![]() |
Alıntı:
harbiden beynin yıkanmıs senin. cehaletine veriyorum. |
Alıntı:
Onlarda Komunist-Marksist bir sistemi savunuyorlar... Sende Komunistsin onlarda... Ne o şimdi vatanpervermi oluverdin öyle diyince...??? |
Alıntı:
ozaman bende size şoyle bakarım. sizin soylediginiz cia yani amerika çizgisinde çunku onlarda bunu savunuyorlar. siz bana hem kapitalizmi hemde komunizme karsıyız diyorsunuz ama 3 cu bir sistem soylemiyorsunuz. biz akada karaya karsıyız diyorsunuz ozaman gri bir sistem ortaya atın? |
Alıntı:
Benim sistemim şuandaki şartlar ile Liberalizmdir... vakti zamanı gelincede istediğimiz özlemlediğimiz sistemdir... yada kurallar bütünü her neyse... benim ne dediğim değil... senin barutla ateşi yanyana getirme çabandır... |
Alıntı:
senin yorumlarin hic bir sosyal icerigi yok sadece sloganvari söylemler.. Komunizmin birey haklari konusundaki görüslerini, bireyin mal edinme noktasindaki haklarini, devlet birey iliskisini anlat desem baslarsa bizim bulgaristanda diye.... kardes bir ideolojiyi savunuyorsan önce o ideolojinin püf noktalarini ögreneceksin o ideolojiyi savunmak demek diger ideolojilere laf atmakla olmuyor kaldiki sonunda bütün ideolojiler bir kisiye dayandigi icin yanlis, hata ihtimali cok fazla sonucta ilahi bir kaynaga dayanmayan ve bireyler tarafindan kurallari belirlenen hic bir ideolojide kimse mükemmeliyat arayamaz! seni pkk yla bir tutmama gelince bana göre bir komunist neyse bir pkk lida odur ikiside ülkem icin tehlikelidir ama arasinda söyle bir fark var bir komunistin fikrini özgürce sonuna kadar söylemesini savunurum ama bir pkk linin asla! |
kardeşim bırak bu işleri kominizde nolacak ben 50 yıl çalışacağım arsa alamıyacam yatırım yapamıyacam ben niye geldim bu dünyaya.adam emekli olmuş gelmiş 60 yaşına hiçbişeyi yok nedir bu.niye çalıştı onca zaman acaba.böyle saçma bir sistemi nasıl savunuyorsun ben anlamıyorum.
|
Alıntı:
Acaba böyle bir sisteme geçmemizi nasıl düşünebilirsin...??? |
Alıntı:
|
Alıntı:
biz bulgaristanda iken bahçeli bir evimiz vardı bahçeside buyuktu 10 tane filan inegimiz koyunlarımız vardı arsada bizimdi ayrıca. tr ye gelirken yok pahasına satmak zorunda kaldık ucuza. |
Elbette yandaş demeyecekseniz buyurun site...
HTML-Kodu:
http://www.izafet.com/genel-kultur/353541-komunist-sistemin-zararlari.html |
Alıntı:
|
Alıntı:
ayrıca 100 000 ruble ile 150 ruble arasında 100 000 / 150 = 666 kat fark vardır. sizce bukadar uçuk bir fark olabilirmi bu pek mantıklı bir idda gibi gelmedi bana noktaların efendisi verdiginiz linkteki foruma baktım ordaki bir uyenin yorumu şoyle pek ciddiye almamış gibi gozukuyorlar hatta dalga geçmişler maddelerle. aynen şoyle: "hahahahahahaha http://www.izafet.com/images/smilies/biggrin.gif şu maddelere bak hahaha allahım geberecem gülmekten http://www.izafet.com/images/smilies/biggrin.gif Arkadaşım bu maddeler ney böyle bir kere komünizm sosyalizm geçişini ilk basamagıdır.Ve en özgür düşünce biçimidir.Kara çarşaflı bile olsa kimse bir şey diyemez... Akşam akşam beni güldürdün ya helal olsun http://www.izafet.com/images/smilies/biggrin.gif" |
Alıntı:
Ne yalan yakalamışsın ya objektif olsun bu vatandaş yada yazdıkları çamurlar silinsin !!! |
Alıntı:
Kokar ete tuz namussuza laf kar etmez... buda öyle bir şey sanırım... |
Alıntı:
|
Alıntı:
Türkiyedeki sistem bu dediklerinden hangisidir? |
Alıntı:
Ben sana liberalizmi savundugumu söylemdim ki! ben liberal görüslü oldugumu ve serbest piyasa ekonomisi diger deyisle liberal ekonominin suan itibariyle "ehveni ser" oldugunu belirttim.. Türkiyede nevi sahsina münhasir bir sistem var ve gelen iktidara göre ekonomik uygulamalar degisebiliyor.. Ancak sistemi dogum sancisi ceken bir demokrasi dogum sancisina neden olansa devletci fasist güclerin iktidari birakmama hevesidir.. Türkiye de ak parti öncesinde kapitalist bir sistem mevcutt ve 59 milyon, 1 milyon icin calisiyor ve kitleler arasinda sosyal ucurum had safhadaydi.. Gücü elinde bulunduran sözde büyük isadamlari ülkemizi, halkimizi hortumlamakta servetlerine servet katmaktaydilar ancak ak parti iktidariyla beraber serbest piyasa ekonomisi baz alindi.. Böyle oluncada rekabet artti, yabancilar ülkemize yatirim yapmaya basli buda piyasayi rahatlatti ayni sekilde hortumlar kesilince birileride solugu hemen yurtdisinda aldi, kimileri ise elinde bulundurdugu medya gücüyle yaygara cikarip durumdan kendilerine vazife cikarma derdine düstüler! |
Alıntı:
liberalizm kapitalizmle kardeştir. |
Alıntı:
yani komunizm ve fasizmde bunlarin büyük kardesleri sadece ambalaji güzel yapmislar ama icindeki kelek olduktan sonra disinin güzelligi bir ise yaramaz! |
Alıntı:
sosyalizmin...... |
Alıntı:
o zaman neden digerleri degilde sosyalizm!.. bönde sosyal adaleti, insan haklarini, esitligi, emegin hakkini savunuyorum o zaman bendemi sosyalistim!.. lütfen su süslü sözlerle insanlarin aklini bulandirmayin evet sosyalizmin bazi maddelerini benimsiyorum hatta bazen kendime ben solcumu oldum diye bir sorgulama cekiyorum ama solcu diye gecinenleri görünce banane sagdan, soldan diyerek bu beseri rejimlere mesafeyle bakiyorum!.. unutmayalim beseri her rejimde hata olmazsa olmaz, herkes ayni zamanda mutlu olmaz, hepsi kendi burjuvasini ortaya cikarir! |
Alıntı:
bakın psikolojik savaş var burada.
