![]() |
başörtüyle türban arasındaki 12 fark
öncelikle terbiyeni takınmanı istiyorum hüdaverdi.insan gibi konuşuyoruz şurda ve tartışmamıza da insan gibi devam edelim müsaade edersen.
laiklik hakkında hiçbir şey bilmediğin ne kadar açık.bunu anlatmaya daha önce çok çalıştım yani laikliğin ne olduğunu o yüzden seninle daha fazla uğraşmayacağım.öğrenmek istersen daha önceki yorumlarımı ADAM GİBİ BAŞTAN SONA okumanı rica ediyorum. ülkemizde ülkemizi paramparça etmeye çalışan bir kesim var ve duyguseli bu kesim hiç te hafife alınacak kadar azınlıkta değil. bunu da 3 ya da 4. kez yazıyorum bu kesim olmasaydı dinimizi yaşamanın örneği olarak gösterdiğiniz başörtüsünü heryerde takabilirdik.ayrıca 'türban(ya da başörtüsü-hangisini kullanıyorsanız)' dedim mi demedim mi?!olayın şapka kanunuyla ne alakası var onu da anlamadım. kot meselesine gelince...sen aşırı milliyetçi misin yoksa benmi yanlış anladım?kot artık tüm dünyada satılan ve oldukça kullanılan bir ürün. belli yerlerde giyiminin yasak olması ise laubalilikten.kotları öyle kumaş pantolonlar gibi ciddi ciddi yapmıyorlar.(sokaklarda neler görüyoruz.) şunu da belirtmek isterim ki o amerikan malı dediğin kotun malzemesi Türkiye'den olup dışarıda bir marka basılıp gelen ve fahiş fiyatlarla satılmaya çalışılanları var ki bunları zaten tasvip etmiyorum. şeriat kanunlarının uygulandığı hangi ülkede demokrasi,adalet var söylesene!!hangi ülke Kuran-ı Kerim'de yazanları adam gibi uyguluyor?burada şeriatı tartışacaksak yandık demektir!aslında senin gibi düşünenleri o çok istediğiniz şeriatın uygulandığı ülkelere bir götürmeli bakalım ne yapacaksınız?adam Allah'a küfretti diye idama mahkum ediliyor.sana ne ya onun dininden imanından?o cevabını Rabbin karşısında verecek nasıl olsa,senin ne haddine? Yalnız dikkat et oralarda senin gibi konuşanlaru da asarlar haberin olsun. benim Atatürkçülüğüme de laf etme!!benim gibiler değil asıl senin gibiler yüzünden dinimizden de soğuyoruz Atatürk'ten de... bilmediğin konular hakkında da fazla konuşma,komik duruma düşüyorsun! Saygılarımla... |
peki neden laik olmayan tek bir ülke gelişmişken,gelişmiş olan diğer ülkelerin tamamı laik?
Ayrıca iran'ın o nükleer silahları vs olmasaydı elinde hiçbir şey yapamazdı.Aynı şeyi Türkiye de yapsa en az İran kadar itibar kazanır. |
kardes eger sen birilerinin söylemleriyle dinden ve atatürkten soguyorsan demek ki inancin cok kuvvetli degil..neden biraz empati yapmiyoruz, kendimizi karsidakinin yerine koymuyoruz..
Bu ülkenin bazi degerleri vardir, o degerler üzerinden siyaset yapilmasini tasvi etmiyorum bunlar neler midir din, atatürk.. |
Alıntı:
|
aynı yerde dönüp duruyoruz.şimdi çıkmam lazım yarın açıklarım.
|
Alıntı:
hadi selametle, yarin bekleriz ;) |
Terbiye ? Kusura bakma bunu senden,ne bir başkasından öğrencek şeyim yok.Sen saygılı şekilde yazarsın,bir başkası saygıyla karşılar seni,herkesin uslubu ayrıdır bunu öğrenmende fayda var.
