Siyaset Forum

Siyaset Forum (https://www.siyasetforum.com.tr/index.php)
-   Dil-Dil Bilimi-Dil Bilgisi (https://www.siyasetforum.com.tr/forumdisplay.php?f=225)
-   -   Türkçe Seviye Tespit Merkezi - Soru-Cevap Oyunu (https://www.siyasetforum.com.tr/showthread.php?t=9896)

parabol 09-28-2007 19:10

Türkçe Dilbilgisi Seviye Tespit Merkezi - ( Soru-Cevap Oyunu )

Alıntı:

AKtunaHAN Nickli Üyeden Alıntı
Alıntı:

parabol Nickli Üyeden Alıntı
bence soruda bır problem var..anlatım bozuklugu..cunku maveramı hepsını davet etmıs yoksa herhangı bırı(gızlı ozne) hepsınımı davet etmıs bellı degıl..ve sorunun cevabı buna gore sekıllenebılır..

Evet Parabol,soruyu tamamlayan seçenekler oluyor bu cümlede.Zaten bu ayrımın fark edilmesi için böyle bir soru düşündüm.Yani virgülün önemi...Eğer seçeneklerde a şıkkıyla aynı olup da bir tek baştaki noktalı virgül yerine sadece virgül olan bir seçenek olsaydı sana haklısın hata yapmışız derdim..

Ama dediğim gibi sizin matematikte seçeneklerden cevaba ulaşmak gibi bir şey ;)

eee dedıgın b sıkkında yokmu?? hepsı a sıkkıyla aynı ama ; yerınde , var buda dogru olamazmı?? yaa hocam ıtıraz edıyorum soru yanlıs ;D

akzeinebu 09-28-2007 19:11

a şıkkı loo :D

mavera 09-28-2007 19:11

Alıntı:

AKtunaHAN Nickli Üyeden Alıntı
Alıntı:

Alıntı:

mavera Nickli Üyeden Alıntı
Alıntı:

bence soruda bır problem var..anlatım bozuklugu..cunku maveramı hepsını davet etmıs yoksa herhangı bırı(gızlı ozne) hepsınımı davet etmıs bellı degıl..ve sorunun cevabı buna gore sekıllenebılır..

maveradan sonra noktali virgül koydugun zaman sorun cözülüyor ;)

ama eger vırgul koyarsakta yanlıs olmaz sadece anlam degısır..baska bırı hepınızı cagırıyormus gıbı..ossde cıksa ıptal edılırdı.. :)

Virgül koyunca değişeceği için virgül konmadı zaten.Bu söylediğin şuna benziyor

Aşağıdakilerden hangisi İstanbul'dadır:

Seçeneklerde bir tek Boğaziçi Üniversitesi var;ama sen diyorsun ki Yıldız Teknik olaydı soru iptal edilirdi...

Seçenekler soruyu tamamlar Parabol.O yüzden her zaman seçenekler olmadan soru çözümleneyebilir.Bu gayet doğaldır ve bir iptal sebebi değildr.

Üstad burada ne demek istedin :D

akzeinebu 09-28-2007 19:11

geç kaldık loo ;D

aksavaşçı 09-28-2007 19:12

Alıntı:

akzeinebu Nickli Üyeden Alıntı
geç kaldık loo ;D

e bayaa gec kaldın :D

Mu-Alim 09-28-2007 19:14

Düzelltim orayı Parabol.çözümlenemeyebilir demek istedim,gördüm hatayı sonradan,düzelttim..

Ayrıca evet şimdi fark ettim b seçeneğinde de var ve onu da düzelttim..Haklısın anlam karmaşasına yol açıyor,o seçeneğin olmaması gerekiyor...Bu haliyle tabi ki yanlış,ben o seçeneğin olduğunu hiç düşünmeden tepki gösterdim...

Arkadaşlar tek başıma yapıyorum bu işi şimdilik..Bir de soruları kendim hazırlıyorum...Oluşacak gecikmelerden ve hatalardan dolayı şimdiden özür diliyorum..Az sonra çıkmak zorundayım mesaim bitti...İftardan sonra devam ederiz sorulara...

Tekrar teşekkürler Parabol uyarın için...

mavera 09-28-2007 19:16

simdi ne olacak benim begeni geri mi alinacak :D..bende iyi yere tezgah kurdum diye düsünüyordum 8)

parabol 09-28-2007 19:16

rıca ederım ne demek..asıl ben tesekkur ederım sayısal cozmekten turkceye zaman kalmıyo onuda burda halledıyorum dımı ama :D

mavera 09-28-2007 19:17

Alıntı:

rıca ederım ne demek..asıl ben tesekkur ederım sayısal cozmekten turkceye zaman kalmıyo onuda burda halledıyorum dımı ama :D

degil mi ama...giciklik degil mi :D

parabol 09-28-2007 20:27

Alıntı:

mavera Nickli Üyeden Alıntı
Alıntı:

degil mi ama...giciklik degil mi :D

haklısınız degıl mı ama.. :D

All times are GMT +3. The time now is 06:26.