Siyaset Forum

Siyaset Forum (https://www.siyasetforum.com.tr/index.php)
-   Haberler (https://www.siyasetforum.com.tr/forumdisplay.php?f=120)
-   -   "Örtüneceksen Çarşaf Giy" (https://www.siyasetforum.com.tr/showthread.php?t=26579)

Eşref 04-25-2008 17:48

"Örtüneceksen Çarşaf Giy"

Alıntı:

LüGaT Nickli Üyeden Alıntı
Alıntı:

ENGİNEER Nickli Üyeden Alıntı
Alıntı:

Bir faktör de kendisine "dava" yoluna (!) "başörtülü artist" arayan bayların tuhaf tutumudur. Resulullah ölçüyü koymuşken tercihlerini "illa da dış görünüş" üzerinden oynayan "ehli dava" gençler....

Eyüp bu arada senin bu cümlen takdir ediecek cinsten...

Cümle benim sayılmaz ama yine de sağol kardeş :-*

Önceliğimiz Allah'ın buyurduğu gibi giyinmek olmalı; varsın gözlere çirkin görülsün(görünmez ya), gönüller açtıktan sonra.

İtiraf etmeliyim ki çözdüğüm divan beyitleri bile bu kadar karışık gelmiyor. Şu cümleyi kaç kez okudum vallahi :D

LüGaT 04-25-2008 17:51

Alıntı:

KaraEsref Nickli Üyeden Alıntı
Alıntı:

Alıntı:

ENGİNEER Nickli Üyeden Alıntı
Alıntı:

Bir faktör de kendisine "dava" yoluna (!) "başörtülü artist" arayan bayların tuhaf tutumudur. Resulullah ölçüyü koymuşken tercihlerini "illa da dış görünüş" üzerinden oynayan "ehli dava" gençler....

Eyüp bu arada senin bu cümlen takdir ediecek cinsten...

Cümle benim sayılmaz ama yine de sağol kardeş :-*

Önceliğimiz Allah'ın buyurduğu gibi giyinmek olmalı; varsın gözlere çirkin görülsün(görünmez ya), gönüller açtıktan sonra.

İtiraf etmeliyim ki çözdüğüm divan beyitleri bile bu kadar karışık gelmiyor. Şu cümleyi kaç kez okudum vallahi :D

Eyvah, Yalçın Abinin tahtını sallandırdık galiba :)

ENGİNEER 04-25-2008 18:13

Aslında o mesajı yazarken tepki görcem sanmıştım şaşırdım bi an ama sizde saolun gerçekten...

Ak_Zeynep 04-25-2008 18:14

tepki gösterecekler gelir birazdan sen kılıçları hazırla :)

eddie 04-25-2008 18:15

evet kıyafetler şık.. müslüman hanımların da şık olması gerekir..
ama bu defilede şatafat var.. tevazu yok.. zaten tevazu olacak olsaydı tesettürün defilesi olmazdı.. çıkarlarına tesettürü alet etmeleri çirkin.. kıyafetlerin bu kadar gösterişli olması daha da çirkin bence...

ENGİNEER 04-25-2008 18:15

Hazırım 8)

Bismillah... (:

sümeyra 04-25-2008 18:20

Alıntı:

Ak_Zeynep Nickli Üyeden Alıntı
tepki gösterecekler gelir birazdan sen kılıçları hazırla :)

Bayanlardan gelmezde :-*

Ak_Zeynep 04-25-2008 18:22

zaten bu konu da erkekler çok acımasız..sanki herşeyi tam anlamıyla yapabiliyorlar.sinir oluyorum bazen :)

LüGaT 04-25-2008 18:22

Alıntı:

eddie Nickli Üyeden Alıntı
evet kıyafetler şık.. müslüman hanımların da şık olması gerekir..
ama bu defilede şatafat var.. tevazu yok.. zaten tevazu olacak olsaydı tesettürün defilesi olmazdı.. çıkarlarına tesettürü alet etmeleri çirkin.. kıyafetlerin bu kadar gösterişli olması daha da çirkin bence...

:-*

Tesettürün anlamı bir alimin deyimiyle "ben kişiliğimle değil kişiliğimle varım" diyebilmektir.

Modern kafa kendini ancak seküler zeminlerde ifade edebiliyor: güzelliğiyle, şanıyla, parasıyla, şöhretiyle.

"Mersedes'e binen adam." deyimini ele alalım. Bu cümlede vurgulanan "mersedes"tir. Mersedes adamın adamlığının önüne geçmiştir. "100 $'lık ceketi olan adam", yine adam kendini istemese de ceketiyle ifade etmektedir.

Müslüman kadınlarımızın kendilerini güzellikleriyle ifade etmeye ya da birileri kadar güzel olmaya çalışmalarına luzum yok bence.

sümeyra 04-25-2008 18:23

evet bende :) hep bizim kıyafetlerimizle uğraşıyorlar
bizde biraz onların üstüne yorum yapalım ;D

All times are GMT +3. The time now is 15:22.