Siyaset Forum

Siyaset Forum (https://www.siyasetforum.com.tr/index.php)
-   Tartışıyorum (https://www.siyasetforum.com.tr/forumdisplay.php?f=121)
-   -   OSMANLI TORUNLARIYIZ PEKİ LAYIKMIYIZ ??? (https://www.siyasetforum.com.tr/showthread.php?t=40474)

farukkonuk14 08-10-2008 00:04

OSMANLI TORUNLARIYIZ PEKİ LAYIKMIYIZ ???

Layık olsaydık şimdi dünyaya hakim olurduk :-*

siyah gül 07 08-11-2008 18:54

Alıntı:

dirilis.f Nickli Üyeden Alıntı
Liyakat... Hakikaten layık mıyız dedelerimize diye düşünürken aslında "layık olunca" zamanın durduğunu hissettim. Değil midir ki insan kendisini bir şeye layık hissettiği zaman asıl çöküş kaçınılmazdır. Bizler "medeniyetin" "medenî" torunları olarak ancak yeni bir uyanışla "medeniyeti" tekrar inşa edebildiğimiz zaman "liyakatten" bahsedebiliriz. Ve ilerledikçe "layık olmadığımızın" daha çok çalışmamız gerektiğinin bilincine varmış oluruz. Gayretimiz layık olmak vechinde.. Ama aşılacak çok yol var daha...

Kıymetli paylaşımınız için teşekkürler ...

Çok teşekkür ederim yorum için az önce gördüğüm bi açıklama sonrası tekrar baktım biz daha dikkat li olmalıyız açıklama sonrası tekrar gözden geçirelim istedim :(

Fasl-ı Gül 08-11-2008 21:32

Alıntı:

siyah gül 07 Nickli Üyeden Alıntı
Alıntı:

dirilis.f Nickli Üyeden Alıntı
Liyakat... Hakikaten layık mıyız dedelerimize diye düşünürken aslında "layık olunca" zamanın durduğunu hissettim. Değil midir ki insan kendisini bir şeye layık hissettiği zaman asıl çöküş kaçınılmazdır. Bizler "medeniyetin" "medenî" torunları olarak ancak yeni bir uyanışla "medeniyeti" tekrar inşa edebildiğimiz zaman "liyakatten" bahsedebiliriz. Ve ilerledikçe "layık olmadığımızın" daha çok çalışmamız gerektiğinin bilincine varmış oluruz. Gayretimiz layık olmak vechinde.. Ama aşılacak çok yol var daha...

Kıymetli paylaşımınız için teşekkürler ...

Çok teşekkür ederim yorum için az önce gördüğüm bi açıklama sonrası tekrar baktım biz daha dikkat li olmalıyız açıklama sonrası tekrar gözden geçirelim istedim :(

Hassasiyetiniz ve böyle bir konuda birkaç kelam etmemize imkan sağladığınız teşekkürler siyah gül 07 kardeşim. Yalçın hocamızın zihin aydınlağına vesile yorumu için de ayrıca teşekkürler..

FıRaT_34 08-19-2008 01:26

biz hala osmanlıyı ve batıyı karşılaştırmak üzerinden tartışıyoruz ve bu tartışmanın ninnisi ile uyutuluyoruz. uyuyan bir adamın, ayak uzatmışlığı ile gösterebileceği bir saygı olmadığı gibi, 100 yıla yakın bir zamandır uyuyan bir halkın bir sabaha mı ya da karanlığa mı uyanacağı da meçhuldür. osmanlıyı, osmanlı eserlerini, kültürünü ve osmanlı torunu olma vasfını korumanın, ona gereken saygı ve önemi verebilmenin ilk adımını atıp osmanlıyı her şeyi ile kabullenmedikçe kervansarayları onarıp, medreseleri kapatarak varacağımız yer yine bu gün olacaktır.''türkiye'nin osmanlıya göstereceği liyakat konusunda hala namzet olduğu kanaatindeyim. henüz kazandığımız ya da kaybettiğimiz bir bütünlük yok. ;)

Feride 08-19-2008 10:08

easında ben de hep bu karşılaştırmayı, özellikle çevremde gördüğüm ahlaksızlara tanık olunca yapıyorum. bilhassa gençlerin başıbozuk haliyle, 21 yaşında istanbul'u fetheden bir geçmişi kıyaslıyorum ister istemez..

siyah gül 07 08-19-2008 10:20

Alıntı:

Feride Nickli Üyeden Alıntı
easında ben de hep bu karşılaştırmayı, özellikle çevremde gördüğüm ahlaksızlara tanık olunca yapıyorum. bilhassa gençlerin başıbozuk haliyle, 21 yaşında istanbul'u fetheden bir geçmişi kıyaslıyorum ister istemez..

Haklısınız bende çevremdeki gençleri görerek hazırlamaya karar verdim bu yazıyı vede üzülerek yaptım bu kıyaslamayı inşallah şimdi layık olunamasada çaba sarfederiz

All times are GMT +3. The time now is 11:42.