İnsan gibi tartışmaya avrım tabi karşımdaki insanlık görevini yaparsa.Neyse. Laikliğin ne olduğu,kimlere hak kazandırdığı,ülke için yararı nedir bu beni ilgilendirmez,günümüz 'ben laikim' diyip laikliğin anlamını bilmeyen bir çok insan var (ne garip çoğu mağlum mitingçiler). Ülkeyi bölen sebeplerden birisi 'bana' göre laiklik. Laiklik ince eleyip sık dokunsaydı,laiklikği kullanan siyasetçiler olmasaydı şuan ne laiklik keşmekeşi ortaya çıkardı neden insanların ibadeti olan kutsal örtüsüne el uzatılırdı. Ülkemizdeki laiklik ilahi dinlerin ilgasıdır... Önceki yorumların beni alaka etmez bacım,veya arkadaş,her ne isen. Bana o son yorumun yeter,bu yüzden o son yorumuna bakacak olursam diğer yorumlarının ondan farksız olduğunu anlamak zor olmasa gerek.Olayın şapka kanunuyla alakası şapka kanunu çıktığı dönemlerde bazı belediyelerde başörtüsünün yasaklanması. Alaka burdan geliyor arkadaş. Kot bir örnekti,yapılan o gerizekalı yasaklara karşın bir örnek.Bir insanın kılık kıyafetine başındaki örtüsüne yapılan saçma yasağın üstünüzde denendiğini düşünün ? Tabi başınıza gelmediği için bilmezsiniz. Tek biliğiniz şey budur 'hangi şeriat ülkesi bilmem ne seviyesinde' veya 'hangi şeriat ülkesinde demokrasi,adalet var'. Arkadaş sen önce bana şu şeriat devletlerini sayar mısın ? Peki bir soruda benden sana.Fransa,sünnetsizler ülkesi,laikliğin merkezi. Ordusuna geçtiğimiz aylarda imam atayan bir genel kurmay başkanı var. Liseye gidenler dahi başörtülerini çıkarmamakta. Danimarka,islam üniversitesi kuruluyor çok yakında.İngiltere'de başı kapalı polisler bulunmakta hatta kamu alanlarında çalışıyorlar.Avrupadaki üniversitelerde başı kapalılar alınmakta.Okullarında mescit bulunmakta.Hollanda'da ilk okula giden kızların başörtüsüne dahi karışılmamakta -ki çoğu ateist olan bir ülke-. Bizde ise mescitler kapatılır 'öğretmen odası küçük' diye,veya 'kullanılmıyor' veya 'camiiye gitsinler ne gerek var' diye bahanelerle. İnsanların başındaki örtüye karışıyorlar,neden ? Bazı sütü bozukların bahanesi yüzünden. Acaba kaç insan başını siyaset için kapatmakta hiç rast geldin mi ? İş yerinde namazını,en değerli ibadetini yapamadığı için iş yerinden ayrılmak zorunda kalan tanıdıklarım var.Bu insanların inancına engel olmak kimin haddine ? Bir kaç arkadaşım başka ülkeye gitmek zorunda kaldılar,ne için ? Bu saçma yasak yüzünden.Bir insan hapise girdi başörtüsü eyleminde sözcü olduğu için,sonu ne oldu ? Ölümle bitti malesef.Bunların cevabı önemli,ilahi dinlerin ilgası olan laikliğin hiç bir önemi yoktur. Ben şeriatı içimde yaşarım.Namazımı kılarım,zikrimi gerçekleştiririm.Sahip çıkarım ve kimseye laf söyletmem Allah'ın kanunlarına. Yukarda yazdığım gibi şeriat benim gözümde ilke değildir.Ülkede 'şeriat istiyorum' dediğimide hatırlamıyorum iyi okuyun. Adam idam edildi diyorsun,istisna.Kimene dininden imanından diyorsun. Pekisizene insanların başındaki örtüsünden ? Bir kalemle 'bunlar siyasi simge' demek ahmaklık olmaz mı ? Çeliş ki olmaz mı ? Dinden imandan uzaklaşmak için bahaneler bol neden olsa.Bak benim sayemde dinden imandan soğudun.Güzel bahane devam et :-* Allah'a şükür sizin gibiler yüzünden iman sahibi oldum,yoksa sizin gibi zihni karalardandım. Arkadaş sen ya körsün yada bakarak okuyan cinslerdensin. Ya kota değinirsin yada şeriat yönetimini istediğimi iftira edersin yada attarükçülüğüne laf ettiğimi söylersin. Bakarak okuyan cins olduğunu belli etme,komik duruma düşüyorsun. |
Alıntı:
Başörtüsünün ne zaman çıktığı ve ne kadar tehlikeli olduğu konusunu merak ediyorum. İnsanların demokrasiye hazır olmamasından kasıt nedir? -Bazen haksız da olsa biz istersek bazı şeyler yasaklanabilir. -Kemalistlerin olduğu bir ülkede kemalistler demokrasiyle (ve haliyle millet iradesiyle) çatışıyorsa size demokrasi gerekmez. -Biz yönetiriz siz yönetirlirsiniz çünkü siz bilmezsiniz. vs..vs.. Demokrasiye hala hazır değilmişiz. :) Buna kim ne hakla karar veriyor ? Gazinin katıldığı kurtuluş kongrelerinde neden "milli iradeyi hakim kılmak esastır" kararı alındı ? "Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir" sözü sizin Stalin'e mi ait? Alıntı:
"Siyasi amaç uğruna" simge takmak suç mu? Siyasi amaç uğruna "türban" takanların siyasi amacı ne ? İnsanların siyasi amacı olamaz mı? "Siyasi amaç uğruna takmayanlar" neden üniversite dışında ? |
Başörtüsü Allah cc emridir KURAN'I KERİM'de cok acık net bir şekilde emredildiği halde ahmet hakan bu farkları neye göre değerlendiriyor
|
Ya bu akdok mudur nedir...
Bunun gibilerin istediği şey ne biliyomusunuz... ''Başörtülü yada inançlı insanlar evlerinde otursun, yemek yapsın, okumasın ve her zaman emir altında yaşasınlar...'' Buda mümkün değil tabi... |
All times are GMT +3. The time now is 11:32. |