Siyaset Forum

Siyaset Forum (https://www.siyasetforum.com.tr/index.php)
-   Anketler (https://www.siyasetforum.com.tr/forumdisplay.php?f=123)
-   -   İdam Geri Getirilmeli mi? (https://www.siyasetforum.com.tr/showthread.php?t=166302)

akgercekler 11-28-2012 14:26

Fazla zaman geçirilmeden hem de..!

İdam kanunu 2000'li yıllarda değiştirilip idam kaldırılınca suç oranlarında gözle görülür bir artış olmuştur.Gerek imralının tekrar yargılanıp bu yeni çıkması gereken kanuna göre yargılanması, gerekse de bundan sonraki ağır suçlarla ilgili caydırıcılığın artırılması için idam mutlaka geri gelmelidir..

baron678 11-28-2012 19:48

Bence İdam Geri Getirilmelidir

Shaguj 12-03-2012 17:41

Evet geri getirilmelidir hemde bir an önce

q.klavye 12-04-2012 18:10

TCK- cezalarda yer alan genel özellikler ve ilkelerden biride şudur;

-cezalar geri alınabilir(telafi edilebilir)olmalıdır

İdam cezası verildikten sonra geri alınma,telafi edilme gibi bir durumu yoktur.Onun için kesinlikle idam geri getirilmemelidir.
Bununla beraber yanlışlıkla(!) verilecek bir idam kararının hesabını kim kime verecektir.Olayı gruplara ya da şahıslara indirmeden incelemek hepimiz için en iyisi olacaktır.

Armağan 12-04-2012 18:18

Alıntı:

q.klavye Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 1029179)
TCK- cezalarda yer alan genel özellikler ve ilkelerden biride şudur;

-cezalar geri alınabilir(telafi edilebilir)olmalıdır

İdam cezası verildikten sonra geri alınma,telafi edilme gibi bir durumu yoktur.Onun için kesinlikle idam geri getirilmemelidir.
Bununla beraber yanlışlıkla(!) verilecek bir idam kararının hesabını kim kime verecektir.Olayı gruplara ya da şahıslara indirmeden incelemek hepimiz için en iyisi olacaktır.

Ama her önüne gelene idam cezası verilmez ki.. Deliller kesinse idam verilir..Her suça idam vermekte yanlış olur. Kapkaç yapana idam verirsen çok saçma olur. Ben düşüncemi daha öncede belirtmiştim, terör ve çocuk tecavüzüne idam, tecavüze hadım :)

q.klavye 12-04-2012 18:29

Alıntı:

Armağan Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 1029181)
Ama her önüne gelene idam cezası verilmez ki.. Deliller kesinse idam verilir..Her suça idam vermekte yanlış olur. Kapkaç yapana idam verirsen çok saçma olur. Ben düşüncemi daha öncede belirtmiştim, terör ve çocuk tecavüzüne idam, tecavüze hadım :)

Hadım cezasıda aynı mantık içinde olduğu için uygun değil.Gönül ister ki bu tip insanları kendi ellerimizle boğalım ama en ufak bir hata telafisi imkansız bir yola sokar bu durumu.Emin olun ağırlaştırılmış müebbet cezası idamdan daha iyi bir ceza.Adam zaten orda her gün ölüp ölüp diriliyor.Hiç güneş görmemek nedir bunu hiç birimiz bilemeyiz.Onun için duygusal düşünmeden karar vermek lazım

Ayrıca unutmayın ki idam cezaları bu insanları kahraman yapmaktan başka işe yaramaz(teröristler için)

Armağan 12-04-2012 18:40

Telafisi olacak bir hata olmamalı yani suçlunun suçu işlediği kesin delillerle ispatlanıyorsa idam ve hadım olmalı. Tecavüzde tabii ki sadece hadımla kalmamalı..Ağır cezalar olmadığı sürece suç oranları hep yüksek olur. Maalesef Türkiye'de yüksek.İdam teröristleri kendi çaplarında kahraman yapar.

q.klavye 12-04-2012 18:44

Alıntı:

Armağan Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 1029187)
Telafisi olacak bir hata olmamalı yani suçlunun suçu işlediği kesin delillerle ispatlanıyorsa idam ve hadım olmalı. Tecavüzde tabii ki sadece hadımla kalmamalı..Ağır cezalar olmadığı sürece suç oranları hep yüksek olur. Maalesef Türkiye'de yüksek.İdam teröristleri kendi çaplarında kahraman yapar.

Suç olayı toplumsal çözülmeyle alakalı bir şey.Adam tecavüzde ceza alacağını bilmiyor mu???biliyor tabi ki ama ahlaki çözülme o kadar fazla ki adamın sonradan alacağı ceza umrunda değil.Bir toplumu cezalarla adam edemezsiniz.bu 2*2=4 edercesine kesin bir kuraldır.

Armağan 12-04-2012 18:53

Alıntı:

q.klavye Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 1029188)
Suç olayı toplumsal çözülmeyle alakalı bir şey.Adam tecavüzde ceza alacağını bilmiyor mu???biliyor tabi ki ama ahlaki çözülme o kadar fazla ki adamın sonradan alacağı ceza umrunda değil.Bir toplumu cezalarla adam edemezsiniz.bu 2*2=4 edercesine kesin bir kuraldır.

Toplumu her kesimi zaten adam olmaz ama demek istediğim suç oranları azalır. Bir erkek olarak şunu diyorum ki, sapığın önde gideni olsam hapishaneyi umursamazdım müebbet bile olsa. Ama hadımı duysam tecavüze yeltenmezdim.

q.klavye 12-04-2012 19:03

Alıntı:

Armağan Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 1029189)
Toplumu her kesimi zaten adam olmaz ama demek istediğim suç oranları azalır. Bir erkek olarak şunu diyorum ki, sapığın önde gideni olsam hapishaneyi umursamazdım müebbet bile olsa. Ama hadımı duysam tecavüze yeltenmezdim.

sen iyi niyetl biri olduğun için onların akıllarının nasıl çalıştığını bilemezsin emin ol ;1

All times are GMT +3. The time now is 14:27.