Siyaset Forum

Siyaset Forum (https://www.siyasetforum.com.tr/index.php)
-   Haberler (https://www.siyasetforum.com.tr/forumdisplay.php?f=120)
-   -   First Lady'nin türbanına taktı (https://www.siyasetforum.com.tr/showthread.php?t=28839)

Kırık_Çocuk 05-17-2008 14:45

First Lady'nin türbanına taktı

umuyorum ki güzel şeyler söyledin :-*

Kırık_Çocuk 05-17-2008 15:05

evet haklısın ..

By_ÇAKIR 05-17-2008 15:14

o konuştuğu programın hangi kanalda hangi guruba ait olduğunuda biliyoruz arkadaşlar... Aysun Kayacı'da neden benim oyum dağdakiyle aynı tutuluyor dedi... Bu ülkede eşitlik var. sen nasıl bölersin yok 1. sınıf insan yok 2. sınıf insan yok 3. sınıf insan... Allah sana akıl fikir versin Kayacı, inşallah süründürür seni...

Her neyse konuya dönelim Doğan gurubuna ait bir kanal böyle şeylerin olmasını artık normal karşılıyoruz.

ENGİNEER 05-17-2008 15:21

Alıntı:

Black_MeTaL Nickli Üyeden Alıntı
1.Erbakan umrumda bile değil konunun iiçine nerden geldi.
2
.Ayetleri böyle yorumlamaya devam edersek(ki devlet bakanı mehmet aydın ben şu ayetten utanıyorum diye beyanat vermiş biridir hükümetimiz dediğin oluşumda.)kuranı baştan yazmaya başlayacağımız kesin..
3.Hayrunnisa gül benim için sıradan bir insan,onu geçersek yine de sokaktaki vatandaşımız böyle yaklaşarak kendini onun yerinde görüyor ve aslılanı terkedip modaya uyuyor eywallah banane.
4.Tyipleyiz adlı arkadaş yine söylüyorum herkes kuranı yorumlarsa herkes kendi mezhebini kurar.Tanrı kimi kime neye göre sorguya çekecek,Konu daha geniş ve sağlıklı bi şekilde ele alınıyor zaten daha da genişlerse serbest olacak..
5.Acaba bu apaçık ayetleri biz niye apaçık anlayamıyoruz bize o aklı vermedi mi yaratıcı??

Kusura bakma çıkmak zorunda kaldım ama şimdi cevap vereyim...

Erbakanı örnek vermemin sebebi eğer 90 yıldır Cumhuriyetle yönetilen ve bu anlayışla kavrulmuş bir halka birden şeriat hükümlerini örnek gösterirsen yada ülkenin başındakiler olarak bu anlayışta bir yönetici olursan o zaman gerçek bir birlik braberlik yaratamayabilir ve asıl bölücülüğü yapmış olabilirsin...
Yani yönetim şekli Cumhuriyet olan bir ülkede şeriat kanunlarından bahsedemeyiz...
Anlarsın umarın bu kısmı..!

Ayetleri yanlış yorumlamıyoruz hepimiz senin gibi düşünüyoruz en doğru kapanma şekli konusunda senle ayrı noktamız yok fakat demek istediğim ayetlerle yönetilmeye bir ülkede nasıl ayetlerin geçerli olabilecei bir yönetim düşünüyorsun?

Ayrıca Cumhurbaşkanının herhangi birinden farkı olmadığı konusu komikti gerçekten...İngiltere Kraliçesi madem öyle Gül tarafından değil sen ben tarafından kaşılansaydı..Cumhurbaşkanı Cumhuriyeti simgeler ;)

Ayetleri yanlış yorumlayan yok..Sadece herşeyin bir yeri ve zamanı var...

ENGİNEER 05-17-2008 15:26

Alıntı:

Ha engineer kardeşim yazdığın son satır da apaçık bi ikiyüzlülükten bahsetmişsin.Şu anda cumhurb.aşkanına kimsenin eli değmiyor değemez.Yasalar böyle söylüyor vatana ihanet etmedikçe kimse karışamaz yanılıyor muyum kimseey şirin görünmesi gerekmiyor reisin de öyle...

