ?

tabi bunlara verecek bir cevabın yok,sanırım bidahaki mesajında bol bol ''evirme,çevirme,geçerliliği olmayan kişisel 'yorum' göreceğiz...

Cihannur 03-06-2012 00:50

Alıntı:

ali1986 Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 995849)
m kemalin seçim kazanması gerekiyormuydu yada halktan seçim isteyen varmıydıki seçim kazansın

CHP'nin tek parti diktatörlüğünden önce Türkiye'de çok partili sistem vardı. Mustafa Kemal Atatürk'ün, Osmanlı Devleti'nde var olan çok partili sistemin yerine tek parti diktatörlüğü kurması gerekmiyordu.

ali1986 03-06-2012 00:59

Alıntı:

Cihannur Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 995852)
CHP'nin tek parti diktatörlüğünden önce Türkiye'de çok partili sistem vardı. Mustafa Kemal Atatürk'ün, Osmanlı Devleti'nde var olan çok partili sistemin yerine tek parti diktatörlüğü kurması gerekmiyordu.

yani padişahlık sistemi daha iyidi öylemi gerçi şimdiden farkı olduğunu sanmam ama seversiniz padişahları tabi mondrosu imzalayanları anca siz seversiniz zaten :)

İntifada 03-06-2012 01:01

Alıntı:

ali1986 Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 995855)
yani padişahlık sistemi daha iyidi öylemi gerçi şimdiden farkı olduğunu sanmam ama seversiniz padişahları tabi mondrosu imzalayanları anca siz seversiniz zaten :)

lozanı imzalayanları sevmiyor musun sen ?

ali1986 03-06-2012 01:02

Alıntı:

İntifada Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 995851)

ne biliyorsun istemediklerini referandum mu yapıldı ?
seçim yapılmayacaksa neden demokrasi deniliyor ?
muhalif olacak partiler neden kapatıldı ?

tabi bunlara verecek bir cevabın yok,sanırım bidahaki mesajında bol bol ''evirme,çevirme,geçerliliği olmayan kişisel 'yorum' göreceğiz...

sen olsaydın kesin yapardın referandum ama o zamanda nasıl akıl etsin ülke düşman işgalinde o zamanki demkrasi anlayışıyla şimdiki çok farklı padişahlık sistemindede halka demokrasi vaad ediyorlar ama 1 kişi ne isterse o oluyor ah sen olacaktınki demokrasiyi gösterecektin onlara :)

ali1986 03-06-2012 01:04

Alıntı:

İntifada Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 995858)
lozanı imzalayanları sevmiyor musun sen ?

mondrosta kayıtsız şartsız devlet tesilim ediliyor lozanı savaşı kazandıktan sonra imzalıyoruz savaş kazananı seviyorum direnmeden ülke teslim edeni sevmiyorum

İntifada 03-06-2012 01:05

Alıntı:

ali1986 Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 995859)
sen olsaydın kesin yapardın referandum ama o zamanda nasıl akıl etsin ülke düşman işgalinde o zamanki demkrasi anlayışıyla şimdiki çok farklı padişahlık sistemindede halka demokrasi vaad ediyorlar ama 1 kişi ne isterse o oluyor ah sen olacaktınki demokrasiyi gösterecektin onlara :)

hmmm... ülke düşman işgalinde :)
23 ila 50 arası hangi işgalde idi ülke küçük bi örnek alsam...
tek parti sistemi,padişahlık döneminden bile daha tek adama dayalı bir sistemdi...
unutmaki padişahı bir hal fetvası düşürebiliyordu koltuktan...

ali1986 03-06-2012 01:08

Alıntı:

İntifada Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 995861)
hmmm... ülke düşman işgalinde :)
23 ila 50 arası hangi işgalde idi ülke küçük bi örnek alsam...
tek parti sistemi,padişahlık döneminden bile daha tek adama dayalı bir sistemdi...
unutmaki padişahı bir hal fetvası düşürebiliyordu koltuktan...

tutturmuşsun 23 50 ülke savaştan çıkmış kaç senede toparlar kendini sizde 10 sene önceki ekonomik krizden bahsetmiyomusunuz yeri geldimi bu ülkenin toparlanması gerek demiyormusunuz fiilen savaş olmayabilir ama halkın savaşta kaybettikleri var onuda düşün istersen önceden ailenden biri öldüğünde 2 senede unutmuyordun belki o dönem seçim yapılsaydı kazanırdı kaybederdi onu bilmem ama halka bana oy verin diye kömür buzdolabı vs dağıtacağını sanmıyorum :) rüşvet yani

İntifada 03-06-2012 01:11

Alıntı:

ali1986 Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 995860)
mondrosta kayıtsız şartsız devlet tesilim ediliyor lozanı savaşı kazandıktan sonra imzalıyoruz savaş kazananı seviyorum direnmeden ülke teslim edeni sevmiyorum

hmmm...
lozanı imzalayanlar unutmaki mondrosa sorumlusu ittihatçılardan idiler :)
tabi şimdi uzun bi google araştırmasına girişeceksin öyle mi lan acaba diyerek,ama öyle be :)
ayrıca lozanda direnmeden teslim edilenlerden de bihaber olduğunu düşünüyorum :)
merak edersen onu da yazarım ;D

Cihannur 03-06-2012 01:18

Alıntı:

ali1986 Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 995855)

Ne yazdığımı okudunuz mu? Türkiye'de CHP'nin tek parti diktatörlüğünden önce çok partili siyasi sistem vardı diyorum. 1908'de 2. Meşrutiyetin ilan edilmesiyle birlikte çok partili siyasi sisteme geçildi, siyasi partiler kuruldu ve seçimler yapıldı. CHP'nin tek parti diktatörlüğü, hemen öncesindeki dönemde var olan çok partili sisteme göre geriye gidiştir. Meşrebine göre bu durumu irtica, gericilik diye tanımlayanlar olabilir. En büyük gericilerin başında çok partili siyasi sistemi kaldırıp onun yerine tek parti diktatörlüğü kurmuş olan gerici CHP gelir diyenler olabilir. CHP'nin tek parti diktatörlüğü kurmasının mazereti de yoktur. Çünkü savaş bitmiş, düşman yenilmiş ve ülkenin güvenliği sağlanmıştır.

Türkiye'yi Mondros Mütarekesi'ni imzalaması zorunda bırakanlar, CHPlilerin fikrî öncülleri olan İttihatçılardır. Cumhuriyet Halk Partisi'ni hiç sevmediğim gibi İttihat ve Terakki Partisi'ni de hiç sevmem.

All times are GMT +3. The time now is 15:40.