|
Bende sana İzmler kitabını okumanı tavsiye ederim bay Komünist..
Sonu izmle bitipte insanlığa yararı olabilecek ideoloji sayısı çok azdır... Komünizm ve Marksizm Darwinizmle beslenen insanlığa şerden başka bir şey vaad edemeyen çürümüş hatta artık fosilleşmeye başlayan ideolojilerdir.. Bu 3 sapkın ideolojin'in ne mal olduğunu 19. yüzyıl da bütün insanlık öğrendi.. Gözlerini kapatıp kendini karanlığa hapsetmeye inat edenler dışında.. |
Alıntı:
|
dincilerin agzından sakız gibi düşürmedigi karl mars dinsiz allahsız biriydi kelimesine cevap.
yahu adamın bana ne dininden bakısından. bana lazım olan ekonomiye nasıl baktıgı kapitalizme nasıl baktıgı. bu olayı şuna benzetiyorum atatükün içtiği rakıları sayarak atatükürke dinsizdi diyenlerde aynı taktigi uyguluyorlar. |
Alıntı:
|
devletçilikle hiçbirşey yürümezz.mustafa kemalle inönü dönemlerine bakın birde liberal ekonominin ilk başladığı adnan menderes dönemine bakın inönü dönemlerinde %1 ortalamasıyla büyünürken adnan menders döneminde %11 e dahi ulaşılmış.nu yüzyılda devletçiliği alternatif olarak gösterme imkanı bitmiştir artık
|
Alıntı:
onun düşüncesi devlet market açsın işletsin... gibi komedi tarzı yaklaşımlar... devlet marketçiliğe soyunacaksa senin benim ne işim var ki... herşeyi devlet yapsın... sende yan gelip yat...:kızdım: |
Alıntı:
işçileri çalıştırıp emeklerini eksik vermiyormu. bir işçi haftada 6 gun çalışıyorsa ilk 3 gun maaşını çıkartır. ama geriye kalan emekte patron için bedava çalışmış olur. yani patron emegini eksik verir. karl marx bunu soyledi diye adamı dinsiz imansız ilan ederler tabi. |
Alıntı:
Karl Marks kendi söylüyor ben Yaratıcı varlığını kabul etmiyorum diye... hala konuşuyor ve konuştukça batıyorsun... |
Alıntı:
adamın ekonomiye olan bakışı lazım bana. dine nasıl baktıgı bana lazım degil...... ama patronlar yokmu hemen saptırıyorlar işçiler patrona karşı çıksa maaşını artır dese hemen başlıyor dinsizlik masalı.
ihsan hocam çok dogru soluyor yüzyıllarca kuranda kapitalizm var diye aldattılar insanları artık uyanış başlıyor. |
Alıntı:
|
Alıntı:
ayrıca ; ben asgari ücret artsın demiyorum fiyatlar aşşa çekilsin diyorum :) çünkü maaşlar diyelimki %10 artsa fiyatlar %20 artıyor. şimdi maaşlar artmış mı oluyor.??? |
Alıntı:
Komunizm'de maaşına zam isteyebilirmisin...??? |
Alıntı:
elbette halk iradesi ile geldigine göre hükümet maaşlar dusukse bir dahaki seçimde işler degişir. karl marx yaratıcıyı red ediyorsa bundan banane adamın ekonomiye olan bakışı lazım bana. dine nasıl baktıgı bana lazım degil...... ama patronlar yokmu hemen saptırıyorlar işçiler patrona karşı çıksa maaşını artır dese hemen başlıyor dinsizlik masalı. |
Alıntı:
İsteyemem desene sen şuna çünkü Komunizm'de bireyin hiçbir hakkı yoktur... Hala ısrar ile soruyorum... İsteyebilirmisin... Ayrıca Şu Maaş nasıl yeterli ne kadar alırsan yeterlidir...??? |
Alıntı:
insanları bu sistem bencillige suruklemiş herkes iş yerinde başkasının ayagını kaydırma derdinde.
|
Hala soruma cevap bekliyorum...
Maaşına zam isteyebilirmiydin...??? |
Alıntı:
videoyu souna kadar izle sonra konusalım.
|
Alıntı:
Sanmaki koyduğun videoları izliyoruz... Sen benim soruma cevap ver... Komunist bir sistemde maaşına zam isteyebilirmiydin... Verilmediği takdirde grev gibi sendikal haklar kullanabilirmiydin...??? Ben Komunist ülkelerde hiç grev protesto iş bırakma eylemine rastlamadım da... |
All times are GMT +3. The time now is 09:11. |