[b][i]Evet Cumhurbaşkanına dokunamazlar ama acısını Ak Parti'den çıkartırlar :)

ENGİNEER 05-17-2008 15:27

Alıntı:

Avrupa Birliği’ne girecekseniz bu ayeti batılılara izah edemezsiniz. Mü’min kadının, Hıristiyan erkekle evlenemeyeceğini söyleyen bir ayet, Batı’da sıkıntı doğurur. Bunu gidermek lazım” MEHMET AYDIN

ayrıca enginer kardeşim siz hükümete gelirken kdronuz neler yapıyordu ben sevilenin sorgulanmadan tapılacak derecede savunulmasına çok karşıyım

Sorguluyoruz...Allah'tan başka tapılacak derece hiçbirşeyi sevmedim ama nerden çıktı açıkçası anlamışta değilim...Neyse...

Demokrat 05-17-2008 19:07

Alıntı:

hipermuhafazakar_sağlıkçı Nickli Üyeden Alıntı
Bu kadın milli değil ya ermeni midir nedir. Zaten başörtüsünden rahatsızlık duyanların % 85'ide öyle ;)

iste tipik bir haber okunmadan yada okundugu anlasilmadan yapilan yorum..Müjde Ar in basörtüden rahatsiz oldugunuz nasil anladin aksine o cogu programda herkesin kendi inancidir diyerek basörtüsünün serbest olmasindan yana tavir koymustur..
Önyargilarimiz oldugu sürece yikilacak cok tabu var!

Kırık_Çocuk 05-17-2008 19:09

Alıntı:

ENGİNEER Nickli Üyeden Alıntı
Alıntı:

Avrupa Birliği’ne girecekseniz bu ayeti batılılara izah edemezsiniz. Mü’min kadının, Hıristiyan erkekle evlenemeyeceğini söyleyen bir ayet, Batı’da sıkıntı doğurur. Bunu gidermek lazım” MEHMET AYDIN

ayrıca enginer kardeşim siz hükümete gelirken kdronuz neler yapıyordu ben sevilenin sorgulanmadan tapılacak derecede savunulmasına çok karşıyım

Sorguluyoruz...Allah'tan başka tapılacak derece hiçbirşeyi sevmedim ama nerden çıktı açıkçası anlamışta değilim...Neyse...

Bu kısmı ille akparticiler(ölümüne sorgusuz sualsiz) için söylemistim senin için değil pardon :)

Cumhurbaşkanına gelince ben sıfatını değil kendisinin sıradan bir insan olduğunu belirtmistim.Bazıları küçük tanrı yapıyor da kendisini..

Neyse seninle fikir alisverisi güzeldi kardesim :)

Kırık_Çocuk 05-17-2008 19:10

Alıntı:

Demokrat Nickli Üyeden Alıntı
Alıntı:

hipermuhafazakar_sağlıkçı Nickli Üyeden Alıntı
Bu kadın milli değil ya ermeni midir nedir. Zaten başörtüsünden rahatsızlık duyanların % 85'ide öyle ;)

iste tipik bir haber okunmadan yada okundugu anlasilmadan yapilan yorum..Müjde Ar in basörtüden rahatsiz oldugunuz nasil anladin aksine o cogu programda herkesin kendi inancidir diyerek basörtüsünün serbest olmasindan yana tavir koymustur..
Önyargilarimiz oldugu sürece yikilacak cok tabu var!

Abi zaten peşin hükümlüyüz hep.Geçen aysun kayacıya tepki verirken ekranda herkes kahraman gözüyle bakıyordu müjdeye simdi niye isler değişti.Anlamak çok önemli.

Hüdaverdi 05-17-2008 19:16

Allah kimseyi burnunun dikine yürütmesin :-*

All times are GMT +3. The time now is 00:20.